Şimdi Ara

Dunlop Nasıl Bir Lastiktir? (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
140
Cevap
0
Favori
281.958
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Huseyin-ZST

    Dunlop'u ben Subaru'da da Audi'de de kullandım.

    Subaru'da 215/50-17 gibi absürt bir lastik ölçüsü var. Aşırı pahalı çıkıyor. Dunlop ekonomik idi. Aldım. Çok memnun kaldım. Ne sert, ne yumuşak lastik. Uzun yol yapan adama ideal. Çok yumuşak olmadığı için hızlı erimiyor. Çok sert olmadığı için yol tutuşu iyi. Uzun yolda lastik zaten ısınıyor ve yumuşuyor. Subaru 4 çeker olduğu için lastiğin erimesi, km ömrünün dolması çok uzun sürdü. 55.000km'de iken hala 4mm dişi vardı. 5 yıl dolduğu için "Artık daha kanırtmayalım" deyip yeniledim.

    Kaliteli ama sert lastikler kullanıp memnun kalmayanlar genelde lastiği ısıtacak kadar yol yapmadan varış noktasına geldiği için memnun kalmıyor. Kısa mesafe insanları yumuşak lastik almalı. Uzun mesafe insanları ise km ömrünü nispeten uzun tutmak için orta sertlikte lastik almalı. Aşırı sert lastikler ise Türkiye bozuk asfaltlarına konfor açısından pek uygun değil.

    -------------------

    Dunlop konusunda önemli bilgi:

    Anladığım kadarı ile küçük ebat lastikleri uzakdoğu malı. Eşimin kışlığını da Dunlop aldım (185/55-15, gene cins ebat, Dunlop daha ucuzdu). Uzakdoğu üretimi. Biraz fazla sert gibi.

    Subaru'daki ve Audi'deki Dunlop'lar Türk üretimi galiba (emin değilim). Uzak doğu üretimi olmadığından eminim.

    Artık Türk üretimi lastikler de gelişiyor iyice. Bundan sonraki lastik alımlarımda yerli üretim olup olmadığı da benim için karar vermede önemli bir etken olacak.

    sertlik yumuşalklık karakterini anlamak açısından elle düdüklemek harici lastiğin bir verisine bakarak anlamamız mümkün mü ?




  • Dunlop !!!! Kış Lastiğini çıkarıp yazlık Dunlopları taktım rezalet birşey !

    Dişleri iyi olmasına rağmen mükemmel bir ses var !!!
    Allah belanı vermesin senin gibi lastiğin !

    2 Marka bilirim biri michelin diğeri continental !


    Aklıma geldikçe küfür edesim geliyor pislik marka yaaaaaaa
  • merhaba,
    bende 205 60 16 sport fm800 dunlop yazlık lastik aldım 2018 üretimi. daha 3 hafta oldu olmadı, araçta fark edilir derecede titrreme başladı dumdüz yolda sanki kamyonlar yolu bozarda araba bi titrerya öyle gider oldu. aldığım yere gidip tekrar balansa soktular. lastik tabanlarında hata olduğu ortaya çıktı, balans makinasında dönerken lastik eğilip baktığınızda lastiğin tabanının belli belirsiz yükselip alçaldığı görülüyor. 4 üde aynı. neyse aldığım yer faturamla beraber ankara şaşmazda abdulkadir özcan bayiine gitmemi orda değişim yapmaları gerektiğini söyledi, sizden aldım siz niye değiştirmiyosunuz dedim orası ana bayii ordan yapacaklar dedi. haftasonu gidip derdimi anlatacağım inşallah sorun çıkmadan hallederiz. :(



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tipolu -- 19 Nisan 2018; 17:53:0 >
  • 215 45 16 sportmaxx almayi dusunuyorum.Kullanan arkadaslar tavsiye ediyor mu acaba.Birde RT ve TT arasindaki fark nedir ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BluePassenger

    Bende mart ayında 4 adet 245 45 18 ebadında lastik aldım orta halli vasat bi lastik.

