Şimdi Ara

Dünyanın En Güçlü 10 Ordusu (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
80
Cevap
0
Favori
4.290
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • israil ve korede saçma full destek alıyorlar
  • ordu insan gücüyle kıyaslanamaz. Şimdi cengaverlik yapıp savaş yürekle kazanılır da hiç demiyorum. Adamlar 1$ elektrikle Jet uçağını tek atışta pert eden lazer silahı üretiyorlar. Biz burada ordu gücünden konuşmaya çalışıyoruz..
    Savaşta insan gücü önemli bile olsa şu anda bir orduyu nizama sokabilecek komutanların çoğu hapiste olduğundan bunun üzerine konuşmaya da gerek yok..
  • Barış dolu bir dünyada yaşıyoruz diyor her ülke ama halen en büyük bütçeler silaha askeriyeye veriliyor.Ülke savunması önemli.Ama Dünya gelecekte barış içinde yaşayacaksa bu çok büyük bütçenin silahlara yatırılması ve kimya nın halen silaha yönlendirilmesi garip değil mi ?
  • hindistan 1. olmalıydı bence resimdeki askerin bakışı yeter
  • quote:

Orijinalden alıntı: kuduzköpek

hindistan 1. olmalıydı bence resimdeki askerin bakışı yeter

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Buradaki tüm sıralama tabii ki kuramsal. Zira insanoğlunun yeteneği ve komuta kademesinin stratejik dehasını listeye dahil edemezsin. Misal olarak koskoca Rusya'nın II. Dünya Savaşı'nda minicik Finlandiya'yı bir anda yutacağını hesaplarsın kağıt üstünde ama iş gerçeğe gelince boğazına oturur kalır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: veleciraptor

Buradaki tüm sıralama tabii ki kuramsal. Zira insanoğlunun yeteneği ve komuta kademesinin stratejik dehasını listeye dahil edemezsin. Misal olarak koskoca Rusya'nın II. Dünya Savaşı'nda minicik Finlandiya'yı bir anda yutacağını hesaplarsın kağıt üstünde ama iş gerçeğe gelince boğazına oturur kalır.

Simo Hayha geldi aklıma.
  • 600 kusur milyar dolar ney lan.Adamlar 100er dolarlik banknotlar seklinde ulkeye atsa boguluruz zaten.Silaha gerek kalmaz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çinin ordu sayısı gerçekten çok fazlaymış.
  • quote:

Orijinalden alıntı: King Tiger96

quote:

Orijinalden alıntı: kuxrey44

Çinin askeri harcama ve diğerlerinde rusyadan daha iyi ama siralama neden 3. ?

Çünkü Rusya'nin Sovyetler Birligi döneminde yaptigi askeri harcamalar ve gelistirdigi silahlarin haddi hesabi yok.Rusya tamamen silah sanayisi üzerine kurulu bir ülke.SSCB=ABD+Çin silah bütçesi harciyordu.Ayrica ABD bir silah yapti mi ona askeri anlamda cevap verebilecek ona karsilik bir silah yapacak askeri teknoloji sadece Rusya'da mevcut.Çin ABD'nin her yaptigi seye karsilik üretemez, üretirse ABD'nin ürünü kadar iyi olamaz.
    Ama yaklasik 20-30 yil sonra Çin'in hem Rusya'yi hem ABD'yi askeri anlamda geride birakicagini dusunuyorum cunku ekonomik anlamda geride birakti bile.

Ekonomik anlamda geride mi bıraktı?

Dünyanın En Güçlü 10 Ordusu

20-30 yıl sonraya kalmadan tüm sanayi üretim alanlarında insan değil robotlar kullanılacak. o zaman çin'de fabrika açan büyük şirketlerin Çin'in ucuz işçilerine ihtiyacı kalmicak.

