Şimdi Ara

Dünya Kupası TRT’de 4K olmayacak: Vergi var, 4K yayın yok (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir - 6 Masaüstü
5 sn
387
Cevap
5
Favori
11.627
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
62 oy
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

gelmesin zaten dar gelirliler için cehennem bir yasa bırak gömlek değiştirir gibi elektronik eşya değiştiren tuzu kuru ödesin.

normal bir insan

cep telefonunu 4-6 senede..

tvyi 5-10 senede

pc yide 5-10 senede.

değiştirir

Orijinalden alıntı: kerimcem

gelmesin zaten dar gelirliler için cehennem bir yasa bırak gömlek değiştirir gibi elektronik eşya değiştiren tuzu kuru ödesin.

normal bir insan

cep telefonunu 4-6 senede..

tvyi 5-10 senede

pc yide 5-10 senede.

değiştirir

Yani siz ülkemiz için normalini ifade etmişsin de...

Üye 10 senede bir tv değiştiriyor. Sanki TRT'ye çok katkı payı ödemiş edasıyla, maçlar neden 4k yayınlanmıyor diye, forum sayfalarından giydirmeye çalışıyor.

Reklam gelirleriyle beraber, TRT'nin yıllık topladığı para 400 milyon euro'yu bulmuyor.

Oysa Alman kamu yayıncısının yıllık katkı payı geliri, 5 milyar euro ( en az )

İşte onun için dedim. TRT her ay hane başı katkı payı kessin, bakın bakalım neler oluyor?

Öyle 18 euro değil. Hane başı aylık 1 euro kessin, "yandım anam" demezlerse gel yanıma.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• serkanguzel_ kullanıcısına yanıt

sanırısın trt ye servet ödüyo öyle distopya bir dünya işte. 

yani 4k yayın maliyeti ne kadar zorlayabilir devleti.

ev kirlarıda faturalarda bedava aynen :)

ev kiran 100.000 tl su elektirik faturan 10.000 tl herhalde o birim çarpan kafanızla.

o civarlarda maaş alan yine gariban stayla yaşar almanyada bazı şeyler elbette bizden iyide 3 kuruşa cennet rahat hayat icad olmadı sınıf statü farkı dünyanın her yerinde var.

sınıf statü yapamayan loser bir tipsen artık elindekilerle mutlu olmayı öğreniceksiniz ist dada aynı berlindede aynı nyc dede 3 aşağı 5 yukarı aynı kurallar.

youtubede anca itü mezunu silikon vadisi yazılım mühendisi hayatı izliyorsunuz sanki buradaki nitelikli iyi eğitimli yazılımcılar doktorlar mühendisler açlıktan parkta yaşıyor. 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 19 Haziran 2026; 0:51:14 >

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

vergininin adının bence trt olması hata çağa uygun değil,turksat yada türkiye yayın dağıtım vergisi daha güncel bir ad olur.

ha onada akp nin iğrenç uydusu deyip uzaya taş atmaya kalkan olabilir. 

işlerine gelenin hayatına bakıyorlar gitsinler 1800-2000 dolara çalışan pompacı,bakıcı,tırcı hayatına baksınlar gerçek hayat o ama giderler ayda 10.000 dolar civarı kazanan yazılımcı doktor hayatına bakarlar dediğin gibi kimse dürüst değil bu konuda. 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 19 Haziran 2026; 1:43:44 >

2 - 3 ay asgari ücret maaşınla aldığın BMW otomobili trafiğe çıkarman için, bir 2 - 3 aylık maaşını da servis parası olarak ödersin.

Sağda solda kalmış, trafiğe çıkış ruhsatı olmayan, çok sayıda parça değişimine ihtiyaç duyan, yaşlı bmw'lerden bahsediyor olmalı...

Burası Almanya, yok öyle 3 kuruşa, beş köfte.

Adam yemeyecek - içmeyecek, ev kirası vermeyecek, elektrik, ısınma ödemeyecek, o 2000 euro maaşını da 2 - 3 ay biriktirecek, sonra da gidip BMW alacak öyle mi?

Yahu gidin işinize allahınızı severseniz. Bu şekilde otomobil alımını, ancak 4000 euro ve üzeri maaşın varsa yapabilirsin. O maaşı da, nitelikli iş gücü alıyor burada...

3 oda 70 m2 eve 1250 euro kira, 325 euro elektrik, 175 euro su, 3 ayda bir defa 55 euro kamu yayın vergisi vb vb derken, aldığın asgari ücretin tamamı aylık masraflara gider.

Ha! Kümes gibi eski 35 m2 evde yaşarsan, aldığın asgari ücretle ay sonunu ucu ucuna getirirsin. O da tek başına yaşıyorsan.

Buraya gelip de, üyelere şunun destekçisi vb siyasî söylemlerle, ortalığı troll'lemeye çalışmayın. Çünkü rahat yaşam dünyanın ekseriyetinde yok artık. Zengin arap ülkelerinde rahat yaşam var. O da o arap ülkelerinin vatandaşlarına var sadece...

Sözün özü; avrupada nitelikli işe sahipsen, rahatsın. Asgari ücretli olup da ailede 2 kişi çalışıyorsa, rahatsın. Yoksa sürünürsün.

Almanya'da asgari ücret alıp da, ailenin evinde barınıyorsan eh işte...

