Şimdi Ara

Dreambox 800HD se (Clone) - Image - E2 Eklenti - Donanım Sorunları (92. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.910
Cevap
14
Favori
186.254
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 9091929394
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gimmeluck

    selamlar,

    2 yıldır
    DM800se Sim2.1 OE1.6 , şu arkasında küçük flash duğmeli, wifi lı olan modeli kullanıyorum

    ALPS tunerlı,

    dün akşam Tuner failed dedi birden, aç kapa yapınca OpenPli açılış resmi geliyor , gidiyo tekrar geliyor, bir türlü boot edemedi.
    fişten çıkarıp taktım ve
    hooop artık makinayı başlatınca sadece Tık TIK diye ses geliyor Tunerın oldugu taraftan, kırmızı ısıkvar orda... ve hiç açılmıyor artık..

    yani power sorunuymuş gibi davranıyor ama nette Bir kaç yerde baktım, Tuner yüzünden de olurmuş- pek mantıklı gelmedi ama ..

    neyine nasıl baktırsam acaba Serkan bey?

    Tuner nedeniyle de olabilir. Ancak cihazın açılması lazımdı !

    Cihaz açılmıyorsa, ilk olarak adaptör'den şüphe duymak gerekir. Tabi adaptör'den cihaza 12 volt giriş jak'ını da dikkate almak gerekir. 12 volt giriş jak'ı ile oynayın bakalım, cihaz açılıyor mu ?

    Bu cihazdaki tuner sök-tak tiptedir. Ancak tuner slot'u kendine özgü olduğu için, slotuna yerleşirken PC'lerdeki gibi, net bir giriş biçimi yoktur. Hal böyle olunca, tuner slotundan yarım milim kadar oynasa, sinyal almayabiliyor.

    Birkaç deneme ile tuner'i slot'a tam oturtmaya çalışın.

    Hala açılış yoksa, 12 volt giriş jak'ı da normal ise, bir başka adaptör ile deneme yapın.

    Kolay gelsin.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ilkersonmez

    quote:

    Orijinalden alıntı: serkanguzel_

    quote:

    Orijinalden alıntı: ilkersonmez

    Merhabalar, orjinal dreambox 800HD se alarak aranıza katılmış bulunuyorum. Cihazı aldıktan sonra gerekli kurulumlar yapıldı. İçerisinde Open Pli bulunmakta. Cihazım da kanallar arasında geçiş yaparken donma olayı yaşıyorum. Bunun bir ayarı var mı? yoksa, yüklemeden kaynaklanan bir sorun mu? beni aydınlatırsanız sevinirim.

    Selamlar,

    Cihazınız ile ilgili paylaşımları buradan yapabilirsiniz.
    http://forum.donanimhaber.com/tm.asp?m=51094500&mpage=31

    Menü - Kurulum - Sistem - Özelleştir 'e girip, donarak - karararak geçiş özelliğinden gerekli ayarlamayı yapabilirsiniz.

    Bana cihazınızda yüklü olan Open Pli yazılım sürümü ile ilgili tüm detayları yazabilmeniz mümkün mü ? Aynı yazılımı yükleyip, bahsekonu özelliği test etmek istiyorum. Yanıtı link'ten yazarsanız memnun olurum.

    Yazılım bilgilerine, menü - bilgi 'den ulaşabilirsiniz.



    Saygılar, sevgiler.


    Öncelikli olarak, ilginiz için teşekkür ederim. Bahsettiğiniz menüde öyle bir seçenek göremedim.

     Dreambox 800HD se (Clone) - Image - E2 Eklenti - Donanım Sorunları


    Cihaz üzerinde yüklü olan yazılımlar:
    İmaj: Openpli 4
    Enigma: 2014-06-24

    konuya ilişkin yardımlarınızı bekliyorum...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ilkersonmez

    konuya ilişkin yardımlarınızı bekliyorum...

