Şimdi Ara

Dumlupınar Üniversitesi / Kütahya Rehberi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
1.003
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar arkadaşlar bu yazıyı Kütahyaya(Merkez) gelecek arkadaşlar için yardımcı olmak amacıyla hazırlamak istedim.



    Öncelikle geçen sene Bilgisayar Mühendisliği Bölümüne yerleştim.

    ----ŞEHİR/BARINMA/ULAŞIM----
     Dumlupınar Üniversitesi / Kütahya Rehberi

    Otogarı ve esnafı gerçekten berbat.

    Şehir 200.000 nüfuslu küçük sayılabilecek bir şehir,insanların yaşadığı yer olarak ise "VAZO" Heykelinin sağı solu aşağı ve yukarısına giden caddeler gösterilebilir.Germiyan kampüsü ve çevresi vazo ve çevresi kadar ve daha fazla nüfus barındırsada marketler,lokantalar,yurtlar ve kafeler Vazo heykeline yakın şekilde konumlandırılmış durumda.

    Maddi olarak öğrenci için uygun sayılabilecek bir şehre sahip diyebiliriz(Karşılaştırılan yerler İzmir,Eskişehir vs.) Örneğin: 1+1,merkeze yakın ve 1 yaşında bir binada arkadaşımla beraber eve çıktık ve kişi başı 225 lira kira ödüyoruz.

    Her şehirde olduğu gibi iyi satıcı kötü satıcı mevcut,öğrenciye yardımcı olmaya çalışanlarda köstek olmaya çalışanlarda var.Yemek olarak ise bir ekmek arası tavuk dönere 2 lira vermek mümkün iken bir tavuk yemeğine 20 lira vermekte mümkün nerede yiyeceğinize bağlı,gittiğiniz zamanlarda biraz gözlem ile kim iyi kim kötü anlarsınız.

    Barınma olarak ise pek çok yurt mevcut,fiyatlar yıllık olarak ortalama +-3500 - , +-7500 değişiyor diyebiliriz(Tabi bunlar ortalama değer kesinliği yok ancak dediğim fiyatlarada bulmak mümkün ama o yurtlar nasıl olur bilemem).

    Ev kiralarıda aileye verilenden yerine göre 50-100 yerine göre 200-300 lira fazla olabiliyor,tabi buda evi kiralayan kişiyle alakalı aileye verilen fiyatlardan da bulmanız mümkün(İnsanları dediğim gibi çok farklı yapıda olaibiliyor) Merkezde 1+1ler 400-500 2+1ler 500-600 merkezden uzaklaştıkça(Örneğin merkeze 15dk olan tepelik bir yerde 2+1 düzgün bir evin kirası 300-400 lira arası) daha da düşük fiyatlarla karşılaşmanız olası.

    KYK yurtları şehrin her noktasına ve kampüse dağılmış durumda ancak geçtiğimiz dönem erkek kyk yurdu merkez kampüsten 1 saat uzaklıkta(Burada kız yurduda mevcut ancak bu nokta dışındaki tüm yurtlar-kampüs dahil- kız yurdu olarak kullanılmakta) bir noktada idi,kız yurtları ortalamanın üzerinde iyi iken erkek yurtları 6 kişilik odalarıyla ortalamanın biraz aşağısınad kalıyor


    Artıları:Ucuz,Küçük olmasından dolayı ulaşım kolay,
    Eksileri:Şehir içinde gidebileceğiniz değişik yerler yok,soğuk(çok soğuk),şöförler çok çılgın :).

    ----SOSYAL HAYAT----

     Dumlupınar Üniversitesi / Kütahya Rehberi

    Öncelikle sosyal hayatta bakış açınız arkadaşlarla okulu çıkışı kafeye gidip oturalım oyun oynayalım akşama kadar sonra evlere/yurtlara dağılırız ise kesinlikle buraları yazmayın mutlu olamazsınız(Genel olarak mutlu olamazsınız).

    Sosyal hayat kışları havanın soğuk olması ve dersler dolayısıyla sıkıntı yaratabilir.

    İzmir gibi bir şehirde olduğu gibi,örneğin karşıyaka sahilde oturup sohbet,muhabbet ,deniz gibi bir lüksümüz yok :).Okul çıkışı y arkadaşlarınızla vakit geçirmek istiyorsanız okulda kalıp göl etrafında gölün arkasında ki dağ taraflarında oturup manzara seyredip vakit geçirebilirsiniz.

