Bildirim
Dünyada en çok satan otomobil markası.....? (5. sayfa)
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
Ex_silver ve kesbi, ikiniz kadar fanatik az bulunur valla. Ex_Silver özellikle, audi başlıklarında çanakkale geçilmez gibi savunuyor audi yi sırf VAG grubuna dahil olduğu için.
İzleyenlere tavsiyem he diyip geçin
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Caipirinha -- 10 Ocak 2012; 16:42:47 > -
Konuyu başka yere çekmeye siz çalışıyorsunuz. Ben chevrolet motorlarını da çok beğenmiyorum. Normal sıradan motorlar. Çok güçlü veya çok az yakan motorlar diyemeyiz. Dizel motorla benzinli motoru karşılaştırmak zaten yanlış. Araçların 0-100 değerlerini sadece motor gücü ve ağırlık etkilemez. Şanzıman oranları daha etkilidir. Şanzıman oranları kısa veya uzun olabilir. Bu da ara hızlanmaları etkiler. 105 BG 1.6 dizel motor biçok markada kalmamıştır. Citröen 112, renault 1.5 110 BG, hyundai 124 BG güçlere ulaşmışlardır. Bunları da genelde C sınıfı için kullanırlar. C sınıfına yetmez ama D sınıfına yeter mantığı da yanlış. 105 BG tdi motor güncellenmesi gereken kötü bir motor. Aynı şekilde 1.2 70 BG benzinli ve 1.2 75 BG dizel motoru da artık güncellemeleri gerek. Chevrolet 113 BG yetmiyor diye 124 BG'e çıkardı. Turbo yok bu araçlarda.
Konu VW abartılmasıydı. Tıpkı sizin ve bu haberdeki kişinin yaptığı gibi.
-
@ex-silver MAN ve SCANIA 8.2 milyonun içinde. Cümle yanlış olmuş farkettim.
O değilde Taner abi açıklama getirirse sevinirim. 3.1 milyon MAN ve SCANIA samış olamazlar.
Otomobil ve kamyondan başka ne satıyor bu adamlar -
Dostum sende sırf chevrolet e biniyorsun diye her başlıkda aveo aveo al diyorsun, yarın VW alcan, bu sefer VW yi ilah ilan etcen. Cihanair de senin gibiydi, hatta vw bölümünde millet keriz mi niye vw ye bu kadar para veriyor diye başlık açmıştı, kendisi renault dan VW ye geçince VW fanatiği oldu.
EX_Silver inda sonu böyle olcak, yarın bmw ye geçecek oda BMW yi körü körüne savuncak, hepiniz markaların kölesini olmuşunuz.
Bende volvonun kölesiyim, hala volvo aşkım var. Mesela arkadan selektör yapan bir volvo görünce direk yol veriyorum, ama bu scirocco yada başka bir araç olursa direk gazı köklüyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Caipirinha -- 10 Ocak 2012; 17:21:35 > -
iyide napalım en çok satan arabay vw ise bizi ilgilendiren kısım ne burda -
quote:
Orijinalden alıntı: arjen553
quote:
Orijinalden alıntı: Caipirinha
quote:
Orijinalden alıntı: berk984
quote:
Orijinalden alıntı: ÇÖL KARTALI
vw ye para verilir mi yeaaaa?
en iyisi ford
.mondeo>passat
focus>jetta
fiesta>polo
FORD>VW
kıyaslamayı her alanda yaptım.
Yok artik Opel varken Ford`a para verilir mi?
Insignia>Mondeo
Astra>Focus
Corsa>Fiesta
Bu da bonus
Zafira>C max
Karsilastirmayi her alanda yaptim.
Sonata > İnsignia
Elentra> Astra
İ20> Corsa
hyundai trajet> zafira
Edit: Lan harbi hyundai opelden iyi
Yok artik Röno varken Hunday`a para verilir mi?
Latitude>Sonata
Fluence>Elantra
Clio III>i20
Bu da bonus
Scenic>trajet
Karsilastirmayi her alanda yaptim.
