Şimdi Ara

.:: DÜKKANDA backlight bleeding TESTİ ::.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
22
Cevap
0
Favori
2.050
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar bir tv alıcam. üründe backlight bleeding var mı yok mu diye test etmek istiyorum. dükkan aydınlık. nasıl yaparız testi ? teşekkürler

• kontras ve parlaklığı sıfıra ayarlayın karşıdan bakın varsa ben burdayım der.
  • arkadaşım,

dükkanda ışık kaynaklarını ciddi şekilde kısmadan bunu anlayabilmeniz gerçekten çok zor. görece arkadaşım ise sanırım tam tersini söylemek istedi. çünkü eğer bir lcd de backlight problemi varsa kontrast ve parlaklığı kıstığınızda bunu farketmeyi güçleştirmiş olursunuz. aşırı açacak olursanız da yanıltıcı olur, bu kez belki normal bir paneli sorunlu sanabilirsiniz. ayrca panellere açılı bakmamalı (sağ-sol yada yukarı-aşağı değil) tam karşıdan bakmalısınız.
  • bigmaster katılıyorum .
  • Backlight bleeding tespti için mutlaka ekrana düzgün bir açıyla ve tam karşıdan bakman lazım. Sağda yada solda durur isen veya açı ile izlersen yanılabilir, olmadığı halde backlight bleeding varmış zannedebilirsin.

Yine normal kontrast ve brigthness ayarları ile fakat karanlık bir ortamda test yapmalısın.

Dükkanda bu oldukça zor, hele ki teknosa bimeks yada darty den alacaksan.

Ha ama Sony shop gibi bir yerden alacaksan, dükkanın kapanma saatinde rica ederek yaptırabilirsin bunu.
  • kontras ve parlaklığı tam kısın,karanlık ortamda tam karşıdan bakın,backlight böyle kontrol edilir.
    ben arka ışık yüzünden 2 kere değişim yaşadım.vestel kullanıyordum,sinyalsiz bir kanalda görüntü tam siyah olmadığı için,kontras ve parlaklıktan dolayı grimsi bir renk vardı,kontras ve parlaklığı kısınca tam siyah,tv ayarlarından etkilenmemiş ışıksız görüntüde baclight tespiti en doğru tespittir.
    quote:

Orjinalden alıntı: bigmaster077

arkadaşım,

dükkanda ışık kaynaklarını ciddi şekilde kısmadan bunu anlayabilmeniz gerçekten çok zor. görece arkadaşım ise sanırım tam tersini söylemek istedi. çünkü eğer bir lcd de backlight problemi varsa kontrast ve parlaklığı kıstığınızda bunu farketmeyi güçleştirmiş olursunuz. aşırı açacak olursanız da yanıltıcı olur, bu kez belki normal bir paneli sorunlu sanabilirsiniz. ayrca panellere açılı bakmamalı (sağ-sol yada yukarı-aşağı değil) tam karşıdan bakmalısınız.

• iyide baktığı paneli verirlerse tamam
    ama eve açılmamış kutulu göndermiyeceklermi ?

ancak satıcıyla anlaşman lazım cıkarsa değiştiririm diye..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    stuck pixel gibi görünüyor..
    2 yıl önce açıldı
    Ghosting testi
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: görece

kontras ve parlaklığı tam kısın,karanlık ortamda tam karşıdan bakın,backlight böyle kontrol edilir.
    ben arka ışık yüzünden 2 kere değişim yaşadım.vestel kullanıyordum,sinyalsiz bir kanalda görüntü tam siyah olmadığı için,kontras ve parlaklıktan dolayı grimsi bir renk vardı,kontras ve parlaklığı kısınca tam siyah,tv ayarlarından etkilenmemiş ışıksız görüntüde baclight tespiti en doğru tespittir.
    quote:

arkadaşım,

http://lcdresource.com/mambo/index.php?option=com_content&task=view&id=47&Itemid=36

BACKLIGHT BLEEDING

Turn the brightness and contrast to 50 and show a completely black screen using the screen test. If there is a lot of light seeping at the edges, it could be cause for concern. If the light is bluish-colored, it could cause lots of distortion in dark scenery. Please note that every LCD will have a little bleeding; it is an inherent problem in the technology.

