Şimdi Ara

Dremel nedir-Nasıl kullanılır-Püf noktaları(Üstadlar anlatsın biz öğrenelim) (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
101
Cevap
11
Favori
86.622
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orjinalden alıntı: can-selcik

    Sert plastik kesmek için hangi ucu tavsiye edersiniz?



    bir süredir burda yoktum ben yokken baya birşeyler olmuş bugün kendime tatil ilan edip biraz mod yapıyım dedim kasanın önünün %80ini 5mm plexiyle kapladım 5 mmde yumuşak bişi değil

    keseceğin diskleri sayardak

    1. sırada testere
    2.sırada elmas

    eğer ikisinide bulamazsan başka bişeyle denemeye dahi kalkma
  • arkadaşlar metal kesim diski için diş protez lab. gidin onların kullandığı diskler var karbon olan biraz kokar ma keismde gayet iyidir ayrıca dremel yerine de yine aynı yerlerde kullanılan asma motorlar var onları tavsiye ederim
  • vayy hocam mükemmel bir konu olmuş eline sağlık
  • Paylaşım için sagol
  • Cok faydaLı bi çaLışma oLmuş saoLun
  • ortalama Fiyatları Nedir?
    Bir Bilgisi Olan Varmı?
  • dremelin uçlarını nereden temin edebilirim???
    ...
  • Arkadaşlar yeni biyer buldum ben orayı tavsiye ederim İstanbul Avrupa Yakasında olanlar için Tophanenin hemen ilerisinde Sagda 724 diye bir yer var hatta internet magazası falanda var. Ordan ben elmas dremel ucu aldım ama aklınıza gelebilcek tum uclar vardı. tavsiye ederim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi datox -- 24 Ağustos 2008; 15:19:59 >
  • matkap uclarının hepsi takılırmı bu dremel denilen alete
  • ben de şu dremel hobi setlerinden almayı düşünüyorum acaba doğru mu yapıyorum??
  • quote:

    Orjinalden alıntı: phradrel

    ben de şu dremel hobi setlerinden almayı düşünüyorum acaba doğru mu yapıyorum??

    Kullanacaksan doğru kullanmayacaksan yanlış
  • quote:

    Orjinalden alıntı: erdogan1416

    matkap uclarının hepsi takılırmı bu dremel denilen alete


    + Matkaba bu uçlar takılır mı ??? Sanırım takılmaz ama daha iyi bilen biri çıkarsa iyi olur. Matkap girişleri genelde yuvarlak ... Düz, yıldız tornavida uçları iste 5gen yada 6gen olması gerekiyor ... Dremel girişini göremedim

    Değiştirme: Dremel uçlarına baktım ... Bağlantı yerleri neredeyse aynı ... Büyük ihtimal ile matkaba takılır ve matkap uçlarıda buna takılır

    Bu arada ilk mesaj içinde ince bir matkap ucu gördüm Delik delmek için kullanılıyor (Adını bilmiyorum) ... Sanırım 2mm olmalı yada 1.50 falan Onunla Plexy delerken çatlama kırma yaratır mı ??? Bunun için Dremel'de hız seviye ayarlaması ve mod var mı ??? ( Mod derken breyzde Duvar delmek için ayrı, tahta delmek için ayrı modlar var onları soruyorum )



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-8BEF0F32F -- 12 Eylül 2008; 4:45:29 >




  • dremele 1-4 mm kalınlıkları arasındaki tüm aparatlar takılabilir (kesici disk milleri , zımpara milleri , fırça milleri , matkaplar , elmaslar aklınıza ne gelirse)

    dremeller için matkaplarda kullanılan mandren şeklinde daha küçük boyutta mandrenler var ama ben henüz kullanma fırsatı bulamadığım için onlara kaç mm çaplarında miller takılıyor bilmiyorum

    dremellerde kullanılan tüm uçlar matkaplardada kullanılabilir (1mm matkap ucunu tutabilecek mandreni olan bir matkabın kolay bulunabileceğini sanmıyorum)

    dremellerde mod yok sadece devir ayarı var (ayrıca hangi akıllı dremelle duvar delmek isterki?)
  • Beyler ben 55li seti aldım ve kasanın üst plakasını içinden 36 adet çıkan fiber disk ile kesmek istedim. Fakat daha yarısına gelmeden disk bitti, küçücük kaldı? Sebebi nedir acaba? Çok da zorlamadım işi alete bıraktım.
  • Ben elmas disk sipariş ettim fakat metal için iyi değil diyorsunuz? e yokmu uzun ömürlü metal kesecek birşey? 3 fiber daha erittim bu hızla giderse batarım : (
  • bende almayı düşünüyorum.. hobi olarak ahşap oymacılığı ile uğraşıcam fakat ahşap için hangi uçları almam gerektiğini bilmiyorum.. üstadlar bi yardımcı olurmusunuz... ahşap için kesici delici zımpara oyma vsvs uçları nelerdir??
  • Herkese iyi geceler, iyi bayramlar.

