Şimdi Ara

Dünyada en çok satan otomobil markası.....? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
136
Cevap
0
Favori
6.277
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Toyota Corolla olmasa zaten toyota altlara düşücek.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ÇÖL KARTALI

vw ye para verilir mi yeaaaa?
    en iyisi ford
    .mondeo>passat
    focus>jetta
    fiesta>polo

FORD>VW
    kıyaslamayı her alanda yaptım.

her alanda yapılan bu kıyaslamada:

golf.....
    scirocco......
    passat cc.....
    caddy-connect // // //
    transporter-transit deyipde güldürme benii....!

crafter'den bahsetmiyorum bile.....!!!

• arkdaslar hiç inanasım gelmiyor çünkü dünyanın heryerinde toyota lider. daha dün aksam bir amerika filmi izledim film sürekli suriye,ırak,ürdün,amerika arasında geciyor ve aracların neredeyse hepsi toyota pick up ve jip hatta hyundai santa fe vardı. daha sonra baska bir film izledim amerikada geciyor orada bile bütün araclar toyota helal olsun adamlara dedim her yerde toyota var. audi,honda falan gördüm ama hiç vw göremedim bu kadar arac satacagını ve toyotayı gecebilecegine ihtimal vermiyorum
  • eee diğer markalar satış rakamlarını açıklamamış ki? GM nin 9 milyon olduğu tahmin ediliyor diyip VW grubu 8 milyon açıkladı diye VW yi dünyanın en çok satanı ilan etmek tam bir saçmalık.

Habercilik ne kolay be.

8m de ciddi bir rakam WV ye tebrikler, fakat haberi yapan tam bir üçkağıtçıymış, yada menfaati var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: skunk2.

arkdaslar hiç inanasım gelmiyor çünkü dünyanın heryerinde toyota lider. daha dün aksam bir amerika filmi izledim film sürekli suriye,ırak,ürdün,amerika arasında geciyor ve aracların neredeyse hepsi toyota pick up ve jip hatta hyundai santa fe vardı. daha sonra baska bir film izledim amerikada geciyor orada bile bütün araclar toyota helal olsun adamlara dedim her yerde toyota var. audi,honda falan gördüm ama hiç vw göremedim bu kadar arac satacagını ve toyotayı gecebilecegine ihtimal vermiyorum

Zaten 5.1 milyonu otomobilmiş ve bunun içinde skoda seat vw audi lamborghini porsche bugatti bentley scania ve MAN var.
  • quote:

arkdaslar hiç inanasım gelmiyor çünkü dünyanın heryerinde toyota lider. daha dün aksam bir amerika filmi izledim film sürekli suriye,ırak,ürdün,amerika arasında geciyor ve aracların neredeyse hepsi toyota pick up ve jip hatta hyundai santa fe vardı. daha sonra baska bir film izledim amerikada geciyor orada bile bütün araclar toyota helal olsun adamlara dedim her yerde toyota var. audi,honda falan gördüm ama hiç vw göremedim bu kadar arac satacagını ve toyotayı gecebilecegine ihtimal vermiyorum

Yalnız şöyle bir fark var.
    Toyota nın çok satmasının sebebinin bence en temel nedeni özellikle Afrika kıtasında satmış olduğu motor+direksiyon+tekerlek+koltuk konfigürasyona sahip araçlardan meydana geliyor. Hatta bi aralar Zaytung dalga geçmişti; "Savaş-isyan amacıyla kullanılan Toyota larda silah standart sunulacak" falan diye.

Hakkaten Toyota nın sattığı araçlarda yani çok satmasına sebep olan araçlar neredeyse bomboş araçlar. Özellikle Afrika da kullanılan pikaplar. Tabii bunlar internetten gördüğüm araçlar. Gidipte kullanmadım yani.

• quote:

Orijinalden alıntı: playumb

quote:

Toyota nın çok satmasının sebebinin bence en temel nedeni özellikle Afrika kıtasında satmış olduğu motor+direksiyon+tekerlek+koltuk konfigürasyona sahip araçlardan meydana geliyor. Hatta bi aralar Zaytung dalga geçmişti; "Savaş-isyan amacıyla kullanılan Toyota larda silah standart sunulacak" falan diye.

