Şimdi Ara

DSi İnceleme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.891
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selam arkadaşlar.
    Kendi DSi'ım gelmemiş olmasına ramen arkadaşımın DSi'ını suyunu çıkaracak derecede (belkide amacım kendi DSi'ıma zarar vermeden ağır kurcalamayı başka DSi da halletmekti bilemiyorum) kurcalayarak size bu makaleyi yazmayı kafama koyum.

    Nedir bu DSi? Yenebilir mi? İçilebilir mi?
    DSi, Nintendo'nun şimdilik son ve ''Kişiye Özel'' taşınabilir oyun konsoludur.DSL den daha ince, ama biraz daha geniş, kameraları anında gözünüze çarpan harika bir alet.
    İlk açışımızda kimliğimizi giriyoruz, ayarlarımızı yapıyoruz (Parental kontrol falan ufak incelemelerde çoktan verilmiştir) ve DSi menümüz karşımıza geliyor.

    Sürükle Gitsin Yahu!

    Menümüzü yön tuşlarımız ile kontrol edebildiğimiz gibi tamamen stylus ile kontrol etmek te mümkün.İstediğimiz seçenekleri sürükleyerek başka bir yere taşımamız da mümkün.Sırf menü ile bile 10 dakika kadar oynamanız mümkün. Menümüzde başlangıç olarak Oyun kanalı,DSi Shop, Ses, Kamera ve Picto Chat var (İnternet Channel'i hemen bedava olarak DSi Shop'tan indirebilirsiniz)
    Ve müjde, Picto Chat gibi uygulamalardan çıkarken konsolu tamamen kapatmıyoruz, DSi menüsüne geri dönüyoruz ^^
    Şimdi DSi ile DS'in bünyesine eklenen özelliklere bakalım;

    DSi Kamera

    Kamera en çok vakit geçirdiğim eklentiydi diyebilirim. DSi'ınızı açtığınız anda ilk kontrol edeceğiniz özellik bu olsun çünki hiç oyununuz olmasa dahi heryerde herşeyle eylenmenizi sağlayacağını garanti ederim.

    Öncelikle 0,3mp yani VGA olmasına ramen gayet kaliteli çektiğini belirtmek istiyorum.(Yada DSi ekranları ufak çapta birer canavar olduğundan ben öyle algılamış olabilirim) Kamera ekranında karşımıza Kamera ve Albüm gibi iki ana seçeneğin dışında Sistem menüsüne, SD Kartımıza, takvime gitmemizi sağlayan birkaç seçenek daha bulunuyor.Ayrıca bu ana menüde sizlere kaç fotoğraflık hafızanız kaldığını da belirtiyor ki bu çok hoşuma gitti diyebilirim.(SD Kart'a tıkladığınızda [evet, tıkladığınızda diyebiliyorum!] Kartta kaç fotoğraflık yer olduğunu da gösteriyor.Albüm boş olduğu için Kameraya dalıyoruz ve inceliyoruz.



    Sırf kamerası için alınır!

    Kameraya tıkladığımızda karşımıza farklı lens ve edit modları ile birlikte Geri ve Başla seçenekleri çıkıyor. İstediğimiz lens modunu seçtikten sonra başlaya basarak resim çekmeye başlayabiliriz. (Tahmin etmiştiniz değil mi?)

    Modlar sırasıyla normal, bozma (resmi sürükleyerek dağıtma, yani smudge), grafitti (kafamıza göre fotoğrafı bozma), renkleme (siyah beyaz fotoğrafa renk verme) , renk değiştirme (renkli foroğrafın renklerini değiştirme) , aynalama, ekleme (bıyık, gözlük, mario burnu falan otomatik yüzünüze yerleştirebilirsiniz, otomatik çünki yüzü tanıyor!) , ifadeci (yüz ifadenizi yüzünüzü algılayarak değiştiriyor) , birleştirme ve benzerlik oranını görüntüleme gibi 10 adet farklı çekim modumuz bulunmakta. Sonradan aman efendim ben şu modda çektim yok keşke şu mod ta çekseydim derseniz albüm'den edit'e tıklayarak resmi düzeltebilir, modunu değiştirebilir yahut gönül rahatlığı ile düzeltebileceğinizi bilip bozabilirsiniz.
    Gece boyunca sırf kamera ile farkına bile varmadan 3 saat eğlendiğimi utanmadn söyleyebilirim çünki sizler belki de 3 saatten çok eğleneceksiniz.

