Şimdi Ara

DÜĞÜN FOTOĞRAFÇISI İÇİN LENS TAVSİYESİ OLAN?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
9.649
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • herkese merhaba. benım organızasyon sırketım var musterılerımı bugune kadar hep profesyonel fotografcılara yonlendırdım kendıme aıt boyle bır hızmetım yoktu. ancak uzun zamandır fotografcılıga meraklıyım cok cekım yapıyor ve cok arastırıyorum, o yuzden hep ıcım ıcımı yıyordu bu konuda. sonunda butun organızasyonlarımda olmasa bıle cogunda dugun fotograflarını kendım cekmek uzere karar aldım. tabı dugun fotografından kastım dugun salonu degıl dugun hıkayesı tarzında. makyajla baslayan dıs cekımle devam eden ve dugun dansına olan kadar kısım. bu ıse baslama sebebım kesınlıkle bu ıse gonul vermıs olmam para pulla alakası yok ancak ben profesyonel fotograflar cekmek ıstıyorum. gelelım soruma; suan ıcın 15 20 bın lıra butce ayırayım demeyı anlamsız buluyorum. amacım sadece bahsettıgım tarzda dugun fotografları cekmek ıcın fıyat performansa gore dogru tercıhler yaparak dogru urunlerı almak. son 6 ayım d90 ve 18-105 mm 50 mm 1.8 ıkılısı ıle gectı. makına bı arkadasımındı gerı verdım ve kendıme bıkac gun once d7000 aldım. elımde 35 mm 1.8 50mm 1.8 2 adet lens var. 18-105 kıt lensı ıstemedım makınayı alırken body olarak aldım. suan lens arastırması yapıyorum ancak cıdden kafam allak bulllak oldu. 24-70 2.8 gıbı bır objektıf suan ıcın bana luks. ona alternatıf arıyorum. ancak makıman nıkon oldugu ıcın nıkon dısındakı markalara yonelmek ıstemıyorum. onerılerınız nıkon ustunden olursa sevınırım. bırcok lens arastırdım ınsanların hem fıkır oldugu alabılecegım en ıyı lens 85mm 1.8 olarak once cıktı. portre cekımlerı ıcın cok basarılı oldugu soylenıyor. ancak elımde 3 tane prıme lens olacagı ıcın sıkıntı yasarmıyım endısesı var. 24-85 f3.5-4.5 afs vr nıkon 24-70 klasmanına yakın duruyordu ancak o konudada bırcok forumda fıkır bırlıgı goremedım. neyse mevzu uzamasın daha fazla, arkadaslar bana 1500 e kadar cıkabılecegım amacımın sadece dugun fotosu cekmek oldugu nıkon marka sıfır hangı lensı onerırsınız?

• quote:

Orijinalden alıntı: therion76

herkese merhaba. benım organızasyon sırketım var musterılerımı bugune kadar hep profesyonel fotografcılara yonlendırdım kendıme aıt boyle bır hızmetım yoktu. ancak uzun zamandır fotografcılıga meraklıyım cok cekım yapıyor ve cok arastırıyorum, o yuzden hep ıcım ıcımı yıyordu bu konuda. sonunda butun organızasyonlarımda olmasa bıle cogunda dugun fotograflarını kendım cekmek uzere karar aldım. tabı dugun fotografından kastım dugun salonu degıl dugun hıkayesı tarzında. makyajla baslayan dıs cekımle devam eden ve dugun dansına olan kadar kısım. bu ıse baslama sebebım kesınlıkle bu ıse gonul vermıs olmam para pulla alakası yok ancak ben profesyonel fotograflar cekmek ıstıyorum. gelelım soruma; suan ıcın 15 20 bın lıra butce ayırayım demeyı anlamsız buluyorum. amacım sadece bahsettıgım tarzda dugun fotografları cekmek ıcın fıyat performansa gore dogru tercıhler yaparak dogru urunlerı almak. son 6 ayım d90 ve 18-105 mm 50 mm 1.8 ıkılısı ıle gectı. makına bı arkadasımındı gerı verdım ve kendıme bıkac gun once d7000 aldım. elımde 35 mm 1.8 50mm 1.8 2 adet lens var. 18-105 kıt lensı ıstemedım makınayı alırken body olarak aldım. suan lens arastırması yapıyorum ancak cıdden kafam allak bulllak oldu. 24-70 2.8 gıbı bır objektıf suan ıcın bana luks. ona alternatıf arıyorum. ancak makıman nıkon oldugu ıcın nıkon dısındakı markalara yonelmek ıstemıyorum. onerılerınız nıkon ustunden olursa sevınırım. bırcok lens arastırdım ınsanların hem fıkır oldugu alabılecegım en ıyı lens 85mm 1.8 olarak once cıktı. portre cekımlerı ıcın cok basarılı oldugu soylenıyor. ancak elımde 3 tane prıme lens olacagı ıcın sıkıntı yasarmıyım endısesı var. 24-85 f3.5-4.5 afs vr nıkon 24-70 klasmanına yakın duruyordu ancak o konudada bırcok forumda fıkır bırlıgı goremedım. neyse mevzu uzamasın daha fazla, arkadaslar bana 1500 e kadar cıkabılecegım amacımın sadece dugun fotosu cekmek oldugu nıkon marka sıfır hangı lensı onerırsınız?

Hocam eğer paranızı arttırırsanız bence makinenizi değiştrebilirsiniz. Eğer makineden memnunum diyorsan lens olarak tabi biraz tuzlu bi fiyatı olacak ama çok işinize yarayacaktır Nikon 70-200 white 1.4/f veya 2.4/f ED almanızı öneririm.Dediğim gibi fiyat tuzludur

• 3 tane prime lens problem olabilir. Tak-çıkar yaparken poz kaçırabilirsin, ayrıca zor da olur. 18-105mm gibi bir zoom lens toplu fotoğraflar için lazım olacaktır tahmin ediyorum. Düğün fotoğrafçısı değilim ama geniş açılı zoom gereklidir diye düşünüyorum. 18-105mm istememe sebebin kaliteden dolayı ise 16-85mm düşünebilirsin, biraz daha keskindir. Ama düğün fotoğrafçıları yorum yaparsa daha iyi olur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Öncelikle düğün fotoğrafçılıgı müsterinin maddiyatiyla alakalıdır, piyasa da 500e de çeken var 5bine de.Müsteri kesimine orantılı olarak ekipmanin kalitesi değişmek zorunda 600tl aldigin birinin fotoğraflarını d90-d7000 ile çekersin karşıdaki de okadar kalite aramaz ama 2000tl aldığın insanlar bu fotograflardan tatmin olmayabilir o yüzden çok geniş kapsamli bir olay.Yurt dışında bu iş daha prof yapılıyor 70-200,24-70-12-24 ve 85mm 1.4 ff body vs. genel olarak kompozisyon başarısı önemli diyip ara gülerin meshur lafını söyleyeceklerdir:)ama ara Gülerin Leica kullandığını gözardı ederek,ben de m9 kullansan atarlanirdim herhalde bu şekilde:).ekipmana fazla para harcamanin en basit yolu prime lesnlerdir ya da diger parti lens ureticileri.benim size önerim tamron 24-70 f2.8 size en uygun lens olacaktır. Portre işini 50mm ile çözersiniz zaten. .

komposizyonunun hatasız olduğunu varsayarsak;

