Şimdi Ara

Dünya düzdür ciddiyim aksini kanıtlayana yemek ısmarlıyorum (521. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
13.311
Cevap
47
Favori
375.127
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
86 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 519520521522523
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: revivo72

quote:

Orijinalden alıntı: vamp

Amator fotografci dedigi ben orneklerle anlatiyorum kendisi cok bilgili hala milleti zoom yapilarak cekilmis fotolarla kerizliyor.

Milleti kerizlediğimi iddia etmişsin? Alaska Anchorage şehrinden 220km uzaktaki McKinley dağının Foraker Hunter ve Denali zirvelerini gösteren resim paylaşma milleti kerizlemek mi oldu? Haaa zoom yapılarak cekilmiş fotolarla kerizliyor muşum... Bu da mı zoom? Karşıdaki McKinley dağları, 220km ötede. resmin cekildiği yükseklik? 55 metre. Dünya düz olduğu için 220 km ötesi, TABAK gibi meydanda. Ahah yine fotoğrafçılık eğitiminden falan bahsedersin sen ancak vidaların diş sıyırdı,tutmuyor yanık metal kokusu gelir birazdan ahah :

Dünya düzdür ciddiyim aksini kanıtlayana yemek ısmarlıyorum

Şehirde görünen 20 katlı binalardan yaklaşık en az 2 kat yüksekte çekilen bu fotoğrafın ortalama yükseliği minimum 100 metre civarnda. görüyoruzki ve ne yazıkki 220 km ötedeki dağ yalnızca 2 tepesiyle gözüküyor. Halbuki gerçek bu

85km den bu dağ böyle görünüyor. Bu dağ o kadar uzakta ve büyük ki millet dağı görebilmek için zoom yapıyor zoom yapılan nesnede yakınlaşıp şehirle bitişikmiş gibi duruyor. Bizim düz dünyacılarda bunu yiyor işte. Bunlardan biri de sensin revivo

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vamp -- 26 Şubat 2018; 13:37:13 >

• Adamlar her koydukları fotoda dünyanın küre olduğunu ispat ediyorlar haberleri yok

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Milleti kerizlemekten bahseden kişi, gönderdiği resmin mekan bilgisini dahi vermiyor. Dezenformasyon ile küre dünya inanışını gerçek mi göstermeye calışıo yoksa?

vamp rumuzlu kişinin gönderdiği resim, Alaska McKinley dağının 85km güney doğusundaki Talkeetna gölü. Görüldüğü gibi göl hizasından bir resim ile 85 km uzaktaki dağ batık görünüyor diyerek dünyanın eğimli bir küre olduğunu ispata calışan bu amatör fotoğraf meraklısı yakındaki ufak cisimlerin arkadaki görüş alanını kapattığını bilmiyor mu yoksa? Haa bu arada önceki resim 55 metreden cekim amatör fotoğraf meraklısı vamp en az 100 metre diyo, itibar etmeyiniz.

altta 220 km'den McKinley dağı fakat bu sefer 55mt de altından cekim, dağın önünde uzanan plato yüksekliğinin dağı nasıl engellediğini görebilirsiniz.

vamp rumuzlu kişiye bu son mesajım, bundan sonrası blok. gerekçe: az bilgi ile elitizm yapmak, tek bir alandaki bilgi ile her alanda dayatma yapmak, bunu alışkanlık haline getirmek. Bundan böyle vamp, fotoğraflarını başkalarına satar, başkasının zamanını çalar, benim zaman kontenjanım doldu.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Yahu bu dağ okunmuş mu üflenmiş mübarek bir dağ mı

Sen bursadasın, bursadan tekirdağdaki dağların bi fotosunu at? Hadi onu geçtim, marmara adası daha yakın onu çek? Yahu onu da geçtim, hadi istanbulun bi fotoğrafını çek?

Bizim gül gibi yerli ve milli memleketimiz var, burdan örnekler niye veremiyoruz? Niye aynı görüntüker burda oluşmuyor? Allahın alaskasındaki dağ mübarek heryerden görünüyor da biz gavur muyuz, bizim dağlar niye yok?