• Bizi yürütürlerken
    Yürümek askerin sanatıdır derlerdi komutanlar
    Aakerliğimiz hakkında şu yada bu
    Çok şey söylenebilir
    Ama kesin olan
    Yürümeyi beceremiyoruz
    Boyumuz kısa desek
    Çinliden Japondan da kısa değiliz
  • quote:

Orijinalden alıntı: stabwound

quote:

quote:

Çünkü Rusya'nin Sovyetler Birligi döneminde yaptigi askeri harcamalar ve gelistirdigi silahlarin haddi hesabi yok.Rusya tamamen silah sanayisi üzerine kurulu bir ülke.SSCB=ABD+Çin silah bütçesi harciyordu.Ayrica ABD bir silah yapti mi ona askeri anlamda cevap verebilecek ona karsilik bir silah yapacak askeri teknoloji sadece Rusya'da mevcut.Çin ABD'nin her yaptigi seye karsilik üretemez, üretirse ABD'nin ürünü kadar iyi olamaz.
    Ama yaklasik 20-30 yil sonra Çin'in hem Rusya'yi hem ABD'yi askeri anlamda geride birakicagini dusunuyorum cunku ekonomik anlamda geride birakti bile.

20-30 yıl sonraya kalmadan tüm sanayi üretim alanlarında insan değil robotlar kullanılacak. o zaman çin'de fabrika açan büyük şirketlerin Çin'in ucuz işçilerine ihtiyacı kalmicak.

Önemli olan kazanilan para degil geriye kalan paradir.Çin her sene bir Türkiye kadar büyürken ABD bir Türkiye kadar zayiflamamak için ugrasiyor.Amerika ayni Osmanli gibi kasasi boş, harcamalari ve giderleri esit seviyede.30 sene içinde ucuz isçi ihtiyaci kalmiyacakmis.Adamlar 30 sene icinde muazzam bir sanayi alt yapisina, zenginlige ve süper güç ünvanina kavusacaklar.Ondan sonra ucuz işçi ne işlerine yarasin artik?Kaldiki hala 3.Dünya Ülkeleri makinelesme konusunda çok geride.Türkiye'de robot mekanizmasi ile üretim yapan fabrika sayisi çok az ve olanlarda Fransiz, Japon üretimi.Mesela Sudan'da adam gibi fabrika yok, Sudanlilar Petrolu çikarmak için Çin ile anlasti yillar önce Çin Devlet Baskani Sudan'i ziyaret ettiginde anlasmalarin ve boru hattinin ilk temeli attildi.Amerika'nin arka bahçesi Güney Amerika'da Çin'in çevirdigi ekonomik numaralar ABD'yi tedirgin ediyor.Güneydogu Asya ülkelerine git oralardaki yerel halk, ekonomiciler ve politikacilari dinle mesela adamlar Çin'den korkuyor ve kendileri için en büyük tehdit olarak görüyor.30 yil önce Amerika'dan nefret eden ve karsi koymaya çalisan bu ülkeler simdi Çin yüzünden ABD ile sıkı kanka olmus durumda.Vietnam Çinlilerden yardim alip Amerikalilari yendi, simdi Amerikalilardan destek alip Çinlilerin üstesinden gelmeye çalisiyorlar:D

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: stabwound

quote:

quote:

Japonya'nın durumu iyiymiş ilk 3'de olduğunu bilmiyordum.

• Brezilyanın ilk sırada yer almasına şaşırdım doğrusu. Bana da pek inandırıcı gelmedi.
  • teknolojimiz gelişse ilk 3 ü zorlarız heralde
  • quote:

Orijinalden alıntı: kozmopolitan_

Brezilyanın ilk sırada yer almasına şaşırdım doğrusu. Bana da pek inandırıcı gelmedi.

tersten sıralama bunu da anlamadıysan artık :D
    bknz: ABD her bir bokta birincidir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: thereisnoway

quote:

Brezilyanın ilk sırada yer almasına şaşırdım doğrusu. Bana da pek inandırıcı gelmedi.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• abd 15.000 uçak
  • quote:

