Bildirim
Dragon Age: Origins (2009) [ANA KONU] (17. sayfa)
Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
Merhaba,
Dün akşam bende PC versiyonunu kurdum (skidrow sürümünü).
Yalnız NPC lerle konuşmalarda dialog sesini alamıyorum ve subtitle açmam rağmen çıkmıyor.
Müziklerde, efektlerde ve oyun içinde kendi karakterimin sesinde sorun yok. Audihg ses kartı ve vista ultimate 32 bir kullanıyorum.
Benzer sorunu veya çözüm önerisi olan var mı ?
Teşekkürler. -
slm arkadaslar bu oyunu bugun kurdum ama baslangıcta oyunu şoyel bır yazı cıktı while paused you can issue orders to your character.ringht-click on your desired destination bu oyunu nasıl oynayacam bılgı verırsenız sevınırım oyunu cok oynamak ıstıyorum oyunu hemen baslangıcta -
quote:
Orijinalden alıntı: casparza
Merhaba,
Yalnız NPC lerle konuşmalarda dialog sesini alamıyorum ve subtitle açmam rağmen çıkmıyor.
Müziklerde, efektlerde ve oyun içinde kendi karakterimin sesinde sorun yok. Audihg ses kartı ve vista ultimate 32 bir kullanıyorum.
Teşekkürler.
repack sorunu olabilir. yani o dediğin sürümü yapanlar seslerin bazılarını dosyayı küçültmek amaçlı silmiş olabilirler. keşke başka bi versiyonunu indirseydin. -
quote:
Merhaba,
Teşekkürler.
Öyle bir sorunla karşılaşmadım. Ama sanırsam options - audio bölümünde 'force stereo' diye bir yer vardı. Onu işaretleyip bir de öyle dene. Bazı oyunlar ses kartının dört kanalını da kullanmaya çalışabiliyor sen stereo hoparlör kullansan bile. Eğer dialogları jak bağlamadığın diğer kanala dağıtıyorsa ondan ses çıkmıyor olabilir.
-
quote:
Orijinalden alıntı: keremg
Aman be dostum ne yaptın sen? Belki Mass Effect'in grafikleri kadar iyi değil tamam ama nasıl olurda NWN2 ve Drakensang gibi oyunların grafikleriyle kıyaslayabiliyorsun? Aralarında çok fark var. Ancak yinede dediğin gibi abartı grafiklerin olmaması bir yandan iyi. Çok güzel optimize edilmiş oyun. 4830 ile 1440x900 de Full detay 8x AA ile oynuyorum en ufak kasma yok oyunda. Ben Risen'ı da oynadım, Drakensang'ide ama hiç biri bu oyun kadar sarmadı. Gerek oynanış, gerek senaryo ve sinematikler hepsi şahane. Bu arada elf presetleri çirkin haklısın ama uğraşırsan orda bir sürü ayar var, ortaya güzel şeyler çıkarabiliyorsun
Yanlış anlaşılmasın Dragon Age içerik olarak hakikaten çok derin ve ayrıntılı bir oyun. Klasik olacağı zaten çıkmadan belliydi. Sadece ben oyunu grafiksel olarak gözümde fazla büyütmüşüm, beklentilerim bu konuda tavan yapmış, o yüzden bir miktar görüntüler beni hayal kırıklığına uğrattı. Ama, bir daldım mı oyunun içine iki günde grafik mrafik umurumda olmaz (Risen'ı bitiremedim halen bir bitsin de hele) .
-
Sanırım çıkmış tüm rpgleri oynadım, hatta bir çoğunu 5-6 kere ( KoTOR bir haftada 4 kere bitirmiştim ) ama hiçbiri bu kadar içine çekmedi beni. Tamam KoTOR harika, Witcher süper, Mass Effect, Risen, NWN vs. çok iyiler ama hiçbirinde kendimi gerçekten oynadığım karakter gibi hissedemedim. Ama bu oyunda daha başlar başlamaz sanki gerçekten annemle konuştum, gerçekten koridorlarda dolaştığım yerde yaşadım.
Beklediğimden çok çok daha iyi çıktı oyun.
Tavsiyem oyunu mutlaka orjinal alın ve DLC`lerin tamamını yapabilirseniz edinin. Şu an 16 ya da 18 tane var sanırım ve oyunun başında size büyük kolaylık sağlıyor.
