Şimdi Ara

DSmart HD ve Bilgisayardan Dolby Digital & DTS ses almak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
3.719
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

2 hafta önce aldıgım Denon 1910 model cihazıma dmart hd uydu alıcısını hdmi üzerinden bagladım ancak dolby digital yayınlarda bile (Animal Planet, NG gibi...bvazı kanalların bilgilerinde Dolby Digital yayın diye özellikle belirtiyor) receiverime sanırım hdmi üzerinden sadece 2 kanallı PCM sinyali geliyor ...(receiverin gelen sinyal analizinde gördügüm kadarıyla)... Buna göre yapılması gereken bir ayar varmıdır ? Yoksa optik ses baglantısı yapomam şartmıdır ? Receiverin ayarlarında SPDIF ayarları için çıkış modunde Dolby Digital secenegi falan var... bu arada onunda modeli GoldMaster DTV-20000

Receiveri Bilgisayarıma yine HDMI ile baglandıgımda da durum farklı değil .. sinyal, DTS veya özellikle AC 5.1 ile kodlanmış filmelerde bile PCM 2 kanal olarak geliyor... dün akişam biraz bilgisayar ayarlarını kurcaladım . Denetim MAsasından Ses ayarına girip çıkışı 5.1 alarak değiştirdim... bu sefer Receiverdeki ses tanımı "Multi In" olarak değişti.. ancak yine ne DTS ne de DD ışığı yanmadı ... bunıun için de yine optik bir çışı mı lazım ? ... eğer öyleyse optik ses çıkışlı bir ses kartı almam gerekicek öylemi ?

Teşekkürler...

• bilgisayarda kullanılan hdmi çıkış özelliklerini test edin
    kayıttan yürütme aygıtlarında hdmi özelliklerine girin ve desteklenen biçimleri sınayın
    ve varsayılan aygıt olarak hdmi işaretleyin
    ayrıca bir kaç dekoder veya ses filtresi kurulu ise (örn: ac3 filter) bu programlardan hangisi baskın ise onun ayarlarını kontrol edin

uydu alıcısının ayarlarını bilemiyorum
    bir kaç kere bende ac3 yayın seyretmiştim fakat optik/coax ile
    mutlaka elinizde basit coax kablo vardır
    sorunun nerede olduğunu anlamak için coax denenebilir
  • quote:

Orijinalden alıntı: yao07

d smart ın ayarlarından optik ses çıkışını dolby digital olarak ayarlamamışsın olabilir bi kontrol et

Ayarladım, ancak optik baglantı yapmıyorum .. direk hdmi ile cıkıyorum seside.. sanırım optik baglantı yapmam gerekicek

Orijinalden alıntı: MuratTURAN1977

bilgisayarda kullanılan hdmi çıkış özelliklerini test edin
    kayıttan yürütme aygıtlarında hdmi özelliklerine girin ve desteklenen biçimleri sınayın
    ve varsayılan aygıt olarak hdmi işaretleyin
    ayrıca bir kaç dekoder veya ses filtresi kurulu ise (örn: ac3 filter) bu programlardan hangisi baskın ise onun ayarlarını kontrol edin

uydu alıcısının ayarlarını bilemiyorum
    bir kaç kere bende ac3 yayın seyretmiştim fakat optik/coax ile
    mutlaka elinizde basit coax kablo vardır
    sorunun nerede olduğunu anlamak için coax denenebilir

BAhsettiginiz ayarlar bilgisayarımda yapılı ... desteklenen biçimleer içinmde benim bilgisayarımda Dolby Digital, eşimindekinde Dolby Digital dts, true hd.. vs vs gözüküyor...uydu alıcısının ayarlarını denicem ama bilgisayarımda ne optik ne coax cıkış var... sadece hdmi var

• quote:

Orijinalden alıntı: samsungx

cİHAZ AYARLARINI OLDUGU GİBİ GEÇİR OLAN BİSTEREM AYARINA GETİRİN.

Hangi Cihazın Üstat ve biliyorsan nasıl ?

