arkadaşlar gecen yıl 4 aralıkta dsmart + smile abonesi oldum. yani 1 yıllık aboneliğim bitti ama arayan soran yok. aboneliğiniz bitti mi devam mı edeceksiniz diye aramıyorlar. dsmart kanalları açık ama bunlar extra fatura sürpriz falan yapmasınlar bana. her ay internet faturasının içinde geliyo dsmart faturası .aslında d-smart a devam etmek istiyorum smile ve dsamart ile birlikte uygun fiyatlı oluyor.müşteri hizmetlerini falan arasam mı ?
Digitürk ve Dsmart gerçekten ahlaki değerleri hiç ama hiç önemsemeyen kurumlar dolayısı ile onlar uyarmıyorsa sen ara uyar da sonradan garip faturalarla karşılaşma.
aynen benimde 1 yıllık(smile+dsmart) sözleşmem bitti, arayan yok, ama kullanıma açık, bir sonraki fatura nasıl gelir acaba, müş.hizm.leri tam fiyat veremiyor. size nasıl geldi acaba.? 11 gün oldu iptal işlemi için telefon ettiğim hala geri dönmedier. 9, 15,18 inde aramama rağmen biz sizi arayacağız deyip duruyorlar. deli olcam. iptal için başka yol varmı ? fax filan okumuştum bir yerlerde ama bulamadım? nasıl yol izleyim?
benim smile adsl sözleşmem bitti üstüne 4 ay kullandım aynı faturayı göndermeye devam ettiler. başka pakete geçme talebinde bulundum da o zaman gördüler bittiğini. şimdi ne olacak hiç bilmiyorum ancak siz ne olur ne olmaz sözleşmenizin bittiği ilk gün arayın, faturada zam olmasın.
Müşteri hizmetlerini arayıp yada d-smart bayisine ugrayıp iptal işlemi başlatın. Müşteri hizmetleri sizi arayıp indirimli fiyat teklifinde bulunuyorlar bu şekilde devam etmek istiyorsanız daha düşük fiyattan edersiniz.
fatura katlanınca görürsün neden aramadıklarını...