    Cihaza başka bir yazılım yüklerseniz, kanal geçişlerinde "donarak geçme" özelliği, devre dışı kalacaktır.

    Yazılım yükleme konusunda tecrübeniz yoksa, bilen birine yaptırınız. ( Çok önemli )
  • Merhabalar Serkan hocam, Dreambox ilk defa kullanıyorum.Bu cihazlara nasıl yükleme yapılır açıkcası bilmiyorum. Cihazı aldığım yerle irtibata geçtim. Durumu anlattım. Bana verdikleri cevap;

    - Hattınızdaki zayıf sinyalden olabilir, veya
    - Adaptörün amperi yetersiz. Amperi yüksek yeni bir adaptör almanız gerekiyor.

    açıkcası bu açıklamalar beni pek tatmin etmedi. Merkezi hat kullanıyorum. Bugüne kadar hiç kimseden hat konusunda bir şikayet gelmedi. Yeni bir cihazın adaptöründe de amper ile ilgili bir sorun olacağını zannetmiyorum.

    Bu sorunu ortadan kaldırmak için hangi yazılımı yüklememiz gerekiyor? Ankara da bildiğiniz bu işlemi yapacak bir yer var mı?

    Saygılar...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ilkersonmez

    Merhabalar Serkan hocam, Dreambox ilk defa kullanıyorum.Bu cihazlara nasıl yükleme yapılır açıkcası bilmiyorum. Cihazı aldığım yerle irtibata geçtim. Durumu anlattım. Bana verdikleri cevap;

    - Hattınızdaki zayıf sinyalden olabilir, veya
    - Adaptörün amperi yetersiz. Amperi yüksek yeni bir adaptör almanız gerekiyor.

    açıkcası bu açıklamalar beni pek tatmin etmedi. Merkezi hat kullanıyorum. Bugüne kadar hiç kimseden hat konusunda bir şikayet gelmedi. Yeni bir cihazın adaptöründe de amper ile ilgili bir sorun olacağını zannetmiyorum.

    Bu sorunu ortadan kaldırmak için hangi yazılımı yüklememiz gerekiyor? Ankara da bildiğiniz bu işlemi yapacak bir yer var mı?

    Saygılar...


    Adaptör ile ilgili bir sorun yoktur. Satıcı parça satıp para kazanmak için söylemiş sanırım.

    Ben yurtdışındayım. Ankara'da kim bilir, fikrim yok doğrusu...

    Cihazınız kesinlikle orijinal Dreambox 800se midir ? Onunda tespiti çok kolaydır. Ancak cihaza bağlanıp, yama yazılım yükleyip anlayabiliriz. Genue eklentisi ile... Tecrübe olmayınca da bu işlemde kolayca yapılmaz.

    Şöyle sorayım;

    * Cihazın faturası var mı ? Faturada malın cinsi bölümünde, Dreambox 800 HD "SE" yazıyor mu ?

    * Yine faturada cihazın seri numarası yazılı mıdır ?

    * Fatura yazar kasa fişi olmamalıdır.

    Herneyse... Esasında soruma sebep olan durum, orijinal dreambox'lar DMM'nin resmen desteklediği yazılımlarla birlikte piyasaya sürülürler. Open PLI Team'in yazılımları, resmen desteklenmemektedir. DMM, experimental( ham ) yazılımlarını desteklemektedir sadece...

    Tabi Open PLI yazılımları da desteklenen yazılımlar arasındadır. Ancak PLI team'in yazılımları resmen desteklenmemektedir.

    Kısaca anlatmaya çalıştığım husus, cihazınız orijinal ise, resmi destek yazılımı ile birlikte satışa sürülmesi gerekirdi.

    Şu an için başka birşey yazamıyorum.

    Kolay gelsin.