    Ama tanesi 350 tl den aldığım lastik goodyear bridgestone michelin pirelli gibi markalarda 650 700 arası idi bence 2 kat para verip pişman olmaktansa yarı fiyatına alırım pişman olsam bile 1.400 tl ye pişman olurum. 2.500 3.000 tl ye pişman olmaktan iyidir.

    Mesela michelin cc 4 mevsim lastiği almıştım sanki 5 yıllık lastik gibi kayıyordu. O lastiğin yerine yarı fiyatına kumho maxxis alsam bundan iyiydi.
    fiyatlar iyice saçmaladı geçen temmuzda aldığım lastik 50 tl zamlanmış. 1 yıl olmadı. en ucuz lastik bile servet değerinde.
  • crow in cornfield C kullanıcısına yanıt
    Bu piyasada çok normal. Bende de şu an kışlıklar takılı önlere 2 tane yazlık alsam dedim ama fiyatlar uçuk onun için elimizde ki ile idare Edecez. Durmak yok yola devam
  • Benim araçta aldığımda dunlop vardı önleri daha önce kaldırıma vurup yazdığım için değişmiştim arkaları bir ay önce değiştim. 2012 den beri bende araç. Önlerde dunlop varken frende çok abs çalışıyordu onun dışında hiç bir sıkıntı yaşamadım. Modelini bilmiyorum.

    225/45/17 270 hız endeksli bi lastikti.

    Motorsporlarında da dunlop hakkında frenlemede sıkıntıları olduğu yorumlarını okumuşluğum vardır. Yani sert fren durumlarına düşüyorsanız başka marka düşünebilirsiniz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: etusch

    Benim araçta aldığımda dunlop vardı önleri daha önce kaldırıma vurup yazdığım için değişmiştim arkaları bir ay önce değiştim. 2012 den beri bende araç. Önlerde dunlop varken frende çok abs çalışıyordu onun dışında hiç bir sıkıntı yaşamadım. Modelini bilmiyorum.

    225/45/17 270 hız endeksli bi lastikti.

    Motorsporlarında da dunlop hakkında frenlemede sıkıntıları olduğu yorumlarını okumuşluğum vardır. Yani sert fren durumlarına düşüyorsanız başka marka düşünebilirsiniz.
    etiket değerlerini hatırlıyor musun ?
  • Yüksek hızda güven vermeyen lastiktir. 205 55 16 modelini 2013 model aracımda kullanıyorum. Baktırmadığım alt takımcı rot balansçı kalmamasına rağmen 120 den sonra aracımı uçacak gibi hissettiren yol tutuşunu beğenmediğim lastik. 2010 model i30 umda goodyear egp vardı rahatlıkla 160 basar eşimin korkmasından dolayı ayağımı gazdan çekerken dunlop ile kendim korktuğum için 120 den fazla basamadığım lastiktir. Tavsiye etmiyorum. Lastik 1 yıllık ortalama 10 bin km kadar kullanılmıştır.
  • 3-4 yıl kadar önce kullandığım yazlık lastiklerinden çok memnunum. Tanıdığım biri de yakın zamanda aldı gayet memnun. Fakat 3-4 yıl önce yerli üretim miydi onu bilmiyorum.
  • statovc S kullanıcısına yanıt
    Bahsettikleri fm 800 bu degil ki,bu baska modeli olmasi gerekli
  • quote:

    Orijinalden alıntı: _KARDELEN_

    Evet Arkadaşlar
    Aracım 2016 Jetta
    205/55/16 Dunlop Winter Ice 02 Lastik aldım fakat hayatımın hatasını yapmışım !!!
    Ciddi bir uğultu var ! Aracın çekişi düştü ! Yakıt ortalaması arttı !
    Mesel 2016 BMT Jetta'larda Serbest Sürüş Modu vardır.Kış lastiği olduğunda bu özellik hemen hemen devre dışı kaldı !
    Not: Kar'da deneme şansım olmadı ama karda iyi performans göstereceğine eminim !
    3 arkadaşımın boş tavsiyelerine uydum ve Dunlop aldım ! Hayatımın hatasıymış !
    An itibariyle DUNLOP bitmiştir !
    Cehalet kötü bir şey.

