Şimdi Ara

Drogba ve Sneijdere gerek yoktu! Schalkeyi elemek Draxler ve Farfani durdurmaktan geciyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
258
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Forumda son günlede okuduğum bazi mesajlarda bazi kisiler, Drogba ve Sneijdere gerek olmadiğini söylüyorlar. Drogba ve Sneijder alinmadan önce takim kapanan, bos alan vermeyen takimlari acmakta zorlaniyordu. Ortasahayi kabalik tutuyorlardi, herseylerini Selcuğu durdurmak üzerine yapiyorlardi. Bu tarz maclarda biz gereginden fazla puan kaybettik.
    Drogba ve Sneijder gelmeseydi, büyük ihtimalle Akhisar ve Ordu gibi takimlara karsi da puanlar kaybedecektik.

Drogba ve Sneijder fiziksel olarak hazir degiller. İnterde Sneijderin en kötü oynadiği maclarda bile onu bu kadar gücsüz görmedim. Drogba Ordu macinda da fiziksel olarak iyi gözükmedi, maci ceviren oyunculardan birisi olmasina ragmen. Sneijder 4 aydir oynamadi. Bir anda hazir olmasini beklemek hayal.

Drogba gibi top tutan, fark yaratan santra**** oldu. Burakta kaliteli bir oyuncu ama özellikleri nedeniyle Drogba etrafindakileri oynatiyor. Set oyunlarinda Drogbayi tercih ederim. Örnegin bu haftaki gencler macinda Drogba ilk11de tek santrafor baslasa, skor farkli olurdu.

4-4-2 cok eski zamanlarda popülerdi. Cok fazla bos alan biraktiği icin, takimlar yavas yavas diğer sistemlere gectiler. Son 10 yilda 4-3-1-2 popülerdi. Bu sistemde beklere ekstra yük bindiği icin artik kenar oyununun önemli hale geldiği 4-2-3-1, 4-3-3 gibi sahayi enlemesine de iyi kullanmayi amaclayan sistemler moda. Bayern, Real, Barcelona, Milan, Dortmund hepsi bu sistemleri kullaniyor. Eninde sonunda mecburen 4-2-3-1e gececektik. Bu yüzden Avrupanin en iyi 10 numaralarindan birisinin transferi gayet yerinde ve mantikli.

Schalkeye gelelim. Schalkenin 3 kilit oyuncusu var. Jones, neden önemli, cünkü orta 2liden hucumu destekleyen oyuncu. Draxler, cok yönlü bir oyuncu. Schalke teknik direktörü Draxlerle istediğini yapabilir. İsterse sola kaydirir, isterse ilk macta olduğu gibi sağa kaydirir(bu arada genelde onunla bir adam daha oraya gider ve ortasahada Jones icin bos alan yaratilir)3ünden en önemlisi Farfan. Fark yaratacak bir adam. Galatasaray bu 2 adami durdurursa tur önündeki en önemli engel ortadan kalkar.

Onlar disinda tek tehlikeleri duran toplar, özellikle kornerler olur. Schalke cok pozisyon veren bir takim. Onlara karsi golü bir sekilde bulursunuz, önemli olan su 2 oyuncuyu durdurmak.

• Bastos en kilit adamlarından biri onu da ekleyelim listene.Schalkeyi durdurmak için defansın solu ve sağındaki adamların dengeli ve hızlı olması gerekiyor.İlk maçtada gördüğümüz üzere beklerimiz hücuma çıktığı anda oradan kontra ataklar yedik.Beklerimiz hızlı değiller.Deplasmanda oynayacağız,klasik olan çakılı defans anlayışına geçmeliyiz.Eboue ve Riera maksimum orta sahaya kadar açılmalı.Kanat oyuncularımız görevlerini yerine sağlam bir biçimde getirirse gerideki adamlara pek iş kalmaz.Bana göre bir kilit rol ise;Drogba ve Burak'ta.Zira defans oyuncularına yapacağımız baskı topu kanatlara yaymalarını engelleyebilir.Kontrollü bir oyun sergilemeliyiz.Maçın temposu arttığında işler aleyhimize döner,hız ibresi onlardan yana.Bolca top tutmalıyız.Şahsi fikrime göre Schalke'yi yenmenin birkaç altın kuralı var;

1)Melo defanstan topları rahatlıkla almalı,çakılı olarak defansif orta saha oynayarak defans açığımızı bir nebze olsun gidermeli
    2)Selçuk orta sahada paslaarı doğru bir şekilde yaymalı.
    3)Sneijder sorumluluk alarak,diğer oyuncuları atacağı paslarla oyuna dahil etmeli.
    4)Hamit topu ayağında gerektiği kadar tutarak sabit garanti paslar vermeli.
    5)Drogba,Sneijder'e oyun kurma konusunda tek paslarıyla yardım etmeli.

Dıdısının dıdısı olacakta yeneceksiniz diyen arkadaşlar çıkacak.Mucizevi şeyler yazmadım şahsi olması gereken taktik anlayışımı dile getirdim.

