Şimdi Ara

DSLR'ın yanına ufak makine için hangisi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.477
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba, 3 yıldır Canon 1100D kullanıyorum.Fotoğraf kalitesi beni yeterince tatmin ediyor bu yüzden üst modele geçmeyeceğim ama bu ufak DSLR bile bazen taşınması çok zor bir hal alabiliyor. Bu yüzden evden dışarı çıkarken ya da gezilerde yanımda kolayca taşıyabileceğim bir makine arıyorum. İki seçenek arasında kaldım siz olsanız hangisini tercih ederdiniz?

1. Aynasız makine alıp 1100D'nin video eksikliği ve taşıma zorluğunda kurtulmak. (Eos M yada Samsung NX3000 vs...). Tabi böylece aynı tarz fotoğraf çekebilen iki farklı makine olmuş olacak elimde.
    2. Zaten DSLR makinen var profesyonel çekimleri onunla çek(öyle günlerde bi zahmet taşı). Günlük kullanacağın cihaz da GoPro HERO 4 Silver olsun.Hem gezilerde hemde günlük hayatta eğelenceli kareler yakala. DSLR dışında yeni tadlar tat. Ayrıca geniş açı fotoğrafları çok severim gidip bir Tamron 11-16 almaya kalksam o da gopro fiyatı.

Biliyorum elmayla armutu karşılaştırıyorum ama bilemedim.Siz hangisini alırdınız merak ettim soriyim dedim =)

• gokayaktan kullanıcısına yanıt
    canon 1100d yi sat. Sony a6000 veya olympus omd m10 al. yani neden iki makinen olsun ki iyi bir aynasız al ana makinen o olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozbey08

canon 1100d yi sat. Sony a6000 veya olympus omd m10 al. yani neden iki makinen olsun ki iyi bir aynasız al ana makinen o olsun.

yazmayı unutmuşum 1100D'yi satmayı denedim ama zamanında 1800 liraya aldığım makinenin ikinci el değeri 500 lira civarında. Satmaya içim el vermiyor. daha 20.000 shutterı bile görmedi
  • Elinde hangi lensler var? Kıt lens varsa komple değiştirebilirsin. Yani geniş açı lensin vardır, satmaya kiyamazsin ve 2. Body olarak yanında taşımak istersin o ayrı bir olay.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: çekomastik

Elinde hangi lensler var? Kıt lens varsa komple değiştirebilirsin. Yani geniş açı lensin vardır, satmaya kiyamazsin ve 2. Body olarak yanında taşımak istersin o ayrı bir olay.

elimde sadece 18-55 ve 50mm var. Ama bunun yanında Canon uyumlu Yongnuo YN560 MK3 flaş ve 3 adet RF 603 var yani canon giderse bunlarında değişmesi gerekecek. O yüzden EOS- M baktım. Hadi onu geçtim hepsini satarım da böyle çok ucuza gitmesi koyuyo biraz. Makineden de memnunum sadece ufak gezilerde yanımda çanta olmadığı zaman taşıyabileceğim ikinci makine arıyorum. Sony A6000'ün fiyatları çok yüksek. bana 1100D kadar fotoğraf kalitesi sunsa yeter.
  • gokayaktan kullanıcısına yanıt
    vakti zamanında canon 1100d ye 1800tl vermişsin. ki o zaman dolar kuru bu kadar yüksek de değildi, şimdi dolar olmuş 2.60 peki sony a6000 in fiyatı kaç para 2200tl.
    o yüzden burdaki kişilere 2.el makine alın giriş seviyesi makineleri sıfır almayın boş yere fazladan binlerce lira harcamayın desekte sakalımız yokki sözümüz dinlensin.
    bakın ben 1 ay önce 2.el sony a6000 i body olarak 1400tl ye aldım. 2.el olarak aldığım makinenin sıfırından hiç farkı yok. 1300 e 1400 e 2.el kız gibi canon 60d ler satılıyor. keşke 1800tl yi canon 1100d ye vermeseydin o fiyata çok daha üst seviye 2.el makineler alabilirdin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozbey08

vakti zamanında canon 1100d ye 1800tl vermişsin. ki o zaman dolar kuru bu kadar yüksek de değildi, şimdi dolar olmuş 2.60 peki sony a6000 in fiyatı kaç para 2200tl.
    o yüzden burdaki kişilere 2.el makine alın giriş seviyesi makineleri sıfır almayın boş yere fazladan binlerce lira harcamayın desekte sakalımız yokki sözümüz dinlensin.
    bakın ben 1 ay önce 2.el sony a6000 i body olarak 1400tl ye aldım. 2.el olarak aldığım makinenin sıfırından hiç farkı yok. 1300 e 1400 e 2.el kız gibi canon 60d ler satılıyor. keşke 1800tl yi canon 1100d ye vermeseydin o fiyata çok daha üst seviye 2.el makineler alabilirdin.

