Şimdi Ara

DRIVECLUB™ >>>DRIVECLUB BIKES>>> (846. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (3 Mobil) - 1 Masaüstü3 Mobil
5 sn
16.944
Cevap
80
Favori
506.095
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
35 oy
Giriş
  • Hâlâ severek oynadığım, gelmiş geçmiş en iyi araba yarışı oyunu olduğunu düşündüğüm, zamansız çıkan , geç bulup çabuk kaybettiğim (birçok dlc ye erişimim yok malesef) , gerek müthiş hız hissiyatı ve sarsıntı (bence gelmiş geçmiş açık ara en iyi hissiyata sahip), gerek ışıklandırma, gerek materyal model kalitesi, gerekse muazzam sesleri , gerekse gerçekçi bile diyemeyeceğim düzeyde gerçeğin ta kendisi harika doğal pilot animasyonlarına sahip tam bir başyapıttır.

Şu için iki seçenek var. ya mevcut fat ps5imi kırdırıp o şekilde full içeriğe ulaşacağım ya da daha ilerisi için umudumuz pc emulasyonunda. şimdilik temel oyun + birkaç dlcye kıymetli bir arkadaşım sayesinde erişebiliyorum.

Gerçekten çok sıkıntılı bir çıkış gerçekleştirmiş baya sonradan öğrendim başına gelenleri. İlk aylarda insanların bir sürü ilerlediği save leri filan silinmiş, hava olayları sonradan gelmiş. temel oyun, dlcler olmadan çok yalın kalıyor. çok sağlam güncellemeler ve dlclerle müthiş bir şahesere dönüşmüş ama satışlar konusunda hedefi karşılamayınca, gran turismonun da önüne geçmemesi adına biraz da kasıtlı yaklaşımla evolution studios u dağıtmışlar. bikes ile igilenmiyorum, bikes harici dlclere erişebilmeyi çok çok isterdim. bunları öğrendiğimden beri 2 yıldan fazladır olabildiğince fazla içerikli driveclub hesabı arıyorum. ancak bulamadım. özellikle supercharged araçları kullanabilmeyi isterdim.

keşke sony, son bir kez daha sunuculara erişme ve satın alma fırsatı verse. türlü türlü oyunlara güncellemeler tekrardan satışlar geliyor da şu başyapıtı adeta gömdüler çıkarmadılar bir daha.

• Vay be tam 12 yıl olmuş konuyu açalı. Gerçekten efsane bir oyundu. Değeri zaman geçtikçe daha iyi anlaşılıyor. Sony, Horizon zero dawn yerine bu oyunun remasteredını yapsaydı kimse itiraz etmezdi.

Remaster değil de ikincisi çıksın.

Dijital aldığım ilk ps4 oyunum olmuştu Driveclub. o dönem hava durumu bile yoktu hep sonradan eklendi.Grand Turismo hariç sağlam yarış oyunu lazım konsola.

Orijinalden alıntı: efendimuhendis

Remaster değil de ikincisi çıksın.

Dijital aldığım ilk ps4 oyunum olmuştu Driveclub. o dönem hava durumu bile yoktu hep sonradan eklendi.Grand Turismo hariç sağlam yarış oyunu lazım konsola.

İkincisi falan gelmez artık. Oyunu yapan ekip, evolution studios baya uzun zaman önce dağıldı. Bir kısmı codemastersa geçti. O yüzden böyle bir oyunun devam oyunu gelme şansı %0 gibi bir şey oldu.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Bunu duyduğuma üzüldüm. Böyle firmaları hangi akla hizmet kapatıyorlar anlamış değilim.

Oyunun ismini unuttum. Bunlar PS4'e motorstorm tarzı bir yarış oyunu yapmışlardı. Firmaya güvendiğim için çıktığı gibi aldım. Adamlar bildiğin yarım oyun çıkartmışlardı. İade bile etmemiştim firmaya güvendiğim için. Hatalarla dolu, bitmemiş bir oyundu. Destekte vermediler.

Hatırlarım yağmur eklendi, gök gürültüsü geliyordu. Sesi yoktu. Ses sonradan eklenmişti. Sony bence desteği boşuna kesmedi.

Dünyayı bize büyük gösteren o'nun büyüklüğü değil, bizim küçüklüğümüzdür (Şeyh Edebali) Sen nefsini hak ile meşgul etmezsen, nefis seni batıl ile meşgul eder. Suç her zaman başkasındadır; kendimiz her zaman masum, çalışkan, azimliyiz. Sıradan insanların büyük televizyonları, sıradışı insanların ise büyük kütüphaneleri vardır.
  • Bu oyunu kod ile alabiliyormuyuz ? Sony nin satıştan kaldırdığını biliyorum.

