Şimdi Ara

Dünyada en pahalı iPhone 7 Türkiye’de satılıyor (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
322
Cevap
4
Favori
20.312
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Stand Alone


    quote:

    Orijinalden alıntı: deathness666


    quote:

    Orijinalden alıntı: Stand Alone

    Netice itibariyle çok satılıyor mu? Satılıyor. Demek ki halkın alım gücü de buna yeterli.

    Yorumun cehalet kokuyor.

    Ya hadi gidin işinize. Memlekette neredeyse her iki insandan tekinden iPhone var, lafa gelince "para yok ühühüh" diye ağlarlar.

    Bu yüzden cari açığın önüne geçilemiyor ve dolar habure yükseliyor. Alım gücü süper olan halk domates alamıyor. Rusyada bile gündemimiz domates.

    Cari açık = Kamu veresiye defteri = Borç
    iphone = Vatandaşın veresiye zenginliği




  • quote:

    Orijinalden alıntı: TALLEX

    Olsun bizim yolumuz var

    Biri şunu yazmasa zaten şaşırırdım.
  • Pazarda 5 TL Altında Bir Meyve Sebze Yok Enflasyon Tavanda Genç İşsizlik Tavanda Emekli Ücreti Desen Tabanda EVET Verenler Düşünsün Artık Vergiler Düşürülmeli Bir Telefondan 700-800 TL Vergi Alırsan 3-4 Seneye Şaşırmayın 7000-8000 TL Bile Telefon Olacak Ve En Kısa Zamanda Suriyelilerin Ülkemizden Gitmesi Gerek...
    Dünyada en pahalı iPhone 7 Türkiye’de satılıyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VVizard -- 6 Mayıs 2017; 17:27:59 >




  • Devletin bu kadar vergiyi naptığını sorgulamak yerine emeğiyle parasını kazanıp harcayan insanları eleştiriyorsunuz. Bu ülkede sanırım en iyisi devlet adamı olmak, kimse ne yaptığını sormuyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: day_dreamer

    Devletin bu kadar vergiyi naptığını sorgulamak yerine emeğiyle parasını kazanıp harcayan insanları eleştiriyorsunuz. Bu ülkede sanırım en iyisi devlet adamı olmak, kimse ne yaptığını sormuyor.

    Vergiyle Bunlar Yapılıyor;
    Dünyada en pahalı iPhone 7 Türkiye’de satılıyor
    Dünyada en pahalı iPhone 7 Türkiye’de satılıyor
    Dünyada en pahalı iPhone 7 Türkiye’de satılıyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VVizard -- 6 Mayıs 2017; 17:31:48 >




  • Cep telefonunda %25 ÖTV, ÖTV'li matrahın da %18 KDV'si var. Vergi kazanandan değil harcayandan toplanırsa ve çoğunluk bu duruma "EVET" dedikçe bunlar daha iyi günleriniz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: LOSSLESSGAME


    quote:

    Orijinalden alıntı: Stand Alone


    quote:

    Orijinalden alıntı: LOSSLESSGAME

    Tabloya bakılırsa iPhone dışında çok büyük sıkıntı yok. Asıl sıkıntı doların 3,5 TL bandında gezmesi. Örneğin listeye göre arabanın ucuz olduğu Almanya'da benzin 1.49 ile bizden daha pahalı. Ama kağıt üzerinde değil de gerçekte olaya baktığımızda bugünkü kura göre Almanya'da 1 dolar 0.91516 euro. Yani benzin 1.36 euro, bir başka deyişle 1.36 lira (onlara göre). Bizde ise 1.39 dolar ile daha ucuzken, bugünkü dolar kurunun 3,54539524 TL olduğunu dikkate alınca 4.93 TL gibi uçuk bir rakam çıkıyor. Alım gücünün de çoğu yerde daha iyi olduğunu düşündüğümüzde tek çıkış dolara aşağı yönde müdahale edilmesi.

    Bana kalırsa ekonomi iyi değil ama tüketim yüksek. Gerçekten millette para olmasa iPhone çıktı diye kimse hücum etmezdi.