Eşiminde şikayet ettigi gibi bi sürü cihaz var .. :)
  • Benim bahsetigim dvd ve blueray cihazları için dsmarta yanlız dolby ve pcm var dolby dijitale getir avr da straıght ayarına getir sesi olduğu gibi neyse iletir.
  • Benim bilgisayarda K-Lite Mega Codec Pack 6.1.0 kurulu. Bilgisayar bağlantısıyla film izleyeceğim zaman Media Player Classic Home Cinema programını kullanıyorum. Orada Filters-Ffdshow audio decoder-Properties-Output ayarlarından Pass-through(S/PDIF-HDMI) yazan yerdeki ses formatlarını işaretleyin, böylece sesler bilgisayarda çözülmeden olduğu gibi AVR'ye aktarılır(bitstream).

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi solestar -- 25 Temmuz 2010; 17:19:09 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: solestar

Benim bilgisayarda K-Lite Mega Codec Pack 6.1.0 kurulu. Bilgisayar bağlantısıyla film izleyeceğim zaman Media Player Classic Home Cinema programını kullanıyorum. Orada Filters-Ffdshow audio decoder-Properties-Output ayarlarından Pass-through(S/PDIF-HDMI) yazan yerdeki ses formatlarını işaretleyin, böylece sesler bilgisayarda çözülmeden olduğu gibi AVR'ye aktarılır(bitstream).

Yakjlaşık 3 saat çnce ffdshos içine girerek birazda gnom plahyerin ayarlarını kurcalayarak sorunu çözüdüm.. artık DTS olan filmlerde sinyal receivere DTS olarak gelip decode oluyor... dts ışıgıda yanıyor... Dolby Digital olan filmlerde yine aynı şekilde oluyor.. ve Dolby uyarısı yanarak çözümleme yapıyor crecevier...

Yani bilgisayarla olan sorunu çözdüm ...

Şimdi sıra dsmartta ama o da sanırım optik kablo ile olacak ... cihazın koaksiyel dijital çıkışı yok (Dsmart receiverin), o yüzden basit bir kablo ile deneyemiyorum

• BEN 765 SATMADAN EVEL D.D YAYIN ALIYORDUM HEM D.T DEN HEM D SMARTAN.

BEN 765 SATMADAN EVEL D.D YAYIN ALIYORDUM HEM D.T DEN HEM D SMARTAN.

Bilgisayar olayını çözdüm ama dsmarttan dolby digital ses alma işini halen çözmedim ... 2-3 saat önce optik bir kablo aldım, ek olarak onlada bagladım ama sonuç halen aynı ... uraşıyoruz bakalım bi yerden çıkacak bişeyler.
    ?
  • quote:

DSMARTA 2 PROĞRAM DIŞINDA D.D YAYIN YOK ZATEN.

Animal Planet ve NAtional Geo den mi bahsediyorsunuz ?
    Diğer Sinema Kanalları, TRT HD falan DD yayın yapmıyor mu ? ... True HD vs olunca Ses formatıda DD olabilir diye düşünüyordum ..
    ?
  • quote:

malesef yapmıyor hata sordugumda ilerde 5.1 geçeceklerini ve tarih veremeyeceklerini bildirdiler dsmart sinema kanaları ses bakımından dt çok gerisinde.

Hayda... gel burdan yak şimdi.. ne anladım ben bu işten ..... sinirlendim şimdi...

o zaman uydu alıcısını, ses sistemine baglamanın pek alemi yok ... Dolby Pro Logic 2 seyretmek istemiyorsak ... neyse .. ben yine şu ng animal ve palkneeten DD sesi aliyimde, muradıma eriyim şimdilik :)
    ?
  • quote:

Yinede sanal 5.1 ve7.1 modları işe yarıyor.

uydu alıcısından hdmi ile direk tv ye çıkıp, yine uydu alıcısının optik çıkışından anfiye optik olarak baglantı yapıp ses almak istersem Animal Planet ve NG de Dolby Digital Ses alınabildim.. yani muradımaerdim .. ama hernedense HDMI ile receivere giriş yaptıgımda, optik baglantı olsa bile ses 2 kanallı olarak geliyor....

Yani ne anladım bu işten gibi bişey oldu ... ya recevierin video bölümünü kullanmıcam ve OSD gibi şeyler olmucak .. yada 2 kanalda DD olmucak ..

neyse... sıkıldım film kanllarına ...
    ?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.