    Konu oldukça eski farkındayım ama özellikle kasa modifikasyonunda Dremel vazgeçilmez olduğu için kendi bildiklerimi yazmak istedim. Volkov_19 edindiği tecrübeleri -ki oldukça fazla olduğu belli oluyor- zaten paylaşmış, kendi adıma teşekkür ederim. Dremel 1924 yılında kurulmuş, Bosch firmasının yanılmıyorsam 1993 yılında satın aldığı Amerikan kökenli bir firma ve Bosch'un yan kuruluşu olarak halen kaliteli el aletleri üreterek yaşamaya devam ediyor :). Piyasada "Dremel benzeri" adı altında satılan pek çok ürün var ancak tavsiye etmiyorum (Dremel'le tüketici olmak dışında hiç bir alâkam yoktur) çünkü bu tür aletler düşük tork, yüksek sürat ile iş yaptıkları için kendinizi riske atmamanız iyi olacaktır. Yüksek hızdan kasıt ise dakika da 5000 ilâ 35.000 devirdir (makinalara göre 10.000 - 33.000 arası olabilir) ve bu süratte elinizde çalıştığınız makinanın kaliteli olması çok önemli. Elbette taklit ürünlerle de işinizi bir şekilde yapabilirsiniz ama sağlığınızı riske etmeye değmeyeceğini düşünüyorum. Dakikada 33.000 devirle dönen örneğin, 426B kodlu fiberglas takviyeli kesici disk parçalandığı zaman emin olun kot pantolonu rahatlıkla yırtabiliyor (tecrübe ile sabit) düşünün cildinize ya da gözünüze o parçanın geldiğini. O yüzden çalışırken yalnızca kaliteli malzeme değil aynı zamanda en azından koruyucu bir gözlük edinmeniz çok önemli bir detay, piyasada 4TL'den 40TL'ye kadar koruma gözlükleri mevcut.

    En çok sorulan sorular nerede bulurum?
    Hemen hemen tüm yapı marketlerde Dremel'in kendi standı vardır, ihtiyacınız olan malzemeler yaptıkları işlere göre renk kodlarına ayrılmıştır.

     Dremel nedir-Nasıl kullanılır-Püf noktaları(Üstadlar anlatsın biz öğrenelim)


    Onun haricinde internet üzerinden yetkili Dremel satıcılarını ya da Bosch bayilerini aratarak ulaşabilirsiniz, ki ben o şekilde alışverişimi yapıyorum çok daha uygun oluyor fiyatları. Satın almayı düşünen arkadaşlara şu anda piyasada var mı bilmiyorum ama içerisinde giriş seviyesi sayılan, 300 serisi makina olan Dremel 300 Xmas setini tavsiye ederim. Genel kullanım ihtiyaçlarının çoğu düşünülüp hazırlanmış bir paket, onu haricide ilk satın alırken en geniş aksesuar seçeneğine sahip seçenekler genel de en uygun fiyatlıları oluyor, şunu kastediyorum, makina + aksesuarlar (ihtiyacınıza göre) + bağlantı parçaları (yine ihtiyacınıza göre) almaya kalktığınız zaman toplu halde satılan setlerden çok daha pahallı oluyor. "Bence" satın alırken unutulmaması gereken parça 205 kodlu Esnek mil bağlantı parçası, hem hassas çalışmanıza olanak sağlıyor hem de ergonomisi makinadan çok daha uygun ele, tabi bu bağlantı parçasını sorunsuz kullanabilmek için makinayı bir yere asmanız gerekiyor onun içinde ayrı satılan gerekli aparatı yapmış Dremel 2222 kod numaralı.