  • Açıklamalarınız için teşekkür ederim. Aldığım cihazın faturası var. Üzerinde de seri numarası yazıyor. Cihaz orjinal. Open pli yazılımını sonradan cihazın üzerine yüklediler. Dediğiniz gibi bir uyuşmazlık var sanırım. Bu sorunu çözen yama ekler mevcut mudur acaba ? yada, bu yazılımda ısrarcı olmayıp aldığım yere götürüp yerine GP3 mü yükletsem?...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ilkersonmez

    Açıklamalarınız için teşekkür ederim. Aldığım cihazın faturası var. Üzerinde de seri numarası yazıyor. Cihaz orjinal. Open pli yazılımını sonradan cihazın üzerine yüklediler. Dediğiniz gibi bir uyuşmazlık var sanırım. Bu sorunu çözen yama ekler mevcut mudur acaba ? yada, bu yazılımda ısrarcı olmayıp aldığım yere götürüp yerine GP3 mü yükletsem?...

    GP3 image, experimental image'ın blue panel kurulmuş halidir. Yani DMM tarafından resmen desteklenen yazılımdır. GP3 seçimi isabetlidir yani...

    Esasında orijinal cihazı, resmen desteklenen yazılımla satmaları gerekiyordu.

    Experimental image'lar, başta görüntü kalitesi olmak üzere, her bakımdan diğer image'lardan daha üstündür.

    Kullanıcılar, PLI image gibi bazı image'ların işlev zenginliğine aldanarak yüklemekte/yükletmektedir. Bir süre sonra, ilave işlevlerin pratikte hiç işe yaramadığını görüp anlamaktadır.

    Kolay gelsin.




  • dm800hd se v2 edindim ancak bu cihazın yedeğini nasıl alacağız hangi proğram oluyor flash wizardda alamadım beceremedim mi yoksa başka bir yolu mu var bilenler yardımcı olursa çok iyi olacak çünkü yüklü geldi ve çökerse yedek lazım olacak....
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ahmed1975

    dm800hd se v2 edindim ancak bu cihazın yedeğini nasıl alacağız hangi proğram oluyor flash wizardda alamadım beceremedim mi yoksa başka bir yolu mu var bilenler yardımcı olursa çok iyi olacak çünkü yüklü geldi ve çökerse yedek lazım olacak....

    Cihaza flash bellek takıp, BarryAllen kurunuz. BarryAllen üzerinden aynı flash belleğe backup alabilirsiniz.

    BarryAllen kurulumu için google'dan yardım alınız.

    Kolay gelsin.
  • Arkadaşlar merhaba! Bir süre önce dreambox 800 se'nin adaptörü arızalandığı için bende uyducudan yeni adaptör almıştım.İki gün önçe adaptör patladı ve maalesef uydu alıcım da yüksek voltajdan dolayı zarar gördü.Yüksek ihtimalle cihazım çöp oldu ama İstanbul'da tamir için önerebileceğiniz yer var mıdır? Bu arada siz siz olun benim düştüğüm hataya düşmeyin derim, cihazıma zarar veren adaptör 2 amperlikti (12V ) ve bu adaptörden dolayı uydu - kanal geçişlerinde sıkıntı yaşanıyordu, şahsi fikrim 3 amper 12 voltluk kaliteli adaptör en idealidir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hedgehog24

    Arkadaşlar merhaba! Bir süre önce dreambox 800 se'nin adaptörü arızalandığı için bende uyducudan yeni adaptör almıştım.İki gün önçe adaptör patladı ve maalesef uydu alıcım da yüksek voltajdan dolayı zarar gördü.Yüksek ihtimalle cihazım çöp oldu ama İstanbul'da tamir için önerebileceğiniz yer var mıdır? Bu arada siz siz olun benim düştüğüm hataya düşmeyin derim, cihazıma zarar veren adaptör 2 amperlikti (12V ) ve bu adaptörden dolayı uydu - kanal geçişlerinde sıkıntı yaşanıyordu, şahsi fikrim 3 amper 12 voltluk kaliteli adaptör en idealidir.

