Şimdi Ara

Dragos Monitör Aldım - 1210 ₺ - 165 hz 1 ms - Freesync

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
1
Favori
3.065
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar Dragos marka monitör aldım. Birçok kişi bilinmeyen marka monitör almaktan çekiniyor. Malum asgari ücret kadar para ediyor monitörler. Amacım f/p 144 hz monitör almaktı. Ama 1080 tl 'ye bulduğum monitörde yorumlarda hepsinde 2-3 ölü piksel olduğunu görünce vazgeçtim. Ve Dragos Gaming Pro GP-C238FHD modeline denk geldim. 1210 tl 'ye satılıyor, ve 165 hz 1 ms. Ayrıca Freesync desteği de var. Kendimce iyi ve kötü yanlarını yazdım. Sorusu olan olursa cevaplarım. Sabah 9 'da elime geçtiği için aceleyle kurdum fazla fotoğraf çekemedim. Zaten internette fazla fotoğrafı yok ama merak eden olursa çekebilirim. Ürün büyük ihtimalle türkiyede üretiliyor. Dil ayarlarında birçok dil var ama resetleyince Türkçe olarak seçili geliyor OSD.


    Dragos Monitör Aldım - 1210 ₺ - 165 hz 1 ms - Freesync


    Monitör gerçek bir f/p ürünü. İçinde beyaz strafor olan kutuyla geliyor. Curved olduğu için strafor ürüne göre yapılmış zarar görmesi zor. İçinden 1 adet display port kablosu(bazılarından hdmi çıkabiliyor, hdmi ile 165 değil 144 alabiliyorsunuz), güç adaptörü(adaptörü ekran içinde değil) ve monitör ayağı(demir döküm) çıkıyor. Monitör ayağının montajını yapmak kolay. 1 adet tornavida ile yapabilirsiniz. Monitörün genel olarak görüntüsü güzel, arkada rgb aydınlatma var. Belirli bir sırada yanıp sönüyor ayarlayamıyorsunuz yada kapatamıyorsunuz, rahatsız edebilir. Altında 1 hdmi , 1 display port, 1 ses için jack çıkışı ve güç girişi bulunuyor. Arka tarafında bir adet hoparlör eklenmiş ama ses çok kötü sanırım 1w yada 2w. Hiç hoparlörünüz yoksa belki iş görebilir sessiz bir ortamda. Ekranın önünde güç ışığının büyük olmaması güzel, göz yormuyor. OSD yani ekran ayarlarını arkadaki joystick üzerinden yapıyorsunuz, ayrıca joystickin içinde de led var. Bana biraz güven vermedi bozulacak gibi hissettiriyor ama ayar yapmak kolay.


    OSD Joystick Ayarları:

    Yukarı İttirme : osd den çıkış - geri tuşu - osd menüsü kapalıyken basınca hdmi veya dp girişlerini hızlıca seçebiliyorsunuz

    Aşağı İttirme : osd menüsünü açıyor ayrıca enter - ok - seçim tuşu

    Sağ : Sağ > menüde yukarı gitme - osd menüsü kapalıyken basınca ayrıca bir tik işareti çıkıyor ne olduğunu bilmiyorum

