Dudaklar gençliğin masumiyetin ve dişiliğin ifadesi. Özellikle biz kadınlar için dyetişkin dudak oldukça önemli. Ruj sürmek istiyoruz. Rujun rengi kıyafetimize uysun istiyoruz. Bazen de ruj sürmeden de belirgin dyetişkin dudaklar istiyoruz. Yaşımız ilerledikçe incelen dudaklarımızı kalemle büyütmeye çalışıyoruz. Dudaklarımız kırışmasını istemiyoruz, en sevmediğimiz de bu kırışıklar içine kaçan rujlar. Bu durum makyajın keyfini kaçırıyor. http://www.ankaradolgubotoks.com/En iti Botoks ürünlerini uygun fiyata alabileceğiniz online botoks dolgu estetik ürünler satış sitesi. Dudak dolgusu nedir ? Doğuştan dudakları ince olan ya da yaşın ilerlemesi sonucu incelen ve bu incelikten mutsuz olan kişilere, dudaklarını dyetişkinlaştırmak, kalınlaştırmak amacıyla uygulanan teknike ve bu prosedürde kullanılan malzemelere dudak dolgusu adı verilir. En çok kullanılan malzeme hyaluronik asittir. Dudak dolgusu neden kullanılır. Biz estetik cerrahlar dudak estetiği için en fazla geçici dudak dolgusu kullanıyoruz. Dolguların içeriği hyaluronik asit dediğimiz insan derisinin yapısında da bulunan bir madde. Yaş ilerledikçe vücut tarafından salgılanması azaldığı için cilt esnekliği kaybı oluyor. Bu, su tutan bir molekül. İnsan vücudu ile oldukça uyumlu. Herhangi bir yan etki yapmadan zamanla eriyip gidiyor. Her hyaluronik asit içeren dolgu tamamıyla güvenilirdir diyemeyiz. Üreten firmanın kalitesi de önemli. Her sektörde de olduğu gibi kalite parametre bir kavram ancak vücuda enjekte edilecek bir maddede kalite en önemli tercih nedeni olmalı bence. Yıllardır en kaliteli dolguları kullanıyorum. Bu hususta ödün vermek de istemiyorum. Genellikle 1 ml’lik enjektörlerde bulunan dolguların, bazı firmalarca 0,5 cc’lik enjektörlerde olanları da var. Benim ilk uygulamada tercihim 1 ml olanıdır. Takip eden programlarda 0,5 cc’lik olan kullanmak mümkün. Dudak dolgusu herkeste aynı standart yerlere yapılmaz. Mesela bazı insanların üst dudak kıvrımları çok belirsizdir. Öncelikle onlar belirginleştirilir. Bazı kişilerde ağız kenarı aşağı doğrudur. O desteklenir. Bazısının dudağın kırmızı olan kısmı belirsizdir. Ağırlıklı o bölgeye yapılır. Bu arada yaş etkeni ve renkler, zevkler de kesinlikle dikkate alınır. Estetik bir görünüm sağlamak gerekir. Dolguların kalınlıkları parametredir. Dudak çizgileri ve kenarın belirginleştirilmesi için İdeal dudak dolgusu orta kalınlıkta ve elastikiyeti olanlardır. Böylece dudak fonksiyonları korunmuş olur. Doğallıktan uzaklaşmamış oluruz. Özellikle 40 yaş üstü bayanlarda tercihim bu tarz dolgular oluyor. Çoğunlukla amacımız dudağı dyetişkinlaştırmaktan çok restore etmek. Daha kalın dolguları da dudağın etli kısmının dyetişkinlaştırılmasında tercih ediyorum. Dudak dolgusu ile ince çizgilere son Dudak dolgusu ile dudak estetiği giderek daha çok kullandığımız medikal estetik programlarından birisi. Botokstan sonra belki de en çok kullanılanı. Yaşın ilerlemesiyle hepimizin yüzünde bir takım değişiklikler oluyor. Bunları kabul eden kadınlar biraz makyajdan uzak durup başına ona göre renk verip, çeşitli gözlükler kullanıp bunu büyük ölçüde kamufle ediyor. Kabul etmeyen ise estetik sektörünün nimetlerinden faydalanmayı tercih ediyor. Bu durumda en kabul edilemeyecek görüntülerden birisi kanımca dudakların üzerindeki çizgiler. Kişiyi yaşlı ve bakımsız gösteriyorlar. Haydi diyelim dudağımızın eski dyetişkinluğunu kabul ettik. Ama bu çizgiler gerçekten can sıkıcı. Ruj kullanmak netlikle olası değil. Dudak dyetişkinlaştırıcı kullanmadan kamufle etmek imkânsız. Bu durumda ne yapıyoruz? Bazen botoks tercih ediliyor. Ağız çevresi büzme hareketi azaltılarak bu görünüm düzeltilmeye çalışılıyor. Fakat bu uygulama her ne kadar işin mekaniğine makul olsa da kişi tarafından tolere edilmesi çok zor. Mimikler ve konuşma sırasında rahatsızlık hisseden çok oluyor. İkinci bir tercih makul kalınlıkta dolguların kullanılması. Dudak dolgusu bazı kişilerde çok olumlu sonuç verse de yine çok dinamik olan dudakta şişkinlik hissi yaratabiliyor. Bu hususta elastikiyeti olan yani dudak hareketleri ile oynayabilen dolgulardan ise çok hoş doğal dudak dolgusu sonuçları almak mümkün. Dolgu dudak olduğu belli olmadan, dudak şişmeden çizgiler dolar. Hareketsizken çizgi görünümü azalır. Hareket sırasında da resim sorun olmaz. Ayrıca bu dolguların kıvamı da çok yumUşak olduğunda ellemek ile hissedilen bir farklı bir doku hissi olmaz. Bu tip dolguları diğer bölgelerde de kullanma fırsatım oldu. Doku kaybının fazla olduğu yerlerde gülme çizgilerinde diğer klasik dolgularla toplu kullanımı daha makul olabilir. Ama dudak çizgilerinde bence sonuç oldukça iyi. Dudak dyetişkinlaştırma yapılan dolgularla toplu edilebildiği gibi, dudak kalınlığından memnun olanlarda tek başına uygulanabilir. Dudak dolgusu uygulamasında ince bir işçilik, kullanılacak malzemeyi iyi tanımak, dokuyu iyi analiz etmek ve çok iyi bir anatomi bilgisi gerekir. Dudak kontürlerini saptamak, yüze, buruna ve çeneye makul kalınlığı sağlamak, dudak dolgusu sonrası ince çizgileri görünmez kılmak temel kurallar olması gereklidir. Kalıcı dudak dolgusu ise hiç tercih etmediğim bir uygulama. Dudak dolgusu uygulama süreci Dudak dolgusu uygulaması 5 dakikalık bir prosedür ancak uygulanan yöntem, hazırlanma ve masaj aşamaları bence çok önem arz ediyor. Lokal anestezik enjeksiyon tercih etmiyorum zira bu dudakta daha fazla şişmeye neden oluyor. Lokal anestezik krem kullanıyorum. İşlem öncesi ve sonrası buz uygulanması oldukça önemli. Hem şişlik oluşmaması hem de kanamanın çabuk durması için. Uygun süre beklendikten sonra masaj ile dyetişkinun dağıtılması dyetişkinun bütün dudağa eşit biçimde yayılmasını sağlar. Akabinde dudak kontürü için dudak çizgilerine de bir miktar dolgu enjekte edilir. Dudak dolgularının en hoş taraflarından biri sonucun hemen görülmesidir. Botoks uygulamasında sonuçların görülmesi birkaç gün sonra olduğu halde dudak dolgusu hemen kendini gösterir. Bu yüzden dolgu yaptıran kişi beklediği mutluluğa hemen kavuşur. Birçok hastamdan aldığım geri bildirime göre çevrelerindeki insanlar onlardaki değişimi görerek “ sen gençleşmişsin, hoşleşmişsin “ dediklerini ifade ediyorlar. Buraya kadar anlattıklarımın çoğu bilinen şeyler. Şimdi gelelim sık sorulara ve sorunlere; 1- Geçici dudak dolgusu vücutta ne kadar kalır? Kalıcısı yok mu? Dolguların vücutta kalma süresi markaya, dyetişkinun kalınlığına, bedeninuzun onu eritme hızına göre parametredir. Her uygulama sırasında bir miktar kalır. Böylece uygulama süresi uzar. Uygulama genelde 8 ile 12 ayda bir yeniden edilmelidir. Birkaç yıl öncesine kadar kalıcı dolgular kullanılıyordu. Ben bunları hiç kullanmadım. Çünkü doku arasına kalıcı bir madde konmasını doğru bulmuyorum. Bir yan etki olduğunda ya da yaptırmaktan pişman olduğunuzda çıkartma imkânı kalması lazım. Kalıcı, erimeyen dolguları tercih etmeyin derim. Çünkü bunlar sık sık dudakta enfeksiyon, alerji ve biçim sorunluluklarına yol açıyor. Apseye neden olmuş dolgu programlarına bile rastladım. Üstelik bir kere yaptırdıktan sonra geri dönüş de yok. Benim için yalnızca dudak dolgusu için değil yaptığım tüm uygulama ve ameliyatlarda en önemli şey hastanın güvenilirğidir. Zaten tıbbın atası sayılan Hipokrat’ın biz hekimlara en büyük öğüdü “önce zarar verme” sözüdür. Ben de bu ilke ışığında hastalarıma uygulama yaparken, ilk önce sağlıkları daha kötüye gider mi sorusunu kendime sorarım. Daha sonra bu prosedür hastamı önceki durumundan daha iyi yapar mı diye düşürüm. Hastamın vakit ve nakit kaybetmesini katiyen istemem. 2- Bana ne kadar dudak dyetişkinlaştırıcı gerekir? Dudak programlarında genelde 0,5 ile 2 ml arası yapılır. Dudağın uzunluğu, inceliği ve her ikisine de yapılıp yapılmamasına göre gerekli miktar değişir. Eğer iki tüp uygulamak gerekiyorsa 1 hafta ara ile iki seanslı dudak dolgusu uygulanması daha makul ve kontrollü olur. 3- Dudağımdaki asimetri düzelir mi? Birçok kişinin dudakları tamamıyla simetrik değildir. Bilhassa da sigara içenlerin. Çoğu kişi de bunun farkında değildir. Uygulama öncesi gözlem önemlidir. Bu durum dikkate alınarak uygulama yapılmalı. Genellikle ince olan tarafı tamamıyla doldurmak bazı durumlarda çok zahmetlidir. Bu programların 2 seans biçiminde yapılması en doğrusudur. 4- Yağ enjeksiyonu dudakta dudak dolgusundan daha mı kalıcı? Yağ enjeksiyonu daha kalıcı bir prosedürdir. Büyük dudak isteyenlerde tercih edilebilir. Yağ enjeksiyonunu isteyen hastalara dudağın etli kısmında tercih ediyorum. Keza bu bölgede dyetişkinluk sağlamak için iyi bir gereç. Fakat dudak çizgisinde yapılan programlar sorunlı olabilir. http://www.ankaradolgubotoks.com/En iti Botoks ürünlerini uygun fiyata alabileceğiniz online botoks dolgu estetik ürünler satış sitesi. |
Bildirim