• İlk maçtaki gibi olursa kimseyi kitleyemez Gs. Adamlar o tek paslari yaparken topu kanatlara açarken ağzım acik izledim neden hicbir Türk takimi yapamıyor bunu diye

Üstelik Dortmund'u yendiler bu hafta.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jst1907

İlk maçtaki gibi olursa kimseyi kitleyemez Gs. Adamlar o tek paslari yaparken topu kanatlara açarken ağzım acik izledim neden hicbir Türk takimi yapamıyor bunu diye

Aslinda ben cikista olduklari icin seviniyorum. Dususte olan takimlar hep zorladi bizi bu zamana kadar

• quote:

Orijinalden alıntı: Jst1907

İlk maçtaki gibi olursa kimseyi kitleyemez Gs. Adamlar o tek paslari yaparken topu kanatlara açarken ağzım acik izledim neden hicbir Türk takimi yapamıyor bunu diye

adamlarda sistem var hızlı oynuyorlar. bizim dallama türk takımları topu sağdan sola geçirene kadar mevsimler geçiyor. ülke futbolu olarak hızlı oynamayı öğrenmemiz lazım.
  • bi bitmediniz arkadaş.o kadar parayı ne yapacaksın futbolcu alacaksın sneijder seneye cl oynarsa 2 katı kar eder satarsın

• Ulan yaw he he. Ne saçmalıyonuz siz hadi adamları durdurduk bizde ofansda etkili olan kim var? Umut burak elmander mi?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bu Tosic i kim aldi ?
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: iloveTheaqueen

Forumda son günlede okuduğum bazi mesajlarda bazi kisiler, Drogba ve Sneijdere gerek olmadiğini söylüyorlar. Drogba ve Sneijder alinmadan önce takim kapanan, bos alan vermeyen takimlari acmakta zorlaniyordu. Ortasahayi kabalik tutuyorlardi, herseylerini Selcuğu durdurmak üzerine yapiyorlardi. Bu tarz maclarda biz gereginden fazla puan kaybettik.
    Drogba ve Sneijder gelmeseydi, büyük ihtimalle Akhisar ve Ordu gibi takimlara karsi da puanlar kaybedecektik.

Drogba ve Sneijder fiziksel olarak hazir degiller. İnterde Sneijderin en kötü oynadiği maclarda bile onu bu kadar gücsüz görmedim. Drogba Ordu macinda da fiziksel olarak iyi gözükmedi, maci ceviren oyunculardan birisi olmasina ragmen. Sneijder 4 aydir oynamadi. Bir anda hazir olmasini beklemek hayal.

Drogba gibi top tutan, fark yaratan santra**** oldu. Burakta kaliteli bir oyuncu ama özellikleri nedeniyle Drogba etrafindakileri oynatiyor. Set oyunlarinda Drogbayi tercih ederim. Örnegin bu haftaki gencler macinda Drogba ilk11de tek santrafor baslasa, skor farkli olurdu.

4-4-2 cok eski zamanlarda popülerdi. Cok fazla bos alan biraktiği icin, takimlar yavas yavas diğer sistemlere gectiler. Son 10 yilda 4-3-1-2 popülerdi. Bu sistemde beklere ekstra yük bindiği icin artik kenar oyununun önemli hale geldiği 4-2-3-1, 4-3-3 gibi sahayi enlemesine de iyi kullanmayi amaclayan sistemler moda. Bayern, Real, Barcelona, Milan, Dortmund hepsi bu sistemleri kullaniyor. Eninde sonunda mecburen 4-2-3-1e gececektik. Bu yüzden Avrupanin en iyi 10 numaralarindan birisinin transferi gayet yerinde ve mantikli.

Schalkeye gelelim. Schalkenin 3 kilit oyuncusu var. Jones, neden önemli, cünkü orta 2liden hucumu destekleyen oyuncu. Draxler, cok yönlü bir oyuncu. Schalke teknik direktörü Draxlerle istediğini yapabilir. İsterse sola kaydirir, isterse ilk macta olduğu gibi sağa kaydirir(bu arada genelde onunla bir adam daha oraya gider ve ortasahada Jones icin bos alan yaratilir)3ünden en önemlisi Farfan. Fark yaratacak bir adam. Galatasaray bu 2 adami durdurursa tur önündeki en önemli engel ortadan kalkar.

Onlar disinda tek tehlikeleri duran toplar, özellikle kornerler olur. Schalke cok pozisyon veren bir takim. Onlara karsi golü bir sekilde bulursunuz, önemli olan su 2 oyuncuyu durdurmak.

Drogba ve Sneijder alinmadan önce takim kapanan, bos alan vermeyen takimlari acmakta zorlaniyordu.
    -aynen öyle fakat eskişehir maçını birisi bana izah etsin.

- Akhisar maçı dediğin gibi oldu ama ordu maçında durum farklıydı.

Drogba ve Sneijder fiziksel olarak hazir degiller.

-drogba hazır fakat snijder in maç eksiği var. Ama yinede ben 45 dakika show yaparak oynayabilecek durumda olduğunu görüyorum.

4-2-3-1, 4-3-3 gibi sahayi enlemesine de iyi kullanmayi amaclayan .....

-hocam ne milli takım ne de GS 4-3-3 oynayamadı. beceremedik henüz bu sistemle oynamayı hem futbolcumuz bilmiyor hemde teknik adamlarımız.

3ünden en önemlisi Farfan

-Katılıyorum, farfanı durduracak oyuncumuz yok maalesef.Jones zaten oynamayacak. dexter sıradan ve tecrübesiz bi eleman.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.