Şimdi Ara

'Dün yarın olsaydı bugün perşembe olurdu' diyen birisi? (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
420
Cevap
1
Favori
174.378
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki

"Dün yarın olsaydı bugün perşembe olurdu" diyen birisi?

(En Son Oy Tarihi: 5.1.2021)
Giriş

Bence Perşembe.
  • Bu sorunun cevabı cumartesi arkadaşlar söylüyorum işte size . .

Bugün günlerden ney cuma dimi ben size desemki dün yarın olsaydı bugün çarşamba olurdu . . . bugün ne olur cuma olur dimi umarım anlamışsınzdır artık. . .

Eğer yarın dün olsaydı bugün perşembe olurdu deseydi o zaman cevap salı olucaktı . .
  • cumartesi
  • SONUÇ CTESİ
  • Yapmayın etmeyin . "dün yarın olsa??????" bugün perşembe olurdu. Bunu salı günü söylersek pazartesi çarşamba olur yani dün, bugünde ğerşembe olur cumartesi diyenler şaka zannettim baştan ama baktım ciddisiniz geleceğimden korktum <_<
  • bariz cumartesi
  • c.tesi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Victiz -- 16 Şubat 2009; 15:48:02 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: maylo198

Eğer yarın dün olsaydı bugün perşembe olurdu deseydi o zaman cevap salı olucaktı . .

"Yarın dün olsaydı" ile "dün yarın olsaydı" nın farkını açıklar mısın?
  • quote:

Orjinalden alıntı: Jonathanx

Yapmayın etmeyin . "dün yarın olsa??????" bugün perşembe olurdu. Bunu salı günü söylersek pazartesi çarşamba olur yani dün, bugünde ğerşembe olur cumartesi diyenler şaka zannettim baştan ama baktım ciddisiniz geleceğimden korktum <_<

Şimdi diyo ki dün yarın olsaydı şöle düşünelim biz cewap c.tesi diyoruz ordan yola çıkarsak c.tesi için dün cuma günü olur perşembe günü içinde yarın yine cuma günüdür ozman otomatik olarak dün yarın olsa bügün perşembe olur buda cewabın c.tesi olduunu gösterir
  • cumartesi söylenmiş olsaydı;
    "dün yarın olsa"

dün cuma yarın pazar..

dün (yani cuma) pazar olurdu.

o zaman bugün (hayali söylenen) günde pazartesi olurdu.

pazardan sonra perşembe geliyorsa dediğin doğru...
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: maylo198

yarın dün olsaydı bugün perşembe olurdu'dan girelim;

bugünü perşembe varsayalım (tersten gidelim). perşembenin yarını cuma. soruda yarın dün olsaydı diyor.
    cumayı dün yaparsak cevap cumartesi olur.

dolayısı ile yarın dün olsaydı bugün perşembe olamazdı.. soru yanlış olurdu. asıl soru;
    yarın dün olsaydı bugün cumartesi olur. şeklinde olmalıydı..

• % 49 cumartesi,% 51 salı......
  • 2 cevabı var salı ve cumartesi. Şöyle açıklayayım.

Eğer Dün, yarın olsaydı bugün perşembe olurdu diyen kişi yarını düne taşırsa yani diyelim ki bugün salı, yarın çarşamba; yarını düne taşırsa dün çarşamba olur. Böylece bugün perşembe olur.

Eğer dünü yarına taşıdıysa diyelim ki bugün cumartesi, dün cuma; dünü yarına taşırsa yarın cuma olur ve bugün perşembe olur.

İki şekilde de anlayabiliriz.
  • quote:

cumartesi söylenmiş olsaydı;
    "dün yarın olsa"

dün cuma yarın pazar..

dün (yani cuma) pazar olurdu.

o zaman bugün (hayali söylenen) günde pazartesi olurdu.

pazardan sonra perşembe geliyorsa dediğin doğru...

ya sen anlamıyosun bulunduğu gün için dün yarın olsaydı dün cuma olur cuma neyin yarını perşembenin şimdi anladınmı?
  • quote:

Orjinalden alıntı: breakercobra

ya sen anlamıyosun bulunduğu gün için dün yarın olsaydı dün cuma olur cuma neyin yarını perşembenin şimdi anladınmı?

mantığa bak :) evet dediğin gibi dün yarın vs.. dün cuma olsaydı ve yarına çevirseydik o gün pazar olurdu yani dün. dün pazarsa, pazardan sonrada perşembe olur. doğru cumartesi söylenmiş. evet kolaymış 2+2 = 4
  • onu bunu bırakta 300 küsür kişiden sadece 76 sı analatik düşünebiliyor. Birbirimizi bulamıyoruz ki bi türlü. Sonra bu gibi tartışmalarla zaman boşa harcanıyor.. Güzel siteymiş bu arada... sitenin nüfusu türkiyenin kine çok benziyor.. (zaten türkiyenin nüfusundan insanlar burda diye atlıcak bak şimdi cumartesiciler) hahaha anlatmak istediğimi o 76 kişi anlayacaktır
  • quote:

onu bunu bırakta 300 küsür kişiden sadece 76 sı analatik düşünebiliyor. Birbirimizi bulamıyoruz ki bi türlü. Sonra bu gibi tartışmalarla zaman boşa harcanıyor.. Güzel siteymiş bu arada... sitenin nüfusu türkiyenin kine çok benziyor.. (zaten türkiyenin nüfusundan insanlar burda diye atlıcak bak şimdi cumartesiciler) hahaha anlatmak istediğimi o 76 kişi anlayacaktır

Sen ilk önce git bi anlama dersi al bay kendini herkesten üstün gören kişi çünkü daha soruyu we benim werdiğim cewabı anlıyacak kapasitede deilsinki hala aynı şeyleri tekrarlıyorsun yada işine gelmio herkesten üstünüm ayağı yapıyosun nese ben daha bişe demicem sana hiçbişeyi anlatmak zorunda değilim sen zaten süpersin aferim sana alkışlar senin için bak duyuyormusun ???

• bence cumartesi
  • quote:

Yarın dün olsaydı bugün perşembe olucaktı derse Neyin yarını perşembenin dünüdür Salı gününün çünkü salı gününün yarını perşembenin dünüdür zaten kendiside söylüyor yarın dün olsaydı bugün perşembe olcaktı diyen biri bunu hangi gün söylemiştir?? 2 gün öncesinden bahsediyoru yani umarım anlamışsındır kardeşim baya bi gülerek sormuşsunda
  • Ayrıca bazı arkadaşlar bugünü perşembe olarak varsayıyo öyle olsaydı bugün perşembe derdi yapmayın arkadaşlar dün yarın olsaydııııı bugün perşembe OLURDUUU(OLUCAKTI) DİYORRR BİRAZ DİKKAT LÜTFEENN !!!!
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.