Şimdi Ara

Dünya'nın en dik yokuşu (Türkiye'deki yokuşlar kapışıyor) (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
318
Cevap
14
Favori
27.706
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: nk061

Şu yokuşu acayip merak ediyorum. Sinir diyor ki vur Kartal'ı o yola patır patır çıksın

:) :) ismini görmeden kartalı gördüm aha dedim kesin bizim uşak
  • Bide geri geri çıkmayı dene önden çeker olduğu için daha rahat çıkar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Halleluja

o değilde kol yapısı bi garibime gitti direksiyonda duran arkadaşın.

Deveye sormuşlar "Boynun neden eğri?" diye, nerem doğru ki demiş.

Kolumun iç kısmı o bu arada, ben hala normal görüyorum acaba 25 yıldır aynı kolu gördüğüm için mi bana normal geliyor artık.
  • quote:

Orijinalden alıntı: EmreKaanYksl

Bide geri geri çıkmayı dene önden çeker olduğu için daha rahat çıkar

Kesinlikle fark ediyor. Haklısınız.

Ağırlık merkezinden dolayı olsa gerek.
  • quote:

Orijinalden alıntı: IslakFasulye

quote:

Orijinalden alıntı: Krandei

Cruze ile çıkamamanızın sebebi anti patinaj gibi özelliklerinden olabilir mi?

Ayrıca cruze otomatik mi dizel mi?

Cruze ile vitesin yanındaki esp tuşuna 8 saniye kadar basıp sistemleri kapatıp denediniz mi? Bunu şunun için söylüyorum, araç muhtemelen patinaja düşeceğini anlayıp anında gaz kesiyor ve sizin deyiminizle boğuluyor. Biliyorsunuz bu tür yokuşlarda araç önden çeker olduğu sürece illaki çok az da olsa bir patinaj ile ilerlemeye başlar.

Araç manuel benzinli hocam.

ESP'yi kapatıp da denemiştim ama hiçbir türlü yokuşun ortasında durdurunca geri kalkmıyor. Kalkıyor devir düşe düşe 2 metre titreye titreye gidiyor sonra stop ediyor.
    quote:

Orijinalden alıntı: Pislik Adam

neresi.burasi

İstanbul Kıraç, Papatya evleri önü

yarım debriyaj fln biraz bağırtmak lazım devirlenene kadar da gerçi bizzat denemek lazım. Cruze da civic gibi otomatik olsa muhtemelen zorlanmadan kalkar o yokuştan ancak dediğim gibi denemek lazım.

• izmirde bir yere misafirliğe gitmiştim, ismini semtini hatırlamıyorum navigasyonla gitmiştim, yanlış anlaşılmasın biraz kenar mahalle evler dibdibe gecekondular vs, belki izmirliler bilir kentsel dönüşüm gelecekmiş oraya neyse,

Nav. bi yere saptırdı ama yokuşun sonunda ön tekerler son anda düze çıkmasaydı 200-300 mt ölüm yokuşunu geri geri inmek zorunda kalacaktım tıpkı gondola binmiş gibi hissettim kendimi yolu görmüyordum çıkarken, yokuşun tam sonunda arabanın nefesi kesildi otomatik olduğundan müdahale edemedim ...
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: EmreKaanYksl

Bide geri geri çıkmayı dene önden çeker olduğu için daha rahat çıkar

Kesinlikle fark ediyor. Haklısınız.

Ağırlık merkezinden dolayı olsa gerek.

Merkez felan bilmemde eskiden hep öyle çıkardı tanıdıklarim ama öyle bi deneyin farkı bize soylersin

• Dostum o dik yokuştan daha dik yokuş bizim evin önünde var hergün 1.5lik 65hp dci kangoo yu çıkartıyoruz hiçbir sorun olmuyor + bilen bilir beykozun yokuşları dikdir. Bizim burda dik bir yokuş açısı 75 derece civarında oradan hiçbir araç çıkamaz iddalıyım. Varsa ben çıkarım diyen gelsin benzon parasını ben vericem.

• quote:

yarım debriyaj fln biraz bağırtmak lazım devirlenene kadar da gerçi bizzat denemek lazım. Cruze da civic gibi otomatik olsa muhtemelen zorlanmadan kalkar o yokuştan ancak dediğim gibi denemek lazım.

Denemediğimiz şey kalmadı ama ancak geriden hızlanarak çıkabiliyoruz bendeki Cruze ile.

Otomatik Cruze belki çıkardı ama bende manuel Civic'de vardı aynı kasa, oda çıkardı her türlü diye düşünüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cowinenge

Dostum o dik yokuştan daha dik yokuş bizim evin önünde var hergün 1.5lik 65hp dci kangoo yu çıkartıyoruz hiçbir sorun olmuyor + bilen bilir beykozun yokuşları dikdir. Bizim burda dik bir yokuş açısı 75 derece civarında oradan hiçbir araç çıkamaz iddalıyım. Varsa ben çıkarım diyen gelsin benzon parasını ben vericem.

