bu olay bugün benim laptopun başına geldi asus laptop hiç bir yerini oynamadım sadece hdd yi değiştirdim o da 1 seneyi geçti :( video izlerken alıyorum bende bu sorunu
Arkadaşlar aynı sorun bendede oldu harici ekran kartını çıkartıp kabloyu dahili ekran kartına taktım düzeldi.
Bende de aynı hata vardı beyler aslında düzeltme yolları var gibi duruyor. Benim sorun RAM slotlarından kaynaklanıyordu. Anakart üzerindeki ram slotlarından birisi bozulmuş olsa gerek ki oradaki ram de etkilenmiş bu durumdan ve oda bozulmuştu. Ramlerin yerini değiştirdim önce biraz zaman idare etti beni bir kaç hafta sonra yeniden başladı ve o şekilde devam etti. Dedim sıra ramleri çıkartmakta tek tek denedim sorunlu olabilecek olduğundan 2 ram slotu ve 2 ayrı ram için 4 farklı kombinasyon yapmam gerekiyordu ve saglam ram ve saglam slotu bulmuş oldum böylece. uzun süredir hatayı almıyorum. Hard disk , ram , ekran kartı... gibi öneriler sunulmuştu ama bende sadece ram tuttu diyebilirim. sadece yardımcı olmak amacım farkettiğiniz üzere teknik konularda bilgim olmadığı için açıklama yapmadım sadece başımdan geçeni ve çözümü anlattım inşallah fikir verir başka arkadaşlara da .
İyi Eğlenceler
Galba Pc Nin Yaptıgı Bir Güncellemeden Dolayı Böle Bir Problem Yaşıyoruz.
windows 7 ultimate kullanıyorum. bilgisayarım 4gb ram içeriyor. 64bit ultimate sürüme geçtim. ilk başlarda sorun yoktu ama daha sonra sitemin yükü arttıkça ram yetersiz kalmaya başladı ve mavi ekran sorunuyla karşılaştım. çözüm olarak 32bit e geçtim ve sorunum tamamen düzeldi.
arkdaslar mrb bende de aynı sorun var vehiç biri çözüm deil anakartın reseti biosun güncellemesine kadar herşeyi yaptım ram ler hardiskler işletim sistemleri güncellemeler yardımcı programlar y6ine veriyor hatayı eşşoğlu eşşek bakıyorsun 1 saat sorunsuz calısıyor en ufak bi şey acınca pat gelıyor hemen bende burdayım die bi turlu cozum bulamadım net bi çözüm önerisi olan sayın site yönetimi bi çare olun kırıcam artık pc yi,her seferinde baska bi mavi ekran ama yine tabanda sorun aynı yukarda acıklamasında bi ntfs.sys hatası veriyor ikinci mavi ekran da baska bi açıklama dierinde baska bi acıklama
artık suna kanaat getiriyorum yavas yavas windows 7 yi kullanmasınlar die güncellemede bir şeyler yapmış olabilirler diye düşünüyorıum win 8 denemedim. onuda yarın deneyecem ınsallah sorun cıkarmaz
quote:
Orijinalden alıntı: ercenkuce
arkdaslar mrb bende de aynı sorun var vehiç biri çözüm deil anakartın reseti biosun güncellemesine kadar herşeyi yaptım ram ler hardiskler işletim sistemleri güncellemeler yardımcı programlar y6ine veriyor hatayı eşşoğlu eşşek bakıyorsun 1 saat sorunsuz calısıyor en ufak bi şey acınca pat gelıyor hemen bende burdayım die bi turlu cozum bulamadım net bi çözüm önerisi olan sayın site yönetimi bi çare olun kırıcam artık pc yi,her seferinde baska bi mavi ekran ama yine tabanda sorun aynı yukarda acıklamasında bi ntfs.sys hatası veriyor ikinci mavi ekran da baska bi açıklama dierinde baska bi acıklama
ramlari tek tek kullanmayı denese bir kere, tabi 2 parça ise
zaten 1 tane var dı sorun oldu gittim yeni aldım onda da aynı sorun verdi bu sefer yer değişikliği yaptım 2 dual channel 2 single channel var ayrı ayrı hepsınde denedim gene veriyor sıpa hatayı şimdi blue screenview die bi prog buldum mavi ekranda hatayı hangi dosya veya sürücü bunu yapıyor veriyomuş bakalım ne dicek paylasırım birazdan .....
