Şimdi Ara

Dukkanimin onune park etme. (Yasal opsiyonlar) (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir (1 Mobil) - 5 Masaüstü1 Mobil
5 sn
330
Cevap
3
Favori
69.565
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • krstarica kullanıcısına yanıt
    valla 2 tane kamera var direk dava ederim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: walk_alone91

    valla 2 tane kamera var direk dava ederim

    Valla hocam ister dava et, ister etme, orası Türkiye ve biraz fark ettiyseniz, hukuklada çoğu zaman haklı olan haksız tarafta olduğu gözükmüştür. Dava ile hiçbir şey çıkmayabilir, çıksa bile 2-3 sene uğraşırsınız. Çok uğraşan bildiğim için, getirisi, götürüsünden fazla olduğunu çoğu zaman görmüşümdür. Maalesef, insan gibi konuşarak halletmeye çalışın önce baktınız laftan anlamıyor o zaman bildiğiniz yolları denersiniz ancak önce bir perdeciyle enine boyuna bir konuşun bu konuyu. Bir kere, sabahın köründe birinin evinin zilini çalmak baştan falso, yani kavga sebebi, insan o agresiflikle aşağıya inip, karakolluk olabilir.
  • Suclanacak kurum Belediyelerdir. Ne esnaf nede arabasini koymak isteyen vatandasin bir gunahi yok.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: krstarica

    quote:

    Orijinalden alıntı: walk_alone91

    valla 2 tane kamera var direk dava ederim

    Valla hocam ister dava et, ister etme, orası Türkiye ve biraz fark ettiyseniz, hukuklada çoğu zaman haklı olan haksız tarafta olduğu gözükmüştür. Dava ile hiçbir şey çıkmayabilir, çıksa bile 2-3 sene uğraşırsınız. Çok uğraşan bildiğim için, getirisi, götürüsünden fazla olduğunu çoğu zaman görmüşümdür. Maalesef, insan gibi konuşarak halletmeye çalışın önce baktınız laftan anlamıyor o zaman bildiğiniz yolları denersiniz ancak önce bir perdeciyle enine boyuna bir konuşun bu konuyu. Bir kere, sabahın köründe birinin evinin zilini çalmak baştan falso, yani kavga sebebi, insan o agresiflikle aşağıya inip, karakolluk olabilir.

    yani meseleye bakarmısın adamın birde dükkanın önünde herhangi bir işi yok tamamen sahiplenme meselesi beni rahatsız etme hakkını nerden elde edebiliyor ya benmi bilmiyorum aydınlatırmısınız dükkan sahibinin hukuki bi hakkı mı var ? sanmıyorum böyle bi hakkı olduğunu




  • Dükkanın önüne park ettirmeyen esnaftan mümkün olduğunca alışveriş yapmıyorum. iki adım yürürüm, 3 kuruş pahalı olur. ama bana sorun çıkarmasın.
  • Bazen iyi ile kötüyü birbirinden ayırmak lazım. Yollar kimsenin babasının malı değil. Esnafın ne kadar hakkı varsa vatandaşında hakkı var. Ancak sorumsuz imar planları ve hatta imar plansızlığı nedeniyle ülkemizde park alanları kısıtlı ve olanlar gelir seviyesine göre pahalı. Şimdi gözümüzün önünde canlandıralım. Kaldırımlar ve yollar geniş, olsaydı. Tüm yolların kenarlarında 20-30 dk'sı ücretsiz ancak sonrası ücrete tabi otoparklar olsaydı. Esnaf dükkanının önünü müşterisine ayırmak ve görünür kılmak için bir çaba içerisine girmezdi. Nihayetinde o esnafta ekmek parası kazanmak istiyor. Park yeri bulamayan müşteri park yeri bulana kadar aracına uygun park yeri bulana sürer. Farzı mahal sen aracını o adamın dükkanının önüne park edip kız arkadaşınla gönül eğlendirirken veya dost sohbeti yaparken, o adam ekmek parasından olmaktadır. Bunlar sadece esnafın mantalitesini anlatmak için verdiğim örnekler. Ben şu anda esnaf değilim ama zamanında yaptım. Yola duba koymadım ama özellikle büyük araç sahiplerini dükkanın önünden almaları için uyardım. Sonuçta tabelayı hatta içeriye giren güneş ışığını bile kapatıyor.

    Yani kimseye lafım yok ama baba parasından başka para kazanmamış arkadaşların bile esnafa bok atması hoş olmuyor. Esnafların da kötüleri var ama, bir park yeri için bu kadar da bok atılmaz.

    Şimdi burda günah keçisi esnaf mı olmalı, vatandaş mı? Tek günahkar var o da abidik gubidik ruhsatlar veren belediye. Mesela önünde yoldan ayrı park yeri olmayan,işlek caddeye cephe süper market olur mu? Yada lokanta... Neden ruhsat veriyorsun oraya. Veya neden uygun park yerleri düzenlemiyorsun zamanında. Trabzon'da bankaların bulunduğu Maraş Caddesi var, caddede park yasağı var. E buraya gelen adam bankaya girecek, kuyruk bekleyecek. Kim düşünüyor bunları?... Belediye düşünmüyor. Google Earth'ten Amerika'daki veya Avrupadaki metropol kentlere bir bakın, her birinin belli bir plan dahilinde, geniş ve düzenli caddelere sahip olduğunu göreceksiniz. Ama bizde ovalar şehir olmuş hiç bir cadde düz ve geniş değil. Neden? Çünkü oy kaygısı olan belediye başkanları ve adayları çeşitli vaatlerle köylerden indirdikleri vatandaşlara olmadık yerlerde ev yapma izni vermiş. Ne imar planlaması yapmışlar nede yapılmış olana riayet etmişler. Yaşadığımız tüm şehircilik sorunlarının temelinde oy kaygısı var... Allah sonumuzu hayretsin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Eczacıyım.Günde 6-7 defa ilaç deposunun servisi ilaç getiriyor.Hasta,işi acele olan insanlar eczaneme geliyorlar.Bazıları arabada çocuğunu bırakıp ilaç almaya duruyor.Gelen hastalar sıkıntı yaşamasın diye eczanemin önüne kendim park etmezken başkasının park etmesine müsaade edemem.Kimse kusura bakmasın.
    Bu bir yönden de ekmek kavgasıdır.Gelen kişi eczanenin önünde duracak yer bulamazsa basıp başka yerden alışveriş yapma yoluna gidiyor.İnsanlar bazen o kadar düşüncesiz davranıyor ki nöbetçi olduğum geceler bile dükkan önünü işgal etmeye çalışıyorlar.
  • Ben bide 1 değil 2 dükkanla uğraşıyorum. Apartmanın kapalı otoparkı var ama çok küçük. Onu harici apartman önüne kaldırımda cep yapmışlar. kaldırımı işgal etmeyen 4-5 tane de öyle park yerimiz var ama onlarda dükkanların önü. İşin garip tarafı dükkanlar yüksekte yani 5-10 basamak merdiven ile çıkılıyor. yinede bizim dükkanlar arıza çıkartıyor park etmeyin diye.. Hele bide eczane var, ceplere kimse girmesin diye bide duba koyuyor yola..

    esnaf iyi hoş para kazansın ekmeğinden olmasında park yerini bu şekilde engelleyenler tam dayaklık! caddeyi, duba, bayrak vs ile işgal edemezsin. orası herkesin hakkı.
  • izmir karşıyaka'nın çarşısını bilenler bilir orada oturuyorum. bir gün gece görevinden geldim ohaa o da ne! adam bizim 4 katlı binanın giriş kapısına arabayı sıfırlamış. bina kapısını açmak için arabanın üstüne çıkmak lazım. lan sabah sabah bu nedir yaa diye diye etrafıma bakarken karşı dükkanın sahibine sordum abi günaydın hayırlı işler bu araba sizin mi? o da yok ama onlar şu yan apartmana geldiler diyince kafayı yukarı dogru çevirdim baktım üst katlardan birileri çaktırmadan beni izliyor.

    -Beyefendi araç sizinmi?
    -- evet benim
    - arkadasım bu nasıl bir parktır evime girecem giremiyorum gelip şu aracını alırmısın?
    -- gelemem şu an kahvaltı yapıyorum.

    içimden ulan şerefsiz nasıl gelemezsin dur bak yapacagımı biliyorum dedim.tabi bizimkiler balkona falan çıkttılar kardeşim zemin üstünden yani 1. kattan aracın tavanına atlayacam diyip bagıra bagıra sövüyor sabahın köründe. adamın umrunda değil cevap bile vermiyor çay içiyor izliyor. aradım zabıtayı araç kaldırım işgaliyeti var ekip yollayın ceza kesilmesi lazım dedim.zabıta görevlisi abi ekip yok bir kaç saat beklemeniz lazım uygulamaya çıktılar diyince trafigi aradım böyle böyle çekiciyle beraber gelin bekliyorum yoksa olay çıkacak dedim 15-20 dakika bekledim çekiciyle trafik geldi arabayı bagladılar. arabanın sahibi yıldırım gibi indi aşagı noluyo ya bırakın arabamı tamam çekecek falan filan. yedirirmiyim bee.. çektim polisi kenara abi böyle böyle geregini yapın bunlara yumuşak yüz gösterilmez 1 saat dışarıda evimin önünde kaldım aadam umursayıpta inmedi dedim. neyse gereği olan cezayı kestirdim fakat aracı çekmediler. 90 lira kaldırım işgali-yasak park + 65 lira çekici ücreti yazıldı. evime gittim mışıl mışıl uyudum bu durumda o vasıfsız boş adama kapak oldu. birde böyle terbiyesizler var.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi usorguncu -- 4 Temmuz 2013; 15:20:52 >




  • ben bazılarınız gibi pozitif düşünemiyorum.

    günümüzün esnafı batmayı hak etmiş bir kesim. alayı üç kağıtçı. avmlerle birlikte zaten çoğu ara yerlerde dükkanlar boş. bu zamanla yaygınlaşacak ve biz de araçlarımızı rahatça park edebileceğiz. Biraz daha dayanın...
  • Bizim burada bir sucu var adam 3 arabalık yer kaplıyor, damacana koyuyor kimse almasın diye..
  • katmulkıyeti kanununa göre yer sahipleri haklı olabilir tam bilmiyorum saglam bir avukata sormak lazım

    artı birde esnafa mal gelir müşteri gelir kapısının onune çekmemek lazım zor durumda kalabilirler...

    araç ile en iyi alışveriş avm tarzı kumese benziyen yerler olabilir

    veya bir esnafa alışverişe geldiyseniz size zaten dukkanının onunde sizin için tuttugu bosluga park ettirecektir babasının hayrına tutmaz orayı..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WARNİNG -- 4 Temmuz 2013; 18:48:49 >
  • Trafik polisi veya zabita, kim yetkiliyse artik kota doldurmak icin bosuna ugrasiyor cevirmeyle uygulamayla falan. Ne gerek var, gir herhangi bir caddeye duba koyana yagdir cezayi gitsin. Vatandasin cam filmine takilacagina vatandasa hizmet et.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • annem ve arkadaşını kına gecesine bırakmak için

    her zaman traş olduğum berberin önünde durdum

    adam hemen çıktı buraya park etme dedi.

    zaten park etmiycektim bırakıp çıkıcaktım

    ki park edicek olsam bile ev yakın diye yürüyerek geldiklerimize say ulan hayvan.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cihanair

    quote:

    Orijinalden alıntı: dedikodu

    quote:

    Orijinalden alıntı: cihanair

    ben olaya kendi yönümden bakıyorum

    işyerim istanbul bağcılarda evren caddesi üzerinde ve cadede oldukça hareketli bir cadde

    altımızda pastane olduğu için giden gelen çok oluyor pastaneye gelen müşteri hariç kimseye park izni vermiyorum dükkanımın önüne

    acil işin olur dersinki abi 10 dk bir işim var hemen gelicem ama arabanı park et git 1-2 saat sonra gel yok öyle şey olamazda zaten

    o dükkana ben kira veriyorum vergi ödüyorum belediyeye vergi ödüyorum park yeri kendi araçlarım için kafasına göre kimse gelip araba falan park edemez

    Hadi ya... Ben de vergi ödüyorum, kira ödüyorum...

    Ne yapacaz şimdi?.. Benim vergim senin vergini döver, veya senin kiran benim kirayı döver muhabbeti mi?..

    Ben de tarlamın vergisini, su parasını vs. ödüyorum devlete... Erik kurutayım o zaman önündeki yolda, kimseyi de geçirmeyeyim. Harcını vergisini ödüyorum, bir de bekçi tutuyorum işçi çalıştırıyorum. O kadar masraf yapıyorum değil mi?..

    Amacım polemik yaratmak değil...

    O kadar kanundan, hak hukuktan bahseden olmuş, Kuran ayetinden bahseden olmuş... Bu saatten sonra bu olay vicdanını rahatsız etmiyorsa söylenecek başka söz yok...

    Sonuçta hüküm, hüküm sahibinindir...

    ben dükkana kira veriyorum vergi ödüyorum bir çuval sen gel arabanı park et diye vermiyorum bir zahmet otoparka park et

    senin durumunla benim durumum aynı değil senin tarlan var benim dükkanım koca tarla bir köşesine araba park etse ne olur ama dükaknın önü zaten küçük en fazla üç araba alıyor 2 sizi bizim arabamız 1 araçlık yer var orayada kimse park edemez zaten

    Sayın Cihanair.Cevap çok basit.Kamu malı ortak kullanılır.Herhangi birinin öncelikli hakkı falan yoktur.Çok öncelik istiyorsanız özel park bölgesi olan bir dükkan tutsaydınız.Cevaplarınız boşuna.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Michael Wittmann

    ben bazılarınız gibi pozitif düşünemiyorum.

    günümüzün esnafı batmayı hak etmiş bir kesim. alayı üç kağıtçı. avmlerle birlikte zaten çoğu ara yerlerde dükkanlar boş. bu zamanla yaygınlaşacak ve biz de araçlarımızı rahatça park edebileceğiz. Biraz daha dayanın...



    Bu nasıl bir bakış açısıdır...
  • gercekci bir bakıs acısıdır

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gorkemuse kullanıcısına yanıt
    Bana da mi? :((
  • kocatepe K kullanıcısına yanıt
    Güzek kardesim senin isin de zor ama milletin sucu ne?

    Siz isgüzarlik yapip park yeri olmayan dükkani tutarken mahalleliye sordunuz muki, milletin park yerini isgal ediyorsunuz?

    Biliyorum dedigim sey agir gelecek ama bu otopark meselesi biraz da bizim elimizde.

    Gidip park edecek tek yer olmayan sokaktan degil de otoparki yada yeterli yol kenari yeri olan sokaktan, ev dükkan tutsak müteahitlere dank edecek günün birinde.
  • Dediklerine katılıyorum ama dükkan sahibi olarak gerçekten empati yapılması gerek... Boydan boya duba koyulsun demiyorum ama bana mı sordun demekte yanlış..

    Anlayış göstermek gerek her iki tarafada. Devlet park yeri sıkıntısını çözmeli.. Ama ekmek teknesi orasıda kapatıcak bir durumda ise park edeninde anlaşısı lazım
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.