yapacağın işten kayda değer gelir bekliyorsan, kayda değer bir yatırım ile başlamalısın. aksi halde 5 liralık ekipman yerine aldığın 3 liralık ekipman 1 sezon sonra elinde kalır.
  • cevaplarınız için tskler. hepsını dıkkate alacagımdan emın olabılırsınız. bu ıste cok basarılı ısler cıkarmak ıstıyorum ve kendımı gelıstırmek adınada cok gayret edıyorum emın olabılırsınız. zaten amacımda en ucuz ekıpman ıle su ısten para vurayım asla degıl. ancak su asamadada hemen bır ff makına yanına 14-24 24-70 70-200 f2.8 lensler ıle 20 bınlık olmayıda akılcı buılmuyorum. ılerıde kesınlıkle alacagım ekıpmandır ancak olayın basındayım. d7000 ı daha yenı aldım kı cok arastırdım ve basarılı bır body oldugundan suphem yok. netıcede ff degıl dıye de yabana atmamak lazım. lens konusunda ıse evet 18-105 ıle genıs acı cekebılrdım ancak o lense 500 600 vermektense ustune para koyarak daha guzel bir lens almak istedım. prıme lenslerın foto kalıtesı benı hep tatmın etmıstır ama tabıkı onunda hepımızın bıldıgı zorlukları var. ancak cekım yaparken poz yakalamak yada lens degıstırmek ıcın de oyle zamanla yarısacagım bı durum yok. dıs cekımler zaten kurgu o yuzden zaman yeterlı, kuafor desenız zaten uzun bır zaman dılımı vakıt cok aıle fotosuna gelınce organıze ettıgım dugunlerde genelde otel salonları nın kendı fotografcıları oldugundan zaten ısın o kısmında olmayacagım. benım ısım ılk dugun dansı ıle bıtıyor.

fıyat performans olarak arastırdıgım lensler sunlardı:
    nikon 24-85 f2.8-4: tanıdıgım (bilgi alabileceğim) 2 profesyonel fotografcınında tavsıyesı olan bır lenstı. ancak cıkıs yılının 2000 olması kenrockwell in sıtesınde bu lensı resmen asagılaması bu lense 1.500 lıra vermeye degmez ızlenımı uyandırdı.
    nikon 24-85 f3.5-4.5 afs vr: yukarıdakı lensı araştırırken denk gelmıstı. daha yenı teknolojı olması usttekı lensten bır adım one gecmesını sağladı ancak yerlı yabancı forumları asındırdım kımısı begenmıs kımısı begenmemıs fıkır bılrıgı goremedım.
    nikon 85 mm 1.8: tum forumlarda hemen hemen tum kullanıcılar cok begenmıs. croplu makınlarda 127.5 mm ye denk gelecegınden dar kalabılır goruslerıde var ancak cogunluk portre ıcın bu acı bıle ıyıdır dıyor. ılerıde ff makınaya gecsem dahı herzaman ıs gorecek bır lens.
    tamron 60mm f2: aynı zamanda macro bır lens olan bu lens ıle protre fotografı cekebılırım dıye dusundum ancak bazı kullanıcılar cok detay vermesınden dolayı ıstenmeyen goruntuler (mankenın detayları) olusturdugundan sıcak bakmamıs.
    tamron 24-70 f2.8: ısrarla sordugum profesyonel dugun fotografcısı tanıdıklarım nıkon bodyde nıkon lens kullanıyorsan senı tatmın etmez nıkon lens kullan dıyerek aklımı bulandırdılarkı bu lenste oyle ucuz bır lens degıl.
    28-75mm f/2.8 XR Di LD Aspherical (IF) Autofocus Lens for Nikon SLR: fıyat performans olarak bır cok sitede basarılı bulunmus bır lens. ancak yukarıdakı durum bu lens ıcınde gecerli.

• 85 MM 1.8D SIPARISI VERDIM USADAN. ILERIKI ZAMANLARDA FLAS YANSITICI SEMSIYE TRIPOT VS GIBI YARDIMCI URUNLERE YONELECEGIM.