Ek tavsiye: Sakın Nightmare`de başlamayın yoksa odanızdan çıkıp mutfağa gitmeniz bile 1.5 saat alıyor.
-
YOKMU OYUNUN TR DE ORJİNAL BULABİLECEGİMİZ BİYER YAHU! CIKTI AVRUPADA TUM DUNYADA BİZE 20 SİNDE GELCEECEK! REZALET -
Baldur's Gate'ciler için:
Oyunda mouse wheel'ı geri doğru döndürdüğümüzde, yılların emektarı, sevdiğimiz izometrik kameramıza kavuşuyoruz. Burada sağ tuşa basılı tutarak NPClerimizi seçebiliyoruz. Karakterlerimizi yürütmek için BG'den farklı olarak sol tuş yerine farenin sağ tuşuna basıyoruz. İster sol, ister sağ tuş ile, ve tabiki karakter portrelerinden istediğimiz karakteri seçip komut veriyoruz. Karakterlerimizin üzerine tıkladığımızda aynı BG'de (ve NWN2'de) olduğu alt köşeye quickbar'a özel yeteneklerimizi ve büyülerimizi yerleştirip kısa yol tuşları ile çağırabiliyoruz. Her yetenek kullanıldıktan sonra bir süre devre dışı kalıyor, yavaş yavaş doluyor. Karakter AI'larını kapatan bir menüye veya tuşa denk gelmedim (BG'de A tuşu vardı, NWN2'de de teker teker her NPC'nin davranışlarını karakter menüsünden ayarlayabiliyorduk). Ama inşallah vardır, kendi başına hareket eden NPCleri sevmem. BGlerde (ve diğer Infinite Engine oyunlarında) ekranda etkileşimleri, sandıkları görebildiğimiz Alt tuşu, DA'da Tab tuşu olmuş. Tab'a bastığımızda karakter isimlerine varıncaya kadar ekranda herşey gösteriliyor. NPCler ile yine sağ tuş ile konuşabiliyoruz. Elbetteki BG'den farklı olarak onuşmaya başladığınız anda Kotor, Mass Effect tarzı bir dialog kamerasına geçiyor oyun.
Ayrıca oyunda bir mekandan diğerine geçmek istediğinizde oyunun 'gather your party before venturing forth' demesi BG fanatiklerinde bir anlık bir nostalji yaşatacaktır.
İzometrik açıdan sıkılıp Kotor açısına geçmek için tek yapmanız gereken mouse wheelını ileri ittirmek. Kamera önce daha yakın bir izometrik açıya geçiyor ki, savaşların görselliği açısından tercih edebilirsiniz. Daha sonra da üçüncü kişi açısına dönüyor.
BG'nin zorluğunu oyunda hissetmek isteyen arkadaşlar oyunu 'hard'a getirsin. Hard zorluk seviyesi eski RPG kurtlarını tatmin edecek cinsten. Bu zorluk seviyesinde taktik geliştirmeden hareket ederseniz kısa sürede bütün grup üyelerini yere serilmiş vaziyette bulursunuz. Bununla da yetinmeyenlere oyun 'nghtmare' seviyesi sunuyor ki sanırsam ben iyice psikopata bağlayıp bu zorlukta oynayacağım. Ama ben taktik sevmem, dan dun girerim diyenlere de oyunun easy ve normal seviyeleri emirlerine amade.
BG'den en büyük farkları gruptaki NPClerin HPleri 0'a inse de ölmemeleri. BG'de bilirsiniz bir karakterin HPsi 0'a düştü mü ölürdü. DA'da ise HPsi 0 olan bayılıp yere düşüyor. Eğer en az bir kişi ayakta savaşı bitirebilirseniz full health ayağa kalkıyorlar. Yani aynı NWN2'deki gibi bir oynanış izlenmiş. Yalnız DA'yı daha da zorlaştırmak, hardcore yapmak isteyen arkadaşlar benim NWN2'de uyguladığım bir karakter bile yere düşerse yeniden load yap tekniğini kullanabilirler. NPClerin hepsi aynı Exp havuzunu paylaşıyorlar yine NWN2'ye benzer şekilde. BG'deki gibi herkesin ayrı exp olayı yok. Bu durum oyunun istediğiniz yerinde NPC değişirmenizi kolaylaştırıyor. BG'de savaş sırasında veya düşman görünce asla kaydedemezdiniz, burada ise save konusunda bir kısıtlama yok. Tabi nostalji yaşamak isteyen arkadaşlar savaş ortasında oyunu kaydetmeme yolunu uygulayabilir.
