Şimdi Ara

Dune: Part I (2021) | Dennis Villeneuve | Timothée Chalamet - Rebecca Ferguson - Jason Momoa (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
260
Cevap
5
Favori
11.569
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Evet. Türkiyede telif yemiş.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Strateji severler bilir Dune 2000 vardı fi tarihinde, yaş 10+ falan müptelasıydık oyunun. 20li yaşlarda ise Dune ve Children of Dune ' a denk gelip izlemiştim 3er bölümden oluşan mini yapımlardı. Şimdiyse 30lardayız ve esas film geldi her 10 yılda 1 yolumuz kesişiyor resmen bir şekilde :)

• Filmi bitirdim. Genel olarak sevdim. Son kırk dakika falan artık biraz sıktı açıkçası ama akıcı filmdi. Cgi yer yer kötüydü ve belli ediyordu cgi olduğunu, Blade Runner 2049 ve Arrival'da böyle bir şey yoktu. Niye anlamadım ama filme yakışmayan üç dört cgi saydım. Onun dışında ben aslında yazarın hayal gücünü sevdim. Hele de bu denli eski bir fantezi - bilim kurgu sentezi bir kitapta bu denli öngörü çok hoşuma gitti. Tabii bilmiyorum kitaba ne kadar sadık kalmışlar. Yani filmdeki alet edevatlar kitapta var mı yok mu bilmiyorum. Varsa helal olsun gerçekten. İkinci film çıkmadan en azından ilk kitabı kesin okuyacağım. Bayağı iyi seriler var aslında okumuyorum kalıyor öyle.

• Mr.Prestige kullanıcısına yanıt

Valla hocam gözlük kullanan biri olarak zamanında infinity war'a sadece 3D gözlüğüyle girmiştim, miyopum bu arada, gram zevk alamadım. Sonra end game'e gözlük üstüne 3d gözlüğünü taktım gene leş gibiydi   yarın da ilk defa imax deneyeceğim gözlüklü gözlüksüz artık bakıcaz bir çaresine.

• Arkadaşlar filmden yeni çıktım. Eğer imkanınız varsa lütfen IMAX'de izleyin bu filmi. Prodüksiyon olarak taş gibi bir film olmuş. Ses tasarımı, (Soundtrackler değil kesinlikle. Başım ağrıdı bir yerden sonra.) kostümler, ışıklandırma, mekanlar, dekorlar falan çok iyidi. Seyirciyi her zamanki gibi küçük hissettirmeyi başarmış yönetmen. Görsel olarak çok doyurucuydu. Oyunculuklar fena değil. Karakterlere pek ısınamadım nedense. Birkaç sahneye takılmadım değil. Dövüş kareografileri kötüydü. Yani aksiyon olarak çok sevemedim. Hikaye olarak da iyi altyapı oluşturdular. Tatmin edici bir şekilde bitmiyor doğal olarak, Dune külliyatı bir filme sığmazdı zaten. Beni 2. filme daha da heyecanlandırdı diyebilirim. Ama kesinlikle sinemada deneyim edilmesi gereken bir film.

Edit: Ha bir de bu filmi IMAX'de 3D vizyona sokan her kimse veya kimlerse amaçlarının kâr etmek olduğu çok açık. Filmde 3D'lik hiçbir şey yok. :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi StativeDread -- 23 Ekim 2021; 2:49:48 >

• Arkadaşlar film ilk kitabın muad dib kısmına geçmeden mi bitiyor ? Özel mesaj ile yazarsanız sevinirim

• 9 gb sürümünü mü izlesem, sinemaya mı gitsem, inanılmaz kararsız kaldım. Yol, bilet vs derken 65 70 civarı tutacak.  

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Targaryen96 -- 23 Ekim 2021; 9:17:9 >
  • Targaryen96 kullanıcısına yanıt

bakma sen "bunu mutlaka sinemada izlemelisiniz " tayfasına evinde rahatça izle

• Bazi filmler vardir Sinema salonunda izlenmelidir. Interstellar Tv de izlemekle Sinemada izlemek ayni mi??

