Şimdi Ara

Dunyamin basima yikildigi su an (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
267
Cevap
2
Favori
6.064
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
34 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: zimbabve milyarderi

quote:

Orijinalden alıntı: samettmz5

Sûre:17. Sûre (İsrâ Sûresi), 31. Ayet

Geçim endişesi ile çocuklarınızın canına kıymayın. Biz, onların da sizin de rızkınızı veririz. Onları öldürmek gerçekten büyük bir suçtur.

afrikadaki çocukların rızkını niye vermiyor sincap?

3 dakikada 1
    1 saatte 20
    1 günde 480

çocuk rızık bulamadığı için ölüyor.

Milyarderler bi el atsın o zaman
    Hey Allah'ım kafaya bak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Joe.Joe -- 18 Mayıs 2015; 22:49:53 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: AliAydogdu

Kaç yaşında annen baban ?

ana 35 baba 40
  • quote:

Orijinalden alıntı: Joe.Joe

quote:

quote:

Geçim endişesi ile çocuklarınızın canına kıymayın. Biz, onların da sizin de rızkınızı veririz. Onları öldürmek gerçekten büyük bir suçtur.

3 dakikada 1
    1 saatte 20
    1 günde 480

Hey Allah'ım kafaya bak

''BİZ ONLARIN RIZKINI VERİRİZ'' diyor. ''MİLYARDERLER RIZKINI VERSİN'' demiyor. Nesi zor bunu anlamanın?

bu arada 1 milyar zimbabve doları 800 dolar ediyor benden fayda gelmez.

Dini konu açmak yasak ayrıca bu forumda, hatırlatırum.

• nbacıshaquılle kullanıcısına yanıt
    Kusura bakmada evladım olsan ve şu yazdıklarını okusam sana yaşadığın hayatı zehir ederdim(bu kısma başka şeylerde yazacaktımda dedim neyse). 16 yaşına gelmişsin anan baban ömrü boyunca seninle mi uğraşacak, çok istemiyosan reşit oldun mu çıkar gidersin evden.Dur bakalım kendi ayaklarının üstünde durabiliyorsan. Ve ya onlar böyle bir karar verdikten sonra sana mı kalmış yok hayatım değişecekti carttı curttu. Telefonu duvara fırlatmış mış. Merakımdan soruyorum annenin babanın aldığı telefonla mı yaptın acaba o hareketi?

Ben şu an 23 yaşındayım.Küçük kardeşimse daha 3 yaşını doldurmadı.Ben o haberi 20 yaşında aldım ve onun haberini aldığımda dünyanın en mutlu insanı oldum.Kardeşim doğmadan 2 ay önce babam vefat etti.İnan kardeşim olmasa belki ayakta durmaya güç bulamayacaktım.İstersin veya istemezsin fakat iş olup bittikten sonra ailene katılacak birini nasıl böyle karşılarsın hiç aklım almadı.
    Allah nasip ederde sağlıklı bir biçimde dünyaya gelirse kardeşin kucağına aldığında anlarsın o duyguyu,yaptığın yanlışı.Bir an olsun mantıklı düşünde aileni gereksiz yere üzme .

• Sanki dersin adam odasına kainat kurmuş düzenlemiş.
    düzeni bozulacakmış.

insan ol yeter.
  • Ya beyler şu rızkı kendiliğinden gelir zırvalarını bırakın. Çocuk tabiki doğacak ama aile planlaması önemli. Benimde var bi tanıdığım adam rızkını Allah verir diye diye karısı 5. Ye hamile şimdi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yalnız forum uçmuş, hadi adam sinirlenmiş, kıskanmış yazmış. Ağır eleştiride bulunup, yerden yere vuranlara ne oluyor ? Anlamıyorum. Adam gibi öğüt verirsin, tamam da aşağılamanın, da bir sınırı var Konuyu açan arkadaşa da yorumda saçma sapan konuşanlara da yazık.
  • Ben konuyu açan arkadaştan yanayım.16 yaşından sonra olmaz kardeşim olmaz yapılacaksa cocuk arka arkaya yapılır araya max 3 sene konur.Ana baba olmuş 35 yaşında çocuk peşindeler hala olmaz bana da ters.40'ından sonra diye bir atasözumuz var onu da hatırlatmakta fayda var.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Joe.Joe

quote:

quote:

3 dakikada 1
    1 saatte 20
    1 günde 480

Hey Allah'ım kafaya bak

''BİZ ONLARIN RIZKINI VERİRİZ'' diyor. ''MİLYARDERLER RIZKINI VERSİN'' demiyor. Nesi zor bunu anlamanın?

bu arada 1 milyar zimbabve doları 800 dolar ediyor benden fayda gelmez.

Dini konu açmak yasak ayrıca bu forumda, hatırlatırum.

Zaten orada ironi vardı.

Hatırlatmana gerek yok zaten şikayet ettim mesajını

• zimbabve milyarderi kullanıcısına yanıt
    dostum burda bir ayet-i kerime paylaşılmış bu kadar lakayt bir üslupla yorum yapman senin açından çok yanlış olmuş.

zekatın bize farz kılınması, fitre, sadaka ve cariyelerin ödev kılınması neden sanıyorsun. kişi başı orucun sonunda 10TL vererek (rakam yanlış olabilir) insanların açlıktan ölmesini engelleyemeyiz. ben mükemmelim demiyorum. Ancak böyle kutsal böyle anlamlı bir ayeti bu şekilde yorumlamanı kınıyorum...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fatih211

Ben konuyu açan arkadaştan yanayım.16 yaşından sonra olmaz kardeşim olmaz yapılacaksa cocuk arka arkaya yapılır araya max 3 sene konur.Ana baba olmuş 35 yaşında çocuk peşindeler hala olmaz bana da ters.40'ından sonra diye bir atasözumuz var onu da hatırlatmakta fayda var.

Ben de tam bundan bahsediyorum benim söylediklerimden kardeş düşmanı gibi göstermişler beni ben kardeş sevmiyorumn demedim kardeş olmasını sevmiyorum dedim olduktan sonra en iyi şekilde abilik yapmak için elimden geleni yapacağım tabiki.Am anne babama şaşırdım birazda birden anlamadım.
  • Yanlışlıkla olmuştur o 40 yaşında çocuk mu yapılır.Olmuş yolun yarısı
  • quote:

Orijinalden alıntı: nbacıshaquılle

quote:

Orijinalden alıntı: kaplan11

Millet askerdeyken kardeşi olacağını öğreniyor bence haline şükret.

Oyle de bebkeleri de severim ama bunu kaldiramam yani bilemicem bu isi psikolojim bozuldu zaten her sey ust uste geliyor bu aralar biktim yani.

Neyini kaldiramiyon la ergen herif , arkadaslarin duyunca aaaa annesiyle babasi birlikte olmus diye dalga mi gececekler dunyadaki insanlari yuzde 99 u cinsel birliktelik yoluyla dunyaya gelmis neyinden utanip sikiliyon anneni babani darlama olm senin baskilarin yuzunden aldirmasinlar cocugu , ben 24 yasimdayim su yasimda isterim kardesim olsun diye abilik nasil bir duygudur bilmiyorum cok isterdim mesela ben ilkokul lise yillarimda bir kardesim olsun diye olmadi

• quote:

Orijinalden alıntı: Alastair JR

Kusura bakmada evladım olsan ve şu yazdıklarını okusam sana yaşadığın hayatı zehir ederdim(bu kısma başka şeylerde yazacaktımda dedim neyse). 16 yaşına gelmişsin anan baban ömrü boyunca seninle mi uğraşacak, çok istemiyosan reşit oldun mu çıkar gidersin evden.Dur bakalım kendi ayaklarının üstünde durabiliyorsan. Ve ya onlar böyle bir karar verdikten sonra sana mı kalmış yok hayatım değişecekti carttı curttu. Telefonu duvara fırlatmış mış. Merakımdan soruyorum annenin babanın aldığı telefonla mı yaptın acaba o hareketi?

