Şimdi Ara

Dünyanın en genç profesörü..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
773
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    8 aylıkken okumaya başlayan, 10 yaşında üniversiteden mezun olan, 14 yaşında doktorasını bitiren Alia Sabur, şu an 19 yaşında ve Güney Kore’de profesör sıfatıyla ders vermeye hazırlanıyor

Okuma yazmaya başladığında 8 aylıktı... Yani bebeklerin daha yeni agu demeye başladığı dönemlerde...
    1999 yılında, henüz 10 yaşındayken ABD’deki New York State Üniversitesi’nin Uygulamalı Matematik Bölümü’nden mezun oldu. 2003 yılında, yani daha 14 yaşındayken Drexel Üniversitesi Malzeme Mühendisliği Bölümü’nde doktorasını tamamladı. Artık basında adı “dâhi kız” olarak anılmaya başlamıştı.

Klarnet ustası
    İran asıllı ABD vatandaşı Alia Sabur, şimdi yeni bir rekora imza atıyor: Dünyanın en genç profesörü oluyor. Sabur, Güney Kore’nin Konkuk Üniversitesi’nde gelecek ay profesör sıfatıyla ders vermeye başlayacak. Böylece dünyada bu unvanı hak eden en genç kişi olacak.
    “Dâhi kız” Sabur, aynı zamanda müzik ve spor tutkunu da... Ve bu tutkularında da çok başarılı. Öyle ki henüz 11 yaşındayken solo klarnetçi olarak bir senfoni orkestrasıyla beraber konser vermiş. Ayrıca tekvandoda da siyah kuşak sahibi. Sabur, “yapmak istediği her şey konusunda kendisini cesaretlendiren ve destek veren” ailesinin de başarısında büyük pay sahibi olduğunu söylüyor.

IQ testi onu aşıyor
    Konkuk Üniversitesi yetkilileri, başarısının sırrını “merak” olarak açıklayan Sabur’un zekâsını ölçmek için IQ testinin yetersiz olduğunu söylüyor.
    Sabur’un zekâsını yansıtacak bir kategori olmadığını belirten ‘meslektaşları’ onun önümüzdeki yıllarda çok önemli buluşlara imza atacağına inandıklarını anlatıyorlar.

• Bu habere ben pek ınanmadım cunku 8 aylıkken daha altına pısletıp neyın ne oldugunu tam bılmezken nasıl okuyup yazıcak.zaten elı kalem tutmaz.kontrol sistemı tam gelısmemıstır.nasıl olur bu ya?
  • quote:

Orjinalden alıntı: Tun4

Bu habere ben pek ınanmadım cunku 8 aylıkken daha altına pısletıp neyın ne oldugunu tam bılmezken nasıl okuyup yazıcak.zaten elı kalem tutmaz.kontrol sistemı tam gelısmemıstır.nasıl olur bu ya?

Anne karnında 72 ay beklemişse olabilir

edit: Cidden prof olmuş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ottoman_solider -- 3 Mayıs 2008; 20:24:57 >
  • +1 Bencede çok saçma bir haber olmuş.Sekiz aylık bebek yürüyemez bile,tuvaletini 2,5 yaşında falan söyler.Nasıl olurda okuma yazma bilecek.Parmaklarını tam olarak kullanmayı beceremezken,kalemi nasıl tutucak.
    quote:

Orjinalden alıntı: Tun4

Bu habere ben pek ınanmadım cunku 8 aylıkken daha altına pısletıp neyın ne oldugunu tam bılmezken nasıl okuyup yazıcak.zaten elı kalem tutmaz.kontrol sistemı tam gelısmemıstır.nasıl olur bu ya?
  • Haber doğru fakat "8 aylık" kısmı abartılmış.Zaten bunun zeka ile de pek bir alakası yok.Bilindiği üzere Einstein normalden çok daha geç bir süre zarfı içerisinde;yürümeye,konuşmaya başlamış
  • Doğduğum gün okula başlasaydım,15 yaşında üniversiteyi bitirebilirdim.Bu çocuk 10 yaşında bitirmiş,helal olsun ne diyeyim...
  • 8 aylık kısmı abartılmış olsa bile 19 yaşında Prof olması gerçek dışı olmaz herhalde. isterse 5 yaşında yazmaya başlasın,esas başarısı 20 sine gelmeden prof olabilmesidir bence.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 5 yaşındayken anca okuma yazma öğrenebilmişim. Öğretmenler ikinci sınıfı atlamamı istemişler, fakat ailem istememiş. 23 yaşında ancak üniversiteden mezun olabildim. Demek ki okumaya başlamada geç kalmışım...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Serdar -- 4 Mayıs 2008; 14:10:28 >
  • Dahilik zordur Allah yardımcısı olsun :)
  • Vay be helal olsun.. bi resmi varmı acaba ?
  • Google da adını aratınca resmi çıkıyor. Hürriyette ise 8 ay kısmı yazmıyor. Brooklyn Kaynak gstermeyi unutmuşsun dostum, sana yakışmadı

• Ya pek öyle prof.bir tipe benzemiyo ama,oluyo demekki.İnsan prof. denince hep göbekli,kel adamları hatırlayıncaAlgıda seçicilik
  • yalan arkadaşlar ya ne 8 aylıkken okuma yazmayı sökecek...Ayrıca hiç de dahi tipi yok...Türkiyemizde olsa inanırdım ama nasıl derseniz nufusa geç kayıt sahte diploma falan fişman emma gel gelelim kore..
  • Benim anlamadığım, böyle bir tipi amerika nasıl Kore'ye kaptırmış. Adamlar dünyanın dört bir yanından beyin avlıyorken kendi kucaklarında yetişmiş bir dehayı Kore'ye kaptırmalarına çok şaşırdım.
  • quote:

Orjinalden alıntı: clio_TR

yalan arkadaşlar ya ne 8 aylıkken okuma yazmayı sökecek...Ayrıca hiç de dahi tipi yok...Türkiyemizde olsa inanırdım ama nasıl derseniz nufusa geç kayıt sahte diploma falan fişman emma gel gelelim kore..

Tiple bi alakası yok. Doğuştan üstün bir zekaya sahipmiş demekki..
  • Mehmed Fuad Köprülü de yirmili yaşların başında, yanılmıyorsam 23 yaşında profesör olmuştu ve alanında dünyanın en iyilerinden biriydi. Maalesef cumhuriyetimiz onun gibi bir bilim adamı daha yetiştiremedi( Kendi alanında tabi).

Prof.Dr.Mehmet Fuat Köprülü (1890-1966), İstanbul (Erkek) Lisesi mezunu, Türk tarihçi, edebiyat araştırmacısı ve siyaset adamıdır.

Fuat Köprülü 4 Aralık 1890’da İstanbul’da doğdu. Sadrazam Köprülü Mehmet Paşa’nın soyundan gelmektedir. Edebiyat ve tarih alanında ilerlemek için hukuk öğrenimini yarıda bıraktı.

1909’da Fecr-i Ati topluluğuna katıldı. Şiirlerini 1913’e kadar Mehasin ve Servet-i Fünun dergilerinde yayımladı. Bu yıllarda “Milli Edebiyat” ve “Yeni Lisan” akımlarına karşıydı. 1910’dan sonra İstanbul’un çeşitli okullarında Türkçe ve edebiyat okuttu, liselerin edebiyat programını düzenledi. Ziya Gökalp çevresine girdikten sonra Milli Edebiyat akımını benimsedi; Türk tarihinin ilk dönemlerine kadar indi, ilk Türk topluluklarının tarih ve edebiyatlarını inceledi. 1913’te, Halit Ziya Uşaklıgil’den boşalan İstanbul Darülfünunu Türk Edebiyatı Tarihi müderrisliğine(profesörlüğüne) getirildi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Akıncı -- 4 Mayıs 2008; 23:53:57 >

• herhalde annesi buna şöyle kızıyordu 8 aylıkken "ulan 8 aylıkken okumayı öğrendin bir altına s*çmamayı öğrenemedin"
  • valla helal olsun
  • Bu haberi duymuştun ama bunlar gibi insanlar çok hatta yabancı ülkelerde dahiler okulu bile var
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.