Sizin gibiler zaten salona gitmesin.evde internetten izlesinler

• Filmi sinemada izledim. Kitaplarını okumamıştım ama genel anlamda ufaktan bilgi sahibiydim ve filmi çok beğendim. Tüm kitap serisini okuyan arkadaşım da çok beğendiğini ve ilk filmin sadece ilk kitabın yarısına kadar geldiğini söyledi. Anlaşılan devam filmleri için ellerinde baya malzeme var. Şimdi ikinci filmi bekleme modundayız👍

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • kitabı okudum filmi izledim film görsel olarak çok güzel olmuş ama hikayeyi çok kesmiş. diyeceksiniz ki 155 dakikada ne olsun. 2 film değil 3 4 film yapsınlar hıcam her film en az 300M gişe yapcak zaten

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wXeraf -- 27 Ekim 2021; 12:48:48 >
  • CoreGame kullanıcısına yanıt

hayır hocam sayfa 3. kısımdan birkaç sahne öncesinde bitiyor.

• wXeraf kullanıcısına yanıt

Hocam ben de isterim her detayına değinecekleri şekilde seri yapsınlar hatta mini dizi yapsınlar süre sınırı olmadan. Ancak yapımcılar her filmden en az 800-900m hasılat yapmadıktan sonra istemezler böyle bir şeyi. Bakmayın Yüzüklerin Efendisi'nin 3'leme olarak tek seferde çekilmesine. Yapımcı şirket kötü durumdaydı ve kaybedecek bir şeyi olmadığından girdi bu topa.

• İlk yarıdan çıktım, çok net söylüyorum, evde izlemeyin, sinemada izleyin.

• Kitabı okurken nasıl canlandıysa kafamda o şekil bir film izledim çok güzeldi. Eline vizyonuna sağlık yönetmenin insallah başarılı bir seri olur. Sinema da dublajlı izledim mecburen ama 4k hdr orjinal dil olarak da edindim bir kaç güne tekrardan izlerim :)

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Hasret kaldık böyle filmleri sinemada izlemeye. O atmosfer, o müzikler, lore 10/10. Timothee Chalamet bu rol için seçilebilecek en iyi kişi olmuş.

SİNEMA.

Edit: Pardon alttaki mesajını şimdi gördüm sevindim  

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ölüyen Yürüler -- 24 Ekim 2021; 0:23:5 >
  • Çok güzeldi çok.Sinemaya pek gitmem ama böyle büyük filmler için gidiyorum.Her şeyi ile orgazm etti .d.Kitaptan birkaç şey çıkartılmış ama ana noktalar tutulmuş.Gurney'in şarkılarını duyamadık :(.Birde bankacılarla falan olan toplantı da yoktu.Tabi film olduğu için kesmek zorundalar anlıyorum ama işte kitabı okuyunca arıyor insan.Mutlaka sinemada izlenmesi lazım filmin.Birde bazı konular direk tek cümle ile açıklamaya çalışılmış.Yueh meselesi eh işte açıklanıyor diyebilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CoreGame -- 24 Ekim 2021; 0:45:4 >

Şimdi ikinci yarıdan çıktım. İnanılmaz yarıda kalmış hissettirdi. Fragmanda o kadar şey vardı, filmin sonuna doğru daha 1 saat falan var heralde dedim ama biranda bitirdiler.

Tamam sinematografisi, müzikleri, lore'u güzeldi, kaliteli hissettiriyordu, sinemalık bir filmdi ama film sonundan tatmin ayrılmadım. Boşuna uykusuz kaldım gibi. Evde izlesem daha az beğenirdim muhtemelen.

Bir de yönetmeni severim, kendisi marvel filmlerini eleştirmişti bir noktada hak vermiştim. Ama son zamanlarda çıkan bir Shang-chi'ye bak, bir de bu filme bak. Eleştirdiğin sabit formül, senden çok daha güzel bir film çıkarmış.

Edit: Belki beklentiyi yüksek tuttuğum ve 2.yarıdan çok şey beklediğim için beğenmedim. Ama yine de tüm iyi yanlarına rağmen çok kısa ve yarım hikayeden dolayı (yarım bile sayılmaz çeyrek diyelim) 10/7-6.5 civarı bir filmdi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Targaryen96 -- 24 Ekim 2021; 1:16:55 >
  • exerion kullanıcısına yanıt

Aynen hocam. Sanki bir dizinin 2 bölümünü seyretmiş devamını sonra izlerim dermiş gibi hissettirdi, o derece yarım kaldı. Şimdi seriyi tamamlamaya çalışırken en az 6-7 yıl geçer gibi, o sırada ara filmler de dizi bölümü gibi hissettirir. En iyisi hiç beklemeyip direkt kitapları okumak.  

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.