yazının başında 3 yıl önce aldığımdan bahsettim eminim ki 3 yıl önce 1400TL ye a6000 yoktu ayrıca bana hediye olarak alınmış bir makinenin neden 0 alındığını da tartışmak istemiyorum şu an. 60D güzel makine ama siz beni tam anlayamadınız herhalde 1100D alabileceğim en büyük ve en ağır makineydi daha büyüğünü almam.

şu an tek istediğim 1100D yi satmadan 2. makine tavsiyesi almak ama hangi foruma yazdıysam sat 1100D yi diyorlar. Satmıyorum diyorum sat diyorlar ayar oldum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gokayaktan -- 4 Nisan 2015; 16:42:55 >

• Bak kardeşim bir şey diyecegim.Sen o 1100 D yi sat.Sat gitsin.
  • Şaka bir yana .Aslında bende seninle benze durumdayım.D5100 kullanıyorum ve artık üşenmeye başladım dışarıya çıkartmıyorum.Ceb telefonu yeniledim .Daha iyi çeksin diye nokia L 1020 aldım.Fakat o da taşınması kolay fakat yine de imaj açısından yeterli gelmiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: opxito

Şaka bir yana .Aslında bende seninle benze durumdayım.D5100 kullanıyorum ve artık üşenmeye başladım dışarıya çıkartmıyorum.Ceb telefonu yeniledim .Daha iyi çeksin diye nokia L 1020 aldım.Fakat o da taşınması kolay fakat yine de imaj açısından yeterli gelmiyor.

aynasız sistemler çok başarılı aslında EOS-M'i ikinci elde 700-750 liraya alıp Canon 600D kalitesi almak mümkün. Ama şu GoPro olayıda çok cazip geliyor. Gördüğüm kadarıyla forumdaki çoğu kişi bu ikisi arasında aynasızları tercih ediyor. Bilemiyorum uygun bi zaman gidip deneyeceğim ikisini de başka türlü karar veremem herhalde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gokayaktan -- 4 Nisan 2015; 20:05:59 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: gokayaktan

quote:

Şaka bir yana .Aslında bende seninle benze durumdayım.D5100 kullanıyorum ve artık üşenmeye başladım dışarıya çıkartmıyorum.Ceb telefonu yeniledim .Daha iyi çeksin diye nokia L 1020 aldım.Fakat o da taşınması kolay fakat yine de imaj açısından yeterli gelmiyor.

aynasız sistemler çok başarılı aslında EOS-M'i ikinci elde 700-750 liraya alıp Canon 600D kalitesi almak mümkün. Ama şu GoPro olayıda çok cazip geliyor. Gördüğüm kadarıyla forumdaki çoğu kişi bu ikisi arasında aynasızları tercih ediyor. Bilemiyorum uygun bi zaman gidip deneyeceğim ikisini de başka türlü karar veremem herhalde

vatanda eos m in sifiri 750tl bakin derim

• quote:

Orijinalden alıntı: thediskavrici

quote:

quote:

hakkaten iyi ucuzlamış sahibindende fiyatlar uçuk kaldı o zaman

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: thediskavrici

quote:

quote:

hakkaten iyi ucuzlamış sahibindende fiyatlar uçuk kaldı o zaman

onlar pahali aldigi icin o fiyata satiyolar ama 0i daha ucuz

• 1100D'yi bir daha ilana koydum bakalım çok ısrar etti herkes Çantasıyla 700e giderse iyidir
  • 500D kullanıyordum bende ağır olması her yere yanında götürememe nedeniyle sattım. EM10 aldım dünya varmış dedim resmen avuç içine sığıyor makine.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SLOWDIVE -- 4 Nisan 2015; 21:44:08 >
  • Bende D200 var ölem mi
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.