Şimdi Ara

Dune HD TV 301 (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
790
Cevap
3
Favori
40.497
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • quote:

Orijinalden alıntı: saintroyo

nerden baktınız ben bulamadım?

http://dune-hd.com/uploads/posts/2011-09/dune_hd_tv/dune_hd_tv.pdf
  • quote:

Orijinalden alıntı: sarpcore

quote:

Orijinalden alıntı: edi1907

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: edi1907

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: vitex

Bendeki HD Duo ile .dts uzantılı dosyalar sorunsuz çalışıyor. Dune yazılımları hemen hemen aynı, 301 de sorun olacağını hiç zannetmiyorum. Sorun olsa bile mkvmerge ile bir video dosyasının içine gömüp dinlenebilir. Böylece göze de hitap etmiş olur.

smart serisinde calısıyor zaten.hd tv lerde desteklemiyor gorunuyor.belki update ile guncellenir.

support@dune-hd.com adresine mail attım ve dts desteğinin olduğunu belirttiler.

audio dts için mi yazdınız.
    yani ses dosya uzantısı .dts olan

Hello!
    > > > I would like to buy a Dune HD TV 301, but the most important is DTS audio codec for me.
    > > > When I look at here;
    > > >http://dune-hd.com/hd_players/current/286-dune-hd-tv-301.html
    > > > it doesn't support dts audio codec,
    > > > but when I look at this adress;
    > > >http://dune-hd.com/uploads/posts/2011-09/dune_hd_tv/dune_hd_tv.pdf
    > > > I can see that it supports dts codecs.
    > > > I have a panasonic 50VT30 tv. If I buy this player, can I take dts audio?
    sincerly,

Fakir ingilizcemle böyle yazdım; DTS audio codec desteklediğini yazdılar. Dün de ne zaman satışa çıkacağını sordum; bugün cevap göndermişler 'very very soon' demişler :)

çok iyi haber benim için..dts muzik dinlemek cok keyiflidir.sevindim valla.cihaz artık çıksada alsak.
    Çok teşekkürler edi.

Rica ederim, 10-12 gün içinde ürün Amerika'da çıkarsa ilk değerlendirme videosunu benden izleyebilirsiniz.

• hadi bakalım hayırlısı.bekliyoruz..
  • Ben artık bekleyemiyorum.
    wd live sipariş verdim ama onu satıp bundan alabilirim yine de bakalım.
  • USB 3.0 hic de yabana atilacak bir ozellik degil. gerektiginde, gayet de yararli. hele de bu islerde. neden? cunku;

1) buyuk boyutlu datalardan bahsediyoruz

2) datayi kaybetmemek icin mutlaka kopyalamak gerekli

3) 1 ve 2 'nin sonucu olarak kopyalama uzun suruyor

4) 1 2 ve 3'un sonucu olarak bir diskten digerine kopyalamanin hizini artiracak bir cozum lazim

5) 1 2 3 ve 4'un sonucu olarak "yeterince" hizli bir cozum gerekli. USB 3.0 aslinda buna verilen bir cevap

simdi elimizdeki bilgilere bakalim

3.5 inch'lik ciplak hard disk'lerin anlik degil suren yazma hizlari icin
    http://www.tomshardware.com/charts/hdd-charts-2012/Write-Throughput-Maximum-h2benchw-3.16,2903.html

ozeti: bugun gelinen nokta: 190 MB/sn

3.5 inch'lik ciplak hard disk'lerin anlik degil suren okuma hizlari icin
    http://www.seagate.com/docs/pdf/datasheet/disc/ds_barracuda_7200_12.pdf

ozeti: bugun gelinen nokta: 210 MB/sn

2.5 inch'lik ciplak hard disk'lerin anlik degil suren yazma hizlari icin
    http://www.tomshardware.com/charts/2009-2.5-mobile-hard-drive-charts/h2benchw-3.12-Max-Write-Throughput,1112.html

ozeti: bugun gelinen nokta: 120 MB/sn

2.5 inch'lik ciplak hard disk'lerin anlik degil suren okuma hizlari icin
    http://www.tomshardware.com/charts/2009-2.5-mobile-hard-drive-charts/h2benchw-3.12-Max-Read-Throughput,1109.html

ozeti: bugun gelinen nokta: 120 MB/sn

hard diskler arasinda USB 3.0 baglanti hizlari icin
    http://www.everythingusb.com/speed.html

ozeti: USB 3.0: 400 MB/sn (teorik degil pratik deger)

hard diskler arasinda, USB 3.0 ile diger baglanti hizlari karsilastirmalari icin
    http://www.everythingusb.com/comparison.html

ozeti: eSATA: 120 MB/sn, USB 2.0: 40MB/sn (teorik degil pratik degerler)

tum bunlar bize ne anlatiyor?