•  Dünya düzdür ciddiyim aksini kanıtlayana yemek ısmarlıyorum

Çok merak ediyon ya al sana. Bu işlerden zerre anlamyan kişi. Fotoğraf lokasyonu 85km. senin için 8 ay önce br klasöre kaydetmiştim bunları silmedim.

55 metreden çekiyor dediği fotoğraftaki apartmanlar 20 katlı

20 x3 metre 60 metre yapar. Verdiği fotoğraftaki yükseklik bunun en az iki katı. Çeviriyor kazıyor olmuyor. Olmaz kardeş bu işler böyle. Gİt eline bir dslr makline 18mm den 200mm e kadar bütün lensleri al tak aynı noktanın ftoğraflarını çek bu işleri öğren. Benim çektiğim fotoğraflar kaç tane bilboardta yayınlandı reklam amaçlı. Ahmetin mehmetin çektiği fotolarla tekrar ediyorum milleti olmayan birşeye inandımaya çalışma. Gİt kendin çek. Git kardeşim ağrı dağının fotoğrafını çek. Bakalım 200 km den böyle görünüyor mu. Al sana 50 km den 1000 metre rakımdan geniş açılı lens ile dağın görünen 4kmlik hali bu. İnanmıyorsan al eline cep tefonunu kendin çek. GÖzün gördüğü ve google earth digital programının anlattığı açı ve boyut aynı. Zoomlarsan işler değişir. Zoomlanmış fotolarla cisimlerin boyutları o şekilde gözüküyormuş gibi eğimli platoda neden dağ gömülmüyor gibi saçma sapan argümanlarla bu forumu kirletme lütfen. Topografisini bilmediğiniz yüzeyin eğimini yorumlayamazsınız. Saçma sapan fotoğraflarla bu işleri çözemezsiniz.

Sen bence hayatında birkez bile olsun DSLR fotoğraf makinelesiyle fotoğraf çekmedin. Arakdaşların bile rica etmedi. O kadar uzaksın bu konudan. Birşey paylaşıyorsan benim gibi paylaşacaksın. GÖzün gördüğü, geniş açı lenste belli olur. daha bunlardan bir habersin burda 400 sayfadır insanlara laf yetiştiriyorsun. İLk önce fotoğraf analizini öğren ondan sonra yorumla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vamp -- 26 Şubat 2018; 16:32:26 >

• quote:

Orijinalden alıntı: etkinus

Yahu bu dağ okunmuş mu üflenmiş mübarek bir dağ mı

Sen bursadasın, bursadan tekirdağdaki dağların bi fotosunu at? Hadi onu geçtim, marmara adası daha yakın onu çek? Yahu onu da geçtim, hadi istanbulun bi fotoğrafını çek?

Bizim gül gibi yerli ve milli memleketimiz var, burdan örnekler niye veremiyoruz? Niye aynı görüntüker burda oluşmuyor? Allahın alaskasındaki dağ mübarek heryerden görünüyor da biz gavur muyuz, bizim dağlar niye yok?

Tam sen demişsin ben paylaştım işte akıl mantık brimiş. Arkadaş alsın lens setiyle kamerayı aynı noktadan dağı çeksin gelsin

• Revivo forumu olduğu gibi bloklasın bence. Konuya giren herkesi blokluyor zaten işine gelmeyince. Hayır birde itibar etmeyini diyor Sanki kendisine itibar eden var şizofrenmidir nedir?