    Hemen ufak bir açıklama daha yapmak istiyorum, Dremel'in ucuna takarak kullandığımız parçalara "Aksesuar" cihazı bağlayıp farklı şekillerde kullanmamıza yardımcı olan parçalara da "Bağlantı Parçaları" ismini vermiş Dremel. Ayrıca ihtiyacınız olan aksesuar ve bağlantı parçalarını Türkiye sitesinden kontrol etmeniz faydalı olacaktır zira bazı aksesuar ve bağlantı parçaları, Dremel'in Amerika ve Avrupa olarak ikiye ayrılmasından dolayı, sadece Amerika pazarı için üretiliyor.

    Detaylı bilgiyi Dremel® Çok Amaçlı Aksesuarlar bulabilirsiniz.

    Hangi ucu kullanmalıyım? Yine yukarıda yazdığım renk kodlarına göre yapacağınız işe uygun aksesuarı bulabilirsiniz. Güncel listesi için Dremel Türkiye sitesi yine en uygun yer.
    Püf noktalardan birisi işi yapacağınız doğru aksesuarı bulmak ve onu da yine kullanım kılavuzunda anlatıldığı şekilde ve hızda kullanmak.

    Hangi makinayı almalıyım? Yapmak istediğiniz işe uygun hızda ve güçte makinayı araştırarak bulabilirsiniz "neden şu iş için şu makina" demiyorum çünkü çok fazla ihtimal olduğu için böyle bir sorumluluğu alıp size zarar veremem ama kendim için örnek veriyorum bütçem uygunsa ilk tercihim 4000 modeli olacaktır. Bir diğer nokta ise hangi makinayı alırsanız alın eğer kullanımını öğrenmeyip işe girişirseniz yaşayacaklarınız bellidir, ya kesici diski parçalarsınız ya disk sıkışır ve motoru durdurur (çok uzun süreli maruz kalmazsa zarar veren bir durum değildir) ya da sürekli geri tepme yaşarsınız (kick back). Mutlaka kullanma kılavuzlarını okuyun, koruma önlemlerinizi aldıktan sonra, atıl durumda başka malzemeler ile ilk denemelerinizi yapın ve en önemli nokta bırakın işi makina yapsın siz değil. En başta da yazdığım gibi bu aletler kesinlikle yüksek tork düşünülerek tasarlanmamıştır. Aletin gücü ile ilgili bir örnek vermem gerekirse kesinlikle ama kesinlikle denemeyin hele de kesici bir aksesuar takılı ise yaşayacaklarınız sizin sorumluluğunuzdur yanmaya karşı parmaklarınız biraz dayanıklı ise son hızda dönen bir Dremel'i elinizle rahatlıkla durdurabilirsiniz bu kadar güçsüz bir alet ile doğru aksesuarla seçimiyle pek çok çelik malzemeyi rahatlıkla kesebilirsiniz. Tekrar söylemekte fayda var yukarıda verdiğim örneği kesinlikle ama kesinlikle denemeyin, meydana gelebilecek fiziki zarar sizin sorumluluğunuzdur.. Bu aletin matkap ya da benzeri aletler kadar güçlü veya ufak vidalama aletleri kadar bile gücü olmadığını kullanırken aklınızdan çıkartmayın, önemli olan hız ile ama güç kullanmadan yavaş çalışmanız.

    Güvenlik + doğru el aleti + doğru aksesuar + doğru hız + sabır - güç = başarılı sonuç.

    Umarım işinize yarayan bir kaç kelime yazabilmişimdir. Tekrar herkese iyi geceler ve iyi bayramlar.




  • Bu işe soyunanlara ufak bir iki öneri.
    İşinize uygun alet seçin.şöyleki büyük kesimler ve kavisli (dairesel ) kesimler için dremel yerine dekupaj aletini seçin.kullanılabilir bir dekupaj 20 tl. yukarda bir arkadaş fan yuvasını dremel ile çok güzel kesmiş ama yanlış bir aletle güzel bir iş yapmış . bu nedenle tavsiyem dekupaj.

