Şimdi Ara

Dünyanın En Güçlü 10 Ordusu (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
80
Cevap
0
Favori
4.290
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • abd nin savunmaya harcadığı paraya bak 689 milyar dolarki birde tüm dünya ülkelerinin savunmaya harcadığı paranın toplamını düşünün.
    demekki dünyadaki savaşı tehtidleri olmasa.yani hiçkimse saldırma yada savunmaya ihtiyaç duymasa dünya cennet olacak.tek bir çocuk bile aç yatmayacak.
    su laf yine düşüncelerimde yankılandı
    "kula bela gelmez Allah yazmadıkca
    Allah bela yazmaz kul azmadıkca"
  • quote:

Orijinalden alıntı: Byfe

artık nicelik yerine nitelik ön planda. Balistik, nükleer füzeler,elektromanyetik silahlar, insansız araçların geliştirildiği bir çağdayız.

benim gözümde abd, rusya ve çin'den başka bütün ordular çöp. kim arge yaparsa kendi silahlarını üretirse o işi götürür.

Misal

Şu füzeyi
     Dünyanın En Güçlü 10 Ordusu

Şu uçağı
     Dünyanın En Güçlü 10 Ordusu

abd, rusya ve çin dışında durdurabilecek hiçbir askeri güç yok.

+1

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Kendi listenizi oluşturun bakalım. :D

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • belkide hepsi veya çoğunluğu bir dünya zavallı.
  • Savunma Sanayisine harcadıkları paranın yarısını bilime harcasalar teknoloji çok daha fazla gelişirdi.
  • Hiç anlamam nedir bu devletlerdeki süpergüç olma hırsı bak isviçreye adamlar gül gibi yaşıyor hiç savaşmamışlar tarihleri boyunca bilim adamı bol işsiz işsiz şeyler buluyorlar
  • ordumu kaldı la bizde...
  • başlığı teknik üstünlüğü olan 10 güçlü ordu diye değiştirsen yerinde olur bence, zira istatistiki veriler teknik donanım unsurları baz alınarak hazırlanmış, genel anlamda en güçlü ordu sıralaması için bunların yanında ordunun aktifliğine de bakmak lazım

misal hindistan bu açıdan kaybeder, zamanında pakistanı nasıl kaybettiği ortada, ama adamların elinde nükleer füze olduğu için sıralamaya girebiliyor, misal italya brezilya giremezdi, ama her durumda bile amerika tahtını elden bırakmazdı
  • Acilin ben yarbayim

• Boşverin bu sıralamaları. Benim tek bildiğim şey Rusya ve Çin'in sahip olduğu silah gücü ''OwerPower''
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nécromant

Türkiye bu yıl 11. sırada diye biliyorum. Açıkcası ben pek güvenmem bu tür kıyaslamalara. savaşın yapıldığı alana göre herşey değişir. tabi nükleer savaş ya da topyekün bir bölge-ittifak savaşını saymazsak. Nereden okudum hatırlamıyorum fakat türk ordusu 10 saatte hırvatistan'ı baştan başa işgal edebilecek güçte. neden hırvatistan ile kıyaslamışlar bilmiyorum ama. Orduyla ilgili bir araştırmada da şunlar yazıyordu:

Mevcut kapasitesiyle şu anda silahlı kuvvetlerimiz; çok kısa bir ikaz süreci içinde 40-50 bin kişilik bir kolorduyu müşterek bir harekat için görevlendirebilmekte, 5-6 taburluk bir kuvveti gece veya gündüz havadan yüzlerce kilometre uzağa intikal ettirebilmektedir.Bu yeteneğe dünyada ancak birkaç ordu sahiptir.
    Hava Kuvvetlerimiz elindeki çeşitli platformlarla dünyanın en etkili ve deneyimli güçlerinden biri haline gelmiştir . Tanker uçakları eşliğinde, dünyada ancak birkaç ülkede bulunan ve her hava koşulunda ,gece ve gündüz operasyon yapabilen Lantirn ve elektronik yetenekli Harm -Sead filolarıyla esasen bu gücünü muharebe alanında ,Bosna-Hersek,Sırbistan operasyonlarında rekor denebilecek uzun uçuşlarda kanıtlamıştır.
    Deniz Kuvvetlerimiz son yıllarda yaptığı atılımlarla Akdeniz’in en ciddi gücü konumuna ulaşmıştır.
    Ulaşılan bu kapasiteler, caydırıcılığın yanı sıra stratejik olarak, düşmanı yuvasında karşılama olgusunu gerçekleştirebilecek vasıta olacaktır. Bunun da 1998 den sonra savunulan yeni stratejik yaklaşımları bütün içinde somut olarak destekleyeceği açıktır.