kopyalamayi hangi noktalar arasinda yaptigimiz onemli. iki harici hard disk arasinda veya bilgisayar icindeki bir dahili disk ve harici disk arasinda bir bilgisayar ustunden kopyalama yapiyorsak asil belirleyici USB ve eSATA baglanti hizlari. cunku baglanti hizlari hard disk hizlarindan daha dusuk. eger bilgisayar icindeki dahili iki disk arasinda kopyalama yapiyorsak da o zaman da asil belirleyici hard disk hizlari cunku hard disk hizlari SATA iletisim hizindan daha dusuk.

kopyalama dedigimiz bir diskten okuyup diger diske yazma isi. ve yazma isi haliyle genelde daha dusuk. yani hangisi dusukse onu alacagiz yani yazilan diskin yazma hizini.

3.5 inch'lik bir diske yazma yapiyorsak yukaridaki degerlere bakalim 190 MB/sn bu disklerin en hizlisinin bize sagladigi olanak. yani disk bana bu hizla data yazabilirsiniz diyor. simdi bunun harici disk kutusu icinde bir disk oldugunu dusunelim. bunu bilgisayarimiza baglamak icin bir kutu icinde olacak o kutu da bir baglanti turuyle bilgisayarimiza baglanacak. diyelim ki bilgisayarimizda da 3.5 inch'lik baska bir disk var. bu disklerin en hizlisinin bize sagladigi olanak da 210 MB/sn okuma. peki bizim bilgisayarimiz ve harici hard disk kutumuz arasindaki en dusuk hizli konnektor USB 2.0 ise ne olur? isterse iki hard diskimiz altindan olsun, kopyalama hizimiz 40MB/sn olur en fazla. bizim hard disklerimizin bize sagladigi performansi bosa harcamis olduk mu? olduk. bilgisayarimiz ve harici hard disk kutumuz arasindaki en dusuk hizli konnektor eSATA ise ne olur? o zaman da kopyalama hizimiz 120 MB/sn olur en fazla. yine 190 MB/sn olanagini yine harcadik. ha elimizdeki hard diskler en yeni diskler olmayabilir tabii. ama en yenileri olmasa bile 5,400 rpm donus hizina sahip 2.5 inch'lik disklere sahip olsak da, bunlarin performansi yine 40MB/sn'den daha yuksek. bunlari USB 2.0 ile yine harcamis oluruz. ama eSATA baglantimiz varsa, disklerimizin olanaklari harcanmis olmaz.

normalde 2.5 inch diskler barindiran bir notebook'tan yine 2.5 inch'lik tasinabilir harici hard diske kopyalama yapacaksak, en yeni bilgisayar ve en yeni hard diskide kullansak, bugun zaten 120MB/sn alabiliyoruz disklerden eSATA baglantisi da bu hizi veriyor bize. bu yeter demek. yani kopyalama taraflarindan sadece biri bile 2.5 inch'lik diske sahipse, bugun icin bize eSATA baglantisi yeter, cunku ihtiyac olan 120 MB/sn hizi eSATA baglantisi zaten saglayabiliyor.

Ama kopyalama taraflarinin her ikisi de 3.5 inch'lik diskler var ise ya da olacaksa, ve ikisinde de yeni disklerimiz varsa ya da olacaksa, iste o zaman 190 MB/sn yazma hizinin tamamini kullanmak icin 120 MB/sn'lik eSATA da yetmez. bunun icin 400 MB/sn'lik USB 3.0'a ihtiyacimiz olacaktir. peki tum bu hesap kitap niye?

bakalim...