BG'de bir şeyin üzerine tıkladığımızda ekranda bu nesne ile ilgili açıklama gelirdi. Şimdi ise tıkladığımız nesne hakkında bilgi, özel bir bilgi ekranı var (adını hatırlamadım) ona ekleniyor. BG'de olduğu gibi zengin açıklamalar mevcut. Daha oyunun başından itibaren okuyabilecek pek çok kitap buluyorsunuz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gokyabgu -- 4 Kasım 2009; 14:38:33 >
-
quote:
Orijinalden alıntı: Gokyabgu
Oyunda mouse wheel'ı geri doğru döndürdüğümüzde, yılların emektarı, sevdiğimiz izometrik kameramıza kavuşuyoruz. Burada sağ tuşa basılı tutarak NPClerimizi seçebiliyoruz. Karakterlerimizi yürütmek için BG'den farklı olarak sol tuş yerine farenin sağ tuşuna basıyoruz. İster sol, ister sağ tuş ile, ve tabiki karakter portrelerinden istediğimiz karakteri seçip komut veriyoruz. Karakterlerimizin üzerine tıkladığımızda aynı BG'de (ve NWN2'de) olduğu alt köşeye quickbar'a özel yeteneklerimizi ve büyülerimizi yerleştirip kısa yol tuşları ile çağırabiliyoruz. Her yetenek kullanıldıktan sonra bir süre devre dışı kalıyor, yavaş yavaş doluyor. Karakter AI'larını kapatan bir menüye veya tuşa denk gelmedim (BG'de A tuşu vardı, NWN2'de de teker teker her NPC'nin davranışlarını karakter menüsünden ayarlayabiliyorduk). Ama inşallah vardır, kendi başına hareket eden NPCleri sevmem. BGlerde (ve diğer Infinite Engine oyunlarında) ekranda etkileşimleri, sandıkları görebildiğimiz Alt tuşu, DA'da Tab tuşu olmuş. Tab'a bastığımızda karakter isimlerine varıncaya kadar ekranda herşey gösteriliyor. NPCler ile yine sağ tuş ile konuşabiliyoruz. Elbetteki BG'den farklı olarak onuşmaya başladığınız anda Kotor, Mass Effect tarzı bir dialog kamerasına geçiyor oyun.
Ayrıca oyunda bir mekandan diğerine geçmek istediğinizde oyunun 'gather your party before venturing forth' demesi BG fanatiklerinde bir anlık bir nostalji yaşatacaktır.
İzometrik açıdan sıkılıp Kotor açısına geçmek için tek yapmanız gereken mouse wheelını ileri ittirmek. Kamera önce daha yakın bir izometrik açıya geçiyor ki, savaşların görselliği açısından tercih edebilirsiniz. Daha sonra da üçüncü kişi açısına dönüyor.
BG'nin zorluğunu oyunda hissetmek isteyen arkadaşlar oyunu 'hard'a getirsin. Hard zorluk seviyesi eski RPG kurtlarını tatmin edecek cinsten. Bu zorluk seviyesinde taktik geliştirmeden hareket ederseniz kısa sürede bütün grup üyelerini yere serilmiş vaziyette bulursunuz. Bununla da yetinmeyenlere oyun 'hardcore' seviyesi sunuyor ki sanırsam ben iyice psikopata bağlayıp hardcore oynayacağım. Ama ben taktik sevmem, dan dun girerim diyenlere de oyunun easy ve normal seviyeleri emirlerine amade.
BG'den en büyük farkları gruptaki NPClerin HPleri 0'a inse de ölmemeleri. BG'de bilirsiniz bir karakterin HPsi 0'a düştü mü ölürdü. DA'da ise HPsi 0 olan bayılıp yere düşüyor. Eğer en az bir kişi ayakta savaşı bitirebilirseniz full health ayağa kalkıyorlar. Yani aynı NWN2'deki gibi bir oynanış izlenmiş. Yalnız DA'yı daha da zorlaştırmak, hardcore yapmak isteyen arkadaşlar benim NWN2'de uyguladığım bir karakter bile yere düşerse yeniden load yap tekniğini kullanabilirler. NPClerin hepsi aynı Exp havuzunu paylaşıyorlar yine NWN2'ye benzer şekilde. BG'deki gibi herkesin ayrı exp olayı yok. Bu durum oyunun istediğiniz yerinde NPC değişirmenizi kolaylaştırıyor. BG'de savaş sırasında veya düşman görünce asla kaydedemezdiniz, burada ise save konusunda bir kısıtlama yok. Tabi nostalji yaşamak isteyen arkadaşlar savaş ortasında oyunu kaydetmeme yolunu uygulayabilir.