Prime lensler neredeyse her zaman zoom lenslerden daha iyi sonuç verir. Bu konuda hem fikiriz. Ancak bahsettiğiniz iş için uygun olduklarını düşünmüyorum. Sadece 50mm veya 85mm mantıklı tercih olur. (sensör ölçüsüne göre) Başlangıç FF gövde için 15-20mm, croplular içinse 10-15mm olmalıdır. Tabi bu tamamen kişisel bir görüş. Diğer alternatif ise iki gövdeniz olur. Birinde 16-35 diğerinde 24-70 takılı olur. Tabi bu yatırım demek
    www.istockphoto.com/kaanates ASUS Rampage IV Extreme|INTEL i7 3930K |EVGA GTX780 Ti Classified 3GB |CoolerMaster Vanguard 1000W |GSkill RipjawsX 4x8 DDR3 2133 32GB | Corsair H100i | Logitech Z906 | 2x Samsung 840 PRO 256GB | Logitech MK710 | Xigmatek Elysium |Viewsonic VP2770 27" | Logitech G27 | 2x Logitech F710 | Logitech G230 | LG 65UB950V 65" | Logitech K400 | 2x WD Black 2 TB | 3 x WD Elements 2.5" 2TB | 3x Seagate 2 TB
  • quote:

Orijinalden alıntı: kaaann

Öncelikle şunu belirteyim ki hiç bu tip bir iş yapmadım. Hevesim de olmadı ve bence fotoğrafçılığın en sıkıcı türü

Prime lensler neredeyse her zaman zoom lenslerden daha iyi sonuç verir. Bu konuda hem fikiriz. Ancak bahsettiğiniz iş için uygun olduklarını düşünmüyorum. Sadece 50mm veya 85mm mantıklı tercih olur. (sensör ölçüsüne göre) Başlangıç FF gövde için 15-20mm, croplular içinse 10-15mm olmalıdır. Tabi bu tamamen kişisel bir görüş. Diğer alternatif ise iki gövdeniz olur. Birinde 16-35 diğerinde 24-70 takılı olur. Tabi bu yatırım demek

Bence prime lensler daha avantajli olabiliyor,tabi herkesin tarzı var.

http://500px.com/yasinkoc

Tanıdığım en iyi düğün fotpgrafcilarindan biri ve düğünü neredeyse bastan sona 85 mm 1.4 ile çekiyor,24-70-70-200 setinde bile yok,kendi tarzı var kimileri ise sadece 24-70 ile bütün günü geçirebiliyor..

• quote:

Orijinalden alıntı: eternity

quote:

Orijinalden alıntı: kaaann

Öncelikle şunu belirteyim ki hiç bu tip bir iş yapmadım. Hevesim de olmadı ve bence fotoğrafçılığın en sıkıcı türü

Bence prime lensler daha avantajli olabiliyor,tabi herkesin tarzı var.

http://500px.com/yasinkoc

Tanıdığım en iyi düğün fotpgrafcilarindan biri ve düğünü neredeyse bastan sona 85 mm 1.4 ile çekiyor,24-70-70-200 setinde bile yok,kendi tarzı var kimileri ise sadece 24-70 ile bütün günü geçirebiliyor..

Ben hem prime hem zoom kullanıyorum. Prime kullanmayı tercih ederim. Sadece düğün fotoğrafı olunca zoom daha mantıklı geliyor bana. Tabi düğün fotoğrafından kasıt sadece stüdyoda veya dışarıda gelinle damata poz verdirilen çekimse o zaman fix lens sorunsuz kullanılır. Ben hepsini bir arada düşünerek yazdım yorumu. Yani oynayıp zıplaması, dansı, hatırası, takısı vs...

Linkteki fotoğrafları da beğendim. Nedense ben insan çekmeyi hiç sevmiyorum. Yani arada bi kurgu fotoğraflar cazip geliyor ama ticari anlamda insan fotoğrafı bana göre değil
    www.istockphoto.com/kaanates ASUS Rampage IV Extreme|INTEL i7 3930K |EVGA GTX780 Ti Classified 3GB |CoolerMaster Vanguard 1000W |GSkill RipjawsX 4x8 DDR3 2133 32GB | Corsair H100i | Logitech Z906 | 2x Samsung 840 PRO 256GB | Logitech MK710 | Xigmatek Elysium |Viewsonic VP2770 27" | Logitech G27 | 2x Logitech F710 | Logitech G230 | LG 65UB950V 65" | Logitech K400 | 2x WD Black 2 TB | 3 x WD Elements 2.5" 2TB | 3x Seagate 2 TB

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.