    Geçmiş olsun. Adaptörün patladığını ilk defa sizden duyuyorum.

    Adaptör içinden kısa devre olduysa, cihaza zarar verebilir. Başka türlü zarar vermesi mümkün değildir. Ama her durumda adaptör patlamaz yani... Isıdan dolayı bakalit plastiğini eritebilir v.s. Ama patlamaz. Çünkü adaptörlerin içinde batarya yoktur.

    2 amper'lik adaptör'ler cihazınız için fazlasıyla yeterlidir. Yeterki adaptör dandik bir adaptör olmasın. 12 Volt ile çalışan notebook adaptör'leri var. Ben eski DM 500s cihazıma almıştım zamanında... Mustang marka idi galiba... Yani piyasada elektronik parça satıcılarından 12 V. notebook adaptörü diye ararsanız, hem kaliteli adaptör alırsınız, hemde süprizle karşılaşmazsınız.

    Cihazı İstanbul'da Celsa elektroniğe götürünüz. Uygun fiyatla onaracaklardır. Firma irtibat bilgilerine google'dan ulaşabilirsiniz.

    Kolay gelsin.




  • quote:


    Orijinalden alıntı: serkanguzel_

    Geçmiş olsun. Adaptörün patladığını ilk defa sizden duyuyorum.

    Adaptör içinden kısa devre olduysa, cihaza zarar verebilir. Başka türlü zarar vermesi mümkün değildir. Ama her durumda adaptör patlamaz yani... Isıdan dolayı bakalit plastiğini eritebilir v.s. Ama patlamaz. Çünkü adaptörlerin içinde batarya yoktur.

    2 amper'lik adaptör'ler cihazınız için fazlasıyla yeterlidir. Yeterki adaptör dandik bir adaptör olmasın. 12 Volt ile çalışan notebook adaptör'leri var. Ben eski DM 500s cihazıma almıştım zamanında... Mustang marka idi galiba... Yani piyasada elektronik parça satıcılarından 12 V. notebook adaptörü diye ararsanız, hem kaliteli adaptör alırsınız, hemde süprizle karşılaşmazsınız.

    Cihazı İstanbul'da Celsa elektroniğe götürünüz. Uygun fiyatla onaracaklardır. Firma irtibat bilgilerine google'dan ulaşabilirsiniz.

    Kolay gelsin.

    Biraz amiyane bir tabir kullandım ama ne demek istediğim anlaşılmış . Yanıtınız için teşekkürler, umarım kurtarırım cihazı.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: serkanguzel_

    quote:

    Orijinalden alıntı: gimmeluck

    selamlar,

    2 yıldır
    DM800se Sim2.1 OE1.6 , şu arkasında küçük flash duğmeli, wifi lı olan modeli kullanıyorum

    ALPS tunerlı,

    dün akşam Tuner failed dedi birden, aç kapa yapınca OpenPli açılış resmi geliyor , gidiyo tekrar geliyor, bir türlü boot edemedi.
    fişten çıkarıp taktım ve
    hooop artık makinayı başlatınca sadece Tık TIK diye ses geliyor Tunerın oldugu taraftan, kırmızı ısıkvar orda... ve hiç açılmıyor artık..

    yani power sorunuymuş gibi davranıyor ama nette Bir kaç yerde baktım, Tuner yüzünden de olurmuş- pek mantıklı gelmedi ama ..

    neyine nasıl baktırsam acaba Serkan bey?

    Tuner nedeniyle de olabilir. Ancak cihazın açılması lazımdı !

    Cihaz açılmıyorsa, ilk olarak adaptör'den şüphe duymak gerekir. Tabi adaptör'den cihaza 12 volt giriş jak'ını da dikkate almak gerekir. 12 volt giriş jak'ı ile oynayın bakalım, cihaz açılıyor mu ?