    Ice02 205 55 16 yakıt tüketimi E ve 71 dB ses desibeli var. Kışın lastik gürültü yapacak. Bunu kimse demedi mi sana? Kışın amacın konfor yada sessizlik değil güvenli ve kaymayan yol tutuşu olmalıdır. Sessiz istiyorsan Fm800 takarsın tık ses duymazsın 69dB. Ama kayınca uçarsın...

    https://www.atmlastik.com/urunler/205-55-r16-tl-94t-sp-winter-ice02-dunlop.html değerlere bir bak.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: xsemre

    Cehalet kötü bir şey.

    Ice02 205 55 16 yakıt tüketimi E ve 71 dB ses desibeli var. Kışın lastik gürültü yapacak. Bunu kimse demedi mi sana? Kışın amacın konfor yada sessizlik değil güvenli ve kaymayan yol tutuşu olmalıdır. Sessiz istiyorsan Fm800 takarsın tık ses duymazsın 69dB. Ama kayınca uçarsın...

    https://www.atmlastik.com/urunler/205-55-r16-tl-94t-sp-winter-ice02-dunlop.html değerlere bir bak.

    Alıntıları Göster
    Aynen Cehalet kötü birşey ! Siz hiç ömrünüzde bir kışta 2 lastik değiştirdiniz mi ?

    Ben yıllık 100.000 km üzerinde yol yapan birisiyim ilk defa kar lastiği kullanmıyorum sevgili arkadaşım ! Bu lastiği kıyaslarkende bir ayvaya elmaya göre değil kendi sınıfındaki lastiklere göre kıyaslıyorum !
    Heralde ses olacak ! Neden Konuyu bu kadar çarpıtma gereği duydunuz?
    Terbiyesizliğin lüzumu yok ! Oturduğun yerden ahkam kesip akıl vereceğine o aklı kendinize saklayın Emre Kardeş !


    belliki okuduğunuzu anlamamışsınız ! Yukarı doğru çıkın lütfen bir kez daha okuyun ne demek istenildiğini belki anlayabilirsiniz !

    Daha seviyeli olmanızı istirham ediyorum ! Kusura bakmayın sizin dilinize bu yakıştığı için böyle cevap vermem iktiza etti !




  • Bugün HB'den adedi Dunlop 225/45 R17 94V XL SP Winter Sport 500 Kış Lastiği (Üretim: 2018) aldım. Etiket Değerleri E-C ve 70 DB. Bir terslik olmaz ise, kullanıp tecrübelerimi paylaşırım.
  • Uzun yıllardır araç kullanırım, neredeyse tüm marka lastiklerden aldım, ama Dunlop'tan memnun değilim. 2 kere kullandım, 2 sinde de aynı sorunlar. Bir kere Bridgestone, Continental ve Michelin ile kıyasladığımda çok çok daha sık çivi girdiğini, lastikçiye gittiğimi söyleyebilirim. Benim şikayetim yol tutuşu ile ilgili değil, tamamen lastiğin hamuru ile ilgili. Şu anki aracımı da sıfır aldım, üzerinde de Dunlop lastik vardı, yine aynı. Ön lastikleri arkaya aldım ve önlere Bridgestone taktım, toplam 130 bin km'de Dunlop'lar için 10 kere falan lastikçiye gittim, Bridgestone'lar için hiç gitmedim. Tesadüf olamaz...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ogzdrk