    Ben iPhone'u niye alıyorsun diye sorunca tasarım cevabını verenler oluyor. Dediğiniz gibi tüketim çok yüksek. Bence çoğu şeyi gereksiz yere alıyoruz. Bence sürekli telefon değiştirmeden de yaşayabiliriz. Kendimden örnek vereyim. LG G2 kullanıyordum. Serviste 20 iş gününü geçtiği için iade istedim. O sırada gerçekten işimi kolaylaştıracağı için (kalem ve benzeri özellikler) Samsung Galaxy Note 7 satın aldım. Gerçekten cihaz çok iyiydi ve kalemini gerçek manada kullanıyordum. Sonra malum mesele telefon iade oldu ve yeni telefon arayışına koyuldum. O sırada LG G2 iade olmadı ve yerine G3 verdiler. Note 7 ile alakası yok ama gidip yeniden S7 Edge veya S8 falan almadım. Tamam biraz yavaş ve kalemi yok ama yine de işimi görüyor. Telefon sadece bir örnek, daha neler neler var. Trilyon dolarımız da olsa gereksiz alışveriş israftır. Bir şey almadan önce gerekliliğini iyi muhasebe etmek lazım.

    Kesinlikle katılıyorum. Bende de G3 var 2 senedir kullanıyorum ve muhtemelen sene sonuna kadar gidecek. Çok iyi telefon, 2014 yılının modeli ama 2017 yılına yetişiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bu forumda bunu beğenen 30 40 kişi anca olur. onlara göre dünyanın en pahalı hayatı bizde. sanki 4 taraf güllük gülistanlık, her yanımızda dost ülkelerle yaşıyoruz.
  • Dünyada en pahalı iPhone 7 Türkiye’de satılıyor
  • Yüzdeleri sallayarak yazmışın resmen
  • iPhone'nin pahalı olması sürpriz değil. Fakat en pahalı internet bizde, almazsanız olmuyor, kimsenin de umrudunda değil... Asıl üzücü olan bu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Buna rağmen en çok satılan ülkelerdeniz, aynı işi 1000 liralık telefonda yaparken milyonlarca fakir 5 bin liraya iphone alıyor, birde bu yönden bakmak lazım.
  • javaprof kullanıcısına yanıt
    Hocam yurtdışına çıkan paraya hepimiz üzülüyoruz. Ancak saydıpınız şeyler çok lüzumsuz şeyler değil. Dünya değişiyor bu değişime ayak uydurmak gerek. Üretemediğimiz her şeyi yasaklamak cezalandırmak mantıklı değil. Bu günün dünyasında herşeyi üretmek te mümkün değil. Diğer kalemlerle ihracat yapıp ithalatı dengelemek lazım. Bu açıdan Oyun için çıkan paraya üzülmek saçmalık. Esas üzülmemiz gereken biz niye oyun üretemeyip dışarı satamıyoruz veya oyun üretemiyorsak bi de onun yerine proğram üretip satalım. Wv yi ülkede üretemiyorsak bakşa bir yüksek teknoloji ürünü ile dengeleyelim. İlla her otomobili üreteceğiz diye birşey yok. Bizim ülkemizde ithalatın çokluğu otomobil ve elektroniğe bağlı değil. Herşeyi ithal ediyoruz. İthal ettiğimiz herşeye vergi koyamayız.

    Harcamadan alınan vergi ile ayakta kalmış bir tane ülke gösterin tamam deyim. Böyle bir ülke yok. Ideal olanı denge halinde para kazanandan verginin alınmasıdır. Tüm ülkelerde harcama üzerinden vergi alınır ancak gelişmiş ülkelerde verginin esas dişe dokunur kısmı para kazanandan ve zenginden alınır. Birçok avrupa ülkesi fitbolculardan %45 vergi alıyor. Bizde yüzde 5. Meşhur topçuların bizde oynamasının bir sebebi de budur.

    İslami olarakta insanlar kazandıklarından ve sahip olduklarından zekat verirler. Bir nevi vergi sistemi gibi birşeydir. Dinimizde israf haramdır ancak harcamak serbesttir. (yeyiniz içiniz ancak israf etmeyiniz) harcamadan zekat vermek gibi birşey de yoktur.

    Arge için gelişmiş ülkeler vergi indirimi yapıyor biz de yapabiliriz. Ayrıca kusura bakma ama ben zengin olsam senin sisteminde kazandığım parayı niye argeye harcayım ki. Yurtdışı bankaya yatırır ülkeyi söğüşlerim.

    Lüks harcamadan vergi alınsın ben alınmasın demiyorum. Mesela pırlantanın kdvsi yüzde 1 ekmeğin yüzde 8. ekmek pırlantadan daha lüks sanırsam. Yat sahibine cüzi vergi ile mazot satılırken çiftçiye kanırtma vergilerle mazot satılıyor. Bu arada yat sahibi aldığı akaryakıtı şirketin vergisinden de düşüyor.

    Hocam daha çok okumanız ve düşünmeniz gerekli. Bahsettiğiniz sistemin elle tutulur tarafı yok Ancak hayalperest insanların hayal dünyasında çalışır.

    Bakın şöyle bir otomobile ihtiyaç duyuyorum ve isteyeceğim otomobil avrupada fakir insanların bindiği otomobil olacak. C sınıfı hatchback dizel otomatik 120- 130 hp bandında güvenlik donanımlarında eksiği bulunmayan. Yürütmesi ekonomik konforlu ve sessiz ve yol tutuşu iyi olan bir otomobil istiyorum. Veya benzer özelliklerde d sınıfı. Bana trde üretilen böyle bir otomobil tavsiye edebilirmisin. veya hocam uzman doktor adamız (11 yıl üniversite eğitimi aldım) bmw 328 e binmeyi hayal ediyorum ülkede üretilen ayarında araba var mı (avrupada bu arabaya işçiler binebiliyor).

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • day_dreamer kullanıcısına yanıt
    vergi tl ile giriyor, maaşlar tl ile ödeniyor. TL bizim paramız çok sıkışırsak darphaneye emir verip bastırırız ama iphone elinn ve değeri $.... Aslında vergilerin yüksekliği ekonomik acizliğin göstergesi. Resmen almayın, para yok der gibi vergi konuyor ama insanımız zenginliğe,satın alım gücünün yüksekliğine bağlıyor durumu
  • eaduvan E kullanıcısına yanıt
    Emir verip para bastırmak o kadar kolay değil. Karşılıksız para bastırmak enflasyona neden olur, senin cebindeki paranın değeri düşer. Bu ödediğimiz vergiler dolaylı vergilerdir, gelişmiş ülkelerde dolaylı vergi oranı düşüktür. Dolaysız vergi oranının yükseltilmesi, yani zenginin ödediği gelir vergisi gibi vergiler artmalı ama devlet zenginin yerine fakirin cebine göz dikiyor. Ötv, kdv, öiv gibi vergilerin oranı %70e çıktı, devleti zenginler değil, sıradan halk çeviriyor.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Nereye domalıyorduk?
  • day_dreamer kullanıcısına yanıt
    TLnin değersizliğini, konvertbl olmadığını vurgulamak için para basmayı örnek gösterdim. Geçtiğimiz dönemlerde örneği çook. Ha para basmışsın ha ötv koymuşsun.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Project Scorpio

    Gösteriş manyağı Türk halkına bu fiyat az bile 2000$ satsalar yıne alır bu gerizekalı milletimiz. Utanıyorum bu ülkede yaşadığım ve doğduğum için savaş çıksada atom bombası atsalar herkes gebersin.

    Utanacak başka konu mu bulamadın allahın çapsızı.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dolar 3.8 civarındayken Apple zam yapmıştı hatırlarsınız :

    http://www.ntv.com.tr/galeri/teknoloji/appledaniphone-zammi-iphonelarinyeni-turkiye-fiyatlari-ne-kadar-oldu,nw2H6tFN80-SFrjnudbLbQ/MAwhgvNb1UWw9qC51wOiWQ

    Şu anda neden tekrar o zammın en azından bir kısmını geri çekmiyorlar ?

    Sadece vergilerden dolayı İphone fiyatının bu kadar yüksek olduğunu düşünmüyorum, diğer telefonlarda bu kadar uçurum olmadı eski fiyatlarına göre.




  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.