Bunları yazarken ciddimiydiniz yoksa dalga mı geçiyordunuz? Ordumuzun şu an böyle bir gücü yok, yanından bile geçmez. Koca Türk ordusu şu an bir avuç teröriste teslim olmuş, güney kıbrısın karşısında bile kedi gibi sinmiş vaziyette.

• quote:

Orijinalden alıntı: kuxrey44

Çinin askeri harcama ve diğerlerinde rusyadan daha iyi ama siralama neden 3. ?

Çünkü Rusya'nin Sovyetler Birligi döneminde yaptigi askeri harcamalar ve gelistirdigi silahlarin haddi hesabi yok.Rusya tamamen silah sanayisi üzerine kurulu bir ülke.SSCB=ABD+Çin silah bütçesi harciyordu.Ayrica ABD bir silah yapti mi ona askeri anlamda cevap verebilecek ona karsilik bir silah yapacak askeri teknoloji sadece Rusya'da mevcut.Çin ABD'nin her yaptigi seye karsilik üretemez, üretirse ABD'nin ürünü kadar iyi olamaz.
    Ama yaklasik 20-30 yil sonra Çin'in hem Rusya'yi hem ABD'yi askeri anlamda geride birakicagini dusunuyorum cunku ekonomik anlamda geride birakti bile.

• quote:

Orijinalden alıntı: Nucleus7

Savunma Sanayisine harcadıkları paranın yarısını bilime harcasalar teknoloji çok daha fazla gelişirdi.

Teknoloji zaten askeriyeye yapilan manyak harcamalar yuzunden gelisiyor.Su anda kullandigimiz PCler sayesinde bundan yillar önce ABD aya adam gönderdi, Rusya'nin Merkur'e gonderdigi araç yönünü sasirip günese çarpmadi PC ile yonlendirildi
    O füzelerin yapilma sebebi baska baska gezegenlere gitmek degildi Washington DC'ye kmlerce uzaktan 100 megatonluk hidrojen bombalari yollamakti aslinda kitalar arasi nükleer füze yapmakti asil amaç ama Uzay Çalismalarina bahane oldu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi King Tiger96 -- 5 Şubat 2014; 8:51:05 >

• quote:

Orijinalden alıntı: elektro_gadget

quote:

Orijinalden alıntı: Nécromant

Türkiye bu yıl 11. sırada diye biliyorum. Açıkcası ben pek güvenmem bu tür kıyaslamalara. savaşın yapıldığı alana göre herşey değişir. tabi nükleer savaş ya da topyekün bir bölge-ittifak savaşını saymazsak. Nereden okudum hatırlamıyorum fakat türk ordusu 10 saatte hırvatistan'ı baştan başa işgal edebilecek güçte. neden hırvatistan ile kıyaslamışlar bilmiyorum ama. Orduyla ilgili bir araştırmada da şunlar yazıyordu:

Mevcut kapasitesiyle şu anda silahlı kuvvetlerimiz; çok kısa bir ikaz süreci içinde 40-50 bin kişilik bir kolorduyu müşterek bir harekat için görevlendirebilmekte, 5-6 taburluk bir kuvveti gece veya gündüz havadan yüzlerce kilometre uzağa intikal ettirebilmektedir.Bu yeteneğe dünyada ancak birkaç ordu sahiptir.
    Hava Kuvvetlerimiz elindeki çeşitli platformlarla dünyanın en etkili ve deneyimli güçlerinden biri haline gelmiştir . Tanker uçakları eşliğinde, dünyada ancak birkaç ülkede bulunan ve her hava koşulunda ,gece ve gündüz operasyon yapabilen Lantirn ve elektronik yetenekli Harm -Sead filolarıyla esasen bu gücünü muharebe alanında ,Bosna-Hersek,Sırbistan operasyonlarında rekor denebilecek uzun uçuşlarda kanıtlamıştır.
    Deniz Kuvvetlerimiz son yıllarda yaptığı atılımlarla Akdeniz’in en ciddi gücü konumuna ulaşmıştır.
    Ulaşılan bu kapasiteler, caydırıcılığın yanı sıra stratejik olarak, düşmanı yuvasında karşılama olgusunu gerçekleştirebilecek vasıta olacaktır. Bunun da 1998 den sonra savunulan yeni stratejik yaklaşımları bütün içinde somut olarak destekleyeceği açıktır.

