Şekildeki devre ile ds1302 den saat bilgisini alıyor ve ekrana verebiliyorum.Ancak bunu kullanırken saati ayarlamam gerekebilir(Mesela hersene saatler ileri ve geri alınıyor). Bu ayarı yapmak için saat-dakika kısmında sağ-sol tuşları ile kursörü gezdirip aşağı-yukarı tuşları ile artırma eksiltme yapmayı düşünüyorum.Burda kursorun durumunu değiştirerek ayar vermek istiyorum ama tam beceremedim bi türlü:(
Yazdığın kodun tamamını mesajına eklebilir misin? Bu şekilde tam olarak cevap verip yazdıgın kodun üzerinde düşünmek imkansızlaşıyor...
Kolay gelsin...
@serkanmj ilgilendiğin için teşekkürler.
şöyle bir kodla ayar verme işini çözdüm sayılır ancak problemi tam olarak çözdüğümü söyleyemem.Saat ve dakika bilgilerini artırıp azaltabiliyorum ama bu seferde rakamlar hexadecimal olarak artıyor ya da azalıyor.Bunu decimal olarak yapmam lazım.
SAATAYAR: WHILE SEC=0 WEND LCDOUT $FE,1 GOSUB EKRAN
DD: POZ=111 IF POZ=111 AND SEC=0 THEN S_AYAR IF POZ=111 AND SOL=0 THEN MENU2_1 GOTO DD
S_AYAR: LCDOUT $FE,$C1 LCDOUT $FE,$0E 'ÇİZGİLİ KURSOR AÇIK PP: POZ=112 PAUSE 250 GOSUB EKRAN0 IF POZ=112 AND SAG=0 THEN D_AYAR IF POZ=112 AND YUKARI=0 THEN SAR IF POZ=112 AND ASAGI=0 THEN SAZ IF POZ=112 AND SOL=0 THEN MENU2_1 GOTO S_AYAR
SAR:SAAT=SAAT+1 IF SAAT>23 THEN SAAT=0 ENDIF GOTO S_AYAR
SAZ:SAAT=SAAT-1 IF SAAT=0 THEN SAAT=23 ENDIF GOTO S_AYAR
D_AYAR: LCDOUT $FE,$0C LCDOUT $FE,$C4 LCDOUT $FE,$0E 'ÇİZGİLİ KURSOR AÇIK POZ=113 PAUSE 250 GOSUB EKRAN0 IF POZ=113 AND SOL=0 THEN S_AYAR IF POZ=113 AND YUKARI=0 THEN DAR IF POZ=113 AND ASAGI=0 THEN DAZ GOTO D_AYAR
DAR:DAKIKA=DAKIKA+1 IF DAKIKA>59 THEN DAKIKA=0 ENDIF GOTO D_AYAR
DAZ:DAKIKA=DAKIKA-1 IF DAKIKA<0 THEN DAKIKA=59 ENDIF GOTO D_AYAR
çözemediğim kısmı şu: ds1302 deki saat / takvim bilgilerini değiştirmek isterken sanırım hex şeklindeki bilgileri alıp decimale çevirmek gerekiyor zannedersem.Esas tıkandığım kısım bu ve ds1302 nin 8 bitlik registerlarındaki bilgileri yani saatin 12 mi yoksa 24 formatında mı çalışacağına am mi pm mi olacağına karar verilen registerlar varya işte onları nasıl değiştirebilirim ?? ?
Bu konular hakkında bi fikri olan varsa çok makbule geçer :)