Ben şu an 23 yaşındayım.Küçük kardeşimse daha 3 yaşını doldurmadı.Ben o haberi 20 yaşında aldım ve onun haberini aldığımda dünyanın en mutlu insanı oldum.Kardeşim doğmadan 2 ay önce babam vefat etti.İnan kardeşim olmasa belki ayakta durmaya güç bulamayacaktım.İstersin veya istemezsin fakat iş olup bittikten sonra ailene katılacak birini nasıl böyle karşılarsın hiç aklım almadı.
    Allah nasip ederde sağlıklı bir biçimde dünyaya gelirse kardeşin kucağına aldığında anlarsın o duyguyu,yaptığın yanlışı.Bir an olsun mantıklı düşünde aileni gereksiz yere üzme .

Bu adamin yazdiklari , yazilmasi gereken herseyi iceriyor. oku once, sonra utan ve gidip hatani telafi et

• 18 yaşındayım bende az önce öğrendim kardeş gelecekmiş şuan şaşkınım biraz bende sinirlendim gibi oldum ama sonra anlamsız olduğunu anladım

• Onu bunu boşverinde, foruma yaş sınırı, tc onayı getirilmeli.. Çok samimi söylüyorum, şart bu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hty.enyalios

Başlarım yaşıtlarına da sana da. Bir insan nasıl kardeş istemez ben anlamıyorum.

Ulan tüm yük anne babanda sana noluyor? İlk emeklemeye başlaması, ilk kez adım atması, ilk kez sana abi demesi, nedenini hiç sorgulamayacağı sonsuz bir güven duyması, belki hayatta anasından babasından çok güveneceği kapı gibi bir Abi'sinin olduğunu düşüneceği, biraz büyüyüp de seni güldürmek için şaklabanlıklar yapmaya başlaması, her ne olursa olsun seni sayıp sevmesi, istesende istemesende küçük olarak basit hizmetler etmesi, ilerde evlenmesi, amca/dayı hissi yaratacak bir yeğen vermesi.

Bunlar herhangi bir parayla mülkle antlaşmayla satın alabileceğin şeyler değil. Sağlıklı olarak doğsun büyüsün diye dua etmen gerekir.

Yemşnlen duygulandım ( tek cocugum)

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• ne güzel lan işte niye sevinmiyorsun? miras 3 e bölünecek diye mi kızıyorsun

• babanın yerinde olsam sana 1 ton sopa çekerdim.
    ergenlik mergenlik dinlemez kafanı kırardım
  • quote:

Orijinalden alıntı: nbacıshaquılle

quote:

Orijinalden alıntı: uyumak istemeyen adam

Evde yeni bir neşe arıyorlar tek sebebi o. kazık kadarsın seni okşayıp sevip duracak değillerya

Ben de tam oyle dusunuyorum da evde nese icin bana verdikleri psikolojik zarara deger mi yani ne sinavlara calisabiliyorum ne mutluyum su an biraktim her seyi yarin 90 alacagik sinavdan 40 aldimmi bi poh soramazlar sorarlarsa gorurler neymis.

Nanam ya giderlere bak varş senşn dilinden konusayım.
    Senşn yaptıgın atar benşm hayatıma renk katar.
    Senşn yaptıgın gider benşm holums gider ergen.
    Triplere bak ukalalıklara bak ben senşn baban olsam donanımhaber forum diye biryerde yazıstıgını gorsem bide nıckını pgrensem gırdem siteye aratsam profile gşrşo yazılan cevaplara baksam kan beynime sıcrar seni dumduz ederdim anan yerden spatulaylan kazırdı

• 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.