• sn görece,
    daha önceden yaşadığınız sorunların bir kısmını okumuştum oradan biliyorum.
    ancak size, anlattığınız şekilde bir tavsiye verildiyse; şikayetinizden dolayı muhtemel bir sorunu farketmenizi mümkün olduğunca önlemek için olabilir. en sağlıklısı karanlıkda ve normal , standart ayarlarda yani, avk arkadaşımız değindiği gibi yarı açık ayarlarda , bahsettiğimiz gibi kontrol etmektir. gözle bakıldığında (gece çekimiyle foto çekenler hariç) ekranın bütününde yada belli bölgelerinde alacalı izler rahatlıkla görebiliyorsanız bu durum backlight sorununa işarettir.

mağazada açık olan tv nin en rahat ölü piksel sorununu tespit edebilirsiniz. o da sabit renklerde beyaz, mavi, siyah gibi ekranlar getirmek suretiyle kontrol edilebilir. onayladığınız tv nin seri nosunu not alıp, o tvnin getirilmesi istenebilir.

quote:

kontras ve parlaklığı tam kısın,karanlık ortamda tam karşıdan bakın,backlight böyle kontrol edilir.
    quote:

arkadaşım,

• ben vestelde normal ayarlarla backligh testinin imkansız olduğunu söylüyorum,çünki boş ekranda siyah fon yok,ya benim yaptığım şekilde yada seyretmekte olduğunuz görüntülerin karanlık sahnelerinde görebilirsiniz.
    parlaklık ve kontras ayarını yükseltip,azaltmak arka ışık seviyesini değiştirmez,florasan sabit düzeyde ve devamlı yanar,backlight seviyesi için menüde farklı bir seviye seçeneği vardır.
    yokmu lcd tv si olupta deneyecek,oluyormu,olmuyormu söylesin.
    belki farklı markalarda kontras ve parlaklığı tamamen kısmadan gözlemlenebilir,ama benim dediğimi yapmak olayı daha net gösterir.
  • Okuduğum neredeyse bütün makalelerde, backlight bleeding olan TV lerde brightness i düşürerek daha az görünür hale getirilebileceği belirtilmişti.

O sebeple, brightness i sıfırlamak sağlıklı bir sonuç doğurmayabilir. Ben bunu 3 tane LG bir tane Sony ile denedim. Vestel i bilemiyorum ama LCD nin genel çalışma prensibinden yola çıkarsak aynı şekilde denemek gerektiğini düşünüyorum.

Siyah ile ilgili olarak ise, LCD ler zaten plasma ile kıyaslandığında siyah özürlü. Diğer markalara göre Vestel de durum daha da kötü labilir, ama görmediğim ve denemediğim için bilmeden kıyaslama yapmak yanlış olur. Netice itibari ile Siyah bir arka plan hazırlayıp, PC yada kart veya usb girişli bir DVD ile denemek yerinde olacaktır.
  • dediğim şekilde ayarlarla çekilmiş bir foto:
  • Backlight bleeding
    Burada iki fonksyon vardır

1-Ayarları kısmen belli bir yerlere getirerek panelde bunu izlemek
    2-Ayarları tamamen kısarak belli yerlerden buna bakmak
    ------------
    TV yi(LCD)açınca CCFL(ColdCathodeFlourescentLamps) dediğimiz panel en alt katmanında bulunan ve panele horizontal
    biçimde belirli aralıklarla dizilmiş bulunan bu lambalar örneğin bir 32" panelde normalde 10/14 adet lamba bulunur(örneğin
    Hitachi nin W001UT en son sistem panelind eise 19 tanedir!!!) ve TV açılınca lambalarda yanar,siz ayarlarla bunu kısarsınız
    ama sıfır olmaz ve sürekli bir yanma söz konusudur!

İşte bugünkü klasik CCFL lerde "ışığı" kaçırma zaten bir LCD nin tekniği itibarıyla sorunudur,Sharp ta bile vardır!
    Ancak sızdırma azda olsa olabilir/olur ama fazla ise iş değişir ve sorun burada çıkar ve karanlık sahnelerde size renklerde
    sıkıntı/tonlarda sıkıntı/derinlik/netlikte sıkıntı v.s v.s yani karanlık sahnelerde iş bozulur!
    "Local Diming" aslında buna istineden Sharp tarafından geliştirildi,ancak buna TV nin bulunduğu ortamın aydınlığına göre bir ayarlama
    yapıyor densede>>aslında bunu yapıyor ama bir işlevide ""bleeding olayını "ört-bas" etmektir,sızan ışığı böylece kaybetmek!