    DSi Ses

    Ses özelliğine girer girmez karşımıza iki seçenek çıkıyor, bunlar Ses kayıt ve düzenleme ile SD karttan müzik çalma. AAC formatında bir müziğim yada SD kartım olmadığı için müzikçaları es geçmek zorunda kaldım ama DSi çıkalı 11 gün olmasına ramen adam akıllı bir inceleme yazılmadığından anlayışla karşılayacağınızı umuyorum. Kayıt moduna girersek karşımıza gelecek slotlardan birini seçebilir ve (üzücü de olsa) 10 saniye kayıt limiti ile ses kaydedebiliriz.Kaydı tamamlayınca ses kaydımıza bir renk vermemizi istiyor, renk verdikten sonra düzenlemeye geçiyoruz.
    Düzenleme işleminde iki seçenek dikkatimizi çekiyor, ikisi ilede dakikalarca zaman geçirmek mümkün. (Dakikalarca dedim ise 2-8 dk değil,böyle müthiş bir özelliğin DSi'ımızda olduğunu kabullenene kadar 50-60 dakika ses editi ile vakit geçirmek mümkün.) Soldaki seçenek sesimizin tonunu ve hızını değiştirmek için. Fazla detaylı anlatmama gerek yok, asıl cezbedici olan sağdaki seçenek, yani ses transform seçeneği.

    Anne bak! Papağan oldum!

    Bu seçenekte sesimizi değiştiriyoruz, ve cidden çok eğlenceli.
    Sesimize uygulayabileceğimiz özellikler Papağan konuşması, Robot konuşması, Helyum ile incelmiş ses'e çevirme, düşük şekilde bozma, yüksek şekilde bozma, iki bozmayı da aynı anda uygulama (Bu seçenek ile sesiniz ucuz marslı filmlerindeki seslere benzeyecek!), bir sonraki seçenekte vantirator'e karşı konuşurmuş gibi bozma, tünel efekti ve çok hoşuma giden telsiz efekti var. Son seçeneğimizde ise sezimizi tranpet çalışına, ıslığa ve buzzer adı verilen cırcır böceğimsi bir hale çevirebiliyoruz.

    Cidden inanılmaz eğlenceli, deneyince anlayacaksınız.

    Internet Channel

    Olabildiğince kısa değineceğim, Opera tarafından hazırlanan bu browser Wii Internet Channel'in küçük bir kopyası. Tek eksiğimiz Wii de olduğu gibi flash yok. Yani youtube ve benzeri yerlerden videolar izleyemeyeceğiz. Ama izleyemesekte videolara yorumda bulunmak mümkün. (Ne kadar işe yaradığı tartışılır)

    Kısaca DSi'de bizi hayal kırıklığına uğratan tek eksik İnternet tarayıcımızın flash desteğine sahip olmaması.

    DSi Shop

    Wii Shop Channel'in bu ufak kardeşi aracılığı ile internetten DSi Ware (Mini programlar, oyunlar) indirmemiz mümkün. Şimdilik standart bir promosyon olarak her DSi ile 1000 NP (Nintendo Puanı) hediye geliyor. DSi Shop kanalı içerisinde kredi kartımız ile puan almak yada satın almış olduğumuz puan kartlarının numarasını girerek hesabımıza (DSi'mize) NP yüklemek ve tabiki bu NP'leri har vurup harman savurmak mümkün. Şahsen konsol benim olmadığı için ben yükleme yapamadım ama DSi'ım elime ulaşır ulaşmaz bu konudada sizleri bilgilendireceğim.

    Ayarlar \ Settings

    Ayar menüsünde;
    Veri Yönetimi (DSi'mizden SD Kartımıza yada tam tersi olarak fotoğraf, müzik, DSi Ware ve benzeri her türlü dosya gönderimi yapabilioruz.)
    Kablosuz Bağlantı Ayarları (Bağlanacağımız kablosuz modemi seçmek, kablosuz bağlantıyı kapatıp açmak gibi işlemleri buradan yapıyoruz.)
    Ekran Parlaklık Ayarı
    Profilimiz
    Saat Ayarları
    Tarih Ayarları
    Alarm Ayarları
    Ülke Seçimi
    Firmware güncellemesi ve
    DSi'yi fabrika ayarlarına döndürme gibi seçeneklerimiz mevcut.

    Firmware güncellemesini sıklıkla yapmakta fayda var, konsolunuzu güncel tutmak ve daima tam randıman almak için her güncellemenin yapılmasını tavsiye ediyorum.

    ~~Müjde, kendi DSi konsolum geldi ve yepyeni özellikleri ile karşınızdayım!~~

    Öncelik ile AAC formatında müzik dinlemeniz imkansız.Onun yerine m4a (aac'nin bir çeşitidir aynı zamanda) uzantılı müzikleri idnleyebilirsiniz.(Şu an albümümü konvert ediyorum)
    Müzik dinlerken de tabiki dinlediğiniz müzik ile oynamanız mümkün.
    Müziğe Radio efekti, Enstrümental efekt, echo (yankı) ve 8-bit oyun efekti vermeniz mümkün, hepsi birbirinden eğlenceli ve çok vakit geçirmenizi sağlayacak harika şeyler. Aynı zamanda dinlediğiniz müziğin tonunu ve hızını değiştirmek için ayrı bir seçeneğimiz ile yaptığınız ses kayıtlarını müzik ile aynı anda çalmak için bir başka seçeneğimiz daha bulunmakta.

