Şimdi Ara

DTCF'deki Olay

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
677
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Az önceki olaylardan, gaz bombalarından (artık ne denirse) kötü etkilenen oldu mu? Malûm, binadan çıkmak kolay olmadı.

• Bu "sağ - sol kavgası" nedeniyle, eğitime hafta sonuna kadar ara verildiği yazıyor, Milliyet'in haberinde.

Binaya yazı asılmış, bununla ilgili.

Bilgisi olan var mı, bu konuda? Yazıyı gören, meselâ?
  • Siz DTCF'li misiniz?
    Benim ev arkadaşım var DTCF'li,derste olması lazımdı bu saatlerde ama ne durumdadır bilmem.
  • Evet, öyleyim.

Bugün derse girildi; fakat sonrasını anlatmayayım. Binadan kaçmak dahi zor oldu

Zaten tatil edilmesi gerekiyor, uzun bir süredir gerginlik var çünkü. Bugün son noktaya taşıdılar olayları.

Emin olmak istedim, tatilden.
  • Sekreterlikten telefonla öğrendim, bu hafta kesinlikle ders yapılmayacak.

DTCF'lilerin dikkatine.

Yahu küçücük fakültede böyle olay mı çıkarılır? Taş - sopa - satır - yaralılar, ne ararsanız var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi False King -- 25 Mart 2008; 16:48:13 >
  • Bende dtcf mezunu biri olarak söyliyeyim bunlar olağan şeyler daha da karışabilir okul ülke nasıl gerilirse okullarda aynı şekilde geriliyor yaklaşık bundan 3 sene önce biz 3.sınıfta iken finallere yakın olan haziran ayında bir çok öğrencinin ciddi şekilde yaralandığı bir kavga çıkmıştı ve okul bir hafta tatil olmuştu bizde finallere çalışmak yerine ayvalığa tatile gitmiştik döndüğümüz gecede sabaha kadar çalışıp finale girmiştik hey gidi günler hey
  • DTCF'de çatışma: öğretime ara verildi
    25 Mart 2008 -
    Ankara Üniversitesi DTCF’de dün faşistlerle devrimci demokrat öğrenciler arasında yaşanan çatışmanın ardından okula bugün polis girdi. Okul içine giren polis ile öğrenciler arasında uzunca bir süre çatışma yaşandı. Fakülteden gelen haberlere göre polis gaz bombaları ve coplarla öğrencilere çeşitli aralıklarla birçok defa saldırdı.

Dün yaşanan faşist saldırının ardından bugün devam eden gerilim sonrası okula giren Çevik Kuvvet öğrencilere birkaç saat boyunca gaz bombaları ile saldırdı. Zaman zaman öğrencilerle polis arasında coplarla ve taşlarla sıcak çatışma yaşandı.

Polisin saldırısı ve öğrencilerin direnişi sonrası okulda eğitim öğretime bu haftasonuna kadar ara verildi. Fakültede çok sayıda öğrencinin yaralı olduğu atılan gaz bombalarından öğretim görevlileri ve dersliklerdeki öğrencilerinde etkilendiği belirtildi.

Fakültedeki öğrenciler akşam saatlerinde kitle örgütü ve sendika temsilcilerinin gerçekleştirdiği bir karşılama ile okuldan toplu olarak çıktı. DTCF'den Yüksel Caddesi'ne yapılan bir yürüyüşün ardından burada basın açıklaması yaparak saldırıları protesto ettiler.

DTCF'de çatışma yaşanırken A.Ü'ye bağlı Tandoğan Kampusunda da devrimci demokrata öğrencilere satırlarla gerçekleştirilen saldırı sonrası gerginlik yaşandı. 2 öğrencinin yaralandığı faşist saldırı sonrası okulda çatışma yaşandı.

Sendika.org - Ankara

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • O zaman en kısa zamanda bizim Cebeci Kampüsü - Siyasal Bilimler Fakültesi de karışır.

Ankara Üniversitesi budur...

DTCF = Daş Tuğla Çimento Fabrikası[DTCF'li arkadaştan alıntıdır]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Diablo -- 26 Mart 2008; 12:47:04 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.