Şimdi Ara

Dune: Part I (2021) | Dennis Villeneuve | Timothée Chalamet - Rebecca Ferguson - Jason Momoa (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
259
Cevap
5
Favori
11.211
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Kartal Göz kullanıcısına yanıt

    Hocam bu filmdeki efektler ve emek için IMAX'e gidilir.

    Zaten Cuma Günü HBOMax'ın Atmos Sesli 4K gelecek.


    Anlamadım bu filmde yapılan vizyon takvimini...

    Eylül'de Avrupa'da girdi ABD'de bizimle aynı tarihte girecek vs. vs.

    HBOMax'a da sinemalarla ayın anda verilmesi de cabası...

    Warner Bros'un aptalca stratejileri yüzünden şu filmin devamı gelmezse inanın çok üzülmemiz gerekir iyi bir sinema izleyicisi olarak.

    Çünkü hasılatı bütçesini karşılaması çok zor görünüyor.

    Zaten kaç zamandır aptalca strateji izliyorlar pazardan pay almak için izleyici diğer platformlara kaymasın diye bunu yapıyorlar.

    Çünkü öteki türlü diğer platformlara boyun eğecekler ve filmlerini o platformlara satmak zorunda bile kalacakları aşikar.


    Bir sinema izleyicisi olarak bu film düşse de düşmese de gidip izleyeceğim çünkü sinemaların halini görüyorum.

    Bu gibi filmlerde streaming platformlara gelirse kısa zamanda hangi film ayakta tutabilecek sinemaları...


    Şimdi çıkıp biri "streaming var ya oh ne güzel" diyecek biliyorum ama sinemanın atmosferini tutamaz.

    Bu streaming yeter diyen kesimin %99'lık kısmıda bu filmi ses sistemsiz küçücük TV'lerde yada Tablette izleyecek bu filme yazık edecekler.


    Biraz ayıptır söylemesi ama evde projeksiyonlu odam var bunun için 100 inçlik bir perde ile de bu ripi çok rahat sırıtmadan izleyebilirim ama sinema bambaşka bir etkinlik bana göre bu nedenle gidip izleyeceğim.

    Sinemayı seven gidip sinemada izlesin.





  • Intruder kullanıcısına yanıt

    Kesinlikle öyle tabi. Bu tip filmler beyazperdede izlenmeyi hak ediyor. Zaten bu tip filmlerde ses ve görüntü efektleri de önemli yer tutuyor. İyi bir ekran ve ses sistemi yoksa o hissi tam anlamıyla veremez. Sinema atmosferinin önemi de burada ortaya çıkıyor. Ben dediğim gibi pandemi ve bazı ekonomik sebeplerle gitmiyorum. Yoksa kesinlikle bu filme giderdim. Aslında ekonomisini de geçtim, pandemi sebebiyle gitmiyorum esasen. Matrix 4 filmine de gitmeyi planlıyordum ama bu pandemi sebebiyle bilmiyorum ne olacak. Ama gitmeye niyetli insanlar varsa da muhtemelenen paranın sonuna kadar hak edecek bir yapım olacaktır. Buna gözüm kapalı giderdim şahsen.

  • Nymphetaminê kullanıcısına yanıt

    Tek filmde düzgün bir şekilde anlatmak imkansız ilk kitabı. Hem derin hem de zaten oldukça kalın bir kitap. 6 kitap var ve ilk 2 kitap diğerlerinden çok daha iyi. Sonrası da duruma göre çekilebilir belki ama yönetmenin kendi açıklamasında ilk 2 kitapla 3leme yapmak geçiyor. Ayrıca 6 kitap dışında yazarın oğlunun yazığı kitaplar da var. İsterlerse oldukça uzatabilirler bu dünyadan çıkaracakları içerikleri.

  • 10 gb 1080 sürüm indirdim ama görüntü leş. Bulanık ve çok mat bir görüntü var. Blu-Ray bekleyeceğim sanırım.

  • Ben IMAX te izleyeceğim filmi ama keşke 3D olmasaydı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Intruder kullanıcısına yanıt

    Aynen katılıyorum. Sırf iş yoğunluğundan sinemada izlemem biraz zaman alacağından ve aşırı merakımdan malum yerlerden izledim. Tam sinemada izlenmesi gereken bir film. Bu pazar zaman ayıramazsam haftaya kesin bir de sinemada izleyeceğim. O görüntü ve sesin hakkını salonda alırız ancak. Kesin beğenmeyen çok kişi olacaktır. Kitapları okuyalı uzun zaman oldu ve detayları çok hatırlamıyorum ama hayranların beğeneceğini düşünüyorum. 2. filme de hemen başlarlar umarım.

  • Film duyurulduğundan beri IMAX'te izlemeyi düşünüyorum ama iş gereği en yakın IMAX, 300 km uzağımda. Biraz da daha fazla beklemek istemediğimden malum ortamlardan izledim.


