Şifremi/Kullanıcı Adımı Unuttum
Bağlan Google+ ile Bağlan Facebook ile Bağlan
Şimdi Ara

Dreamweaver da farklı tablolara farklı border rengi yapmak istiyorum?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir Kullanıcı, 1 Masaüstü Kullanıcı
6
Cevap
0
Favori
3.420
Tıklama
Cevapla
Tüm Forumlar >> Web Tasarım - Programlama >> Tasarım ve grafik >> Web Tasarım ve Hazır Kodlar >> Dreamweaver da farklı tablolara farklı border rengi yapmak istiyorum?
Sayfaya Git:
Sayfa:
1
Giriş
Mesaj
  • Yüzbaşı
    545 Mesaj
    Acaba bunu nasıl yapabilir? Asıl amacım tablolar halinde hazırlanmış sitenin her tarafındaki tabloların border rengini değil iç taraftaki tabloların kenarlık cizgilerinin rengini değiştirmek istiyorum acaba bunu nasıl yapabilirim???

    İyi akşamlar...



    |
    |
    _____________________________
    yusufpb.com
    nuxoe.com
  • Yarbay
    5289 Mesaj
    Soruyu tam olarak anlayamadım. Şimdi iç içe 2 tabto var ve içeridekinin kenar renklerini mi farklı yapmak istiyorsun ?

    Yoksa bir tablo var ve üst kenarı farklı alt kenarı ( gibi ) farklı renkte mi olmasını istiyorsun ?
    Biraz daha açıkça yazabilirmisin ?
    |
    |
    _____________________________
    17 / 110
    "En güzel isimler O'nundur."
  • Yüzbaşı
    545 Mesaj
    quote:

    Orjinalden alıntı: X Files

    Soruyu tam olarak anlayamadım. Şimdi iç içe 2 tabto var ve içeridekinin kenar renklerini mi farklı yapmak istiyorsun ?

    Yoksa bir tablo var ve üst kenarı farklı alt kenarı ( gibi ) farklı renkte mi olmasını istiyorsun ?
    Biraz daha açıkça yazabilirmisin ?


    Mesela web sayfası tasarlarken büyük bir tablo ciziyorum.Tablonun içinide satırlara sütünlere bölüyorum.İşte bannerlar, menüler, reklamlar buraya gelecek diye.Sonra bende istiyorum ki mesela menuler için oluşturdugum bölümün tablosunun dışına noktalı noktalı yada sadece sıyah renkli bi border vermek istiyorum...Amacım ordaki menuyü belirtmek.Normalde tablo border renginin değiştirdiğim zaman bütün komple tablonun rengini değiştiriyor.Ama benim istediğim sadece menu tablosu değiştirmek.Sanırım bu olay CSS de oluyor..Bu konuda yardımcı olursanız çok teşekkür ederim...

    İnşallah anlatabilmişimdir...
    İyi geceler....
    ---------------------------
    |
    |
    _____________________________
    yusufpb.com
    nuxoe.com




  • Yüzbaşı
    250 Mesaj
    <style type="text/css">
    .table { width:400px; height:500px;border:10px; border-style:solid; border-color:red; }
    .td { width:100px; border:10px; border-style:solid; border-left-color:lime; border-right-color:blue; border-top-color:yellow; border-bottom-color:purple;}
    .td2 { border:10px ; border-style:groove; border-color:pink;}
    .td3 { border:10px ; border-style:dashed; border-color:navy;}
    .td4 { border:10px ; border-right-style:dashed; border-right-color:orange;}
    </style>



    <table class="table">
    <tr>
    <td class="td">Burada 1. satır 1. sütun var. </td>
    <td class="td2">Burada 1. satır 2. sütun var. </td>
    <td class="td3">Burada 1. satır 3. sütun var. </td>
    <td class="td4">Burada 1. satır 4. sütun var. </td>
    </tr>
    </table>
    Yusuf
    Tablo kenarlarını noktalı yapmak istediğini okudum. Biraz önce, Opera, Mozilla ve İnternet Explorer'da tablo kenarı dotted iken yeni nokta nokta iken (..........) nasıl göründüğüne baktım. İnternet Explorer'da nokta nokta şeklinde görünürken, Mozilla ve Opera'da dashed yani "devamlı kesik çizgi, tire çizgisi" (------) şeklinde görünüyor. Her üç tarayıcıda da aynı şekilde görünmesini istiyorsan solid i yani "devamlı çizgiyi" (_______) tercih edebilirsin. Diğer kenar özelliklerinin her 3 tarayıcıda nasıl göründüğüne bakmadım. (ridge, groove, inset, outset, double)
    Ayrıca daha önce yazdığım koda bir ekleme yaparak td4 ün sadece bir tek kenarına sitil belirledim. border-right-color yani sağ-kenar-rengi özelliği ile sadece sağ kenara bir renk belirledim. Diğer kenarları yazmadım. Her 3 tarayıcıda da aynı görüntüyü aldım. border-right-style yani türkçe düşünürsek sağ-kenar-sitili olarak double yi yani "devamlı çift çizgi" (========) (eşittir işareti ile göstermeye çalıştım ama arada boşluk olmayacak aslında) yi kullandım. Diğer kenarlarına kenar sitili belirlemedim.
    border-left-color sol-kenar-rengi
    border-right-color sağ-kenar-rengi
    border-top-color üst-kenar-rengi
    border-bottom-color alt-kenar-rengi