• quote:

Milleti kerizlemekten bahseden kişi, gönderdiği resmin mekan bilgisini dahi vermiyor. Dezenformasyon ile küre dünya inanışını gerçek mi göstermeye calışıo yoksa?

vamp rumuzlu kişinin gönderdiği resim, Alaska McKinley dağının 85km güney doğusundaki Talkeetna gölü. Görüldüğü gibi göl hizasından bir resim ile 85 km uzaktaki dağ batık görünüyor diyerek dünyanın eğimli bir küre olduğunu ispata calışan bu amatör fotoğraf meraklısı yakındaki ufak cisimlerin arkadaki görüş alanını kapattığını bilmiyor mu yoksa? Haa bu arada önceki resim 55 metreden cekim amatör fotoğraf meraklısı vamp en az 100 metre diyo, itibar etmeyiniz.

altta 220 km'den McKinley dağı fakat bu sefer 55mt de altından cekim, dağın önünde uzanan plato yüksekliğinin dağı nasıl engellediğini görebilirsiniz.

vamp rumuzlu kişiye bu son mesajım, bundan sonrası blok. gerekçe: az bilgi ile elitizm yapmak, tek bir alandaki bilgi ile her alanda dayatma yapmak, bunu alışkanlık haline getirmek. Bundan böyle vamp, fotoğraflarını başkalarına satar, başkasının zamanını çalar, benim zaman kontenjanım doldu.

Bu resim 85 km den cekilme. Onceki resim 230 km den cekilme.

Buna ragmen 230 km den cekilen resimde dag daha buyuk...

Buyulu dag....

• quote:

Orijinalden alıntı: semavi7

Revivo forumu olduğu gibi bloklasın bence. Konuya giren herkesi blokluyor zaten işine gelmeyince. Hayır birde itibar etmeyini diyor Sanki kendisine itibar eden var şizofrenmidir nedir?

geçen yıla kadar Üye İstatistiklerinde "3 kişinin blok listesindesiniz." yazardı, yakın zamanda baktım 4 olmuş ...
    ilk 3'ü bilmiyorum ama zannedersem sonuncusu revivo olabilir ...

• Öner kullanıcısına yanıt
    Adama lensleri anlatamıyorum ki. Örneğin sizi yerinize bir başkası bu dağ nede büyüyor diyebilirde. Bunu yorumlayamaz. Zaten düz dünyacıların %95 i bu konu hakkında bilgi sahibide değiller. Kendisi deneyimlemesi lazım ona da yanaşmıyor. Böyle uzuyor bu konu ama seviyorum yine revivoyu. Eğlenceli
  • vamp kullanıcısına yanıt
    Lens diye birşey yok, hoax onlar.

• Resim Alaska Anchorage sehrinin 20km güneyindeki Glen Alp'lerinden cekimdir. Karşıda McKinley dağı, solda Foraker, sağda Denali zirvesi (6km). Küre dünya teorisine göre dünyanın her bir km'si eğimli olmalı ve 220 km'de bu eğim birkaç km'yi bulmalı. Resimde 220 km uzağa ve ufuklara doğru herhangi bir eğim var mı? Dünyanın küre gezegen olduğuna dair herhangi bir izlenim var mı? Resimde zoom, fotoşop veya herhangi bir oynama var mı? Bu resimleri gönderdiğim kişiler şunları iddia etti:

1- Resim fotoşop

2- Resimde "deli gibi" zoom var

3- Karşıdaki dağlar 65 km ötede

4- Karşıdaki dağların dibine kadar deniz var (sonradan geri vitese atıp bu iddianın hatalı olduğunu söylediler)

5- Bu resimlerle milleti kerizliyorsunuz

6- Fotoğrafcı birinden fotoğraf eğitimi alın

7- Güneş tutulmasını açıklamadın :|

8- Einstein'a düzenbaz mı diyorsun?

9- 8 ay önce dünyanın küre olduğunu sana ispatladım, hala ısrar ediyorsun :|

10- Teleskop nasıl çalışıo bilion mu?

....

Evet, bir gönderdiğim resme bakın bir de gelen şu sorulara bakın. Durum ortada sanırım.