    Denis Villeneuve döktürmüş yine. Prodüksiyon, mekanlar, kostümler şahane. Kitabı okurken kafamda canlananlara o kadar benzemiş ki ağzım açık kaldı.


    Kitapları okuyan kişileri tatmin edecek bir film olmuş. Yine hikaye çok uzun olduğu için HBO Max'de Game of Thrones bütçesiyle dizinin çevrilmesi daha uygun olurdu diye düşünüyorum.


    Filmde tek sevmediğim nokta malum Hollywood'da artan SJW'den ötürü kitaptaki erkek karakter Dr. Liet Kynes'ın filmde siyahı kadın yapılması. Aynı şey Asimov'un Vakıf serisinin dizisinde de yapmışlar. Kitaptaki iki tane erkek karakter, dizide siyahi kadınlar oynuyor. Acaba Hollywood'da bununla ilgili bir kural mı var? Erkek karakterlerden bir tanesi mutlaka siyahi kadına çevrilmeli diye. Anlamadım açıkcası.


    Onun dışında imkanı olan mutlaka ama mutlaka IMAX'te izlesin.





  • Haydi bakalım yakında çıkıyor. Merak etmiyor değilim. Çok bilim kurgu hayranı değilim lakin kadro sağlam duruyor. Müzikte de Hans Zimmer falan var. Millette ovüyor. Ulan ama kesin sinemada giderim +16 yazar bende 16'ya 1 ay sonra giricem kesin almazlar. Muhtemelen +18 yazarlar ama. Her türlü iki ucu b*klu değnek gibi duruyor ama görücez bakalım.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bizim burada IMAX olsa giderim ama yok Umarım 2d olarak da yayınlarlar. 3d kaliteli değil buradaki sinemada. Zaten ben de malum yerlerden izledim ve 4k çıkınca onu da indireceğim. Mutlaka tekrar tekrar izlerim evde de.

  • Film beklediğimden de iyi çıktı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ulen merakımdan bugün malum ripi indireyim dedim ama malum ortamlar sorun yaşamamak için malum indirme şeylerini ortadan kaldırmışlar. Bugüne kısmet değilmiş demek ki.

    Edit: Neyse malumu başka bir yerden bulduk.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kartal Göz -- 18 Ekim 2021; 17:28:4 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kartal Göz kullanıcısına yanıt

    ben de görür görmez yts den indirdim 1080weprip daha iyisi var mı  

  • filmde +18 sahne mevcut mu?

  • Dexter Morgan kullanıcısına yanıt

    Sevişme sahnesi yok ama bir sahnede erkek bir karakter tamamen çıplak sadece malum yer kapalı.

  • sağolun hocam

  • Biraz daha bekleyip 22 Ekim'de yumulmakta fayda var. Bu kadar bekledikten sonra kaliteden ödün vermek abes kaçar.

  • Fragman görsellik olarak tatmin edici gözüküyor, izleyenler var mı?

  • tnuviel37 kullanıcısına yanıt

    Kitaplıkta buldum kitapları şimdi hakikaten en kalın kitap 1.kitapmış  

  • 1080p web versiyonu düşmüş, izlenir mi sizce, kalitesi nasıl? Sürekli sinemaya 45 tl vermekten sıkıldım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Filmin sonu pek tatmin etmeden bitiyor. Filmi izlemeden önce bunun part1 hikayeinin başlangıçı olduğunu bilirseniz bu tatminsizliği daha rahat aşabilirsiniz.


    1080p webrip'de siyahlar color banding yapıyor başka sorun göremedim bunun dışında tabi blueray 1080p bir tık daha iyi olacaktır. Fakat imkanınız varsa IMAX'de izleyin, konu vs. beğenemeseniz bile güzel birşey görmüş, dinlemiş olacaksınız.


    Yeni mesaj atma sistemi spoiler nasıl koyulcak bulamadım.


    [spoiler]


    Aslında tıpkı LOTR 1 sonu gibi bitiyor, kahramnızın hikayesi yeni başlıyor fakat tatminsizlik yaratan kısım ondan bir önceki 1vs1 sahnesi daha güzel yapılabilirdi, en azından 1vs1 attığı kişi düşman olabilirdi, bir anlamı olabilirdi.


    LOTR 1 sonunda boromir başına gelenler duygulanıyoruz sonra aragorn düşmanla vs atıyor ve kahramanızın(frodo) yolcuğu yeni başlasada film kendi başına(solo film diye izlesek bile) seyiriciyi tatmin ederek bitiyordu, dune da ne yazık ki bu yoktu ve bu filmin 2. 3.'süde çıkacağı şu an kesin değil eğer çıkmazsa yarım yamalak birşey izlemiş olacağız.


    https://www.youtube.com/watch?v=sqjfq5gsfYk

    [/spoiler]




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi No Way Out -- 19 Ekim 2021; 19:6:57 >




  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.