Ancak o durumda bile, 2 - 3 maaşınla aldığın o cillop BMW'yi trafiğe çıkarmak için, bir o kadar maaş parayı dökersin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkanguzel_ -- 19 Haziran 2026; 10:43:56 >

• Şu Almanya muhabbeti yapanı alın burdan madem o kadar kötü Türkiye'ye git o zaman birader.Aynı Avrupa'da biz de yaşıyoruz ayda 7 euro katkı payı ödüyorum senin kadar şikayet etmiyorum.2000 euroya bmw alamazmış.Bilmem neymiş.Sanırsın 2000'e aldığı bmwnin aynısı Türkiye'de masraf çıkarmıyor sıfır kondisyonunda.Ayrıca kimse 2000 euroluk Bmw'ye iki üç maaşını yatırmaz şaka mısın sen? Hurdaya verir 2000 euroluk araç 1000 euro ve üstü masraf çıkarırsa.Alın bunu burdan lütfen.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

adam kötü demiyorki 3 kuruşa cennet yok diyor sen ne yapıyorsun orada nitelikli beyaz yakasın paçanı kendini kurtarmışsın,Türkiyedede gayet iyi şartlarda yaşarsın.

sanki 2000 euroya yer paspaslıyon italyada.

iyi bir kariyerin iyi bir eğitimin yoksa her yerde sürünürsün yaşadığın italyada işsizlik bile boru gibi zaten maaşlarda düşük.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 19 Haziran 2026; 14:23:54 >

Avrupada kurallara uyarsan yaşam var. Öyle eksik - gedik araçla trafiğe çıkamazsın. Yakalanırsan araç anında bağlanır. Ödeyeceğin para cezaları da cabası... Ehliyetine de puan cezası gelir.

Araç önce trafiğin teknik inceleme birimine araç çeker kullanılarak alınır. Orada araçtaki aksaklık ve eksikliklerin detaylıca tespitleri yapılır. Sonra bu aksaklık ve eksikliklerin trafiği ne kadar tehlikeye soktuğu puanlanır. Yani aracın trafikte oluşturduğu potansiyel tehlikenin tespiti yapılır. Sonra bu tehlikelerin her birine maddeler halinde ceza tanımlaması yapılır. Öyleki kesilen ceza tutarı, aracın güncel satış bedelinin üzerine bile çıkabilir.

2000 euro'ya BMW satın alıp da biniyormuş. 2000 euro'ya satın aldığın BMW'ye binemezsin. O BMW sahibine biner ancak...

Ha ! Bmw otomobilleri Almanlar tercih etmezler genellikle...

Hesaplı araca binmek isteyenler, Opel, Vw ve Audi markaları yaygın olarak tercih etmektedir, genellikle...

Ama hakkını teslim edelim, burada Türkler eski BMW 'leri satın alıyor genellikle... Satın aldıktan sonra da ; "Olsun abi, tamiri, parçaları ve trafiğe çıkarmak pahalı da olsa, bmw'ye binerim, ben" diyebilmek için...

BMW'nin ne zaman ki kendisine bindiğini idrak eder, işte o zaman satar.

Hülasası ; avrupada adımını attığın her yer para... İzle - izleme, kamu yayın vergisini ev kiralayan herkes öder burada.

• O kadar muhabbet dönmüş ki mesajlarda bulamadım. Normalde çeken trt gitti sinyal yok diyor ilk maçtan sonra gitti ilk maçta vardı frekans da doğru, ne yapabilirim? Grundig google tv kullanıyorum anten de normal türksat uydu

konu trt sinyal frekans konusu değil ki, tabi ki bulamazsın

tesisatına bakıcan sinyalinde sorun vardır lnb çanak kablo.

baksana Bmw'ye takıldı kaldı.

al sana 6 bin euroya sorunsuz Passat.

https://suchen.mobile.de/fahrzeuge/details.html?id=457376715

Bana bunu yazıyorsun. Otur bir bak kategori uydu anten frekans, konu trt 4k falan yani yine en yakın yazan benim. Sen önce Almanya, vergi, ev kiraları, alım güçleri, akp, chp bilmem ne yazanlara yaz bu yazdığını.

3 kuruşa hiçbir yerde cennet yok daha doğrusu bu dünyada garibana cennet yok.Zengine her yer cennet zaten.Türkiye'de daha iyi şartlar altında yaşıyordum hatta bunu objektif bir şekilde söylerim ama gömülmeyi gerektirecek bir olay yoksa Avrupa'yı yaşadığım yeri gömmem o arkadaş gibi.2000 euroya yer paspaslasan iyi o parayı vermiyorlar depocu gibi işlerde adamın hışını çıkarıyorlar hele ki bir geçerli mesleğin olmasın.İyi bir kariyer ve eğitim de yetmiyor Avrupa'da iş yapacak bir eğitim ve kariyer özellikle meslek gerekiyor yoksa ne arkadaşlar tanıdım eğitimliler donanımlılar ama yemek getir götürü yapıyorlar burda.İtalya'da maaşlar Almanya'ya göre çok düşük olmasına rağmen asgari ücretli adam yine geçinebiliyor Türkiye'de ev kiralayamaz asgari ücretli.O 2000 euroluk Bmw'yi rüyasında görür mesela.Gerçeklikleri olduğu gibi söylemek gerek ben hiçbir zaman Avrupa uçuyor kaçıyor demem hatta korona öncesi ile korona sonrası Avrupa arasında dağlar kadar fark var.

• 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.