• quote:

Resim Alaska Anchorage sehrinin 20km güneyindeki Glen Alp'lerinden cekimdir. Karşıda McKinley dağı, solda Foraker, sağda Denali zirvesi (6km). Küre dünya teorisine göre dünyanın her bir km'si eğimli olmalı ve 220 km'de bu eğim birkaç km'yi bulmalı. Resimde 220 km uzağa ve ufuklara doğru herhangi bir eğim var mı? Dünyanın küre gezegen olduğuna dair herhangi bir izlenim var mı? Resimde zoom, fotoşop veya herhangi bir oynama var mı? Bu resimleri gönderdiğim kişiler şunları iddia etti:

1- Resim fotoşop

2- Resimde "deli gibi" zoom var

3- Karşıdaki dağlar 65 km ötede

4- Karşıdaki dağların dibine kadar deniz var (sonradan geri vitese atıp bu iddianın hatalı olduğunu söylediler)

5- Bu resimlerle milleti kerizliyorsunuz

6- Fotoğrafcı birinden fotoğraf eğitimi alın

7- Güneş tutulmasını açıklamadın :|

8- Einstein'a düzenbaz mı diyorsun?

9- 8 ay önce dünyanın küre olduğunu sana ispatladım, hala ısrar ediyorsun :|

10- Teleskop nasıl çalışıo bilion mu?

....

Evet, bir gönderdiğim resme bakın bir de gelen şu sorulara bakın. Durum ortada sanırım.

Birader sende idrak sorunu mu var?
    bahsettiğin resimde dağın rakım yüksekliği yok.
    dağ deniz seviyesinden mi başlıyor?

aşağıdaki resimde temsili olarak gösterdim. rakım yüksekliğinin görüş menzilini nasıl değiştirdiğini.

bana bu bahsettiğin mckinley dağının toprak ile birleştiği vadinin rakım yüksekliğini yazar mısın?

bu bilgiyi sakladığın sürece yazdıkların hep hava civa....

• Dagdan daga cekilen hicbir fotografin eğim hakkinda aciklayciligi yok hukmundedir. Ister zoomlu ister zoomsuz olsun.

• Foraker dağından başka bi manzara.

•  Dünya düzdür ciddiyim aksini kanıtlayana yemek ısmarlıyorum

Bu resme bakakarak tek bir şey söylenir dünya küre

• Kapı açılırkenki kapı gıcırdama sesine bakarsak,

videonun cgi yani hoax olduğu açık ve net.

• Dağın yarısı görünüyor, tamamını görmek için biraz daha yükseğe çıkmak lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi etkinus -- 26 Şubat 2018; 22:15:19 >
  • Arkadaşlar, forumun kuralları var. Bloklanan bir kişi, kendisini bloklayana yanıt veremez. Ancak Etkinus başta olmak üzere blokladığım bazı arkadaşlar alıntı yapıp yanıt vermeye calışıyor ve ben o yanıtları görmüyorum. Ya logout sayfadan yada başka bir yöntemle bunu yapıyorsunuz ancak blokladığım kişiyle muhatap olmam, durumu yönetime bildiririm. blokladğım için şikayet butonunuz yok, O yüzden Forum Destek linkinden başvururum, başvuruda aynen şunu yazarım:

Etkinus ve Öner rumuzlu kişileri blokladığım ve kendileriyle hiçbir iletişimde olmadığım halde gönderilerimi alıntılayıp veya yanıtlamaktadırlar. Bunun kurallara aykırı old düşünüyorum cunku bana benim görmediğim şekilde yanıt veriliyor, belki yanıt içinde hakaret ediyorlar ve belki de küfür ediyorlar, bunu nerden bileceğim? Bilemem. Bu durumla ilgili olarak gereğinin yapılmasını talep ederim.

Bu mesajım ile benden alıntı ve bana cevaplarınızın br daha tekrar etmemesini dilerim, ilk tekrarda yukardaki metin ile destek hattından yardım isteyeceğim.

• Foraker (sol planda) ve Denali (sağ planda) dağlarına ~50 km uzaklıktan bakış. Bu dağlar 220 km uzaktan da aynen bu şekilde görülüyor. yeryüzü küre eğimine sahip olsaydı, 220 km'de bu dağlar ufka doğru birkaç km batmış olmalıydı.

• 
Sayfa: önceki 519520521522523
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.