    Bu cihazdaki tuner sök-tak tiptedir. Ancak tuner slot'u kendine özgü olduğu için, slotuna yerleşirken PC'lerdeki gibi, net bir giriş biçimi yoktur. Hal böyle olunca, tuner slotundan yarım milim kadar oynasa, sinyal almayabiliyor.

    Birkaç deneme ile tuner'i slot'a tam oturtmaya çalışın.

    Hala açılış yoksa, 12 volt giriş jak'ı da normal ise, bir başka adaptör ile deneme yapın.

    Kolay gelsin.

    hocam merhaba,

    biraz tunerı oynatıyım dedim yerinden , ama sonra harddiski çıkarmak geldi aklıma içinde 3,5" hdd vardı da.

    artık tıktık sesi verip elektrik gelmiyomus gibi hiç açılmayan cihaz, HDDyi cıkarınca bu sefer farklı davrandı,
    Cihazın kendi mini ekranında boot flash yazıyor yuklemye calısıp hoop yine başa donuyor yine boot flash yazıyor ve boyle devam ediyor flash boot yazdıgında ekranında devamını getiremiyip yine boot etmeye calısıp duruyor yani.

    ben de arkasındaki mini flashup dugmesi ve power sdugmesine basılı tutarak modemden IP almasını sagladım,
    ve de 1 yıldır kullandıgım OPENpli romu pc den interent expolorerdan flashladım.,

    ama açınca yine boot etmeye calısıp yine edemiyor ve defalarca deniyor kendi..
    (uydu kablosunu takmadım)

    Şimdi sorun daha nettir sanırım, ama nerdedir?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: gimmeluck

    hocam merhaba,

    biraz tunerı oynatıyım dedim yerinden , ama sonra harddiski çıkarmak geldi aklıma içinde 3,5" hdd vardı da.

    artık tıktık sesi verip elektrik gelmiyomus gibi hiç açılmayan cihaz, HDDyi cıkarınca bu sefer farklı davrandı,
    Cihazın kendi mini ekranında boot flash yazıyor yuklemye calısıp hoop yine başa donuyor yine boot flash yazıyor ve boyle devam ediyor flash boot yazdıgında ekranında devamını getiremiyip yine boot etmeye calısıp duruyor yani.

    ben de arkasındaki mini flashup dugmesi ve power sdugmesine basılı tutarak modemden IP almasını sagladım,
    ve de 1 yıldır kullandıgım OPENpli romu pc den interent expolorerdan flashladım.,

    ama açınca yine boot etmeye calısıp yine edemiyor ve defalarca deniyor kendi..
    (uydu kablosunu takmadım)

    Şimdi sorun daha nettir sanırım, ama nerdedir?

    Yeni yazılım yüklediğinize göre, adaptör beslemekte yetersiz kalıyor sanırım. Yani adaptörün içindeki direçlerden bir kaçı değerini yitirmiş olacakki, cihaza yeteri amper'i sağlayamıyor.

    Adaptör tamir cihetine gdilebilir. Yada yeni bir adaptör alabilirsiniz. Yeni adaptör almak daha pratik olur sanırım.

    Piyasada 12 Volt kaliteli notebook adaptörleri var. Küçük elektronik parça satan esnaflardan birine uğrarsanız, kolayca bulunur. Ben zamanında eski DM 500s cihazıma notebook adaptörü almıştım. Mustang markaydı sanırım. 20 TL'ye almıştım...

    Notebook adaptörü tavsiye etme maksadım, notebook adaptörleri 5 watt'a kadar olan akım değeri ile besleme sağlayabiliyor.

    Kullandığımız Dream'lerin ise, adaptör'leri 1 watt'lıktır. İçindeki bileşimlerden birinin değeri düştü mü, cihazı uygun şartlarda beslemekte yetersiz kalıyor.

    Malum üretim maliyetlerini en aza indirmek için, adaptörleri minimum besleme değerlerini ile imal ediyorlar.