    Sol : Sol > menüde aşağı gitme - osd menüsü kapalıyken hacim ayarı

    Joystick ortasına tıklama : ekranı kapatma veya açma


    Ekrana gelince ekran ödediğiniz paradan büyük, ayrıca bu fiyata Va panel olması da güzel. Bu modelin curved oranı düşük ama düz ekrandan daha iyi. Ben daha fazla curved isteyenlere Dragos Gaming Pro GP165-238FHD modelini tavsiye ederim. Arasında çok az bir fiyat farkı var. Renkler güzel ve keskin. Siyahlar oled ekrandaki gibi siyah gözüküyor. Ekranın kendisinin mat olması da önemli tabiki. Ama beyaz renkte ghosting oluyor. Çok hızlı hareket eden beyazlar kırmızıya dönüyor. Bunu fareyi hareket ettirince anlıyorsunuz. Monitörün en önemli özelliği 165 hz, 1 ms ve Freesync özelliği olması. Monitörü takar takmaz 165 hz kullanamıyorsunuz 60 hz oluyor. Windows ayarlarından 165 hz seçmeniz gerekiyor. 1 ms özelliğini kullanabilmek için monitörün OSD 'sindeki MPRT ayarını açmanız gerekiyor. Mprt açıkken Freesync kullanamıyorsunuz. Freesync de OSD 'den açılıyor. Freesync açınca 1 ms kullanamıyorsunuz. Bendeki versiyonda OSD 'de bir hata var sanırım. Mprt yani 1 ms özelliğini açıp kullanıyorum. Daha sonra bilgisayarı kapatıp açınca mprt özelliği kapanıyor kendi kendine. Ama freesync açıp, bilgisayarı kapatıp açtığımda freesync açık kalıyor. Her seferinde uğraşmak istemediğimden sadece freesync kullanıyorum ekranı. Ayrıca ekranda 1 adet ölü piksel var. Ama 1080p ekranda görebilmek için beyaz arka planda özellikle aramanız gerekiyor çünkü pikseller küçük. Işık sızdırması vs. yok ekranda. Isınmaya gelince, adaptörü dışarıda olmasına rağmen ekranın altındaki kırmızı kısım adeta yanıyor. Sanırım 30-40 derece vardır. Adaptörü de aynı şekilde tahmini 40-50 derece arası ısınıyor.

    Sonuç: Monitör Kalite olarak çok yüksek değil. Ama fiyatının tamamını hakediyor. Gerçek renk tonu aramıyorsanız. Profesyonel olarak kullanmayacaksanız tercih edilir.

    Bir edit daha ekleyeyim arkadaşlar. Monitörden yada adaptöründen(ikisi de masada olduğundan anlayamadım hangisi) 10-15 db arasında bir ses geliyor. Hani tüplü tv lerden gelen ince bir ses vardır beyninize işleyen. Kulağınızı monitöre 10-15 cm yaklaştırdığınızda geliyor. 30-40 cm uzaktan bakıyorum monitöre ses gelmiyor normalde.




    MS GECİKME TESTİ


    Arkadaşlar https://www.testufo.com/ üzerinden hz testi yaparken bir test yapmak istedim. Doğruluğu tartışılır ama freesync sonuçlarına bakınca bence doğru gibi. En düşük fps i referans aldım ve 1 piksellik çizgi ile işaretledim. En düşük gecikme sırasına göre MPRT > FREESYNC > STANDART


    Dragos Monitör Aldım - 1210 ₺ - 165 hz 1 ms - Freesync

    PANEL TESTİ


    TN - VA - IPS panel testi sitesi buldum. Ve fotoğrafını çektim. Teste göre ortadan bakınca genel olarak gri, yanlardan yeşil görünüyorsa VA panel diyor. Ortadan gri yanlardan yeşil ve mor çıkarsa TN panel diyor. Full gri ise IPS panel. Teste göre VA panel çıktı. Test sitesi: https://mediachance.com/pbrush/monitor.html


    Karşıdan bakma testi:

    Dragos Monitör Aldım - 1210 ₺ - 165 hz 1 ms - Freesync

    Üstten bakma testi:

    Dragos Monitör Aldım - 1210 ₺ - 165 hz 1 ms - Freesync



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi qu4dro -- 23 Şubat 2021; 17:28:1 >







  • Yapay Zekanın Yanıtı

    Dragos Monitör: Bilmeniz Gerekenler

    Uygun Fiyatlı ve Kaliteli Bir Seçim

    Dragos monitörler, uygun fiyatlı olmalarına rağmen kaliteli ve özellikli ürünler sunar. 1210 ? gibi uygun bir fiyata 165 Hz yenileme hızına ve 1 ms tepki süresine sahip bir monitör satın alabilirsiniz. Bu özellikler, oyun ve film deneyimlerinizi iyileştirir.

    Yenilikçi Teknolojiler

    Dragos monitörler, oyuncu topluluğu için özel olarak tasarlanmıştır. FreeSync teknolojisi, ekran yırtılmasını ve takılmalarını azaltmanıza yardımcı olur ve sorunsuz bir oyun deneyimi sunar.

    Çerçevesiz Tasarım

    Dragos Edgeless GP-F28UHD ve GP-C28UHD monitörleri, çerçevesiz tasarımları sayesinde çoklu monitör kurulumları için mükemmeldir. Çerçeveler, görüş alanınızı bölmez ve sürükleyici bir deneyim sağlar.

    Marka Repütasyonu

    Dragos, monitör alanında nispeten yeni bir marka olmasına rağmen, kısa sürede oyuncular arasında popülerlik kazanmıştır. Müşteriler, uygun fiyatlı ve kaliteli monitörleri için Dragos'u takdir etmektedir.