Bunları yazarken ciddimiydiniz yoksa dalga mı geçiyordunuz? Ordumuzun şu an böyle bir gücü yok, yanından bile geçmez. Koca Türk ordusu şu an bir avuç teröriste teslim olmuş, güney kıbrısın karşısında bile kedi gibi sinmiş vaziyette.

Pek beceremedim fakat aşağıdaki videoda 1:31:44den sonrasını izleyiniz. Özellikle 32-33. dakikaları. Bahsedilen şey; ordumuzu yerden yere vurmayın. tamam eksikleri filan var. fakat böyle bir ordu yok edilme pahasına eleştirilmemeli. 2008e ait bir video bu. çok şey değişti tabi. komutanlar hapiste. ordunun sesi kesildi filan. fakat ben yukarıda bunlardan değil, tsk'nın konvansiyonel gücünden bahsetmişim. ki siyaset de zaten ordunun işi değildir. ben askeriyeden bahsettim siyasetten değil. fakat siz siyasi içerikli yorum yapmışsınız.

• Bende pek beceremedim. Anlatmak istediğim şu. Dünyanın en güçlü ordusuna sahip ol fakat ordunun kontrolü tek bir tuşa bağlı olsun. Fakat bu tuşa basmaya kimsenin cesareti (isteği, enerjisi...) olmasın. Bu durumda ordunun gücünün bir kıymeti olmayacaktır. İradesiz güç güç değildir ki bu durum bahsettiğiniz konvansiyonel gücü de direkt etkiler. Ordularda hala insan makinadan önce gelir. insanın etkisini azaltmak ordunun etkisini azaltmayla eşdeğerdir. Bir pilotun, uğrunda savaşmayı göze aldığı değerler eskisi gibi kıymetli değilse o uçağında pek fonksiyonu olmaz buna emin ol.
  • quote:

Orijinalden alıntı: neommy

Çin varken diğerlerinin hepsi hikaye!

budur.

bize de 1,5 aylık bir işkenceyle tören yürüyüşü yaptırmışlardı ama bunu görünce bizim yürüyüşlerimiz çok zavallıca geldi şimdi gözüme.

• Bir an konu dışındayım zannettim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: elektro_gadget

Bende pek beceremedim. Anlatmak istediğim şu. Dünyanın en güçlü ordusuna sahip ol fakat ordunun kontrolü tek bir tuşa bağlı olsun. Fakat bu tuşa basmaya kimsenin cesareti (isteği, enerjisi...) olmasın. Bu durumda ordunun gücünün bir kıymeti olmayacaktır. İradesiz güç güç değildir ki bu durum bahsettiğiniz konvansiyonel gücü de direkt etkiler. Ordularda hala insan makinadan önce gelir. insanın etkisini azaltmak ordunun etkisini azaltmayla eşdeğerdir. Bir pilotun, uğrunda savaşmayı göze aldığı değerler eskisi gibi kıymetli değilse o uçağında pek fonksiyonu olmaz buna emin ol.

olay sadece pilotla ilgili değil, değerlerle de. siz örnek vermişsiniz de ben somut olarak söyleyeyim. suriye 2 pilotumuzu öldürdü, uçağımızı düşürdü. sözde vatan için şehit oldular. hayır. pisi pisine öldü askerlerimiz. çünkü yöneticiler basiretsiz. evet, belki, komutanlar o pilotların intikamını söke söke alırdı. fakat yöneticilerin elindeydi düğme ve basmaya cesaret edemediler. bu konuda sonuna kadar haklısınız. fakat benim parmak bastığım nokta tsk'nın muazzam bir askeri güç olduğu. dediğim gibi; o füzelerin atıldığı şehir, kasaba dümdüz edilirdi belki. çünkü ordumuz bu güçte. tek gereken bunu gerçekleştirmek için emir vermekti. fakat dediğiniz gibi; o emri verecek komutanlar içerde, yönetici yok. ne yazık ki. fakat ana fikre bakarsak, gerçekten, ordumuzu yerden yere vurmayın. madem o kadar güçlü terörü neden bitiremedi deniliyor da. o apayrı birşey. gerilla savaşından tutun uluslararası bağlantılara kadar terör apayrı bişey. bunu da ancak cahiller söyler. bu arada attığım videoyu izlemenizi tavsiye ederim ben celal hocayı izlemekten çok zevk alıyorum.

• italya ne alaka adamların memura vericek maaşı yok de İsrail kesin olur diye düşünmüştüm MOSSAD tek başına yeter
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.