    Kolay gelsin.




  • Evet cihazı Serken hocamın tavsiye ettiği yere götürdüm, sonuç olarak cihazın işlemcisinin altındaki çipler dahi yanmış, 300 liralık masraf çıktı.Tabii böyle bir masrafa girmek pek mantıklı gözükmüyor. Anlayacağınız cihaz çöp oldu. Özellikle görüntü kalitesi için bu cihazı seçmiştim ama yaklaşık 20 ay kullanabildim.Şimdi işin yoksa yeni uydu alıcısı ara dur
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hedgehog24

    Evet cihazı Serken hocamın tavsiye ettiği yere götürdüm, sonuç olarak cihazın işlemcisinin altındaki çipler dahi yanmış, 300 liralık masraf çıktı.Tabii böyle bir masrafa girmek pek mantıklı gözükmüyor. Anlayacağınız cihaz çöp oldu. Özellikle görüntü kalitesi için bu cihazı seçmiştim ama yaklaşık 20 ay kullanabildim.Şimdi işin yoksa yeni uydu alıcısı ara dur

    Ben hala hayret ediyorum. Adaptördeki sorun, cihazın işlemcisine kadar sirayet etmez. Ayrıca bu cihazın işlemcisinin altında başka chip yoktur. Ne chip'i ? Cihaz board'unun arkasını kastediyorsanız, board'un arkası boştur. Sadece kullanılan komponentlerin bacak lehimleri olur. Ama chip olmaz.

    Yine ayrıca işlemciye sirayet etmesi mümkün değil. Çünkü işlemciye ulaşıncaya kadar, yol üzerinde bir sürü SMD direnç var. SMD dirençler aynı zamanda fazla akıma karşı chip'leri korur. Yani hiç bir zaman mümkün olmayacak birşeyi yazmışsınız. Hadi diyeceğim, cihaza çay döküldü, sıvı temasına maruz kaldı gibi sebeğler nedeniyle, bahsettiğiniz türde bir hasar ortaya çıkar.

    Velhasılı, iki defadır yazdığınız mesajlarınıza hayret ediyorum.

    * Adaptör patladı, ( Sonra bu sözünüz tabir şekli olduğu anlaşıldı. )

    * İşlemcinin altındaki chipler yanmış

    Yani eğer bu da bir tabir ise, açıklanmaya muhtaç. Tabir değilse, eşyanın mantığına aykırı !?

    Eksenuydu'dan server hariç, aynı klon 800se cihazı, 400 TL'ye alabilirsiniz. Yani celsa, sıfırı 400 TL olan bir cihaz için 300 TL istememeliydi. İstediğine göre tamir etmek istememiş olabilir diye değerlendirmekteyim.

    Cihazın board'unda hasar gözle görünüyorsa ( kavrulma gibi ), resmini çekip bana gönderebilir misiniz ? Durum nedir, görüp bir karar oluşturmaya çalışacağım.

    Ben yurtdışındayım, şahsen ilgilenemem. Ama cihazınızı Türkiye'de bu işlerin ustası olan bir yakınıma yönlendirebilirim.

    Kolay gelsin.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: serkanguzel_

    quote:

    Orijinalden alıntı: hedgehog24

    Evet cihazı Serken hocamın tavsiye ettiği yere götürdüm, sonuç olarak cihazın işlemcisinin altındaki çipler dahi yanmış, 300 liralık masraf çıktı.Tabii böyle bir masrafa girmek pek mantıklı gözükmüyor. Anlayacağınız cihaz çöp oldu. Özellikle görüntü kalitesi için bu cihazı seçmiştim ama yaklaşık 20 ay kullanabildim.Şimdi işin yoksa yeni uydu alıcısı ara dur

    Ben hala hayret ediyorum. Adaptördeki sorun, cihazın işlemcisine kadar sirayet etmez. Ayrıca bu cihazın işlemcisinin altında başka chip yoktur. Ne chip'i ? Cihaz board'unun arkasını kastediyorsanız, board'un arkası boştur. Sadece kullanılan komponentlerin bacak lehimleri olur. Ama chip olmaz.

