Şimdi Ara

DS1302 ile Dijital Saat Hatası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.287
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

PIC 16f877 ve ds1302 ile dijital saat yapıyorum.

devreyi kurdum fakat saat düzgün çalışmıyor.

Saniyede bir kez saat ölçmü alıyorum.

Saniye saymıyor. önce 01 yazıyor sonra 02, 81, 00, 43 gibi sürekli değişiyor.
    Acaba bu ne neden olabilir.

• haberleşmede bi problem olabilir, kafadan değer sallıyor gibi..
  • şemanı buraya koy bakalım

ege
  • eve gidince yüklerim.
  • arkadaşım bağlantıya baktım bağlantı pinleri doğru.

yalnız kristalin üzerinde hiç bir değer yazmıyor. alırken özellikle sordum 32768 mi diye evet doğru demişti.
    Satıcının yanılma ihitimali olabilir.

Kristal hatalı olursa böyle bir okuma hatası olabilir mi?
  • ben de gecenlerde bu entegre ile sorun yasadim. silindirik kucuk kristal genelde o frekans icin yapilmis olup nadir de olsa baska freaknslarda da olabiliyor. ancak benim gordugum hep yakin frekanslar. frekansin 32,768 degil de 35,000 khz olursa saatin ileri gider. (benim problemimde burada idi...) ama senin sorununu dogurmaz.

saniye sapitiyor demissin... saat ve dakika kismi nasil? onlar stabil mi?

bana oyle geliyor ki pic program kisminda bi hata var... tamamen tahmin ediyorum...
    isiste denedin mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ankyra75

ben de gecenlerde bu entegre ile sorun yasadim. silindirik kucuk kristal genelde o frekans icin yapilmis olup nadir de olsa baska freaknslarda da olabiliyor. ancak benim gordugum hep yakin frekanslar. frekansin 32,768 degil de 35,000 khz olursa saatin ileri gider. (benim problemimde burada idi...) ama senin sorununu dogurmaz.

saniye sapitiyor demissin... saat ve dakika kismi nasil? onlar stabil mi?

bana oyle geliyor ki pic program kisminda bi hata var... tamamen tahmin ediyorum...
    isiste denedin mi?

Kristal dediğin gibi küçük silindirik yapıda.

saat ve dakika da değişme olmuyor. sanki kemdini resetliyor gibi geldi bana.

isiste denemedim. bendeki isis eski versiyon ds1302 entegre yok. Sende bu entegrenin dosyaları var mı?

Teşekkür ederim arkadaşım.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • saat ve dakika 00 00 da mi kaliyor...
    devre semani yollarsan isiste bakmaya calisirim. yarin gunduz yogun aksam belki... bendeki proteus 7.7 ds1302 var...

rica ederim..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.