Şimdi Ara

DSG'de Peygamber Vitesi (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
76
Cevap
0
Favori
6.619
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: suatcagdas

vites boşta iken motorun rolantide çalışmasını da sağlar mı yerçekimi hiç yakıt tüketmeden?

Alıntıları Göster

Hayır tabiki de. Viteste iken pistonları çeviren güç yer çekimidir. Siz vitesi boşa alırsanız pistonların çalışması ancak yakıt tüketilmesi ile mümkün olur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Düz yolda ilerlerken ileride isigin kirmizi yandigini gordunuz ve ayaginizi gazdan cektiniz. Arac yavaslamaya basladi, bu sirada yakit tüketilmiyor, fakat siz kirmizi isiga ulasmadan arac durma noktasina geldi.

Bu durumda mecburen gaza basmaniz gerekecek. Bence arac böyle senaryolarda tekrar gaza basılmasın diye vitesi bosa atiyor. Rolantide arac yakit yakmaya devam ettigi icin zarar gibi gözükebilir ama oteki turlu arac durma noktasına geldigi icin mecbur gaza basilacak, belki rolantidekinden daha cok yakacak.

Orijinalden alıntı: Guest-2496D2A71

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster

Cidden hareket halinde otomatik vites arabayı boşa mı alıyosunuz? Varsın 100 ml benzin yaksın, ne kadar süre boşta gidebilirsiniz ki. En az 150-200 binlik araçları kullanırken, üstelik hassaslığıyla bilinen dsgli bir aracı, azıcık yakıt tasarrufu için böyle işlere girmeye gerek var mı bilemiyorum.

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster

Kitabında asla boşa almayın, yağlama kesilir diyor. Start stopun asıl amacı tasarruf değil, zira çok küçük bir rakam. Amaç hava kirliliğini azaltmak.

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    Yokuş aşşağı N’e mi alıyorsunuz

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster

aracım otomatik, kitapçığında boşa ışıkta beklerken veya seyir halinde almayın diyor.

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster

Duologic punto evo.

yönteminizi doğru bulmuyorum. Bence seyir halinde müdahale vites arttırıp düşürmek dışında müdahale etmek sağlıklı değil. Uzun ışıkta boşa almak neyse de, Özellikle yokuş aşağı boşa almak vs. Benim otomatik vites araçla asla tercih edeceğim şeyler değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scherzz -- 24 Aralık 2020; 16:4:21 >

Siz Yokuş aşağı, yukarı, uzun yolda, ışıkta, açarken, kaparken, gezerken bol bol boşa alın sayın yüksek mühendisim. Ben kılavuza uygun kullanmayı tercih ediyorum. Size de iyi sürüşler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scherzz -- 24 Aralık 2020; 16:15:59 >
  • Sizin aracınızda, ışığa gelirken ayağınızı gazdan çekince yavaşladığında debriyaja basar gibi bir boşa alma durumu yok mu? DSG, gaz pedalına bazmassanız, belirli hızın altına indiğinde, kendisi debriyaj yapıp boşta süzülerek gidiyor zaten.

Ayrıca DSG'li araçlarda, fren pedalına tam basıldığında, araçta hill holder veya auto hold var ise zaten N'ye almanıza da gerek yok. Burada dikkat edilecek husus frene tam basılması. Dur kalklarda da N'ye almaya gerek yok, eğer ki tam duraksama yapılacaksa zaten problem oluşmaz. İstanbul trafiğinde 1-2 arasında sık gidip geldiği için DSG zorlanıyor ona çözüm yok.

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster

bence vitesi boşa alıyor, çünkü debriyajda gitmek de şanzımana zararlı. zaten yelken modda gaza basınca gecikme de oluyormuş, bu sebepten olabilir gecikme.

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.