Local-dimming ilede bu sefer karanlık sahnelerde abuklular oluyor!birisini kaybediyor(daha doğrusu saklıyor!!!)ama bu sefer sahnedeki
    tüm renk sistemi ve benzer görüntü sistemleri karılıyor!kimi marka/modelde şimdilerde bu local dimming manual de ayarlanmıyor ve otomatik
    olarak ışık artıyor ve bleeding yine gözden saklanıyor!!!
    Bleeding sıkıntısı CCFL ler ile tam manasıyla halledilecek bir şey değildir,olmadığını herkes biliyor!
    Ama Hitachi çalışmasınıda kimse göz ardı etmedi,ama herifler bu paneli bir dünya paraya satıyorlar,sonrada Hitac ın yetkilisi çıkıp;
    ........biz bu panelleri üst-gelir gurubu için yaptık diyor!!!ulen panelde gelir grubumu var yaw,arabamı bu
    --------------

Sonuç olarak panellerde bleeding sorunu hala oldukça fazla gibidir,normal kaçırma OK ama fazla oldumu ciddi sıkıntı,üreticiler hala bunu aşamadılar.

Ama benim en son incelediğim ve çok çok yeni bir ürün olan Hitachi LCD lerin yukarıda yazdığım 19 lambalı sisteminde bu olayı aşmışlar!
    -Teknik inceleme yazısını hala gönderemedim,bu panel şuanda sadece Japonya ve çok yeni USA pazarındadır,sanırım yakında Avrupayada gelecektir.
    Bleeding konusunda klasik panelden hareketle olayı çözmüşleri gibi Hitachi!(belkide optical-plate sayısı 3 den 4 e çıkardıkları için)
    Panel klasik sistem ama çoğu tipik LCD sıkıntıları yoktur!

Selamlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi albani -- 26 Mart 2008; 14:43:46 >

• quote:

dediğim şekilde ayarlarla çekilmiş bir foto:

Eğer sıfır ayarlarda bu kadar parlak görüntü veriyorsa, Vestel Markasında ciddi bir sorun var demektir zaten.

LG de ve Sony de tamamen kısınca ayarları neredeyse zifir siyah oluyor görüntü.
  • quote:

Orjinalden alıntı: albani

Backlight bleeding

------------
    TV yi(LCD)açınca CCFL(ColdCathodeFlourescentLamps) dediğimiz panel en alt katmanında bulunan ve panele horizontal
    biçimde belirli aralıklarla dizilmiş bulunan bu lambalar örneğin bir 32" panelde normalde 10/14 adet lamba bulunur(örneğin
    Hitachi nin W001UT en son sistem panelind eise 19 tanedir!!!) ve TV açılınca lambalarda yanar,siz ayarlarla bunu kısarsınız

İşte bugünkü klasik CCFL lerde "ışığı" kaçırma zaten bir LCD nin tekniği itibarıyla sorunudur,Sharp ta bile vardır!
    Ancak sızdırma azda olsa olabilir/olur ama fazla ise iş değişir ve sorun burada çıkar ve karanlık sahnelerde size renklerde
    sıkıntı/tonlarda sıkıntı/derinlik/netlikte sıkıntı v.s v.s yani karanlık sahnelerde iş bozulur!
    "Local Diming" aslında buna istineden sharp tarafından geliştirildi,ancak buna TV nin bulunduğu ortamın aydınlığına göre bir ayarlama
    yapıyor densede>>aslında bunu yapıyor ama bir işlevide bleeding olayını "ört-bas" etmektir,sızan ışığı böylece kaybetmek!

Llocal-dimming ilede bu sefer karanlık sahnelerde abuklular oluyor!birisini kaybediyor(daha doğrusu saklıyor!!!)ama bu sefer sahnedeki
    tüm renk sistemi ve benzer görüntü sistemleri karılıyor!kimi marka/modelde şimdilerde bu local dimming manual de ayarlanmıyor ve otomatik
    --------------

Sonuç olarak panellerde bleeding sorunu hala oldukça fazla gibidir,normal kaçırma OK ama fazla oldumu ciddi sıkıntı,üreticiler hala bunu aşamadılar.

Ama benim en son incelediğim ve çok çok yeni bir ürün olan Hitachi LCD lerin yukarıda yazdığım 19 lambalı sisteminde bu olayı aşmışlar!
    -Teknik inceleme yazısını hala gönderemedim,bu panel şuanda sadece Japonya ve çok yeni USA pazarındadır,sanırım yakında Avrupayada gelecektir.
    Bleeding konusunda klasik panelden hareketle olayı çözmüşleri gibi Hitachi!(belkide optical-plate sayısı 3 den 4 e çıkardıkları için)
    Panel klasik sistem ama çoğu tipik LCD sıkıntıları yoktur!

Selamlar

Öncelikle teşekkürler bilgilendirme için, şu halde şunu söyleyebiliriz;

Sharp, bölgesel olarak ışığı kısarak backlight bleeding i gizliyor.

Yani brigthness azaltılarak, backlight bleeding gizlenebiliyor.