USB 2.0 ile 1 TB'lik bir data en hizli 7 saatte kopyalanabilir.
    eSATA ile 1 TB'lik bir data en hizli 2.5 saatte kopyalanabilir.
    USB 3.0 ile 1 TB'lik bir data en hizli 1.5 saatte kopyalanabilir. (bugunku 3.5 inch'lik 7,200 rpm 6Gb/sn SATA disklerle. yeni disklerle sadece 45 dakikaya kadar yolu var)

ha bugun icin USB 3.0 olmamasi sorun degil gibi gorunebilir, ancak ve ancak eSATA baglantiniz varsa 1TB'lik datami 1.5 yerine 2.5 saatte kopyalasam ne olur diyebilirsiniz. ama mesela 3TB'lik diskleriniz varsa bu fark otomatikman 4.5-7.5 saat arasindaki 3 saate yukselecektir.

ama USB 2.0'in eSATA ve USB 3.0 ile rekabet etmesi mumkun degil. 3TB icin 4.5 saate karsi 21 saatten bahsediyoruz.

yukarida deginmedigim video streaming icin de okuma hizlarini esas alirsak, bir diskten, 2.5 inch'te 120 MB/sn, 3.5 inch'te 180 MB/sn hiz almak mumkun. ozellikle 3D Bluray filmlerin gundeme geldigini dusunursek bu kabaca 1-1.5 Gbps olanagi demek. eger hard disklerimiz digital media player'imizin ya da bilgisayarimizin icindeyse, sorun yok. ancak diskimizi bilgisayarimiza ya da digital media player'imiza disaridan bagliyorsak o zaman bu cihazlarimizin, harici hard diskimize ek olarak, USB 3.0 (device degil host) portuna sahip olmasi iyi olacaktir. sadece USB 3.0 device portuna sahip media player'lar bunu kopyalama icin kullanabilir ama kendisine disaridan baglanan disklerden 1-1.5 Gbps bandwidth alabilmek icin host USB portunun da USB 3.0 olmasi gerekir. buna da dikkat etmekte fayda var. (ornegin Dune HD-TV 301 modelinde USB device port 3.0. USB host portlari ise 2.0 standardinda)

elinizde ya da alacaginiz disklere bilgisayarlara ve digital media player'lara gore simdi USB 3.0'in anlami umarim daha aciktir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E51F2AB1B -- 13 Ocak 2012; 2:47:07 >

• quote:

Orijinalden alıntı: teodonanim

usb 3.0 elbette mükemmel hızlara ulaşabileceğiniz yararlı bir bağlantı şekli. ben usb 3.0 ile 5400 lük hdd ye 46 gb lık bd iso yu 126 mb/sn sabit hızla attım. ha bu her zaman karşınıza çıkmıyor. 50 yi de görüyor 70 i de.. yalnız şurası önemli; sizin verdiğiniz linklerdeki hdd lerin fiyatları ile zaten alınabilirliği yüksek olmayan hdd ler.. normal bir ev kullanıcısının 150 mb/sn yi anca görebileceğinini düşünüyorum. o da sata 3 olacak ve 7200 lük bir hdd olduğu zaman geçerli.

medya oynatıcıda ise gerekli bir bağlantı şekli değil. daha doğrusu olsa da olur olmasa da.. neden? usb 3.0 host ise eğer, bi değeri zaten yok. usb 2.0 bağlantılar bile harici olarak bağlanan hdd deki filmi çok rahatlıkla oynatabiliyor. usb 3.0 slave ise; bahsettiğiniz data aktarımı için önemli ama ya medya oynatıcıyı, ya da bilgisayarı sürekli olarak diğerinin yanına taşımak ve bağlantı ile kopyalama yapmak durumundasınız. bu da bana göre pek kullanışlı bir yöntem değil.

eğer kopyalama hızı istiyorsanız cihazın ethernet portunun gigabyte olmasına dikkat edin. ağ üzerinden kolayca data aktarımı yapabilirsiniz. yani usb 3.0 olmasındansa gigabyte ethernet çok daha önemli.. bu da tv 301 de var.

• Yaw hadi be kardeşim gelecekse gelsin artık
  • USB 3.0 iyidir hoştur da cihaz seçimi için belirleyici değildir. Cihaz oynatma işini layığıyla yapsın USB 3.0 olmasa da olur.
  • ben bu harici hdd lerden bugune kadar adam gibi bi verim alamadım zaten.ağ uzerinden sorunsuz izlemesi ve dahili hdd takılabiliyor olması benim için 3.0 dan daha onemli.
  • quote:

quote:

usb 3.0 elbette mükemmel hızlara ulaşabileceğiniz yararlı bir bağlantı şekli. ben usb 3.0 ile 5400 lük hdd ye 46 gb lık bd iso yu 126 mb/sn sabit hızla attım. ha bu her zaman karşınıza çıkmıyor. 50 yi de görüyor 70 i de.. yalnız şurası önemli; sizin verdiğiniz linklerdeki hdd lerin fiyatları ile zaten alınabilirliği yüksek olmayan hdd ler.. normal bir ev kullanıcısının 150 mb/sn yi anca görebileceğinini düşünüyorum. o da sata 3 olacak ve 7200 lük bir hdd olduğu zaman geçerli.