Orijinalden alıntı: thereisnoway

quote:

kova burcunun tonla olamadığı 1. lik var.

ayrıca bunlarda kötü özellikleri

Umulmadık gariplikler. isyankarlık. Muhalif. Sabit fikirli. Gelenekleri zorlayıcı. Çılgın, tartışmaya meraklı. Dikkati çekmek ister. Çılgın. Kendini beğenmiş. Olmayacak hayaller

http://www.kovaburcununozellikleri.com/kova-burcunun-olumsuz-ozellikleri.html

aldırmazlık ve soğukluk en zayıf taraflarıdır..
    ne yapacağı belli olmaz
    değişik etkilerle dengesi çabuk bozulur.
    aşırılığa kaçan davranışlara eğilimlidir.
    hava grubundan tüm insanlar gibi duygulardan korkar.
    aklın yardımıyla kontrol edilemeyen durumlardan mümkün olduğunca kaçmaya çalışır.
    taraf tutmaktan kaçınır.
    bu nedenle sık sık gevşeklikle suçlanır.
    kova bir şeyi görmek istemezse görmez
    insanlığı kurtarma isteğinde o kadar ciddidir ki bu nedenle günlük işlerini bile unutur.
    bu nedenle sosyal duyarlılığına rağmen egoisttir.
    ideallerini gerçekleştiremezse içine kapanır ve duvarları egoizimden oluşan bir kale kurar.
    bir çok kovanın kelime hazinesinde içtenlikle söylenen bir --sen-- eksiktir.
    aşkın arkasında büyük tehlikeler olduğuna inanır.
    aşksız bir dünyada daha az karmaşanın olacağını düşünür
    bedenin zayıf yönleri kan dolaşım sistemi, baldırlar ve ayak kemikleridir.
    dolaşım bozuklukları , varis, ileri yaşlarda damar sertliği ve mesane rahatsızlıkları onu tehdit eder. .

Sert ve duygularını yansıtmayan, huzursuz ve asi, fanatik ve her şeyi akılla halledeceğini sanan, kendi görüşlerini başkalarına baskıyla kabul ettiren, inatçı.

• quote:

3D Printer hemen her yere bir girsin zaten ondan sonra Çin bile bunca milyarlık nüfusu ne yapacağını kara kara bugünden düşünmeye başlamıştır.

Artık ucuz emek bile vaziyeti kurtaramayacak.

Hele hele her 6-7 senede 1 Yunanistan kadar nüfusu artan Türkiye asıl ne halt edeceğini düşünsün bizde ki sermayedarlar en kısa sürede fabrikalara 3d robotları
    yerleştirmeye başlarlar ve bir sürü insana da ihtiyaç kalmadığı için bayağı sevinirler.

Sanki insan üretmek çok büyük marifetmiş gibi biz de de hala başbakan 3-5 çocuk diye dünyanın gittiği yoldan bir haber millete gaz versin dursun.

Ondan sonra üretim ve fazla iş alanlarının olmadığı ülkede bir sürü boş boş gezen insanlar sürüsü ile dolsun taşsın Türkiye.

Nasılsa başbakana dert değil böyle şeyler onun kendi ailesinin vaziyeti süper ve çevresi küpünü doldurmuş bu hayatta dünyalıklarını yapacakları kadar yapmışlar gerisi onlara dert
    değil , başbakan kendi gazlamalarına yıllar önce kanan cahil halka makarna, bulgur dağıtıp onları avutur ,bir de bakın ben gariban babasıyım ayağına bir güzel 3-5 çocuk
    yapın diye kandırdığı halkın oylarını toplar yüz sene daha iktidarda takılır.

diyecek bir şey yok helal olsun başbakana bu halkı çok iyi tanımış

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pleksiglass -- 15 Şubat 2014; 20:12:30 >

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.