Şimdi Ara

dual core e6600 vs core 2 duo 7500

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
992
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    core 2 duo 7500

üstatlardan bilgi almak istiyorum bu iki işlemci arasındaki farkları öğrenebilirmiyim?
    performans olarak hangisi daha iyidir
    bunları tercihimin sebebi uygun fiyatta(fiyat aralığım 150-200tl) quad veya c2d E8500 bulamamam(sıfır tercihimdir)
    sizin tavsiyeniz ne olur?
    AMACIM SİSTEMİ BUGÜN OYUNLARIYLA KULLANILABİLİR HALE GETİRMEK(TABİ EKRAN KARTIDA DEĞİŞECEK İLERDE)

Bu arada sistemim
    msi MSI G41M-P26(anakart bozulduğu için yeni aldım)
    corsair vengeance 1600 4gb
    saphire 3650
    işlemci d.core 2140 2.0ghz(minik overclock lu)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi clo -- 1 Nisan 2012; 10:39:43 >

• e7500 ün fsb hızı , e6600 ün ise l2 cache i yüksek. Ayrıca e7500 daha yeni teknolojiyle üretilmiştir (45nm).İlk piyasaya sürüş zamanlarına bakarsak neredeyse aralarında 2.5 sene fark var bu iki işlemcinin.... Performans olarak birbirlerine yakın sayılırlar fakat e7500 daha iyi. Sıfır demişsin ama bana kalırsa işlemcini 2. el tercih etmende bir sıkıntı olmaz çünkü kolay kolay bozulan parçalar değilleridir. ikinci el E8400 160TL lere kadar düştü ikinci elde, ayrıca Q8200-Q8400 de bakabilirsin o fiyat aralığında ikinci el olarak.
  • performansları oldukça yakındır.ikiside 45nm üretim.görünürde tek fark e7500 3mb cache e6600 2mb cache.eğer ikisinden birisini alıcaksan ucuz olanı al derim.
    yukarıdaki arkadaş core 2 duo ile karıştırmış e6600 ü

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Investigator -- 1 Nisan 2012; 11:32:49 >
  • pekiikinciel bir işlemcinin overclock yapıldınını yada yapılmadığını anlama yolu varmı?
    bildiğim kadarıyla overclock yapılan işlemcilerin ömründen gidiyormuş biraz
    Ayrıca ucuz olanı al demişsiniz ama örneğin crysis 2 ye baktım en az core 2 duo istiyor
    bu konu için bana bir öneriniz varmı?
  • overclock yapıldığını anlayamazsın ama zaten kafaya takılacak bir konuda değil.işlemci ömrü kısalır gibi konular abartılıyor.alıpta 10 yıl kullanmayı düşünmüyorsan sorun etme,bak milletin elinde voltaj manyağı olan E2140,2160 gibi işlemciler bugün hala saat gibi çalışıyor ki senin baktığın işlemciler bu işlemcilerden daha sonra çıktı piyasaya.o nedenle elinde nakit varsa 2.el düşün çünkü daha ucuza daha yüksek model alma şansın var.bulunduğun yerden yada 2.el sitelerinde güvenli alışveriş bölümlerinden yada forumun 2.el kısmında referanslı ve üyelik tarihi eski üyelerden bakabilirsin,biraz dikkat et kısaca

oyunların sistem ihtiyaçları kısmı her modeli ayrı ayrı yazmaz..core2duo derse oradaki ghz kısmına bakarsın çünkü örneğin senin baktığın core2duo ile pentium dual core modelleri arasında mimari bir fark yok..temelde aynı işlemcilerin farklı cache bellek ve veriyolu hızları(modele göre komut setleri vs) ile farklı isimlendirilmeleri sadece..o nedenle pentium dual core da alabilirsin,oyun atıyorum 2.4ghz core2duo yazarsa sen elindeki pentium dual core un ghz sine bakarsın,elbette burada aynı mimarini işlemcileri için yazıyorum.kalkıpta 2.4ghz core2duo yazan oyuna eski pentium D 805 gibi bir işlemcide(2,6ghz çift çekirdek) yeter dersek bu gerçekçi olmaz...elinde 200tl var ise elindeki ekran kartı ve işlemciyide satarak 2.elde güzel parçalar alabilirsin..ekran kartınıda kattım çünkü günümüz oyunları için bile düşük kaldı artık o kart

yok illa sıfır alacağım dersen vatanbilgisayar indirimlerinde alacağın pentium dual core E6600 yada E5700 gibi bir işlemci yeterli olur(e6600 indirimlerde 125-130tl gibiydi/dışarda bu fiyat ise vatanı beklemezsin elbette),7000 serisinin sıfırı pahalı olur ve fiyat farkına deymez..artan ile yine eldekileride satarak ekran kartını değiştirirsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi usb2.0 -- 1 Nisan 2012; 13:18:31 >

• Evet arkadaş core duo olanından bahsediyormuş kusura bakmayın:)