Hakkaten Toyota nın sattığı araçlarda yani çok satmasına sebep olan araçlar neredeyse bomboş araçlar. Özellikle Afrika da kullanılan pikaplar. Tabii bunlar internetten gördüğüm araçlar. Gidipte kullanmadım yani.

dogrudur arkdasım haklısın. gerci afrika ve arap çöllerinde satışlarda donanım fark ettirmez diye düşünüyorum adamlar zaten çöllerde ve afrikanın zor kosullarında kullanıyorlar yani onlar için donanım önemli degil adamların işini görsün yolda bırakmasın yeter diye düşünüyorlardır tabi birde toyota ya olan güvenleri fazladır.

• quote:

quote:

Afrikada donanımlı araç satmaya çalışmak aptallık. Herşeyden önce iklim şartları çok zorlayıcı, ıncık cıncık elektronik donanımlar çok kolay arıza yapabilir. Kullanıcılar da insan gibi kullanmıyor çok hor kullanılıyor araçları. Tamir servis desen Allahlık zaten. Yollar çoğunlukla dandik. Bozulmayan tank tipi araç yapacaksın oralar için, Toyota da bu işi çok iyi yapıyor.

Afrikadaki boş modeller de okadar boşki hala kasetçalarlı satılan araçlar var...

• quote:

Orijinalden alıntı: Briskhan

quote:

quote:

Afrikada donanımlı araç satmaya çalışmak aptallık. Herşeyden önce iklim şartları çok zorlayıcı, ıncık cıncık elektronik donanımlar çok kolay arıza yapabilir. Kullanıcılar da insan gibi kullanmıyor çok hor kullanılıyor araçları. Tamir servis desen Allahlık zaten. Yollar çoğunlukla dandik. Bozulmayan tank tipi araç yapacaksın oralar için, Toyota da bu işi çok iyi yapıyor.

Afrikadaki boş modeller de okadar boşki hala kasetçalarlı satılan araçlar var...

Lübnanda kasetçalarlı ama 1-2 milyon km yol gidebilen datsunlar var

Taliban askerleride datsun kullanıyorlar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi f-a-t-i-h -- 10 Ocak 2012; 13:53:02 >

• Hala verilere inanmayanlar, Toyota ile kıyaslayanlar, işin içinde diğer markalarda var diyenler vs. Ya arkadaşlar bize giren çıkan yok ki, hayır işin komiği tüm yorumları okudum, kimse fanatik bir yorum yapmamış, hala bir çekememezlik...

8.2 milyon enayi, bir tek siz akıllsınız deyip bitirelim
  • quote:

Orijinalden alıntı: kesbi

Tahmin ettiğim gibi 5,1 milyonu otomobilse bunun en fazla 2 buçuk- 3 milyonu VW'dir. Yani haberdeki en çok satan marka başlığı yanlış. Verilen sayı da yanlış. Bu durumda chevrolet veya toyota bireysel marka oalrak en çok satan marka oluyor sanırım. Çünkü sadece chevrolet 4,5 milyon sattı diye biliyorum bu yıl.

Tamam abi en iyisi chevy, vw gitsin kumda oynasın
  • quote:

Tahmin ettiğim gibi 5,1 milyonu otomobilse bunun en fazla 2 buçuk- 3 milyonu VW'dir. Yani haberdeki en çok satan marka başlığı yanlış. Verilen sayı da yanlış. Bu durumda chevrolet veya toyota bireysel marka oalrak en çok satan marka oluyor sanırım. Çünkü sadece chevrolet 4,5 milyon sattı diye biliyorum bu yıl.