bide şöyle bişi var sisyem dosyalarından da kaynaklanıyor olabilir nie dersen programlarda etkileniyor bundan bu yüzden programlarda windows gezginide durup durup sonlanabiliyo anlamsızmı bilemiyor ki ne kadar ilişkili
Hardware Abstraction Layer DLL bunda sorun var diyo bunda var diyo ntkrnlpa.exe bunda NT Kernel & System sorun var diyo mavi ekranların hepsinde acıklama olarak 4 mavi ekran alıyorum ayrı ayrı bu acıklamalarla taban aynı ama dumping pshycl memory to disk
sürücü yada program dosyalarından kaynaklı sorunlar oluyo rbazen, bende olduğunda format atıyordum düzeliyordu (birkaç aylığına);
kurulum sırasında her sürücüyü kurduktan sonra mutlaka yeniden başlatıyordum ve Anakart chipseti, ses kartı; ekran kartı
sırasını izliyordum (ekrandan sonra varsa direct X)
Ram e yazmada sıkıntı oluyor bazen ya da optik disk gibi bazı sürücülerin fişini çekmeden düzelmiyordu; bayadır vista kullanmadığımdan tam hatırlamıyorum ama sıkıntı yazılımsal; dll kütüphanelerini karıştırdığında oluyor.
yüzbaşı aklına gelebilecek herturlu seyi denedimherseyi tek tek ele aldım 2 haftadır bunun la uğraşıyorum ve gece gündüz her türlüsünü chipsetten tut ınf lerden hepsi güncel 2 haftada indirdiğim güncel dosya gb larla soylenecek türden hepsini tek tek optik sürücülerden yeni hardiklerden ramlardan yazılımlardan xp ve bütün işletim sistemlerinde yapıyor, net bağlantısını kesip eski sürüm işletim sistemleriyle bile denedim güncelleme olmamış halleriyle gene yaptı eşoğlu eşşek anlamsız ya gereksiz yere pat veriyo bana geliyor windows korsan yazılım avına cıktı genelde hatalar korsan yazılımla da alakalı olabiliyor bi o kaldı zaten denemediğim yarın win 8 deneyecem onda bakalım sorun yasıyacammı yasamazsam sorunun kaynağı microsoft :D
Aynı sorun bende de var fireworks cs6 kuruluydu kaldırdım ondan sonra böyle mavi ekrana düşmeye başladı çözüm yok mu ?
ASUS anakart üzerine amd toplanmış 2009 dan beri tv kartı olunca her gün kullandığım kasam geçenlerde mavi ekran verdi durdu.. sistem geri yukleme flan idare etti en son hiç açılmamaya başladı.. 2-3 kere format attım nafile.. harddisk değiştirdim yine aynı sorun.. yine başladı gibi.. yukarıda arkadaşın biri asus anakartların bios güncellemesinden bahsetmiş bi daha açılmazsa bunu deneyeceğim.. birde dahili ekran kartına geçireceğim sorun hangisinden bulmaya çalışcaz işimiz gücümüz yok bide bu çıktı.
arkadaşlar yıl olmuş 2016 ve ben 10 günlük sıfır pc de bu mavi ekran denen hatayı alıyorum mesajlara baktımda bi çoğunuz kaç yıl önce yazmışlar eğer kesin bi çözümünü bulan varsa lütfen yazsın.. bu arada 3 kez servise verdim servis format atıp bana geri yolluyor 2 gün geçmiyor yine aynı hata servise diyorum ramlara bi bak yok virüsten diyor bida format atıyor ve 2 gün sonra yine aynı hata artık yüzüm tutmuyor pc : i5 4460 intel , 8 gb hyprıx 1600 mhz 120 gb ssd 1 tb hdd 1150 pın gıgabyte anakart.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme