Bildirim
Dual DDR kit ve 2 tane DDR arasındaki fark nedir?
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir - 2 Masaüstü

Giriş
-
dual kitler aynı seri nodan olup ardışık şelikde üretilmiş RAM demek ve birbirinin ikizi denilebilir yani..
böylece daha iyi performans alınabiliyor.. -
mus_efe dediği doğru.dual kirler tek yumurta ikizi gibi.dual çalışmaları garanti gibi bişey.(ANAKART destekliyorsa tabi)
Kit değilde aynı frekans ve aynı bellketeki iki ram ise dual olarak çalışmayabiliyor.Ben daha önce 2*256 mb dual kit olmayan twinmos kullanmıştım.bunlar da hiç sorunsuz olarak dual çalışmıştı.Ama garantisi yok.Şans meselesi gibi. -
ben de konuya dalayım.bişey soracam
2 adet ram taktığımı zaman ikisinin tam performans çalışıp çalışmadığını nerden anlayabiliriz(yani uyuşup uyuşmadığını)
bi yerden kulağıma şöyle geldi.(örneğin 2 adet 512 ram taktık varsayalım) ram olarak 1 GB gösteriyo ama ikisinden biri çalışıyo yani 512 olarak işlem yapıyo. -
quote:
Orjinalden alıntı: gsemre
ben de konuya dalayım.bişey soracam
2 adet ram taktığımı zaman ikisinin tam performans çalışıp çalışmadığını nerden anlayabiliriz(yani uyuşup uyuşmadığını)
bi yerden kulağıma şöyle geldi.(örneğin 2 adet 512 ram taktık varsayalım) ram olarak 1 GB gösteriyo ama ikisinden biri çalışıyo yani 512 olarak işlem yapıyo.
anakartın eğer dual ddr destekliyorsa kitapçığında mutlaka dual çalışması için hangi slotlara takılacağı yazılmıştır.Anlamanın bir diğer yoluda CPU-z programında memory kısmında chanelles dual yazar(dualsa)
Birde bellek eğer 1gb gözüküyosa 2side çalışır.yani 512 olarak işlem yapmaz.herhalde senin sorunun dual ve single içindi
-
yok ben daha denemedim böyle bişey
benim deiğim dual kit için değil
normal iki tane ram.
yani 1 GB gösterip 512 çalışması durumu sö konusu olabilir mi? -
tabi ki böyle birşey olamaz arkadaşım. 1gb olup da nasıl 512 olarak çalışacak, ya da neden öyle çalışsın ki..
@Dayi, bence ram olayı şans değil, marka, chipset ve bellek zamanlarını kontrol edip alabilirsin. (ben de öyle yaptım) -
farkın en büyük yönü şudur arkadaşlar misal bir pc de iki adet 256 ram toplamda 512 yapsada tek 512 performansını yakalayamaz bu da şu demek oluyor ki dual kitler tek 512 ye göre daha fazla performans demektir ki bunun en büyük avantajlarıda tek slotta iki ayrı chip üzerine işlem görebilmesi ve verinin slotlar arası dağılmamasıdır. bu da size hız açısından çok büyük avantajdır. fakat akla şu soruda gelebilir tek 512 ve dual 512 arasında ki fark nedir? bu fark ta şudur ki tek 512 de veri yığılması diye tabir ettiğim olay yaşanırken dual 512 de bu yaşanmaz bu da birbaşka avantajdır
saygılarımla!
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X