    border-left-style sol-kenar-sitili
    border-right-style sağ-kenar-sitili
    border-top-style üst-kenar-sitili
    border-bottom-style alt-kenar-sitili

    border-style kenar-sitili
    border-color kenar-rengi (tüm kenarlar için)
    border: buraya kenar kalınlığını yaz, mesela 4px gibi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sanal47 -- 8 Ekim 2006; 7:57:54 >
    |
    |
    _____________________________




  • Yarbay
    5289 Mesaj
    Gerçi sanal anlatmış olayı ancak ben örnekten ziyade açıklayıcı bilgi vereyim.

    Css kodları yazılırken temel 3 mantık vardır.

    1. id
    2. tag
    3. class

    Şimdi bunlar nedir açıklayalım.

    mesela bir sayfamız var ve bu sayfanın içerisinde gerek sınıflar gerek id ler gerek gerekte taglar için değişik stiller oluşturabiliriz.

    Bunlar genel den özele doğru sıralar isek;

    tag, id ve class olarak sayabiliriz.

    tag lara atadığımız bir still sayfa içinde kullanılan ve belirtilen tüm taglar arasındaki stilleri düzenler.

    Mesela td tagının içindeki yazıları verdana 12 yap dediğimizde belirtmedikçe aksini linkler footerlar vs hepsinin size ları ve belirtilen stilleri aynı olur. Yani bu elimizdeki verileri genellemiş oluruz.

    2. durumda id lerde mesela table id="10" dedik bu yazdığımız stiller sadece 10 numaralı table a ait olacak. Dolayısı ile 9 yada 11 nolu table lar için bu yazdığımız stiller geçerli olmayacak.

    3. Durumda ise class lar var. Mesela footer dediğimiz yada h gibi başlık tagları aslında sınıftır. Yani class=footer dediğimiz de sayfa içinde diğer id yada tagların arasında kalsada a class=footer yada table class"ahmet1" yani table ın ahmet1 sınıfında olan için still verebiliriz. Bu table yerine paragraf bile olabilir. yani diyelim ki aynı table içinde 3 tane paragrafımız var.
    p class="ahmet1" dedik ve /p ile kapatana kadar ahmet1 için tanımlanmış stiller;
    p class="mehmet1" dediğimiz zaman mehmet1 için atadığımız stiller geçerli olur. ve 3. paragrafı da döndük ahmet1 stilinde yapmak istiyorsak yine; p class"ahmet1" yazdık bu kez yine ahmet1 stilini uygulamış oluruz.

    biraz karışık gibi sanırım. Css konusunda yukarıda yazım kurallarına tam uymadan örnekler verdim. Ancak vakit bulursam geniş bir açıklama yazıp yine blog sayfama eklemek istiyorum. Takip edersen sanırım ilerleyen günlerde css ile ilgili geniş, css ve kod yazım kurallarına uygun ayrıca anlaşılabilecek dilde yazılan bir şekilde makale bulabilirsin.
    |
    |
    _____________________________
    17 / 110
    "En güzel isimler O'nundur."




  • Yüzbaşı
    545 Mesaj
    Arkadaşlar sizler müthişsiniz..Çok teşekkür ettim sizlere..

    iyi günler
    |
    |
    _____________________________
    yusufpb.com
    nuxoe.com
  • Er
    1 Mesaj
    bu bilgi benimde çok işime yaradı helal olsun
    |
    |
    _____________________________
HızlıCevap
Sayfaya Git:
Sayfa:
1
Reklamlar
google reklamları
üniversite
SEO
Veri Merkezi;Metro Ethernet;Cloud Sunucu
Bu sayfanın
Mobil sürümü
Mini Sürümü

BR3
0,422
1.2.165

Reklamlar
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.