Şimdi Ara

DSLR dan aynasıza geçmek ve model seçimi hakkında yardım.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
1.811
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, beni forumdan tanıyanlar vardır belki 550D+grip, Tamron 17-50, Tokina 11-16 ve Canon 50mm kullanmaktayım.
    Aynasız sistemler benim de son zamanlarda oldukça ilgimi çekiyor, özellikle uzun gezilerde bu ekipmanları ve bodyi taşımak bana zor gelmeye başladı. DSLR sistemler hakkında bilgili olsam da aynasızlar hakkında pek bilgi sahibi değilim, bu konuda yardımınıza ihtiyacım var.
    Elimdeki seti satıp 2500-3000 lira gibi bir bütçe ayırmayı düşünmekteyim. Başlıca kriterlerim şunlar...
    1-Alacağım makinenin mutlaka vizörü olmalı, optik yada hibrit olursa daha hoş olur.
    2-Ultra geniş açı ihtiyacımı karşıalayacak 3. parti lens desteği yada ucuz bir çözüm olmalı, yada samyang 8mm balık gözü uyumlu da olabilir (samyang ağır basmakta)
    3-18-55 yada 17-50 gibi bir aralık ihtiyacımı karşılar ancak 2.8 diyafram olsun istiyorum.
    4-Portre için 50-85mm arasında yine 3. parti yada kendi markasından ucuz bir çözümü olmalı.
    5-Özellikle m42 manuel lenslerle adaptör yardımıyla kullanılabilmeli.
    6-iso başarımı çok çok önemli değil ama 1600 iso da temiz imaj vermeli.
    7-Ekranı hareketli olmalı, en azından aşağı yukarı kayabilmeli. Öyle 360 derece dönsün, parende atsın derdim yok ama altan ve yukarıdan çekimlerde ekranı görebilmeliyim.
    Ağırlıklı olarak, belgesel, sokak,portre çekiyorum.
    Aklımda fuji xe1 , sony nex6 , nex7 var ama sadece bunları biliyorum, dediğim gibi fazla aynasızlardan anlamam.
    M4/3 sistemlere pek sıcak bakmıyorum, mümkünse APSC algılayıcı olmalı.
    Bu arada 2. el temiz bieşeyler bulursam alırım, sıfırlarına param yetmez. Önerilerinizi bekliyorum.

Son olarak jiddi hocam da konuya bir el atarsa çok sevinirim.
    @jiddi

• Bu konu beni aşar !.. Gerçi çekomastik kabaca yolu görmüş. Fujifilm X-E1 ve dediği Nex'lerden fiyat uygun olanı tercih edilebilir. Sony'ler için bildiğim kadarı ile Sigma lens üretiyor.Yine Samyang 8mm f/2.8 Fish-eye Lens Sony Nex, Samsung NX ve Fuji X serisi için de mevcut !..Yine Samyang 85mm. F1.4 var Samsung NX için, m43 için !..
    -
    Samyang Nex için de şunlar
    http://samyang-europe.com/index.php/configuration/press-releases/78-samyang-ready-for-e-mount-full-frame

http://www.bhphotovideo.com/c/product/1018525-REG/rokinon_85m_e_85mm_f_1_4_as_if.html

Bugün 2013-2014 yılında çıkmış olan her APS-C aynasız (ve m43'ler de) iso1600'de gayet iyiler.

• quote:

Orijinalden alıntı: çekomastik

Hocam cahilliğime ver birşey sorucam.
    Bu nex lerdeki "e mount" olayı pentax la aynı mı? Yani pentax lens nex e uyuyor mu? Pentaxlarda 2 tip bayonet mi var?
    @jiddi

Bu konuda ben de doğru düzgün bir şey araştırmadım. Ben de eski manuel lens bakar iken bu Pentax'ları görünce bir baktım da... Şöyle bir kaynak bulmuştum...

http://www.mosphotos.com/PentaxLensCompatibility.html

Bu tabloyu görünce sıvışmıştım !.. KAF mount adı da süper gelmişti o an , Pentax Kaf'ayı sıyırtan mount sistemi :p gibisinden ! Pentax lensler nex'lere uyuyor mu der iken adaptörsüz mü demek istediniz, direk mi ? Yok uymaz ama Pentax PK, K mount lensleri Son e mount'a bağlama adaptörleri var. En iyisi bir Pentax'çı gelse de aydınlatsa bizi en güzelinden... KAF2 bildiğim kadarı ile en son mount Pentax'ın günümüzde kullandığı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 26 Şubat 2014; 1:37:56 >

• Ben NEX serisine yöneldim. Forumdaki konusuna da yazdım, sağolsunlar ilgilendiler arkadaşlar.
    İlgililerin göz atmasında fayda vardır.

http://forum.donanimhaber.com/m_39692517/mpage_164/f_//tm.htm#88523578

Orijinalden alıntı: çekomastik

Aklıma bir fikir yatmaya başladı, sizinle de paylaşayım.
    m43 ün benim gözümdeki handikapı sığ alan derinliğini sensör boyutundan dolayı pek veremeyeceği idi ancak;
    Çoğunlukla geniş açı, sokak belgesel çekmeye başladığımdan dolayı aslında bokehle arka plan fluluğu pek işim yok.
    Ben elimdeki seti komple satsam, m43 den vizörlü, döner ekranlı bir body ve yanında samyang balık gözü ve 14-42 gibi bir lens alsam,
    Artan para ile de 5d classic alsam ve 50mm f1.8 ile kullansam(elzem değil ama içimde hep ff body alma isteği de olacak) portreleri bununla çeksem nasıl olur diye sormaya başladım.
    m43 de bildiğim panasonic g3 var , nasıl cihazdır?
    @artizz
    @jiddi

Çift makina zor olmaz mı ? O kadar masraf edene kadar mesela yeni çıkan Fujifilm'in X-T1 modeli çok iyi bir alet. Ayrıca m43 aynasızların da üst modelleri ile sokak fotoğrafçılığı yapan arkadaşlar var. Şu başlıkta paylaştıkları fotoğrafları (son sayfalardan geriye doğru) inceleyebilirsiniz,http://forum.donanimhaber.com/m_43921546/tm.htm . Ben X-T1 alır tek makina ile hem her yere taşıma kolaylığı hem de çok iyi imaj kalitesi ve iso başarımı elde ederdim. Tabi bu işin zevki, parası, heyecanı kişiye özel. Ben kendime göre , siz kendinize göre farklı şeyler tercih edebilirsiniz.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    E-ticaret için kamera tavsiye
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.