    215 45 16 sportmaxx almayi dusunuyorum.Kullanan arkadaslar tavsiye ediyor mu acaba.Birde RT ve TT arasindaki fark nedir ?
    Sakın alma. O lastik sıfır aldığınızda Skoda Rapid ve Seat Toledo'nun üzerinde geliyor, çok fazla şikayet var. Bende önlerden çıkartıp yerine Bridgestone Turanza 215,45,16 taktım ve çok memnunum.
  • Fm800.den memnunum.
  • 6 ay boyunca 205-55-r17 ebatlarında dunlop fm800 kullandım gayet memnundum lastikten herhangi bir sıkıntı çıkarmadı yukarıda herkes görüşlerini yazmış saygı duyarım tabiki ama michelin goodyear tarzı lastiklere para veremeyenlere kesinlikle tavsiye ederim dandik ismi cismi olmayan markalarla kesinlikle karıştırmayın ama bu dediğim fm800 modeli için geçerli diğer modellerini bilemem



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cashuva -- 19 Aralık 2018; 11:25:17 >
  • Arkadaşlar iyi diyen olmuş kötü diyen olmuş

    işin özü şu aslında

    Dunlop Winter Ice 02 Dunlop'un çok sert/ağır kış koşullarına göre dizayn ettiği bir lastik. Yani, eğer bu lastik aracınızda takılıysa, çok ciddi karda ve buzda ilerleyebilirsiniz.

    Lakin lastik ağır kış koşullarına, ciddi kar/buz'a göre dizayn edildiği ve ona göre bir hamuru (çok yumuşak) olduğu için, kuruda yakıt tüketimini arttırır ve ses oranı fazladır

    **

    Mesela Dunlop Winter Ice 02'nin Nokian markasındaki muadili Hakkapeliita R2'dir. O da aynı oranda agresif bir kar/buz lastiğidir. Çok satmıyor ve pahalı diye Nokian bu lastiği Türkiye'ye getirmiyor veya sadece siparişe binaen getiriyor.

    Dunlop Winter Ice 02'den şikayet edenlerin aslında şikayetleri bu saydığım sebeplerden ötürü.

    **

    Eğer doğu anadoluda, veya TR'nin çok kar alan soğuk bi yerinde yaşıyorsanız, Dunlop Winter Ice 02 sizin için biçilmiş kaftandır.

    Fakat Istanbul v.b. ılık/bazen soğuk & nadiren karlı iklimler için, fazla agresif bi lastiktir. Buralar için gereksizdir. Ya da ben Istanbul'da yaşıyorum ama, kışın Uludağ Kartalkaya çok gidiyorum ve zincirle uğraşmak istemiyorum, kar ve buza rağmen en dik yokuşu bile zincirsiz çıkmak istiyorum derseniz, Dunlop Winter Ice 02 sizin için biçilmiş kaftandır. Muadili Nokian Hakkapeliita'dır.

    Ama Istanbul ve benzeri kış koşulları için gerekli değildir.

    **

    Bilen biler, arkadan itiş araçlar kar/buz koşullarında çok dezavantajlıdır. Benim aracım bmw 520d. Envai çeşit kış lastiği denedim senelerdir. İyisine de kötüsüne de denk geldim. Kış lastiğine rağmen zincir takmak zorunda kaldığım oldu Kartalkaya yolunda, ki zincir takmaktan hiç haz etmem. Dunlop Winter Ice 02 kullanmaya başlayınca anladım ki, benim aracıma bu lazımmış. Bu lastik karlı yolda arkadan itişin dezavantajını ortadan kaldırdı tamamen. Şimdi kışın dağ yollarında güvenle çıkıyorum artık. İstanbul'da yaşıyorum, Dunlop Winter Ice 02'in azıcık fazla gürültüsüne, ve biraz artan yakıt tüketimine de hiç kafayı takmıyorum.

    Ama ihtiyacınız yoksa almayın, benim ihtiyacım vardı, aldım memnunum !




  • Konuyu biraz hortlatmış olacağım.
    4 adet 175 /70 R13 Sp Touring R1 lastik siparişi verdim.
    AB Etiketi olarak gayet güzel. Yarın öbür gün elimde olurlar. Geldiği zaman bilgi veririm :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EnginB88 -- 13 Şubat 2019; 18:9:59 >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.