    Sonuç

    Eğer uygun fiyatlı ve kaliteli bir monitör arıyorsanız, Dragos monitörler sizin için iyi bir seçenek olabilir. 165 Hz yenileme hızı, 1 ms tepki süresi ve FreeSync teknolojisi gibi özellikleriyle oyun ve film deneyimlerinizi geliştirin. Çerçevesiz tasarımı sayesinde çoklu monitör kurulumları için de idealdir.

    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Bende dün sipariş ettim gelmesini bekliyorum senin konuyu inceledikten sonra almaya karar verdim. Dp mi hdm mi kullanılmalı sence? Bide 4 5 gündür sıkıntı cıkardı mı deneyimlerini paylaşırsan sevinirim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kalitesiz olan yönlerini yazıda baya detaylı yazdım hocam. Bunlar da kullanımı pek etkilemeyen şeyler bir sorun yok şimdilik.Sadece arkadaki ledler kafasına göre renk değiştiriyor. Aniden kırmızı yeşil vs. yanıp sönüyor ve kapatma tuşu yok bu ledleri.

    Ben dp kablosu tercih ettim çünkü hdmi kablosu ile 144 hz alınabiliyor dp ile 165 hz. Sizinkinin kutusundan dp çıkarsa şanslısınız bence hepsinden dp kablosu çıkmıyormuş sanırım bazılar hdmi oluyormuş. Çıkmazsa da, kablo alacaksanız 19 pinli v1.2 dp kablosu tavsiye ederim. v1.4 olanlar 20 pin olduğundan ekran açılmıyormuş. Fiyatları 60 - 100 tl arası.-

  • Ayni ürünü aldim ve biraz kullandim kutudan dp kablosu cikti, panel kalitesi gercekten cok düşük renkler cok kötü, izleme açısı da ayni sekilde, zaten kotu olan renkler ekrana açı ile baktiginizda cok daha parlak ve beyaz gozukuyor, arkasindaki rgb aydınlatma kafasina gore takılıyor, ghosting sorunu var arka plani siyah bir sitede asagi kaydirdiginizda, kaydirma bitene kadar tum beyaz yazilar okunamaz hale geliyor, 165hz ve tepki süresi gayet iyi ama bendeki urundenmidir bilmiyorum ghosting ve renk kalitesi beni aşırı rahatsız etti urunu kullanamadim, iade ettim.
  • Ayduyd123 kullanıcısına yanıt

    Hocam ekran kaydırırken oluşan siyah ekranda beyaz cisimlerin ghostingi sanırım va panellerin birçoğunda var yada kalitesiz olanlarda. Reddit 'de bunun gibi birçok konu buldum.

    https://www.reddit.com/r/ultrawidemasterrace/comments/j9xavq/is_va_ghosting_really_that_bad/

    Bunun dışında renkler bende karşıdan bakınca normal ama farklı açılardan bakınca renklerde ton değişimi oluyor. Ghostingi ben de yazmıştım siyah arka planda beyaz bir cisim hareket ettirince kırmızı oluyor. Keşke panel ips olsa ama fiyatlar malum. Arkadaşım dün Samsung aldı va panel 144 hz. Onun monitörü gelsin onda da ghosting testi yapacağız onda da varsa fotoğraf atarım konuya. Ben iade etmeyi düşünmüyorum çünkü pek gerçek renk ihtiyacım yok. Oyun için aldım. Yenileme hızı ve büyüklüğü benim için çok yeterli geldi. Çabuk bozulmazsa yada kırmazsam çok memnun kalacağım. Ama kesinlikle alacak kişinin artısına eksisine bakarak alması lazım. Fotoğraf işi, fotoşop, kurgu yapanların uzak durması gereken bir monitör. Ama "gaming pc" isteyen bir çocuğunuz varsa yada öğrenciyseniz ucuza yüksek hz monitör arıyorsanız tavsiye ederim.