medya oynatıcıda ise gerekli bir bağlantı şekli değil. daha doğrusu olsa da olur olmasa da.. neden? usb 3.0 host ise eğer, bi değeri zaten yok. usb 2.0 bağlantılar bile harici olarak bağlanan hdd deki filmi çok rahatlıkla oynatabiliyor. usb 3.0 slave ise; bahsettiğiniz data aktarımı için önemli ama ya medya oynatıcıyı, ya da bilgisayarı sürekli olarak diğerinin yanına taşımak ve bağlantı ile kopyalama yapmak durumundasınız. bu da bana göre pek kullanışlı bir yöntem değil.

eğer kopyalama hızı istiyorsanız cihazın ethernet portunun gigabyte olmasına dikkat edin. ağ üzerinden kolayca data aktarımı yapabilirsiniz. yani usb 3.0 olmasındansa gigabyte ethernet çok daha önemli.. bu da tv 301 de var.

bahsettigim diskler ozel diskler degil zaten su an almak isteseniz karsiniza cikacak diskler. kaldi ki onemli olan cihaz yatirimini 1 kez yapacaginiz icin disk degistirseniz bile o degistirmenin hakkini vermesi gerekiyor. kaldi ki su anda var olan ucuz diskler bile 40 MB/sn'den ustunde performans veriyorlar. yani her durumda USB 2.0 ile bunu 40MB/sn ile kisitlamis oluyorsunuz. sifirdan cihaz alirken eSATA hadi neyse ama asla USB 2.0 olmamali artik.

media player'a baglanan diskler tabii ki USB 2.0'la calisiyorlar. ben calismiyorlar demedim. ama tekrar soyluyorum. media player 1 kez alinacak. daha sonraki cikacak formatlarin MB/sn degerlerine hazirlikli olmak icin, diskini medya player'a disaridan baglayanlarin USB 3.0 host baglantisinin olmasi da onemli. ki sirf bu yuzden medya player degistirmek durumunda kalmasinlar. yani buradaki onerim de yine gelecege yonelik. 2 kere alin, tam alin diye.

kopyalama icin de, eger elde bir bilgisayar varsa ve baglanti icin sadece USB 2.0 portu varsa o zaman medya player'in USB device portunun da USB 3.0 olmasi ise yaramaz tabii (ama USB 3.0 port veren, notebook ve desktop'lara takilan kartlar var bunlarla bilgisayar USB 3.0 portlu haline getirilebilir; o zaman ise yarar) eger bilgisayar kart takilamayacak bir bilgisayarsa, ancak o zaman etherneti kullanmak lazim. cunku onun da hizi 100 MB/sn maximum, yine sadece bugunku disklerin geldigi noktanin yarisinda. ki bir de gelecegi dusunurseniz, 400MB/sn'lik disklere kadar yolu var. neden 1 kez alacagimiz cihazda bu yolu acik tutmayalim?:)

• quote:

Orijinalden alıntı: Seko92

USB 3.0 iyidir hoştur da cihaz seçimi için belirleyici değildir. Cihaz oynatma işini layığıyla yapsın USB 3.0 olmasa da olur.

bugun icin, data kopyalama amacli oldugunu yazdim zaten. daha kopyalamayacak kisi ne yapsin USB 3.0'i gelecekte ise, yeni cikacak formatlarin streaming hizlari gayet onemli olabilir. bugun olmasa bile. neden elde bunu destekleyecek hazir donanim USB 3.0 host baglantili cihaza ayrica yuksek para odenmiyor ki?
  • quote:

ben bu harici hdd lerden bugune kadar adam gibi bi verim alamadım zaten.ağ uzerinden sorunsuz izlemesi ve dahili hdd takılabiliyor olması benim için 3.0 dan daha onemli.