    Yine ayrıca işlemciye sirayet etmesi mümkün değil. Çünkü işlemciye ulaşıncaya kadar, yol üzerinde bir sürü SMD direnç var. SMD dirençler aynı zamanda fazla akıma karşı chip'leri korur. Yani hiç bir zaman mümkün olmayacak birşeyi yazmışsınız. Hadi diyeceğim, cihaza çay döküldü, sıvı temasına maruz kaldı gibi sebeğler nedeniyle, bahsettiğiniz türde bir hasar ortaya çıkar.

    Velhasılı, iki defadır yazdığınız mesajlarınıza hayret ediyorum.

    * Adaptör patladı, ( Sonra bu sözünüz tabir şekli olduğu anlaşıldı. )

    * İşlemcinin altındaki chipler yanmış

    Yani eğer bu da bir tabir ise, açıklanmaya muhtaç. Tabir değilse, eşyanın mantığına aykırı !?

    Eksenuydu'dan server hariç, aynı klon 800se cihazı, 400 TL'ye alabilirsiniz. Yani celsa, sıfırı 400 TL olan bir cihaz için 300 TL istememeliydi. İstediğine göre tamir etmek istememiş olabilir diye değerlendirmekteyim.

    Cihazın board'unda hasar gözle görünüyorsa ( kavrulma gibi ), resmini çekip bana gönderebilir misiniz ? Durum nedir, görüp bir karar oluşturmaya çalışacağım.

    Ben yurtdışındayım, şahsen ilgilenemem. Ama cihazınızı Türkiye'de bu işlerin ustası olan bir yakınıma yönlendirebilirim.

    Kolay gelsin.

    Ben CELSA nın sahibi olarak 300 tl gibi bir tamir fiyatı vermedim.vermeyiz
    çok hasarlı cihazlarda müşterilerimize yaptığımız tek tavsiye tamir etmeye değmez tavsiyesidir




  • quote:

    Orijinalden alıntı: celsa

    Ben CELSA nın sahibi olarak 300 tl gibi bir tamir fiyatı vermedim.vermeyiz
    çok hasarlı cihazlarda müşterilerimize yaptığımız tek tavsiye tamir etmeye değmez tavsiyesidir

    Açıklamanız oldukça yeterlidir. Çok teşekkür ederim.

    Saygılar, sevgiler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: celsa

    quote:

    Orijinalden alıntı: serkanguzel_


    Ben hala hayret ediyorum. Adaptördeki sorun, cihazın işlemcisine kadar sirayet etmez. Ayrıca bu cihazın işlemcisinin altında başka chip yoktur. Ne chip'i ? Cihaz board'unun arkasını kastediyorsanız, board'un arkası boştur. Sadece kullanılan komponentlerin bacak lehimleri olur. Ama chip olmaz.

    Yine ayrıca işlemciye sirayet etmesi mümkün değil. Çünkü işlemciye ulaşıncaya kadar, yol üzerinde bir sürü SMD direnç var. SMD dirençler aynı zamanda fazla akıma karşı chip'leri korur. Yani hiç bir zaman mümkün olmayacak birşeyi yazmışsınız. Hadi diyeceğim, cihaza çay döküldü, sıvı temasına maruz kaldı gibi sebeğler nedeniyle, bahsettiğiniz türde bir hasar ortaya çıkar.

    Velhasılı, iki defadır yazdığınız mesajlarınıza hayret ediyorum.

    * Adaptör patladı, ( Sonra bu sözünüz tabir şekli olduğu anlaşıldı. )

    * İşlemcinin altındaki chipler yanmış

    Yani eğer bu da bir tabir ise, açıklanmaya muhtaç. Tabir değilse, eşyanın mantığına aykırı !?