Ek olarak şunu belirteyim ; E7xxx serisinin Overclok'a yatkınlığı oldukça iyidir....
  • e 7500 daha iyi
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: usb2.0

overclock yapıldığını anlayamazsın ama zaten kafaya takılacak bir konuda değil.işlemci ömrü kısalır gibi konular abartılıyor.alıpta 10 yıl kullanmayı düşünmüyorsan sorun etme,bak milletin elinde voltaj manyağı olan E2140,2160 gibi işlemciler bugün hala saat gibi çalışıyor ki senin baktığın işlemciler bu işlemcilerden daha sonra çıktı piyasaya.o nedenle elinde nakit varsa 2.el düşün çünkü daha ucuza daha yüksek model alma şansın var.bulunduğun yerden yada 2.el sitelerinde güvenli alışveriş bölümlerinden yada forumun 2.el kısmında referanslı ve üyelik tarihi eski üyelerden bakabilirsin,biraz dikkat et kısaca

oyunların sistem ihtiyaçları kısmı her modeli ayrı ayrı yazmaz..core2duo derse oradaki ghz kısmına bakarsın çünkü örneğin senin baktığın core2duo ile pentium dual core modelleri arasında mimari bir fark yok..temelde aynı işlemcilerin farklı cache bellek ve veriyolu hızları(modele göre komut setleri vs) ile farklı isimlendirilmeleri sadece..o nedenle pentium dual core da alabilirsin,oyun atıyorum 2.4ghz core2duo yazarsa sen elindeki pentium dual core un ghz sine bakarsın,elbette burada aynı mimarini işlemcileri için yazıyorum.kalkıpta 2.4ghz core2duo yazan oyuna eski pentium D 805 gibi bir işlemcide(2,6ghz çift çekirdek) yeter dersek bu gerçekçi olmaz...elinde 200tl var ise elindeki ekran kartı ve işlemciyide satarak 2.elde güzel parçalar alabilirsin..ekran kartınıda kattım çünkü günümüz oyunları için bile düşük kaldı artık o kart

yok illa sıfır alacağım dersen vatanbilgisayar indirimlerinde alacağın pentium dual core E6600 yada E5700 gibi bir işlemci yeterli olur(e6600 indirimlerde 125-130tl gibiydi/dışarda bu fiyat ise vatanı beklemezsin elbette),7000 serisinin sıfırı pahalı olur ve fiyat farkına deymez..artan ile yine eldekileride satarak ekran kartını değiştirirsin

ayrıntılı açıklamanız için çok teşekkür ederim artık bundan sonra iş ikinci el temiz birinden işlemci beklemeye kaldı
    son soru olarak burası yerideğil ama bu sistemi iyi hale getirmek için 2 3 sene daha gidecek bir ekran kartı 256bit 1gb olsa yetermi
    Örneğin 6850 gibi yoksa 6950 mi olmalı sanrım fps değerleri farklı

• 6850 forumda f/p kartı olarak görülüyor ki vatanbilgisayar indirimlerinde 260tl gibi bir fiyata satılması gerçekten onu öne çıkartıyor..elbette bu seviye bir kart için kullanılan power supply de önemli..6950 ne kadar daha iyi yada fiyatı nedir bilmiyorum..öte yandan konu sadece kartın bit değeri değil,yani 256bit yazan her kart yüksek performans gibi bir şey söz konusu değil,kartların modelleri önemli..örneğin ati 1gb 128bit 5770 ddr5 model kart piyasadaki gts250,9800gt gibi 256bit kartlardan daha performanslı..model bazında bakmalısın..alacağın zaman onun için konu açarsın ayrıca..işlemci için forumun 2.el kısmına anakart-cpu bölümüne bakabilirsin belki bulunduğun ilde falanda çıkar kim bilir
  • quote:

Orijinalden alıntı: usb2.0

6850 forumda f/p kartı olarak görülüyor ki vatanbilgisayar indirimlerinde 260tl gibi bir fiyata satılması gerçekten onu öne çıkartıyor..elbette bu seviye bir kart için kullanılan power supply de önemli..6950 ne kadar daha iyi yada fiyatı nedir bilmiyorum..öte yandan konu sadece kartın bit değeri değil,yani 256bit yazan her kart yüksek performans gibi bir şey söz konusu değil,kartların modelleri önemli..örneğin ati 1gb 128bit 5770 ddr5 model kart piyasadaki gts250,9800gt gibi 256bit kartlardan daha performanslı..model bazında bakmalısın..alacağın zaman onun için konu açarsın ayrıca..işlemci için forumun 2.el kısmına anakart-cpu bölümüne bakabilirsin belki bulunduğun ilde falanda çıkar kim bilir

herkese yardımları için teşekkür ederim

• quote:

Orijinalden alıntı: clo

dual core e6600
    core 2 duo 7500

üstatlardan bilgi almak istiyorum bu iki işlemci arasındaki farkları öğrenebilirmiyim?
    performans olarak hangisi daha iyidir
    bunları tercihimin sebebi uygun fiyatta(fiyat aralığım 150-200tl) quad veya c2d E8500 bulamamam(sıfır tercihimdir)
    sizin tavsiyeniz ne olur?
    AMACIM SİSTEMİ BUGÜN OYUNLARIYLA KULLANILABİLİR HALE GETİRMEK(TABİ EKRAN KARTIDA DEĞİŞECEK İLERDE)

Bu arada sistemim
    msi MSI G41M-P26(anakart bozulduğu için yeni aldım)
    corsair vengeance 1600 4gb
    saphire 3650
    işlemci d.core 2140 2.0ghz(minik overclock lu)

işlemciyi Q 9300 veya 9400 yapaprsa sıkıntı namına bir şey kalmaz....c2d almak tercihtir..lakin yeterli olurmu işte bu önemli...bana sorarsanız asla olmaz....Q 8400 altını sakın almayın

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.