YAhu ne kadar boş yorumlar var.Toyota ve chavrolette suv mpv bilmem ne yok mu?Var hemde sürüsüyle.Sen toyotanın 8.0 milyonunun sadece otomobil mi olduğunu zannediyorsun??
  • quote:

Orijinalden alıntı: Caipirinha

quote:

En iyisi demiyorum. Chevrolet de VW gibi orta sınıf araçlar üreten bir markadır. Zaten en çok satması beklenen marka da orta sınıftır. VW araçları konfor ve yalıtım oarlak güzeller. Ancak Bu tür hbaerlere tepki göstermek lazım. Haber kendi kendini yalanlıyor zaten. 2 tane VW bir chevrolet etmiyor sayılara bakarsak bu da ayrı bir konu. Chevrolet fiyat performans araçları yapar, biçok şey standart sunulur. VW ise orta üst sınıfa geçemeye uğraşır ama biçok şeyi ya koymaz, ya da inanılmaz paralara satar. 1.6 TDI 105 BG passat ülkemizde mesela epey satacaktır. Ama 124 BG cruze gitmiyordur. VW sıradan bir marka dedikçe millet sanki bir akarabasına sövmüş muamelesi yapmasa daha objektif yorumlar yapacağız.

• Çok komik gerçekten. Çay eşliğinde izliyorum sizi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: insomnia__

quote:

Zaten 5.1 milyonu otomobilmiş ve bunun içinde skoda seat vw audi lamborghini porsche bugatti bentley scania ve MAN var.

Scania otomobil mi üretiyor

• quote:

quote:

quote:

En iyisi demiyorum. Chevrolet de VW gibi orta sınıf araçlar üreten bir markadır. Zaten en çok satması beklenen marka da orta sınıftır. VW araçları konfor ve yalıtım oarlak güzeller. Ancak Bu tür hbaerlere tepki göstermek lazım. Haber kendi kendini yalanlıyor zaten. 2 tane VW bir chevrolet etmiyor sayılara bakarsak bu da ayrı bir konu. Chevrolet fiyat performans araçları yapar, biçok şey standart sunulur. VW ise orta üst sınıfa geçemeye uğraşır ama biçok şeyi ya koymaz, ya da inanılmaz paralara satar. 1.6 TDI 105 BG passat ülkemizde mesela epey satacaktır. Ama 124 BG cruze gitmiyordur. VW sıradan bir marka dedikçe millet sanki bir akarabasına sövmüş muamelesi yapmasa daha objektif yorumlar yapacağız.

Evet 124 lük cruze gitmiyor.Çünkü benzinli ve c segmenti.Evet 1.6 105 bg dizel passatın performansı yeterli.Herşey kendi şartlarına göre değerlendiriliyor.

Yani biri 124 beygir benzinli c ınıfı bir araca göre gitmiyor diğeri 105 bg dizel d segmenti 1.5 tonluk bir araca göre gidiyor... ok?

• quote:

Orijinalden alıntı: ex_silver

quote:

quote:

quote:

Evet 124 lük cruze gitmiyor.Çünkü benzinli ve c segmenti.Evet 1.6 105 bg dizel passatın performansı yeterli.Herşey kendi şartlarına göre değerlendiriliyor.

Yani biri 124 beygir benzinli c ınıfı bir araca göre gitmiyor diğeri 105 bg dizel d segmenti 1.5 tonluk bir araca göre gidiyor... ok?

OK ne demek?  Dünyada en çok satan otomobil markası.....?

Tamam mı diye soruyorsanız tamam değil. 1.6 dizel 105 BG dizel motor D sınıfı için komik bir değer. 1.5 latitude var 110 BG ama o da yetersiz. 1.6 130 BG gelmesi lazım artık. Ayrıca 1.6 litre dizel motorda daha kötü kaç motor var bilmiyorum. 1.5 110 BG eradan başlayıp 1.5 DCi'dan gider uzar bu konu. D sınıfı için garip ve eski bir motor. Ha yeni teknoloji ile bu kadar yaptılarsa orası ayrı bir soru işareti. Ancak konu bu değil. Uzatmaya gerek yok. VW uzay teknolojisi filan kullanmıyor sonuçta. Sıradan araçlar üretiyor. Ama o amblem varsa yeter bizim millete.