    Ayrıca sıkı durun, D-Pad (yani ok tuşları) ile yukarı bastığınızda yahut tam ortada bulunan ufak altın bir halkacık var, onu çektiğinizde Ritimgöster görsellerini (ses dalgalarının boyunu gösteren birim) bol seçebilme çeşidi ile birlikte değiştirebiliyorsunuz.Ayrıca R ve L tuşları ile şarkı esnasında istediğiniz ritimi tutabiliyorsunuz.(Tamburin,Davul,Alkış,Turntable Plak, Köpek&Kedi, Mario vb. ritimler )
    İnanın bu benim için inanılmaz bir deneyim oldu, müzik dinlemekten zaten çok hoşlanır ve dinlerken eğlenirim ama müzik dinlemenin BU kadar da eğlenceli olacağı aklımın ucundan bile geçmemişti.

    Nintendo her zamanki gibi eğlence bizim işimiz diyor. (Biraz reklam oldu gerçi ama cidden hâk ettiler benim gözümde)

    İncelememizin sonuna gelmiş bulunmaktayım, zaman ayırıp okuduğunuz için sizlere, Moral desteği için Türkiye'nin DS forumu TRDS'e ve DSi'sinin canını çıkarmama müsade ettiği için Aylin'e çok teşekkür ederim ^^



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi advancedq -- 19 Nisan 2009; 4:42:40 >







  • Teşekkürler, bayağı emek harcamışsın dostum
  • quote:

    Orjinalden alıntı: GoldPunch

    Teşekkürler, bayağı emek harcamışsın dostum


    Rica ederim ne demek sırf senin teşekkürün bile emeğimin karşılığını fazlasıyla vermiş oldu ^^



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi advancedq -- 14 Nisan 2009; 23:59:39 >
  • sadece buna ozel oyunlarmı yapacaklarmı acaba
    yoksa oyunlar eski dslere uyumlu olacakmı merak içindeyim
  • şimdiden var dsi için oyun diye biliyorum... iç kamerayı kullanarak sizin hareketinize göre oyananan bişi diye bahsetmişlerdi forumda...
  • Eski ds oyunları ile tabiki uyumlu olacak,
    FIR_Lama arkadaşımızın bahsettiği bir DSi Ware, WarioWare Snapped!
    Ayrıca DSi'nin DSL den 4 kat daha büyük RAM kapasitesi ve 2 kat daha güçlü işlemcisi olduğunu belirtmek isterim, PSP ile kapışan grafikler bekleyebilirsiniz
  • Güncellenmiştir.
  • oynanabilirliği cok fazla olan cok zevkli aletler yaptı nintendo
    zaten marionun ailecek hastasıyız hemen kendime edinicem ama kriz beni
    deldi gecti
  • eline sağlık :)
  • Güzel bir inceleme olmuş. Ekonomiyi biraz düzelteyim ilk almak isteiğim elektronik cihazlardan birisidir kendisi
  • Teşekkürler, hani alın derler birde deneyen alın iyidir der ama ben Bağımlı olan biri olarak AL! şeklinde emir kipi ile konuşuyorum XD
    Nintendo eğlenceye büyük önem veriyor fark ettim, ama yatarken müzik dinlemek istediğimde müzikçaların eğlenceli fonksiyonlarına bir dalıyorum saat 12 den 3 oluyor bu kadar eğlenceli ve albenili birşey olamaz.
    Maddi durumu ucu ucuna kurtaranların yada iyi olanların en yakın zamanda edinmesi gerek

    Not: eBay'den kargo dahil 337.50TL ye mâl ettim, 390TL'ye de bir arkadaşıma getirtiyorum bugün.
    Benim cebimde nakit var, 1 hafta beklerim yeter ki ucuza kapatayım diyenler eBay.co.uk'tan alabilirler (ebay.com'da sadece USA bulursunuz, ingiltere ebay'ine girmekte yarar var)
  • kardeş peki bu dsi ye ds gibi ek kart falan gerekmiyomu? hani internete girmek için msn için en önemlisi kopya oyun için falan? hepsi berabe kaç paraya geliyor?
  • Kopya oyun için Acekard 2i en ucuz 18 dolara mal edebilirsin, çok az oyunda problem çıkartır (Dandiktir)
    Ciddi Acekard 2i istiyorsan 33 - 45 dolar arası mal edebilirsin. İnternet kanalı bedavaya indirilebiliyor (Şimdilik, Wii'ye dönüp sonra para ile satılmaya başlanabilir) MSN işini de internet tarayıcınahttp://www.heysan.com yazarak çözebilirsin (DSi'nin desteklediği tek browser msn'i )
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.