MSI MAG CORELIQUID I360
    Kingston BEAST 32GB 6000MHZ
    ASUS TUF GAMİNG GT302
    MSI MPG A1250GS 1250W 80+ GOLD
  • Dayanamadım kutulu aldım henüz disk sürücüsü yok ama olsun dursun kenarda

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

11 versiyon ps4'ü bir aparat ile homebrew yükleyip oynayabilirsin.

Her açtığımda grafiklerine hayran kalıyorum, bu oyun 11 yıllık bir de.

Bu arada merak ettiğim bir şey var, bende driveclub bikes olmamasına rağmen oyun menüsünden bikes yarışına girince PS Store ekranına atıyor ve kapak resmi falan görünmemesine rağmen ucuz bir fiyat görünüyor, sizce halen satın alınabiliyor mu yoksa önceden mi böyle kaldı

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Sony'nin bu oyunu kenara atması kötü oldu. Adamlar bir Driveclub serisi yapsa, piyasadaki simcade ihtiyacını karşılardı. Onun yerine stüdyoyu kapattılar 

Bu arada, oyunu modern TV'ler ve PS5 Pro'yla geliştirmek mümkün. TV'den Auto HDR ve Trumotion 120 FPS açıp, PS5 Pro'dan AI Upscaling uygulayınca güzel oluyor. Çakma remaster'a dönüşüyor  Şöyle bir video çektim:

Tugeryoutube
    PS5 Pro @ AI Upscaling / LG G4 @HLG HDR - DTM Off - Standard Mode - Trumotion 120 FPS. Gamepad'i tek elle tutmam ve Trumotion input lag sebebiyle kötü oynuyorum.
    https://www.youtube.com/watch?si=7fqPgLWL3M4kiBuz&v=NREAKiYyn3o&feature=youtu.be

Not: Oyunu kötü oynadım. Zira gamepad'i tek elle tutuyordum ve Trumotion kaynaklı input lag vardı.

Video çekebilmek için, tek elle sol analog ve sağ tetiği kullandım 

Not 2: Videoyu SDR modunda çektim. HDR10+ modunda bir çekim daha yaparım. Daha güzel görünür.

Not 3: Birçok TV, HDR aktifken, Canlı modta daha yüksek parlaklık verir. Mesela benimki, Canlı'dayken, Standart modun 700 nit üstüne kadar çıkıyor. Ayrıca Automatic Brightness Limiter'ın agresifliği çok azalıyor. Driveclub gibi oyunlar o modda ekstra vurucu olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi False King -- 27 Aralık 2025; 0:38:54 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bir video daha atayım. Canlı mod ve bu sefer HDR10+ kayıt:

Tugeryoutube
    Gamepad'i tek elle tutmam ve Trumotion lag'i sebebiyle kötü oynuyorum. LG G4@ HLG HDR. Canlı mod - DTM off. Trumotion 120 FPS. PS5 Pro AI Upscaling. Galaxy S23U ile HDR10+ 4K 60 çekim.
    https://www.youtube.com/watch?si=oF1pwKbtaP-G_D8z&v=0J2yV6pll5w&feature=youtu.be

İzlerken telefonu max parlaklığa getirmelisiniz. O zaman güzel oluyor.

Not: Açık tonlardaki mavimsi rengin sebebi, WOLED panelin kamerada öyle çıkması. Gerçekte öyle değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi False King -- 25 Nisan 2025; 8:27:18 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Driveclub özleyenler var mı? Sevilen yarış oyununu PC'de 4K 60 FPS oynamanız mümkün
    https://tr.ign.com/drive-club/129471/news/driveclub-ozleyenler-var-mi-sevilen-yaris-oyununu-pcde-4k-60-fps-oynamaniz-mumkun

PS4 emülatörü shadPS4'ün Driveclub çalıştırabildiğini geçtiğimiz aylarda öğrenmiştik. Aradan sadece iki ay geçmiş olmasına rağmen, Driveclub artık shadPS4 aracılığıyla PC’de 60 FPS hızında çalışabiliyor ve tamamen oynanabilir durumda.

(Pc de konusu olmadığından buraya attım) 😀

• Durduk yere aklıma geldi yine bu oyun, inşallah şu finalleri halledersek yine oturup eski günleri yaşamak adına birkaç tur atasım var

Finallerinizde başarılar dilerim hayırlısı olsun. Driveclub ı hâlâ severek gerek ps gerekse shadps4 emulator ile pcden (zamanında ps4te dlclerini alamadığım için o eksikleri pcde kapatıyorum) oynuyorum. Hâlâ bu oyunun sunduğu görsel detayları, ses dizaynını, birebir gerçek pilot hareketlerini, müthiş hız hissiyatını verebilen , yaklaşabilen bir yarış oyunu yok. hayatımda bundan iyisini , iyi hissettireni görmedim.

Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.