    dremele gelince ufak kesimlerde, dekupajın giremediği yerlerde dremeli kullanın. dekupaj ucuna dalmak için yer açmak üzere üzere dremeli kullanın.
    daima doğru ucu kullanın. Dikkat edeceğiniz yumuşak malzemeler =ahşap, plexi, plastik esaslı malzemeler ve aleminyum yumuşak malzemeler kabul edilir bunlara ait uçların özelliği diş mesafelerinin fazla oluşudur(kalın dişli). sert metallerde ise ince dişli olur uçlar bu dekupajdada böyledir dremel uçlarındada böyledir .BAKINIZ:modifikasyoncunun takım çantası
    http://forum.donanimhaber.com/m_37349235/tm.htm
    örneğin şu dremel kesicilerde:
     Dremel nedir-Nasıl kullanılır-Püf noktaları(Üstadlar anlatsın biz öğrenelim)

    en soldakinin üzerindeki elmas tozları kalın tanelidir yumuşak malzemeerde kullanılır. ortadaki uç ise ince elmas tozu ile kaplanmıştır sert malzemelerde saç gibi kullanılır.
    soldaki ucun görülür diğer bir özelliği ise üzerinde delikler bulınmasıdır bunula ısınma ve yapışma sorunu önlenmek istenmiştir .en sondaki ise metal bir dsaire testeredir diş yapısı iridir bu nedenle ahşap için uygundur.beni ufak bir tavsiyem elmas uçlarla hiç uğraşmayın ucuz ve iş görür fiber kesme diskleri işinizi rahatça görür . bozulduğu zaman kaldırıp atması kolaydır evlat acısı gibi oturmaz içinize.bir fırsatta fiber disklerinde özelliklerini karşılaştırmaya çalışırım kolay gelsin.




  • arkadaşlar konuyu hortlacam ama bir sorum var cunku yaz geldi bahce duzenlemesi cam işleme tahta oyma vb işlerde kullanacagım bütcem 4000 serisine yetiyor onu alacağım ancak birkaç yerde bunun uclarının(demir kesme ucu) cabuk bittiğini duydum ne kadar doğru bilmem. şimdi birkaç sorum var ben şimdi cam oyacağım hangi ucu alayım diğer uçları neyse birine uydurur geçeriz ama bu cam patlar falan o yüzden uygun ucu size sorayım dedim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: arg-ist

    Bu işe soyunanlara ufak bir iki öneri.
    İşinize uygun alet seçin.şöyleki büyük kesimler ve kavisli (dairesel ) kesimler için dremel yerine dekupaj aletini seçin.kullanılabilir bir dekupaj 20 tl. yukarda bir arkadaş fan yuvasını dremel ile çok güzel kesmiş ama yanlış bir aletle güzel bir iş yapmış . bu nedenle tavsiyem dekupaj.

    dremele gelince ufak kesimlerde, dekupajın giremediği yerlerde dremeli kullanın. dekupaj ucuna dalmak için yer açmak üzere üzere dremeli kullanın.
    daima doğru ucu kullanın. Dikkat edeceğiniz yumuşak malzemeler =ahşap, plexi, plastik esaslı malzemeler ve aleminyum yumuşak malzemeler kabul edilir bunlara ait uçların özelliği diş mesafelerinin fazla oluşudur(kalın dişli). sert metallerde ise ince dişli olur uçlar bu dekupajdada böyledir dremel uçlarındada böyledir .BAKINIZ:modifikasyoncunun takım çantası
    http://forum.donanimhaber.com/m_37349235/tm.htm
    örneğin şu dremel kesicilerde:
     Dremel nedir-Nasıl kullanılır-Püf noktaları(Üstadlar anlatsın biz öğrenelim)

    en soldakinin üzerindeki elmas tozları kalın tanelidir yumuşak malzemeerde kullanılır. ortadaki uç ise ince elmas tozu ile kaplanmıştır sert malzemelerde saç gibi kullanılır.
    soldaki ucun görülür diğer bir özelliği ise üzerinde delikler bulınmasıdır bunula ısınma ve yapışma sorunu önlenmek istenmiştir .en sondaki ise metal bir dsaire testeredir diş yapısı iridir bu nedenle ahşap için uygundur.beni ufak bir tavsiyem elmas uçlarla hiç uğraşmayın ucuz ve iş görür fiber kesme diskleri işinizi rahatça görür . bozulduğu zaman kaldırıp atması kolaydır evlat acısı gibi oturmaz içinize.bir fırsatta fiber disklerinde özelliklerini karşılaştırmaya çalışırım kolay gelsin.



    Konu eski fakat faydalı bir konu .. şimdi sizin açıklamanızı okudum ben kasada mod işi için fan yuvası yan kapak kesimi için dremel mi yoksa dekupaj mı tercih etmeliyim dremel hakkında hiç bir bilgiye sahip degilim kafam karıstı acıkcası




  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.