Konumuz haberin yanlışlığı. En çok satan marka diyip grup olarak rakam verilmiş ve diğerlerinin daha fazla olduğu ama açıklamadığı haberde de geçmesine rağmen VW lider gibi gösterilmiş. Bunda ben kasıt ararım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kesbi -- 10 Ocak 2012; 15:19:37 >

• quote:

Orijinalden alıntı: f-a-t-i-h

quote:

Orijinalden alıntı: iGroN

quote:

Orijinalden alıntı: f-a-t-i-h

İşin şaka kısmı bir yana dersek

Son dönemin dünya üzerindeki en iyi şirket profili ve müşteri ihtiyaçlarına göre ürün üreten 2 firması var

Birisi SAMSUNG diğeri vw 5-10 sene sonra dahada iyi olacaklar diyebilirim...

Yok artık, reklamlarında bile adam özellikleri anlatırken kapıyı kapatıyor, ya rengine ya da kapısına tutulup arabayı alıyor.
    Bayilerde de aynı şekilde araba ne bulduysan onu alıcaksın, yoksa müşteri profiline uygun ihtiyaç karşılayacak bir satış ağı yok.
    Yani öyle bir araç yapıyorsa da müşteriye getirmediği için, yok artık daha neler

Öncelikle bana neden bu kadar tepki verdiğinizi anlamadım

Aracın kapısının sesine vs. bakan kimse o beni ilgilendirmez

Bugün bu firmanın satış rakamları sadece Türkiye değil tüm dünya için açıklanmış

Dünya çapında bu kadar satış yapabildiklerine göre alan müşteriye hitap etmiş

Sizi bilmem ama ben şahsen bana hitap etmeyen arabayı almam bu böyledir

Ha Türkiye'de araç alırken gösterdikleri ilgi,alaka,1 sene sıra bekletme olayı vs.fazla bilmiyorum

Dendiğine göre kimse memnun değil ama satışlar tavan yapmış

Ben şahsen Vw kullanmadım bana hitap eden arabası da yok düşünmem

Siz beğenmiyorsanız o sizin düşünceniz bende beğenmiyorum araçlarını ama durum ortada

Toyota markasınıda kimse beğenmiyor özellikle tasarımlarını ama Dünyanın en çok satan firmalarından işte

Satış ağı,servis,hizmet,yedek parça vs. nedir ne değildir bilemem ama

Müşteriye hitap etmeyen araba satamaz yapana helal olsun alana helal olsun...

Tepkim size değil Dünya 'daki en iyi şirket profili görüşünüze = )

Avrupa ülkelerinde dediğiniz gibi bu yıl için liste başı VW Golf modeli olmuştu, bu nedenle bu övgüyü Avrupa için hak edebilir.
    Fakat Türkiye 'de maalesef bu kadar başarılı ve iyi hizmet sunan bir firma konumunda değil.
    Ayrıca biraz da pahalı satıyorlar.
    Dediğiniz gibi bayilerde büyük sıkıntılar yaşanıyor, almaya gittiğinizde ne bulursanız bunu almak zorunda bırakılıyorsunuz, arzu ettiğiniz ya da istediğiniz bir modeli paranız olsa dahi alamadığınız bir firmanın, müşteri ihtiyaçlarına göre ürün desteği sunan bir firma olması ne yazar ?
    Bu konuda lider olabilmesi için bu hizmeti size taşıyabilmesi gerekmez mi ?

• Konuyu açan arkadaşın verdiği linkteki haberde şu bölümede dikkat edelim

General Motors'un ise 9 milyonu adedi aştığı tahmin ediliyor.

http://www.haber7.com/haber/20120109/Dunyada-en-cok-satan-otomobil-markasi.php
  • Afrika'da millet zaten koltuk ısıtma, lastik basınç göstergesi falan arıyordu.

Onlar için 50 derece sıcaklıkta, dağ taş bayır çayırda gitmesi önemli değildi zaten. Hey Allah'ım kötülemek için yer arıyor millet. Afrika'ymış da en çok satan modelleri boşmuş. Alakaya maydanoz gel bize bazı bazı.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.