Şimdi Ara

Dropbox Programı Türkçe Kurulum ve Anlatımı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
1
Favori
29.926
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar Dropbox dosya paylaşım programını bir kaç aydır kullanıyorum arkadaşlarıma önerdim herkes memnun kaldı bu yüzden bir video hazırlamak istedim ilk çalışmam olduğu için burada bir değerlendirme almak ve bilmeyenler için dropboxı tanıtmak istiyorum. Aşağıdaki videodan kurulum ve anlatımı izleyebilirsiniz.

Kısaca bahsemek gerekirse Dropbox FTP tarzı bir dosya paylaşım ve internet arşivi olarak tanımlayabiliriz. Artısı nedir derseniz kullanımı çok basit ve her işletim sistemini destekliyor. Ayrıca internette 2 GB alan veriyor müzik, video veya resim gibi her türlü dosyanızı taşıyabilir istediğiniz yerden hemen ulaşabilirsiniz. Lafı fazla uzatmadan denemek isteyenler aşağıdan indirebilir.

dropbox
    Cihad has invited you to join Dropbox!
    http://db.tt/KzTsIlb

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mrchad -- 29 Ağustos 2011; 15:24:56 >

• harika! ben de kullanıyorum bunu, yakında basit bi html sitesi bile koyucam kendi hesabıma

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi whamx -- 11 Temmuz 2011; 23:20:55 >
  • haklısınız hocam bende fark etmedim hatta ses çok kısık çıkmış upload ettikten sonra fark ettim
  • quote:

Orijinalden alıntı: ayyaayya

harika! ben de kullanıyorum bunu, yakında basit bi html sitesi bile koyucam kendi hesabıma

çalışacağını pek sanmıyorum :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: mrchad

quote:

harika! ben de kullanıyorum bunu, yakında basit bi html sitesi bile koyucam kendi hesabıma

http://dl.dropbox.com/u/28282052/merhaba.html

bi de co.cc yönlendirme koydummu tamamdır

• quote:

quote:

quote:

http://dl.dropbox.com/u/28282052/merhaba.html

bi de co.cc yönlendirme koydummu tamamdır

bitince haberim olsun

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    (Anlatım)Ubuntu'ya Tema Kurmak
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • twitter ya da facebook ta arkadaslarina davetiye gonderirsen kotan 250 mb yukseliyor.

4 Temmuz da Chip Türkiye'de çıkan haber.

quote:

Arkadaşlarınız ve bilgisayarlarınız arasında dosya paylaşımına izin veren ünlü hizmet Dropbox, geçtiğimiz günlerde hizmet şartlarını yeniledi ve basitleştirdi. Bunun ardından Dropbox'un hizmette bulunan tüm dosyalarınızın sahibi olduğu ortaya çıktı. "Your Stuff & Your Privacy" bölümündeki yeni şartlar şöyle:

"Bazen sizin şeylerinizle (örneğin sunma, kullanıma açma veya dosyalarınızı paylaşma) ilgili izninizi alma ihtiyacı duyuyoruz. Dosyalarınızı Hizmete göndererek bize özel olmayan, telif hakkı bulunmayan, alt-lisanslanabilir kopyalama, dağıtım ve türetilmiş ürün oluşturma (çeviri veya biçim dönüştürme gibi) hakkı tanımış oluyorsunuz"... "Bize bu izinleri vermek için gerekli izinlere sahip olduğunuzdan emin olmalısınız."

Bu geniş terminoloji, son kullanıcılar için endişe verici olabilir. Zira şartlar, Dropbox'a kulllanıcının çalışmalarıyla, ondan izin almadan (ister fotoğraf olsun, ister bilimsel araştırma veya bilim kurgu) istediğini yapabilme hakkı veriyor. Şirket'in blog'u ise tabi ki bu konudaki şikayetlerle dolup taşıyor ve birçok kullanıcı hesabını kapatacağını iddia ediyor

Benimde çok severek kullandığım bir servisti dün itibariyle tüm dosyalarımı sildim ve hesabımı kapattım.Hesabımın çalınmasına karşın rar dosyalarına şifre koymuştum kısmete bak.En büyük hırsız hizmeti verenmiş.

• quote:

Orijinalden alıntı: scqo

mrchad arkadaşım, konunu baltalayacağım ama insanları uyarmak gerekiyor.

4 Temmuz da Chip Türkiye'de çıkan haber.

quote:

Arkadaşlarınız ve bilgisayarlarınız arasında dosya paylaşımına izin veren ünlü hizmet Dropbox, geçtiğimiz günlerde hizmet şartlarını yeniledi ve basitleştirdi. Bunun ardından Dropbox'un hizmette bulunan tüm dosyalarınızın sahibi olduğu ortaya çıktı. "Your Stuff & Your Privacy" bölümündeki yeni şartlar şöyle:

"Bazen sizin şeylerinizle (örneğin sunma, kullanıma açma veya dosyalarınızı paylaşma) ilgili izninizi alma ihtiyacı duyuyoruz. Dosyalarınızı Hizmete göndererek bize özel olmayan, telif hakkı bulunmayan, alt-lisanslanabilir kopyalama, dağıtım ve türetilmiş ürün oluşturma (çeviri veya biçim dönüştürme gibi) hakkı tanımış oluyorsunuz"... "Bize bu izinleri vermek için gerekli izinlere sahip olduğunuzdan emin olmalısınız."