En iyisi Ford bence 2013 Ford Mondeo yu gördünüz mü ? Arabayı süper yapmışlar ( Opel İnsignia'yı ne kadar beğeniyor olsamda Ford sollamış ve büyük fark açmış . Kralsın Ford
2013 Ford =http://forum.donanimhaber.com/m_53176386/tm.htm (Arkadan görünümü mevcut)http://forum.donanimhaber.com/m_56418094/tm.htm ( İç görünümü mevcut)
-
quote:
Dostum sende sırf chevrolet e biniyorsun diye her başlıkda aveo aveo al diyorsun, yarın VW alcan, bu sefer VW yi ilah ilan etcen. Cihanair de senin gibiydi, hatta vw bölümünde millet keriz mi niye vw ye bu kadar para veriyor diye başlık açmıştı, kendisi renault dan VW ye geçince VW fanatiği oldu.
EX_Silver inda sonu böyle olcak, yarın bmw ye geçecek oda BMW yi körü körüne savuncak, hepiniz markaların kölesini olmuşunuz.
Bende volvonun kölesiyim, hala volvo aşkım var. Mesela arkadan selektör yapan bir volvo görünce direk yol veriyorum, ama bu scirocco yada başka bir araç olursa direk gazı köklüyorum.
Benim bildiğim Volvo'lar genelde arkadan selektör YİYEN kesime giriyor Şimdi benim volvo'm 340 beygirdi falan deme, motor güçlerine lafım yok zaten de kullanıcı profilinden bahsediyorum. v8'lik S 80 kullanan tanıdıgım bile (AWD 315hp inanılmaz bir alet) eskisehir yolunda 90'la gider. çok konforlu oldugu icin millet tadını cıkara cıkara gidiyor herhalde.
-
quote:
Orijinalden alıntı: ilker67
Haber tam tersi olsaydı kaynardı belki ama şu durumda burayı savaş alanına çevirecek bir Toyota fanı tanımıyorum forumda.
ben varım ben ben ben yakarım vallahi, toyota nın üstüne marka hilüx ün üstüne araba tanımam, yani neymiş toyota ve diğerleri -
quote:
Orijinalden alıntı: ex_silver
Kia,hyundai ve chavroletlerin motorları kadar verimsiz ve beygir gücünü yansıtamayan motor yok dünyada...
Otomobilin O sundan bile anlamadığınız konusunda tereddütlerim vardı, gidermiş oldunuz teşekkür ederim.
------------------------
Yukarıda yazdıklarımdan bağımsız olarak soruyorum,
VW Golf 1600 cc 105 PS TDI (1314 Kg) --- 0-100 km/h 11,2 sn --- son hız 189 km/h iyi gidiyor,
Chevrolet Cruze 1600 cc 124 PS (1285 kg) --- 0-100 km/h 10,9 sn --- son hız 190 km/h gitmiyor öyle mi?
-
quote:
Kia,hyundai ve chavroletlerin motorları kadar verimsiz ve beygir gücünü yansıtamayan motor yok dünyada...
Oraya bide opel ekleersek kadro tamam olur.
söyle birşey var yalnız aurisde 132 hp ama oda civicin verilerine erişemiyor ilginçtir. 80 kg daha ağır auris ama yinede 132 hp nin hakkını verdiğini düşünmüyorum. En azından civicin 132 hp düşündüğümde 0.3 snye civarı fark olacaktır en az şimdiki süresine.
Yalnız benim söle bi teorim var motorun gücü üretmesinden ziyade bunu yola yansıtmak önemli.
Şimdi zamanın 110 hp lik civicleri 9.5 snyede 100 km hıza ulaşıyordu bu motordan ziyade aktarmanın çok iyi olmasından kaynaklı.
Vw 1.4 tsi 122 hp motoru neredeyse %0 kayıpla dsg sanzumanı sayesinde bu verileri yakalıyor.
Bmw de yine tartışmaya gerek yok aktarma organları kusursuz olan nadir markalardan biri.
Bu 3 marka dışında birde benim gözümde fordda aktarma konusunda olsun yol tutuş konusunda olsun motorlarının gücünü yola en az kayıpla yansıtan markalardan biri.
-
-
quote:
Orijinalden alıntı: iGroN
quote:
Orijinalden alıntı: f-a-t-i-h
quote:
Orijinalden alıntı: iGroN
quote:
Orijinalden alıntı: f-a-t-i-h
İşin şaka kısmı bir yana dersek
Son dönemin dünya üzerindeki en iyi şirket profili ve müşteri ihtiyaçlarına göre ürün üreten 2 firması var
Birisi SAMSUNG diğeri vw 5-10 sene sonra dahada iyi olacaklar diyebilirim...