• demekki vestel bunu kullanıyor,kontras ve parlaklığı kısmadan backlight'ı göremezsiniz,(sinyalsiz kanalda)

"Local Diming" aslında buna istineden sharp tarafından geliştirildi,ancak buna TV nin bulunduğu ortamın aydınlığına göre bir ayarlama
    yapıyor densede>>aslında bunu yapıyor ama bir işlevide bleeding olayını "ört-bas" etmektir,sızan ışığı böylece kaybetmek!

Llocal-dimming ilede bu sefer karanlık sahnelerde abuklular oluyor!birisini kaybediyor(daha doğrusu saklıyor!!!)ama bu sefer sahnedeki
  • quote:

Orjinalden alıntı: albani

Backlight bleeding

------------
    bunu kısarsınız

• Birde bu işin sıkıntısı H/W kısmınde olabileceği gibi+PowerBoard tada sorun varsa(ayarların durumunda) yine ışık sızar+
    Panel üretim tekniği ile katmanların ve CCFL lerin bir şekilde ışık güçleri ile bunların çalışması v.s v.s

Sharp bile bunu önliyemiyor,ama uyanıkların en üst serilerinde(bunlarda sadece USA/Canada/Japan pazarında vardır)bu sorun
    hemen hemen hiç yok hatta tamamen yok!!
    $ 20000/30000 e satılan Monitörleri var Sharp ın(G65 ler)LCD olarak,valla bunu alan adam bleeding filan sorun varsa
    satıcıyı vurur

Şaka bir yana bütün LCD paneller böyledir,ancak üretim hatası bir panelin her yerinde olabiliyor,bu ara Sharp ve Samsung rekorlar kırdılar
    Avrupada bleeding ten dolayı!!depoları doldu heriflerin özellikle bu sıkıntı yüzünden!orada müşteri bakıyor bu sıkıntı var aynen geri!!
    Korkarım bunları yakında toplayıp bize postalarlar!!!
    -Ben örneğin böyle bir paneli hele hele ucuzsa havada alırım!Sharp birinci tercihimdir,bleeding dediğim gibi her panelde olabilir,bunu görüp kafaya takmak ise
    kişiye göre çok görecelidir(böyle bir kaç denek testleri USA da yapılmış ve büyük çoğunluk insan ciddi ışık kaçırması olan panelde görüntü izleyip
    hiç bir şey anlamamışlardır!!!
    Sadece görüntü gidipte fon gelince bunu görselerde,yinede çoğu insan....ben görüntüye bakarım ve süperdir dolayısıyla bleeding beni ilgilendirmez.....demişlerdir
    --Bende panelde başka sıkıntılara bakarım,bleeding rahatsızlık verecek derecede değilse aynen alır izlerim,zaten Local-Dimming ve diğer görüntü işleme teknikleri
    ile bunlar büyük ölçüde rahatsızlık verecek durumdan en asgariye indiriliyor(teknik olarak arıza sayılabilecek derece yüksek olmadığı sürece)

++

• dün notu okuduktan sonra biraz denemeler yaptım. philips 42PFL7762 de normal kullandığım kontrast 100 , parlaklık 50 de tam siyah ekran (http://lcdresource.com/mambo/tools/screen-test.exe) ile oda ışıkları kapalı iken sadece üst köşelerde 6-7cm lik göze batan aydınlık bölge kalıyor. parlaklığı 100 yaptığımda ekran zaten neredeyse beyaz oluyor. %20gri diyebilirim.

bir de bol siyah sahneli underworld filminin 720p de izlerken denedim. onda çok belirgin bir şekilde hissedilmiyor. yani çok kafya takılacak gibi göükmedi. birde düzeltilme ihtimali yok. gibi parlklığı %35-%33'e indirdiğim zaman gözükmez oluyor ama o kadar karanlıkta bir şey seyredilmiyor...
  • backlight bleeding tam olarak nasıl anlaşılır.Karanlık ortamda karanlık ekran görüntüsünün tamamen siyah mı olması lazım.Benim TV de ekranın dört tarafından eşit şekilde ışık beliriyor.Yani televizyon kapalıymış gibi tam siyah bi görüntü vermiyor.Bu backlight bleeding ekranın bir yerinde yoğun olan ışığın diğer taraflarda az olması durumu mudur.Eğer öyleyse sanırım sorun yok.Çünkü aşırı bir ışık çıkmıyor ve ekranın köşelerinden beliriyor ve uzaktan bakınca tamamından eşit çıkıyor.Sorun var mı.Tabii resim olmadan anlaması zor.Rica etsem bana backliht bleedingin tarifini yapar mısınız yada farkını görebileciğim iki resim koyar mısınız.TV daha 3 günlük.Bi sorun varsa satıcıyla görüşeceğim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi grndunk -- 13 Ağustos 2008; 22:44:20 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.