Komşumuzun S klasse' si ile gelebilirim, 6 bin motor muydu neydi çıkar heralde ordan.

(Şaka yapıyorum, adamdan arabasını istiyecek halim yok )
  • quote:

Orijinalden alıntı: optiSpice

quote:

Orijinalden alıntı: xmxksk

quote:

Orijinalden alıntı: optiSpice

İzmir Egekent'in de sağlam yokuşları var, hatta hiç unutmam yokuşun birini gökyüzünü izleyerek çıkmıştım.

Ciddi ciddi tırstım arabanın ön tekerler yerden kesilecek diye

Hop kardeşim komşumuyuz yoksa Egekentte denizciler sitesi ve akış öğütçü ilk öğretim okulunun yanında yokuşlar vardır arabanın farları gök yüzüne bakar ama clio 3 1.5 dci 80 hp ile keçi gibi tırmanıyoruz her yere bari arabamın kıymetini bileyim çıkmadığı yer yok dizel gücü ama bu cruze çıkamıyor olayınıda anlamış değilim cidden 1.6 124 hp araç düşündürücü ?

8 sene kaldım İzmir'de ama şu an Ankarada'yım.

Eshotçular Sitesi'ni bilir misin hocam Egekent'te?Yanlış hatırlamıyorumdur umarım adını.Bi arkadaşı ziyarete gelmiştim o tarafa.

Normalde Mavişehir-Atakent-Bostanlı taraflarında takılıyorum geldiğimde, düzlük candır

Eshot sitesi var, Egekent düzenli ve planlı bir yerleşim yeridir parkları,yolları, apartman dizilimi falan ama özünde dağ tabiki özellikle ara sokaklardaki dar kestirme yokuşları aracına hakim olamayanları ağlatır geri indirir

@IslakFasulye

hocam diğer arkadaşlar bahsetmiş ama araçtaki ASR özelliğini kapatsanız bence araç yokuşta boğulma yapmaz. Sanırım çok yüklenince patinaja düşüyor o zamanda asr devreye girip motor gücünü kestiği için araç yokuşta sapıtıyor ?? cruze kullananlar daha iyi bilir tabiki ama daya 4-5 bin devire yüklen cayır cayır çıksın gibi geliyor bana tüplü şahinler vızır vızır yokuş çıkıyorken bu araç çıkamıyor demek garip geldi baya

• quote:

quote:

Denemediğimiz şey kalmadı ama ancak geriden hızlanarak çıkabiliyoruz bendeki Cruze ile.

Otomatik Cruze belki çıkardı ama bende manuel Civic'de vardı aynı kasa, oda çıkardı her türlü diye düşünüyorum.

cruzedaki asıl problem sanırım bu gaz pedalı tepkisi ile alakalı. Gaza bastıktan bir süre sonra servolar vs ile gaz veriliyor ve bu arada farkedilir gecikme oluyor. Ayağınıza bire bir cevap vermiyor. Bi ara pecochip diye birşey yapmıştı forumdan bir arkadaş. Gaz pedalının tepkilerini hızlandırıyordu. Bu tarz birşey kullanmak belki işe yarayacaktır.

O değil en temizi şöyle temiz bi e39 530 alıcaksınız... Dağ tepe bayır arkadan itiş ve 231 beygirin gücü karşısında çaresiz kalır

• quote:

Orijinalden alıntı: xmxksk
    @IslakFasulye

hocam diğer arkadaşlar bahsetmiş ama araçtaki ASR özelliğini kapatsanız bence araç yokuşta boğulma yapmaz. Sanırım çok yüklenince patinaja düşüyor o zamanda asr devreye girip motor gücünü kestiği için araç yokuşta sapıtıyor ?? cruze kullananlar daha iyi bilir tabiki ama daya 4-5 bin devire yüklen cayır cayır çıksın gibi geliyor bana tüplü şahinler vızır vızır yokuş çıkıyorken bu araç çıkamıyor demek garip geldi baya

Olayı çoğu kişi yanlış anladı.

Dediğim yokuştan çoğu kimse geçmiyor çünkü hızlanacak alan yok, ancak arkasındaki toprak alana sokup oradan hızlanıp çıkacaksınız.

O yüzden şahinler falan hiç çıkamaz bu yokuştan.

ASR yi kapatma düğmesini açıkcası nerde bilmiyorum. Ama ESP'yi kapatıp denedim 2 kere.

