Şimdi Ara

Dual Boot Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (2 Mobil) - 3 Masaüstü2 Mobil
5 sn
20
Cevap
0
Favori
272
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bugün Windows8.1 + PearOs8 olan bilgisayarıma il önce pear os'u silip Ubuntu kurdum. Ardından Grub2'yi kurdum, sonra Windows 8.1 yerine yeniden Windows 8 kurdum bu sefer ubuntu gözükmedi. Bende Bendeki BOOT REPAİR Cdsiyle boot reapair yaptım bilgisayarımı açtığımda HDD'de işletim istemlerini bulamadı CTRL + ALT+ DEL yap dedi bende taktım Windows 8 DVD'sini önyükleyici onar dedim şu anda windows 8 gözüküyor ama ubuntu yok ne yapabilirim ubuntuya girmek için

• lütfen YARDIM edin.
  • Easybcd işini çözecek. Ben de aynı sorunla karşılaşmıştim. Şu anda dual boot olarak kullanıyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • acizcool kullanıcısına yanıt
    easybcd kurmuştum ama ubuuntu ayarını nasıl yapacağım bilmiyorum :)
  • Eve gidince bakıp yazarım

• SİZİ BEKLİYORUM LÜTFEN ÇABUK VARMAYA ÇALIŞIN
  • Add new entry yi seçip orada Linux/Bsd sekmesini seç, Type kısmından GRUB2 yi seçip altında Drive kısmını Linux bölümün neredeyse onu seç. Sonra onun altındaki Add entry'ye bas. Sonra Soldaki butonlardan BCD Deployment i seçip write mbr diyoruz. Diğer ayarlara falan dokunmana gerek yok. Yeniden başlatıp dene...

İnşallah sıkıntı çıkmadan olur ....

Kolay gelsin
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Windows Boot manager Sorunu..
    14 yıl önce açıldı
    Acer Linux boot sorunu
    8 ay önce açıldı
    Ubuntu-windows dual-boot hk
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: acizcool

Add new entry yi seçip orada Linux/Bsd sekmesini seç, Type kısmından GRUB2 yi seçip altında Drive kısmını Linux bölümün neredeyse onu seç. Sonra onun altındaki Add entry'ye bas. Sonra Soldaki butonlardan BCD Deployment i seçip write mbr diyoruz. Diğer ayarlara falan dokunmana gerek yok. Yeniden başlatıp dene...

İnşallah sıkıntı çıkmadan olur ....

Kolay gelsin

Sorun şu ki hangi sda da ubuntu olduğunu bilmiyorum bunu öğrenebiliceğim Bir yöntem var mı?

• Zaten ubuntunun bulunduğu bölüm linux diye yazıyordur Drive kısmını seçtiğinde. Linux yazmıyorsa ext4 ya da ext3 yazıyordur.
  • quote:

Zaten ubuntunun bulunduğu bölüm linux diye yazıyordur Drive kısmını seçtiğinde. Linux yazmıyorsa ext4 ya da ext3 yazıyordur.

partition 1 - ntfs 350 mb (bilmiyom ne bu) 

partition 2 - C: as ntfs 818gb (Windows galiba)

partition 3 - E: as ntfs 16gb (HP Recovery bölümü)

partition 4 - D: as ntfs 50gb (Depo)

acaba ben ubuntuyu yükleyememiş miyim? sizce neden göremedim ubuntuyu?
  • Evet yuklenmemis.

• quote:

Evet yuklenmemis.

EasyBCD'de senin dediklerini uyguluyorum programı kapatıp açınca iki tane Entry olduğunu görüyor ama bilgisayarı kapatıp açınca tek windows 8 entry'si kalıyor. Bu yüzden AÇILIRKEN HANGİSİ DİYE SORMUYOR
  • Öncelikle yapman gereken ?ey Ubuntu'yu istedi?in 50 GB'lik bölüme kurmak. Sonra açyly?ta mutlaka sana hata verecek ve ne Ubuntu ne de Windows açylmayacak. Sonra Windows diskiyle açyly? kurtarmayy yapacaksyn ve normal Windows açylacak düz olarak. Daha sonra EasyBCD'yi söyledi?im ?ekilde ayarlayacaksyn ve açyly?ta sana Ubuntu ya da Windows diye soracak. Hepsi bu.
  • Senin dediklerini harfiyen yaptım son easy bcd işi olmuyo entry siliniyo

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-01F00DCFE -- 19 Ocak 2014; 23:41:31 >
  • UEFi bios var mı ?
  • UEFi bios var mı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: uzixx

UEFi bios var mı ?

uefi bios değil normal bios malesef
  • up
  • quote:

Orijinalden alıntı: gokhankocmarli

up

Yukarıda diskleri göstermişsin ama ne ile baktığını bilmiyorum.Ayrıca Linux için yukarıda ki şemaya bakınca ayrılmış bir disk göremiyorum. Elinde usb varsa gparted live ile usbden açıp bakar mısın.Eğer öyle de gözükmüyorsa büyük ihtimal sen linux'u silip yükledin sanırım bilmiyorum şuan o hışımla neler yaptığını. Gelelim çözüme ilk önce windows kurucaksın sonra linux kurucaksın böyle de uğraşmazsın. Şimdiye kurmuştun bile
  • be nzaten ubuntyu tekrardan kurdum :D tek sorunum bootta ubuntu mu windows mu diye sormuyo
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.