Şimdi Ara

Dslam kilidi nedir? Nasıl kaldırılır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
622
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Evet arkadaşlar başlıkta belirttiğim gibi bu kilidi nasıl kaldırabilirim? Kaldırmamın veya kaldırmamamın bir zararı var mı ? Modem arayüzüne girip baktığımda aşağıdaki değerler yazıyor. Bu arada internetim Turknet. Modem markam tp-link.

    Dslam kilidi nedir? Nasıl kaldırılır?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • SNR 8.4

  • Ne demek istediniz anlamadım

  • ogzkarakus O kullanıcısına yanıt

    80 mbps sizin için ideal daha yüksek hızlarda kesintiler yaşayabilirsiniz

  • Bu DSLAM kilidi konusunda en son il telekom ile birbirimize gireceğiz ya dur bakalım. Bir teknisyen denk getirmeye çalışıyorum işi çözmek için. Kurumdaki dinozorlar "desılam mı o ne" modundalar, en son bilmiş bilmiş konuşan bir tanesi ile telefonda kavga edecektik. DSLAM kilidi diye bir şey olmadığını iddia ediyor. Ya arkadaşım santral kutusu ile aramda 13 metre var, modemime gelen kabloyu 5 metreye kadar kısalttım ve en kalitelisini kullandım ki kayıp olmasın diye. Teoride alabileceğim hız 134 mbit ama bu arkadaşlar bana 88 mbit üzeri kesinlikle vermiyorlar. Kullandığım paket 100 mbit'e kadar, rahatlıkla 97-98 alabilecekken 82 belki zorla 83 alıyorum.


    İl telekomdaki adam telefonda "hizmet aldığınız şirketin size verdiği hız tahahhüdü "-e kadar" şeklindedir, 50 mbit de verebilir hak iddia edemezsiniz" diye bir şeyler zırvaladı, ya sen benimle billur mu geçiyorsun diyecektim zor tuttum kendimi. "Arkadaşım benim snr margin değerlerim belli, hat zayıflama belli, attenuation değerim belli, ben bu hızı alamazsam daha kim alacak Türkiye'de" dedim. Adamın dediği "şirketinizle iletişime geçin" Sen altyapıdan vermezsen ve kısıtlamaya gidersen şirket ne yapsın?


    Keşan telekom'da konuştuğum bir teknisyen "bizle alakası yok bunun abi, BTK bu sınırları belirliyor isterseniz BTK ile iletişime geçin bakalım ne diyecekler" dedi. 4 farklı telekomda gördüğüm bilgili tek adamdı diyebilirim.


    Bu arada değerlerim bunlar


    Signal Attenuation : 18

    Snr Margin : 206




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi robotica -- 27 Ocak 2021; 19:28:40 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.