Güzel açıklamalar sağol.
-
quote:
Orijinalden alıntı: Lanore
Sanırım çıkmış tüm rpgleri oynadım, hatta bir çoğunu 5-6 kere ( KoTOR bir haftada 4 kere bitirmiştim ) ama hiçbiri bu kadar içine çekmedi beni. Tamam KoTOR harika, Witcher süper, Mass Effect, Risen, NWN vs. çok iyiler ama hiçbirinde kendimi gerçekten oynadığım karakter gibi hissedemedim. Ama bu oyunda daha başlar başlamaz sanki gerçekten annemle konuştum, gerçekten koridorlarda dolaştığım yerde yaşadım.
Tavsiyem oyunu mutlaka orjinal alın ve DLC`lerin tamamını yapabilirseniz edinin. Şu an 16 ya da 18 tane var sanırım ve oyunun başında size büyük kolaylık sağlıyor.
Ek tavsiye: Sakın Nightmare`de başlamayın yoksa odanızdan çıkıp mutfağa gitmeniz bile 1.5 saat alıyor.
Dragon Age ne zaman DLC cıktı yahu...Daha oyun cıkalı 2-3 gün oldu...Daha cıkmadan ufak eklentiler mi yapıyor millet ...Bu arada ben 20'sine kadar bekleyemeceğim galiba,ondan netten bulup oynayacağım büyük ihtimal
-
kopya almayın diyicem ama ne deseniz haklısınız millet bitirirken 20 sine kadar beklemek cok kotu... ama oyun tam bir arsivlik yani ben inat ettim kulaklarımı tıkadım orjinal alıcam bu oyunu ver arsivleyecem
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zotokan -- 4 Kasım 2009; 15:08:05 > -
quote:
Orijinalden alıntı: Gokyabgu
BG'nin zorluğunu oyunda hissetmek isteyen arkadaşlar oyunu 'hard'a getirsin. Hard zorluk seviyesi eski RPG kurtlarını tatmin edecek cinsten. Bu zorluk seviyesinde taktik geliştirmeden hareket ederseniz kısa sürede bütün grup üyelerini yere serilmiş vaziyette bulursunuz. Bununla da yetinmeyenlere oyun 'nghtmare' seviyesi sunuyor ki sanırsam ben iyice psikopata bağlayıp bu zorlukta oynayacağım. Ama ben taktik sevmem, dan dun girerim diyenlere de oyunun easy ve normal seviyeleri emirlerine amade.
BG'de bir şeyin üzerine tıkladığımızda ekranda bu nesne ile ilgili açıklama gelirdi. Şimdi ise tıkladığımız nesne hakkında bilgi, özel bir bilgi ekranı var (adını hatırlamadım) ona ekleniyor. BG'de olduğu gibi zengin açıklamalar mevcut. Daha oyunun başından itibaren okuyabilecek pek çok kitap buluyorsunuz.
Açıklama için teşekkürler... Peki Baldur's Gate gibi partindeki karakterler arasında etkileşim var mı? Her birinin ayrı bir hayat görüşü,görevi.. vb
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Frostlord -- 4 Kasım 2009; 15:21:03 >
-
quote:
Orijinalden alıntı: MeaCulpa_27
quote:
Dragon Age ne zaman DLC cıktı yahu...Daha oyun cıkalı 2-3 gün oldu...Daha cıkmadan ufak eklentiler mi yapıyor millet ...Bu arada ben 20'sine kadar bekleyemeceğim galiba,ondan netten bulup oynayacağım büyük ihtimal
Eklentiler fanmade değil hepsi resmi ama birçoğu yüzüktü sapkaydı vs. şeklinde itemlerden oluşuyor. Ancak farklı ve içeriği geniş olanlarda mevcut, son baktığımda toplam 18dlc görünüyordu, oyun içerisinden de download menüsü aracılığı ile bunları edinebilirsiniz.
Bu arada bir + daha veriyorum oyuna. Neredeyse tüm EA dağıtımındaki oyunlar EA Games logosunu geçmek imkansız ama bu oyun buna izin veriyor ya gözüme girdi birkez daha.
-
Hard seviyesinde oyun gerçekten zorluyor,redcliffe resmen kabus gibiydi,nasıl sağ çıktım ordan hala bilmiyorum -
quote:
Orijinalden alıntı: YodaTheMaster
quote:
Merhaba,
Teşekkürler.
repack sorunu olabilir. yani o dediğin sürümü yapanlar seslerin bazılarını dosyayı küçültmek amaçlı silmiş olabilirler. keşke başka bi versiyonunu indirseydin.
quote:
Öyle bir sorunla karşılaşmadım. Ama sanırsam options - audio bölümünde 'force stereo' diye bir yer vardı. Onu işaretleyip bir de öyle dene. Bazı oyunlar ses kartının dört kanalını da kullanmaya çalışabiliyor sen stereo hoparlör kullansan bile. Eğer dialogları jak bağlamadığın diğer kanala dağıtıyorsa ondan ses çıkmıyor olabilir.
Repack sorunu olamaz aynı sürümü arkadaşıma verdim sorun yok, ayrıca force stereo yuda denedim çalışmadı.
Ayrıca NPC lerin isimleri saçma sapan dosya isimleri şeklinde yazıyor bende oyunda.
Neyse tekrar bir install yapıp audigy driverlarını updatede edicem.
teşekkürler.
-
quote:
Orijinalden alıntı: MeaCulpa_27
quote:
Bu EA'nın kopyaya karşı uygulayacağı bir sistem. DLCleri oyunun orjinaline sahip olanlar oyunun içinden çıkan seriallar ile bedava indirebilecek. DLCler çalışmadan önce sanırsam internetten kendini aktive edecekb Kopya oynayanların seriallarını sistem kabul etmediğinden indiremeyecekler. Bu da onları orjinal almaya zorlayacak.
-
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: YodaTheMaster
quote:
Merhaba,
Teşekkürler.
repack sorunu olabilir. yani o dediğin sürümü yapanlar seslerin bazılarını dosyayı küçültmek amaçlı silmiş olabilirler. keşke başka bi versiyonunu indirseydin.
quote:
Repack sorunu olamaz aynı sürümü arkadaşıma verdim sorun yok, ayrıca force stereo yuda denedim çalışmadı.
Ayrıca NPC lerin isimleri saçma sapan dosya isimleri şeklinde yazıyor bende oyunda.
Neyse tekrar bir install yapıp audigy driverlarını updatede edicem.
teşekkürler.
Oyunu yüklerken bir hata olmuş olabilir, bu yüzden sanırsam dosya sistemi bozulmuş. Oyunu uninstall et klasörde kalanları da sil, harddiskine scandisk ve defrag işlemlerini yap. Harddiskinde en az 20 gblık boşluk olmasına dikkat et. Tekrar install yap. Sadece ses ile ilgili olsa driverları yenile diyeceğim de isimlerin de bozulması eksik veya bozuk dosya olduğuna işaret etmektedir. Oyunun harddiskinde 15 küsur gb yer kaplaması gerekiyor. Sen de ne kadar bu yer? Bir de disk sürücünde problem olabilir, düzgün okuyamıyor dosya yapısını bozuyor olabilir. Umarım yardımcı olabilmişimdir.
-
quote:
Orijinalden alıntı: poopsy
Hard seviyesinde oyun gerçekten zorluyor,redcliffe resmen kabus gibiydi,nasıl sağ çıktım ordan hala bilmiyorum
İşte benim oyunum.
Bence olayın asıl zevki o. Gıdım gıdım ilerleyeceksin güçleneceksin, başlarda zorlanacaksın, belirli bir noktadan sonra da şişe dizmeye başlayacaksın. -
quote:
Orijinalden alıntı: Frostlord
Açıklama için teşekkürler... Peki Baldur's Gate gibi partindeki karakterler arasında etkileşim var mı? Her birinin ayrı bir hayat görüşü,görevi.. vb
Şu anki oynama süremle soruna tam bir cevap veremeyeceğim. Bu konuda oyunu daha fazla oynamış kıdemli arkadaşlar bilgi verirse daha iyi olur.
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X