  • hayırlı olsun hocam

  • UFO testini Print Screen tuşuyla mı çektin? Dragos Monitör Aldım - 1210 ₺ - 165 hz 1 ms - Freesync Dragos Monitör Aldım - 1210 ₺ - 165 hz 1 ms - Freesync Dragos Monitör Aldım - 1210 ₺ - 165 hz 1 ms - Freesync 

  • qu4dro Q kullanıcısına yanıt

    https://www.testufo.com/ghosting


    bu sayfayı açıp telefonla fotoğrafını çeker misin hocam sana zahmet. ekran görüntüsü aldığın zaman monitörün yansıttığı görüntüyü görmüş olmuyorsun da sadece kaynak resmi görmüş oluyorsun, dolayısıyla gölgeler de görünmüyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaDMaxiBo -- 9 Mart 2021; 15:10:16 >
  • Dragos Monitör Aldım - 1210 ₺ - 165 hz 1 ms - Freesync Dragos Monitör Aldım - 1210 ₺ - 165 hz 1 ms - Freesync Biliyorum hocam benim ekranımdakinin görünmediğini. Testufo 'daki yapmaya çalıştığım test ghosting değil de normal - freesync - mprt arasında gerçekten ms farkı var mı onu test etmekti. Ben de en düşük fps 'de zaten ekran zorlanmayacağı ve en düşük fps i verebileceği için üçünün de en düşük fps 'deki ufo görüntülerini paint üzerinden aynı hizaya getirdim. Ve bence doğru bir test oldu mprt en hızlı daha sonra freesync ve en son normal ayar çıktı. Ama resmi indirip yakınlaştırmanız gerekiyor pikselleri sayabilmek için. Çünkü birkaç piksel farkı var sadece.

    Ghosting konusunda kesinlikle başarısız bir panele sahip. Ama benim için ms ve hz önemli olduğu için çok sorun etmiyorum. Bir de yukarıda da dediğim gibi renkler karşıdan normal ama sağdan soldan bakarsanız hemen değişiyor renklerin doğruluğu.


    Ghosting testi :

    Dragos Monitör Aldım - 1210 ₺ - 165 hz 1 ms - Freesync
    Dragos Monitör Aldım - 1210 ₺ - 165 hz 1 ms - Freesync


    @carlos1111





  • Hayırlı olsun hocam güle güle kullanın. Biraz çokmuş siyahlıklar.


    ama 1300 liraya Acer monitör varmış zaten 165Hz 1ms olanı, 1400 liraya 0.5 ms 165Hz var hatta, çok da fark yokmuş fiyatlar arasında.


    https://www.akakce.com/monitor,1,2.html/8569,143954


    Gerçi siz geçen ay almışsınız o zaman fiyat farkı daha yüksek olabilir. bu aralar indirim oluyor monitörlerde.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaDMaxiBo -- 10 Mart 2021; 15:41:20 >
  • Hocam monitöre havaya Doğru veya yere doğru bakacak şekilde açı verebiliyor muyuz?
    Bende c 236 var. Açı veremedim. Kırılacak diye korkuyorum açıkçası. Kutuda galiba açı verilebiliyor yazıyor ama risk alamadım.
    Ayrıca bu ürünler Rampa ürünleri aklınızda bulunsun. Farklı İthalatçılar var galiba

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Diktatör58 D kullanıcısına yanıt

    Evet hocam açı veriliyor denedim. Ama aşağı pek inmiyor en fazla düz duruyor. Zaten markaya çok takılmamak lazım. Dragos 'un adresi bile yok nasıl bir firmaysa :D sadece distrübitörleri var. Bir gün rampage marka basıp satıyor, bir gün dragos, bir gün başka bir marka

  • Dragos drgb-c236 yı alalı 1 yıldan bir hafta eksik veya fazla oldu
    Monitör de aşırı sararma var. Monitör aşırı ısındığı için parlaklığı %100 kullanırsanız 1 sene dahi gitmeden yarı yarıya sararıyor.
    Ve 2011 model led hp Monitör ile kıyaslayınca berbat renklere sahip
    Kısacası oyun oynamak dışında bu markaya yanaşmayın.

    Bu mesajı attıktan 6 ay sonra edit:
    Cihaz 17 aylıkken garantiye yolladım. 3 hafta sonra sıfır Cihaz iade ettiler. Yeni Cihazda ufak bulutlammalar (siyah ekranda bazı bölgelerde ışık yoğunlaşması)var ama problem olarak görmüyorum. Kutusunun içine Monitör bacaklarını koymamıştım. Sıfır bacakda yolladılar. Bacaktan yana da problem yok. Eski bacağı ben açı verilebilir sanıp zorlandığım için bozmuştum.

    destek konusunda baya şaşırttı diyebilirim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Diktatör58 -- 13 Aralık 2022; 19:18:50 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.