    Kendinizi merkezde yaşamak için zorlarsanız malesef mutsuz olursunuz.Güzel havalarda bisiklet ile şehrin dışında(9km ve sonrası) pek çok ırmaklar piknik alanları tarihi yerler(Frig vadisi şehrin 35 km sonrasında başlıyor) mevcut.

    Okulda pek çok klüp var ve bu klüplerden bir kaç tanesine katılırsanız(ilk sene maksimum 2 klübe katılın :) ) tüm okul dönemi rahatlıkla sosyalleşebilirsiniz :).

    Şehirde "AVM" mevcut yemek,sinema,alışveriş ihtiyaçlarınızı şehrin(Vazo :) ) 2 km ötesinde Sera AVM den karşılayabilirsiniz.

    ++++Otobüs ile Eskişehire 50dk.++++

    Şehirde 2 adet bar mevcut( pavyonda varmış :) ).

    Sosyalleşmek tamamen sizin yaratıcılığınızda,ancak bunun için çabalamassanız şehrin size sağladığı büyük imkanlar yok o yüzden şehir yaşantısından çok doğaya girmeye çalışın.
    Artıları:Metropol yaşantısı olmadığından sosyalleşmeye muhtaçsınız.
    Eksileri:Güzel yerler görüp iyi vakit geçirmek istiyorsanız,kafanızı şehre değilde öteki taraflara çevirmeniz gerekiyor.

    ----OKUL-----


    Merkez kampüs(Evliya Çelebi) merkezden otobüsler ile 20-25 dk uzaklıkta şehirden yüksek bir noktaya konumlandırılmış.
    Kampüs bina yapısı olarak güzel olsada eksikleri mevcut.Örneğin sigara içen arkadaşlar için sigara alabileceğiniz bir yer yok.Kantinler dışında bir şeyler yiyebileceğiniz sadece bir yer var.Market olaraksa sadece A101 mevcut.

    Nispeten büyük bir kütüphaneye sahip(Aradıklarınızı bulmakta sıkıntı çekeceğinizi sanmıyorum),Kütüphane Vize/Final dönemlerinde akşam saat 10-11'e kadar açık tutuluyor(Bu sene vize final döneminde,o saatlere kadar kalıp ders çalışan öğrenciler için bedava sıcak çorba dağıtımı yapılmıştı :) ) ancak 7/24 açık olan çalışma alanı mevcut.

    Bahar şenlikleri ve okul içerisi bu sene SKS başkanının değişmesiyle çağ atladı denebilir,okul içerisine bisiklet konulacağından bahsediliyordu. Bu yılki şenliklere gelenler arasında Teomanda vardı :).Şenlik zamanları dışında da pek çok seminer ve söyleşi mevcut(Bu sene gelenler arasında Beyaz ve ünlü YouTube kanalı sahipleride mevcut :) )

    Kendi bölümüm adına okulumdan fazlasıyla memnunum denebilir.

    Okul büyüklük olarak Türkiyenin sayılı okulları arasına girmektedir daha detaylı bilgi Google amcada mevcut.Ancak okulun kendine ait 2-3 gölü(Biri büyük biri küçük) var :)


    Özet olarak Kütahyayı değerlendirecek olursam,arkadaş edindikten sonra şehrin pek önemi kalmıyor.Okulumun bölümü üzerindeki uygulamalarından memnunum bu konuda bir sıkıntım yok ancak diğer bölümler için yorum yapamam.Eğer İzmir,İstanbul... gibi bir şansınız varsa değerlendirin yoksa Kütahyada alternatifleriniz arasında olabilir.
    Şehri küçük olması ve ucuzluğundan dolayı seviyorum öğrenciler için yaşanılabilir bir şehir.

    +-+-+Yazım hatalarrımı düzeltmeye çalışacağım,sorularınız olursa daha detaylı bir biçimde yanıtlamaya çalışırım :)+-+-+







  • hocam ders geçme durumları nasıl acaba
  • quote:

    Orijinalden alıntı: semihstr

    hocam ders geçme durumları nasıl acaba

    50 ile geçiliyor,ancak ortalama harf notuna göre belirleniyor(Çan eğrisi)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kırıkkale Üniversitesi
    9 yıl önce açıldı
    Kırıkkale üniversitesi
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.