Yok artık, reklamlarında bile adam özellikleri anlatırken kapıyı kapatıyor, ya rengine ya da kapısına tutulup arabayı alıyor.
Bayilerde de aynı şekilde araba ne bulduysan onu alıcaksın, yoksa müşteri profiline uygun ihtiyaç karşılayacak bir satış ağı yok.
Yani öyle bir araç yapıyorsa da müşteriye getirmediği için, yok artık daha neler
Öncelikle bana neden bu kadar tepki verdiğinizi anlamadım
Aracın kapısının sesine vs. bakan kimse o beni ilgilendirmez
Bugün bu firmanın satış rakamları sadece Türkiye değil tüm dünya için açıklanmış
Dünya çapında bu kadar satış yapabildiklerine göre alan müşteriye hitap etmiş
Sizi bilmem ama ben şahsen bana hitap etmeyen arabayı almam bu böyledir
Ha Türkiye'de araç alırken gösterdikleri ilgi,alaka,1 sene sıra bekletme olayı vs.fazla bilmiyorum
Dendiğine göre kimse memnun değil ama satışlar tavan yapmış
Ben şahsen Vw kullanmadım bana hitap eden arabası da yok düşünmem
Siz beğenmiyorsanız o sizin düşünceniz bende beğenmiyorum araçlarını ama durum ortada
Toyota markasınıda kimse beğenmiyor özellikle tasarımlarını ama Dünyanın en çok satan firmalarından işte
Satış ağı,servis,hizmet,yedek parça vs. nedir ne değildir bilemem ama
Müşteriye hitap etmeyen araba satamaz yapana helal olsun alana helal olsun...
Tepkim size değil Dünya 'daki en iyi şirket profili görüşünüze = )
Avrupa ülkelerinde dediğiniz gibi bu yıl için liste başı VW Golf modeli olmuştu, bu nedenle bu övgüyü Avrupa için hak edebilir.
Fakat Türkiye 'de maalesef bu kadar başarılı ve iyi hizmet sunan bir firma konumunda değil.
Ayrıca biraz da pahalı satıyorlar.
Dediğiniz gibi bayilerde büyük sıkıntılar yaşanıyor, almaya gittiğinizde ne bulursanız bunu almak zorunda bırakılıyorsunuz, arzu ettiğiniz ya da istediğiniz bir modeli paranız olsa dahi alamadığınız bir firmanın, müşteri ihtiyaçlarına göre ürün desteği sunan bir firma olması ne yazar ?
Bu konuda lider olabilmesi için bu hizmeti size taşıyabilmesi gerekmez mi ?
Vw için düşüncem önümüzdeki yıllarda şu an olandan daha iyi olacaklardır
Hatta abartı olabilir Mercedes,Bmw gibi firmaların ensesine yapışabilirler.
Bir araç için birden fazla motor seçeneği sunması müşteri ihtiyaçları açısından önemli ve bu konuda çok iyiler
Yalnız dediğiniz kısıma katılıyorum 1 araç için 6 ay-9 ay falan sıra bekletmek inanılmaz derece mantıksız
Bu konuda Doğuş otonunda parmağı var gibi pek temiz değiller yani
Ben şahsen ilk yazımdada dediğim gibi Vw araçlarını beğenmiyorum ilgimi çekmiyor
Ha ilgimi çeksede 6 ay bekleyeceksiniz deseler asla beklemem başka alternatifleri değerlendiririm
Doğuş oto yüzünden antipatik olmuş bir marka Vw iyi araç ama şu an için forumdaki deyimi ile premium marka demek komik olur
Ha ona rağmen kapısında 1 sene araç sırası bekleyen varsa ben bu adamlara helal olsun derim
Ben şirket elemanı olsam 6 -7 ay sonra aracınız hazır olacak efendim diyemem utanırım
Buna rağmen habere göre liderler demek ki birşeyleri başarmışlar
Vw son 10 senede iyi işler çıkarmış bir firma Toyota ile kıstas etmek mantıksız forumda bu gibi şeyleri görüyorum
Toyota yılların firması öyle 10 senelik falan değil sadece Land cruiser 70 senelik maziye sahip Suv segmentinin atasıdır
Sanırım sizin ile aşağı yukarı aynı şeyleri düşünüyoruz
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi f-a-t-i-h -- 10 Ocak 2012; 19:07:54 >
-
bu millet ilginç yaa valla.yok 8 milyonun hepsi vw değil yok bilmem ne.canlarım benim ya -
quote:
Ex_silver ve kesbi, ikiniz kadar fanatik az bulunur valla. Ex_Silver özellikle, audi başlıklarında çanakkale geçilmez gibi savunuyor audi yi sırf VAG grubuna dahil olduğu için.
