Şimdi Ara

Dün yaşadığım saçma tartışma.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
1.169
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bir otomobil grubunda suv muhabbeti geçerken bir şahıs birden tiguan D segmenti suvdur iddiasını ortaya attı. Ee dedim bir önceki c segmentiydi isim değiştirmeden segment mi atlamış böyle bir saçmalık mı olur. Başladı babasının malı gibi savunmaya öyleydi böyleydi adam çıldırdı üst üste 100 kere tiguan d segmentidir aksini iddia eden kördür falan yazdı, hatta buraya da atıf yaptı orda bile aksini iddia edemiyorlar diye. Odd verilerine dayanıyorum dedi at dedim sen kendin bak falan açtım Odd'yi baktım c segmenti yazıyor, attım verileri gruptan çıktı:d Gerçekten sinir oldum yok iç hacmi bagajı buyukmus tiguan d segmentiymiş bildiğin inatlaştı. Bana çok saçma geliyor bi insanın bir markayı bu körlükle savunması.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ResenİcraEdenAvukat -- 7 Mart 2018; 14:45:55 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Burda da vardı birkaç kişi, d segment diyorlardı...

Takılmayın, herkes otomobilden anlayacak diye bişey yok sonuçta.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lojistisyen -- 7 Mart 2018; 15:31:5 >
  • Tiguan zaten D segmenttir. Segment değiştirmek için illa isim değiştirmesine gerek yok.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Onlar yapıyor, biz konuşuyoruzElin malını savunmak,övmek, bu kadar sahiplenmek nedir, isterse e segmenti desinler isterse b, bir mal kaliteliyse kalitelidir adının a,b,c,d,e olmasının ne önemi var..

• Dün yaşadığım saçma tartışma.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: JiletAhmet

Tiguan zaten D segmenttir. Segment değiştirmek için illa isim değiştirmesine gerek yok.

Bana veri göster, d segmenti diyen herhangi bir yer yok. Zaten tasarım dilinden ozellikle on konsoldan golfun yuksegi yani c segmenti oldugu belli. Ikincisi boyutları da c segmenti. Vw'in kendisi c suv diyor siz neyin derdindesiniz.

• Touareg ne segment oluyor o zaman?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bugün yaşadığım bir olay
    15 yıl önce açıldı
    Bugün yaşadığım olay
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: goodorevil

Touareg ne segment oluyor o zaman?

Z segmenti diye biliyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: ResenİcraEdenAvukat

quote:

Tiguan zaten D segmenttir. Segment değiştirmek için illa isim değiştirmesine gerek yok.

Bana veri göster, d segmenti diyen herhangi bir yer yok. Zaten tasarım dilinden ozellikle on konsoldan golfun yuksegi yani c segmenti oldugu belli. Ikincisi boyutları da c segmenti. Vw'in kendisi c suv diyor siz neyin derdindesiniz.

Suan bulamadim ama yeni kasa ciktiginda inceleme videolarinda d segment oldugu sogleniyordu oradan aklimda kalmis.Ayrica kendim clio kullaniyorum ama ailemde passat ve yeni kasa tiguan var ikisinede bindim olcmedim tabiki ama tiguan bana passattan bile genis gibi geldi.passat d segment olduguna gore.

• Tiguan E segmentidir. Aksini iddia eden renocudur, pejocudur, hondacıdır.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar sallamayalım tiguan d segmenti değil e segmentidir. rakipleri ise mercedes g serisi, bmw x6 gibi lüks segment araçlardır.

• quote:

Orijinalden alıntı: Frank Drebin

arkadaşlar sallamayalım tiguan d segmenti değil e segmentidir. rakipleri ise mercedes g serisi, bmw x6 gibi lüks segment araçlardır.

Tabii 600 lt bagaji var bence tiguan kamyon

• < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • arkadaşlar tiguan bildiğin c segmentidir hatta şunu da açıkça söyleyim tiguan bildiğin yükseltilmiş golf tür.Captur basıl b segmenti yükseltilmiş clio ise aynı şekilde golf ün yükseltmiş yani yeni deyimle c sınıfı crossover dır.Rakipleri de yine kendisi gibi c sınıfı olan nissan QQ , renault kadjar , ford kuga vs. dir.Ha şimdi vw fanboylardan biri golf te D segmenti o yüzden tiguan da d segmentidir derse birşey demem hatta şaşırmam da sonuçta adı üstünde vw fanboyu ona göre vw prestijin simgesidir :D

• quote:

Orijinalden alıntı: sharkemre

arkadaşlar tiguan bildiğin c segmentidir hatta şunu da açıkça söyleyim tiguan bildiğin yükseltilmiş golf tür.Captur basıl b segmenti yükseltilmiş clio ise aynı şekilde golf ün yükseltmiş yani yeni deyimle c sınıfı crossover dır.Rakipleri de yine kendisi gibi c sınıfı olan nissan QQ , renault kadjar , ford kuga vs. dir.Ha şimdi vw fanboylardan biri golf te D segmenti o yüzden tiguan da d segmentidir derse birşey demem hatta şaşırmam da sonuçta adı üstünde vw fanboyu ona göre vw prestijin simgesidir :D