Bu geniş terminoloji, son kullanıcılar için endişe verici olabilir. Zira şartlar, Dropbox'a kulllanıcının çalışmalarıyla, ondan izin almadan (ister fotoğraf olsun, ister bilimsel araştırma veya bilim kurgu) istediğini yapabilme hakkı veriyor. Şirket'in blog'u ise tabi ki bu konudaki şikayetlerle dolup taşıyor ve birçok kullanıcı hesabını kapatacağını iddia ediyor

Benimde çok severek kullandığım bir servisti dün itibariyle tüm dosyalarımı sildim ve hesabımı kapattım.Hesabımın çalınmasına karşın rar dosyalarına şifre koymuştum kısmete bak.En büyük hırsız hizmeti verenmiş.

banada mail geldi hocam içeriği tam okumadım ama mutlaka okunmalı diye ön yazıda eklenmiştir. uyardığın için sağol. ben şu an için sadece müziklerimiz, çok önemli olmayaran fotoğraflarımı ve bir kaç site backup'ımı tutuyorum. bunlarada göz dikeceğini pek sanmıyorum ama ilk defa kullanacak arakadaşlar için bu bilgi fikir sahibi yapabilir.

• Şimdi kurdum ve kullanmaya başladım, gerekten çok hoşuma gitti. Kotası biraz az geldi bana sadece. Bu arada video için canı gönülden teşekkürlerimi sunarım hocam.

Orijinalden alıntı: Berkay

Şimdi kurdum ve kullanmaya başladım, gerekten çok hoşuma gitti. Kotası biraz az geldi bana sadece. Bu arada video için canı gönülden teşekkürlerimi sunarım hocam.

rica ederim hocam ne demek.

kotayı arttırabiliyorsunuz arkadaşlarınıza tanıtarak
  • FTP Server kurmak daha mantıklı + güvenli.

Orijinalden alıntı: Kumandan

FTP Server kurmak daha mantıklı + güvenli.

FTP server olması için sunucun olması lazım ve ev kullanıcısı FTP server kurmayı bilmiyor. Bu son kullanıcı proğramı rahat rahat dosyalarına her yerden erişebilir

quote:

FTP server olması için sunucun olması lazım ve ev kullanıcısı FTP server kurmayı bilmiyor. Bu son kullanıcı proğramı rahat rahat dosyalarına her yerden erişebilir

Sunucuya ihtiyacınız yok. Evdeki netbook cihazınıza bile kurabilirsiniz. Kurmak isteyenler için kaynaklar ...

donanımhaber forum
    Basit Ftp Server Kurulumu Ve Kullanımı... (Görsel Anlatım) » Sayfa 1 - 3
    http://forum.donanimhaber.com/m_32344092/tm.htm

donanımhaber forum
    FTP SERVER KURULUMU [Resimli Anlatım] (PC'niz yanınızda) » Sayfa 1 - 2
    http://forum.donanimhaber.com/m_32983584/tm.htm

donanımhaber forum
    Ftp Server Kurulumu ( Win Xp ) » Sayfa 1 - 1
    http://forum.donanimhaber.com/m_27817962/tm.htm

Ve dahası ...

Dropbox ile uğraşacağına Ftp ile uğraşıp kendini eğitmesi ve kendi sisteminin sahibi olması daha bir havalıdır + güvenlidir :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kumandan -- 29 Ağustos 2011; 14:54:10 >

• quote:

quote:

quote:

Sunucuya ihtiyacınız yok. Evdeki netbook cihazınıza bile kurabilirsiniz. Kurmak isteyenler için kaynaklar ...

http://forum.donanimhaber.com/m_32344092/tm.htm

http://forum.donanimhaber.com/m_32983584/tm.htm

http://forum.donanimhaber.com/m_27817962/tm.htm

Ve dahası ...

Dropbox ile uğraşacağına Ftp ile uğraşıp kendini eğitmesi ve kendi sisteminin sahibi olması daha bir havalıdır + güvenlidir :)

hocam sen gel bunu bir bayana anlat yapsın görelim ben bile üşenirim bunu yapmaya + hazır sistem.

mesela iş yerinde excel dosyasını dropbox'ta tutarak sürekli güncel kalmasını sağlayın akşam 6 oldumu çıkıp eve geldiğimde tak karşımda bulabiliyorum.

FTP için mutlaka server'a erişip kaydettikten sonra atıcam yani bunları yaparım diyorsan yap ben burada insanlara yardımcı olmaya çalışıyorum yok kendim uğraşıcam diyorsa millet ftp açsın yada bi reseller kiralasın

• Net Drive adında küçük ve ücretsiz bir uygulama var, bu uygulama ile ftp alanınıza bir sürücü gibi bağlanabiliyorsunuz, sistem her açıldığında otomatik olarak ftp sürücünüz bilgisayarınızda bir sürücü gibi oluyor, dolayısı ile oradan oraya at güncelle işi falan çıkmıyor. Bu şekilde 30 şubesi olan bir şirketin ortak dosyalarını ftp sürücüsünde barındırıyorum. Bütün şubeler bilgisayarıma tıklayınca kendi diskinde gibi işlemlerini yapıyor, hatta çalışanlardan birçoğu bunun ftp de olduğunu bile bilmiyor, kendi diski zannediyor (:
  • UP bilmeyenler için
    Punta Makinası ve Punta Kaynak Makinaları hakkında destek için benimle iletişime geçebilirsiniz.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.