    Eksenuydu'dan server hariç, aynı klon 800se cihazı, 400 TL'ye alabilirsiniz. Yani celsa, sıfırı 400 TL olan bir cihaz için 300 TL istememeliydi. İstediğine göre tamir etmek istememiş olabilir diye değerlendirmekteyim.

    Cihazın board'unda hasar gözle görünüyorsa ( kavrulma gibi ), resmini çekip bana gönderebilir misiniz ? Durum nedir, görüp bir karar oluşturmaya çalışacağım.

    Ben yurtdışındayım, şahsen ilgilenemem. Ama cihazınızı Türkiye'de bu işlerin ustası olan bir yakınıma yönlendirebilirim.

    Kolay gelsin.

    Ben CELSA nın sahibi olarak 300 tl gibi bir tamir fiyatı vermedim.vermeyiz
    çok hasarlı cihazlarda müşterilerimize yaptığımız tek tavsiye tamir etmeye değmez tavsiyesidir

    Pekala elektronik tabirle hakim olmadığım görülmüştür.( zaten öyle bir iddiamda olmadı ).Olayı tekrar baştan aktarayım. Babam televizyon izlerken görüntünün gittiğini söyleyerek beni çağırdı.Ben de geldiğimde uydu alıcısının çalışmadığını gördüm.Adaptörden şüphelensem de bir kez daha adaptörü fişten çıkarıp taktığım sırada kıvılcım çıkarttı.(hatta elime dahi isi bulaştı.) Durum bundan ibaret.

    Bugün telefonda bana söyleneni sizlere aktardım, benim burada kimseyi yanlış yönlendirmek gibi bir niyetim yok. Celsa elektronikte bana cihazın tamirinin 300 liraya denk geleceğini söylerken, tamir edilmeye değmeyeceği tavsiyesinde de bulundu Umarım yeterince açık olmuşumdur.İyi günler...




  • Buradaki mesajınızda bizzat götürdüğünüzü beyan etmişsiniz !?

    quote:

    Orijinalden alıntı: hedgehog24

    Evet cihazı Serkan hocamın tavsiye ettiği yere götürdüm, sonuç olarak cihazın işlemcisinin altındaki çipler dahi yanmış, 300 liralık masraf çıktı.Tabii böyle bir masrafa girmek pek mantıklı gözükmüyor. Anlayacağınız cihaz çöp oldu. Özellikle görüntü kalitesi için bu cihazı seçmiştim ama yaklaşık 20 ay kullanabildim.Şimdi işin yoksa yeni uydu alıcısı ara dur





    quote:

    Orijinalden alıntı: hedgehog24

    Pekala elektronik tabirle hakim olmadığım görülmüştür.( zaten öyle bir iddiamda olmadı ).Olayı tekrar baştan aktarayım. Babam televizyon izlerken görüntünün gittiğini söyleyerek beni çağırdı.Ben de geldiğimde uydu alıcısının çalışmadığını gördüm.Adaptörden şüphelensem de bir kez daha adaptörü fişten çıkarıp taktığım sırada kıvılcım çıkarttı.(hatta elime dahi isi bulaştı.) Durum bundan ibaret.

    Bugün telefonda bana söyleneni sizlere aktardım, benim burada kimseyi yanlış yönlendirmek gibi bir niyetim yok. Celsa elektronikte bana cihazın tamirinin 300 liraya denk geleceğini söylerken, tamir edilmeye değmeyeceği tavsiyesinde de bulundu Umarım yeterince açık olmuşumdur.İyi günler...


    Bu mesajınızda ise, telefonda görüştüğünüzü beyan ediyorsunuz !?

    Herneyse... Başkaca bir açıklama yapmanıza gerek yoktur.

    Konu anlaşılmıştır.




  • 
Sayfa: önceki 9091929394
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.