Şimdi Ara

Dual Band (2.4 ve 5GHz) çalışabilen Wifi ADSL modem tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
4.189
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar aynı anda hem 2.4GHz ve 5GHz çalıştırabilen bir adsl modem/router var mıdır? daha doğrusu türkiyede var mıdır?

netgear n600 çok iyi bir router mesela ama adsl modem özelliği olmadığından çok manalı olmuyor.

şu anda airties rt-206 idi sanırım kullandığım. şikayetim pek yok ama tek portu var. bana 4 port lazım. ayrıca da 300 lük bir model olması da iyi olur. bu nedenle almışken dual band bir cihaz istiyorum aslında.

• Bildiğim kadarı ile sadece Linksys'in bir modeli mevcut hem adsl modem hem dual band 300mbps, ama fiyatı 250TL civarı idi dolar bu seviyelere gelmeden önce, şimdi nedir bilmiyorum.

Model numarasını hatırlamıyorum ama zaten linksys'in öyle çok ürünü olmadığından bulmanız zor olmayacaktır diye düşünüyorum..
  • LINKSYS WAG320N 300MBPS DUAL-BANT KABLOSUZ-N 4 PORT ADSL2+ MODEM = 260 TL

Kullandığınız bilgisayarlarda 5ghz desteği olan bir wireless kart yoksa 5Ghz bir işe yaramaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nacer -- 12 Ekim 2011; 18:56:16 >
  • Hem 2.4 hem 5 ghz çalıştırmanın genel mantığı hem cep telefonu wireless bağlanabilsin hemde masaüstü 5 ghz bağlansın, nacerin dediği çok önemli böyle bir sisteme en az 5ghz alıcılı bir wireless adaptör gerekir ki fark anlaşılsın.
    Kendim airities 2410 v2 wa ve airties 2452 wm(4 port) kullanıyorum, download yapacağım zaman 5 ghz seçiyorum kablosuz download hızım 8 mbit'te saniyede ortalama 650kb
    Bu rakam bazen 780 kbs bazen 550 kbs sürekli değişiyor ama 500 kbs nin altına çok az düştü, aynı zamanda iphone, lg droid gibi telefonlarda internete gireceğim zaman frekansı 2.4 ghz e alıyorum böylece yeni uygulma ve oyunları yükleyebiliyorum.
    Bahsi geçen modemleri kesinlikle tavsiye ederim ayrıca modemin wireless tv özelliğide var forumda ccnblade arkadaşımızdan ikisini 160 tl ye almıştım sıfır gibi geldi hala daha stickerları üstünde sıfır gibi duruyorlar.
  • cevaplara teşekkürler öncelikle

5ghz bir adaptör alacağım o kısımda sorun yok. mevcut sistemimle bende DL sırasında rahatlıkla yüksek hızlarda kalıyorum, benim amacım online oyun oynarken 5GHz bandını kullanırken diğer tüm cihazların 2.4GHz bandında çalışmaya devam etmeleri. bu nedenle simultaneous dual band yani aynı anda her iki bandı da ayakta tutabilen cihazlar ki sanıyorum hiç bir markanın türkiyede bu ürünleri yok. amerikada bir süredir var bunlar ve özellikle netgear çok hoşuma gidiyor. türkiyede belki linksys bulunur dedim ama henüz gelmedi. router var ama adsl router yok burada.
  • @xed

Kullanım amacını anladım ancak bildiğim kadarıyla "aynı anda iki banttan yayın" olayı hiç bir modemde yok...

Var dediğin modem ya da router'la ilgili bir bağlantı verebilirsen, açıkçası olup olmadığını bende merak ettim şimdi, inceleyeyim bir...
  • şu var mesela; linksys burada daha aktif bir marka olduğundan daha kolay bulunur diye düşünmüştüm. yalnız bu sadece router. adsl lazım bana.

http://reviews.cnet.com/routers/linksys-wrt610n-simultaneous-dual/4505-3319_7-33132573.html
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Modem Önerisi 5 GHz
    geçen yıl açıldı
    Modem tavsiyesi wifi 6
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.