Hahahahah son cumleye koptum

Akıl var mantık var hocam ama bunlarda yok galiba neden derseniz mesela kuganın içi focusla benzer edgenin ici mondeoyla. Simdi tiguanın ici de golf olduğu için c olduğu açık ama dediğiniz gibi biri çıkıp golf d diyebiliir

• quote:

quote:

quote:

Suan bulamadim ama yeni kasa ciktiginda inceleme videolarinda d segment oldugu sogleniyordu oradan aklimda kalmis.Ayrica kendim clio kullaniyorum ama ailemde passat ve yeni kasa tiguan var ikisinede bindim olcmedim tabiki ama tiguan bana passattan bile genis gibi geldi.passat d segment olduguna gore.

Hocam Allah rizasi icin mantik kullanin bizde a4 var jettanin ici a4den fersah fersah genis a4 d segmenti olduguna gore jetta....

Tiguan'ın boyu 30 cm kısa passattan, iç genişlik farklı bir olay. D suvların boyu passat kadar var bazıları daha fazla

• Doğru demiş arkadaşınız burada gevezelik yapmayın. bilmiyorsanız ağzınızı açmaycaksınız !!!!

polo da f sınıfıdır ve en yakın rakibi bmw i8 dir

golf ş sınıfıdır ve ferrari 250 gto ile rakiptir.

cahiller sussun

• quote:

quote:

Geçen sene ki odd verilerine bakarsanız araç d segment olarak görülüyor. Bu sene yeniden c olarak sınıflandırmışlar.
    Arkadaşınız çok haksız değil bu durumda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi auto_man -- 7 Mart 2018; 19:17:56 >
  • Avrupa araba standartizasyonlarina gore segmentasyonda C veya D segmenti arabalar icindir, SUV'lar icin J segmenti denir.

Cross-Over segment adi uzerinde "Benzesme" Segmenti ilk Qashqai ile ulkemize geldi. Bu araca CCUV (Compact Crossover Utility Vehicle) denir, Terrano2 DriveTrain (aktarma organlari) ile Megane Guc organlari (PowerTrain) birlesmesidir.

Bu Cross-over segment'e olan talep varyasyonlar ile artmasina neden olmustur.

Bunlar

‎Small or A-Cuv / A-Suv ·

‎Compact or C-Cuv / C-Suv ·

‎Mid-Size or D-Cuv / D-Suv

https://www.autoindustriya.com/features/car-classes-simplified-the-euro-standard-car-segments.html

Bunun icin tartisilir mi yahu ?

Amerika da ise isler biraz daha genisliyor, bir amerikan listesi verirsek,

Subcompact Crossovers
    Chevy Trax Honda HR-V Jeep Renegade Nissan Juke Mazda CX-3
    Compact Crossovers
    Chevy Equinox Ford C-Max Ford Escape Honda CR-V Hyundai Tucson Jeep Compass Jeep Patriot Kia Soul Mazda CX-5 Nissan Rogue Subaru Forester Toyota RAV4 VW Tiguan
    Mid-size Crossovers
    Dodge Journey Ford Edge GMC Acadia GMC Terrain Honda Pilo tHyundai Santa Fe Jeep Cherokee Mitsubishi Outlander Nissan Murano Nissan Pathfinder Subaru Outback Toyota Venza Toyota Highlander
    Full-size Crossovers & Minivans
    Chevy Traverse Dodge Grand Caravan Ford Explorer Ford Flex Honda Odyssey Kia Sedona Mazda5 Mazda CX-9 Nissan Quest Toyota Sienna
    Compact SUVs
    Jeep Wrangler Kia Sportage
    Mid-size SUVs
    Jeep Grand Cherokee Kia Sorento Toyota 4Runner Toyota Land Cruiser
    Full-size SUVs
    Chevy Suburban Chevy Tahoe Dodge Durango Ford Expedition GMC Yukon Nissan Armada Toyota Sequoia

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KingOfAnarchy -- 7 Mart 2018; 19:19:9 >

• lojistisyen kullanıcısına yanıt
    Bir insan katalog bilgisi bilmiyorsa. o insan arabadan anlamiyor demek degildir, katalog bilgisi bilmiyor demektir. Bunu baz alip tartismak, arabadan anlamiyorsun vs demek yanlis.

Mesela bu forumda ya da araba youtuber'lari ileri surus egitimlerini aliyorlar mi ? ya da Hepsı arabaların 2.el degerlerini ezbere biliyorlar mı ? Bu insanlara da arabadan anlamiyorsun diyelim o zaman. Biz ne kadar anliyoruz onu da bir dusunelim.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.