• quote:

cruzedaki asıl problem sanırım bu gaz pedalı tepkisi ile alakalı. Gaza bastıktan bir süre sonra servolar vs ile gaz veriliyor ve bu arada farkedilir gecikme oluyor. Ayağınıza bire bir cevap vermiyor. Bi ara pecochip diye birşey yapmıştı forumdan bir arkadaş. Gaz pedalının tepkilerini hızlandırıyordu. Bu tarz birşey kullanmak belki işe yarayacaktır.

O değil en temizi şöyle temiz bi e39 530 alıcaksınız... Dağ tepe bayır arkadan itiş ve 231 beygirin gücü karşısında çaresiz kalır

e39 fazla yakar

2013 528i 10 numara olur, 90 ile gidince uzun yolda 4 litre yakıyor allahsız araba
  • Foto bizi aldatabilir. Sandıgımızdan daha dik olabilir ancak hayatımda gordugum dik yokus besiktas oktay pastanesinin bir yan sokagındaki yokustur.

Zaten tek yön yapmıslar sadece asagı inis var. Bir sefer trafikten kacarken tabelayı da gormedim. Ve gökyüzüne dogru cıktıgımı hatırlıyorum sadece. 10 saniyelik yol 1 saat gelmisti. Ama o yokusta durup kalkan arabaya da helal olsun derim.

Not : denemeyiniz. Sorumluluk bana ait degildir :)

• quote:

Orijinalden alıntı: K.B.R.O

Foto bizi aldatabilir. Sandıgımızdan daha dik olabilir ancak hayatımda gordugum dik yokus besiktas oktay pastanesinin bir yan sokagındaki yokustur.

Zaten tek yön yapmıslar sadece asagı inis var. Bir sefer trafikten kacarken tabelayı da gormedim. Ve gökyüzüne dogru cıktıgımı hatırlıyorum sadece. 10 saniyelik yol 1 saat gelmisti. Ama o yokusta durup kalkan arabaya da helal olsun derim.

Hehh aynı yerden bahsediyorum bende. Oranın yokuşu ile hemen hemen aynı.

Yukarıda da dedim beşiktaşta da var böyle yokuşlar diye tam dediğiniz yer işte dediğim.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: BARBOSA_

benim yokuşum daha dik yarışına girmiş millet

benım suv 2.0 dizel 112 hp 240 nm tork ile 4 kişi ne yokuşlara girdim çatır çatır çıkıyor bu görüntüleri görünce turbosuz araba gözüm de iyicene öldü .

Otoyol yokuş değildir yalnız hocam. Siz yine de "turbosuz" diye Civic ile otoyolda yan yana gelmeyin.

yok o konu da civic ile kafa tutuşacak değilim 160 dan sonrası suv için iyi değil rüzgardan çok fazla etkılenıyor tehlıkelı zaten en fazla 180 yapıyor

• quote:

quote:

Foto bizi aldatabilir. Sandıgımızdan daha dik olabilir ancak hayatımda gordugum dik yokus besiktas oktay pastanesinin bir yan sokagındaki yokustur.

Yukarıda da dedim beşiktaşta da var böyle yokuşlar diye tam dediğiniz yer işte dediğim.

O zaman gumus ejdere helal olsun. Acıkcası o yokusta durup tekrar kalkmaya benim totom yemez :) o yuzden deneyemiyorum ama her arabanın harcı degil oyle yokuslarda ortada durup tekrar cıkmak. Helal olsun.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: BARBOSA_

benim yokuşum daha dik yarışına girmiş millet

benım suv 2.0 dizel 112 hp 240 nm tork ile 4 kişi ne yokuşlara girdim çatır çatır çıkıyor bu görüntüleri görünce turbosuz araba gözüm de iyicene öldü .

Otoyol yokuş değildir yalnız hocam. Siz yine de "turbosuz" diye Civic ile otoyolda yan yana gelmeyin.

Siz yine de "turbosuz" diye Civic ile otoyolda yan yana gelmeyin. Bu sözü efsane kabul ediyorum çok yerine göre ve oturaklı benzinli araba çamurdan dahi olsa düzlükte uçar.

• quote:

quote:

quote:

O zaman gumus ejdere helal olsun. Acıkcası o yokusta durup tekrar kalkmaya benim totom yemez :) o yuzden deneyemiyorum ama her arabanın harcı degil oyle yokuslarda ortada durup tekrar cıkmak. Helal olsun.

Teşekkür ediyor gümüş ejder.

Çok patinaj çektiriyor yokuşta ama kalkmam da demiyor. Biraz da lastiklerle ilgili tabii o

Zaten lastikler kabak olduysa bu yokuşlar yüzünden oldu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IslakFasulye -- 21 Ağustos 2013; 0:27:15 >

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.