İzleyenlere tavsiyem he diyip geçin
Hocam kimse senin babanın aldığı araçları savunduğun gibi araç savunmuyor. -
quote:
Era kaç kg hocam.Sen aç siteleri bak verilere elantreadan sportageye.Bİrde muadilleriyle karşılaştır -
quote:
Orijinalden alıntı: ZSARA
quote:
Otomobilin O sundan bile anlamadığınız konusunda tereddütlerim vardı, gidermiş oldunuz teşekkür ederim.
------------------------
Yukarıda yazdıklarımdan bağımsız olarak soruyorum,
VW Golf 1600 cc 105 PS TDI (1314 Kg) --- 0-100 km/h 11,2 sn --- son hız 189 km/h iyi gidiyor,
Chevrolet Cruze 1600 cc 124 PS (1285 kg) --- 0-100 km/h 10,9 sn --- son hız 190 km/h gitmiyor öyle mi?
Asıl sizin hiçbirşey anlamadığınız ortada.
O değerler 105 beygir gücündeki bir araç için normaldir.Fakat cruze için o değerler anormal.Arada 20 hp fazla var üstüne üstlük daha hafif.
Aynı değerdeki civicten 1.2 saniye fark yemiş ki büyük bir farktır bu.
Tabiiki gitmiyor cruze.O beygir gücündeki bir araca göre.Bunları anlayamayıp birde böyle cevap yazmanız talihsiz olmuş...
-
quote:
quote:
Era kaç kg hocam.Sen aç siteleri bak verilere elantreadan sportageye.Bİrde muadilleriyle karşılaştır
Ya era dediğin aracı geçen kaskodan aldım. Benim araca kalkışta 2 boy fark atar heralde dizeli. Ama umrumdada olmaz açıkcası era ya istediği kadar gitsin 120 den sonra hertarafı titremeye başlıyor.Ben kendi aracımda 150-160km hızlarda en ufak birşey hissetmiyorum tedirginlik yaşamıyorum. -
quote:
Orijinalden alıntı: aanil
quote:
Oraya bide opel ekleersek kadro tamam olur.
söyle birşey var yalnız aurisde 132 hp ama oda civicin verilerine erişemiyor ilginçtir. 80 kg daha ağır auris ama yinede 132 hp nin hakkını verdiğini düşünmüyorum. En azından civicin 132 hp düşündüğümde 0.3 snye civarı fark olacaktır en az şimdiki süresine.
Yalnız benim söle bi teorim var motorun gücü üretmesinden ziyade bunu yola yansıtmak önemli.
Şimdi zamanın 110 hp lik civicleri 9.5 snyede 100 km hıza ulaşıyordu bu motordan ziyade aktarmanın çok iyi olmasından kaynaklı.
Vw 1.4 tsi 122 hp motoru neredeyse %0 kayıpla dsg sanzumanı sayesinde bu verileri yakalıyor.
Bmw de yine tartışmaya gerek yok aktarma organları kusursuz olan nadir markalardan biri.
Bu 3 marka dışında birde benim gözümde fordda aktarma konusunda olsun yol tutuş konusunda olsun motorlarının gücünü yola en az kayıpla yansıtan markalardan biri.
Anıl hocam bunu anlayamayıp birde jetta gidiyor cruze gitmiyor öylemi diye soru sormuşlar
Elindekilere göre gitmiyor bu kadar basit.
Bugün 136 bg lik sportage 200 kg daha ağır 122 lik Tiguandan daha kötü değerlere sahip...
-
quote:
Orijinalden alıntı: insomnia__
@ex-silver MAN ve SCANIA 8.2 milyonun içinde. Cümle yanlış olmuş farkettim.
O değilde Taner abi açıklama getirirse sevinirim. 3.1 milyon MAN ve SCANIA samış olamazlar.
Otomobil ve kamyondan başka ne satıyor bu adamlar
Hocam orada SUv Kamyonet Ticari araçlar vb araçlarda var.Otomobil dediği binek otomobil
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ex_silver -- 10 Ocak 2012; 23:55:36 >
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X