dahili hdd kullanacak kisi, torrent download'u o dahili diske yapiyorsa, veya tum datasini yedeksiz olarak sadece o dahili diskte tutuyorsa, yani o diske bir sey oldugunda datasini kaybetmeye raziysa, usb 3.0 onemsiz tabii:)
  • quote:

haklısınız. ben hdd dock ve bunlara takılı hdd leri arşiv olarak kullanıyorum. ağ üzerinden kullanıyorum cihazı. kendisine herhangi bir harici hdd bağlı değil. içinde bir disk var onu da yadis için kullanıyorum. masaüstü pc de yapıyorum arşivimi ve ordaki bağlantılar benim için daha önemli. hatta şu an internetten de 4-5 hdd takılabilen cihazlara bakıyordum :) ve dediğiniz gibi bunları en azından e-sata ile bağlamayı düşünürüm . artık usb 2.0 bitmiştir benim için. dediklerinize elbette katılıyorum. almışken bir sonraki teknoloji alınmalı. ben sadece bunun çok önemli olmadığını savunurken elbette ki fazla mal göz çıkarmaz zihniyeti ile, ileri teknoloji zarar vermez, elbet bir gün ona da ihtiyacınız olabilir diyorum. tabii ki bu da kullanıcının insiyatifine ve cihaz alırkenki aradığı önceliklere göre değişir diyorum hepsi bu

• quote:

quote:

haklısınız. ben hdd dock ve bunlara takılı hdd leri arşiv olarak kullanıyorum. ağ üzerinden kullanıyorum cihazı. kendisine herhangi bir harici hdd bağlı değil. içinde bir disk var onu da yadis için kullanıyorum. masaüstü pc de yapıyorum arşivimi ve ordaki bağlantılar benim için daha önemli. hatta şu an internetten de 4-5 hdd takılabilen cihazlara bakıyordum :) ve dediğiniz gibi bunları en azından e-sata ile bağlamayı düşünürüm . artık usb 2.0 bitmiştir benim için. dediklerinize elbette katılıyorum. almışken bir sonraki teknoloji alınmalı. ben sadece bunun çok önemli olmadığını savunurken elbette ki fazla mal göz çıkarmaz zihniyeti ile, ileri teknoloji zarar vermez, elbet bir gün ona da ihtiyacınız olabilir diyorum. tabii ki bu da kullanıcının insiyatifine ve cihaz alırkenki aradığı önceliklere göre değişir diyorum hepsi bu

benim de kastettigim bu. USB 3.0 olmasina gerek yok dedigimiz zaman %90 USB 2.0 oluyor aman sakina ha buna kalmayin diyorum ben de cihaz alacaklara, medya player'da eger ayrica eSATA yok ise, USB'niz mutlaka USB 3.0 olsun diyorum. eSATA varsa en azindan bugun icin idare edebilirler tabii:)

• bende saintroyo gibi depolama unitelerine bakıyorum.harici disk veya bilgisayardan baglanmak yerine bu harici disk unitelerine 5 tane 6 tane neyse harddisk takıp orada tutmak daha iyi olur gibime geliyor.su an için fiyatlar pahalı ama ileride almayı dusunuyorum.
  • Yeni Dune HD TV-301 için yeni bir gelişme ( ancak resmi bir bilgi değil )

http://www.hdlandblog.com/2012/01/ces-2012-dune-hd-tv-301.html

optik versiyonlu yeni 301 yukarıda , ancak yukarıdaki sitede çıkış tarihi nisan 2012'den bahsediliyor.
    dediğim gibi çıkış tarihi kesin değil sadece yukarıdaki blog nisan 2012 demiş.
  • ohoooo ölme eşşeğim ölme , ne biçim firmaymış yahu adam akıllı bir karara varamadılar
  • quote:

Orijinalden alıntı: popcornhour

Yeni Dune HD TV-301 için yeni bir gelişme ( ancak resmi bir bilgi değil )

http://www.hdlandblog.com/2012/01/ces-2012-dune-hd-tv-301.html

optik versiyonlu yeni 301 yukarıda , ancak yukarıdaki sitede çıkış tarihi nisan 2012'den bahsediliyor.
    dediğim gibi çıkış tarihi kesin değil sadece yukarıdaki blog nisan 2012 demiş.

haber dogruysa yalan olur bu iş.
    ben bu ay sonuna kadar bekliyicem zaten.gelemzse b1 alıcam.

• quote:

• 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.