Şimdi Ara

DPI Olayı Kafamı Karıştırdı Bir Bakarmısınız

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.764
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar a4 tech x7 mouse aldım , üzerindeki tuş sayesinde dpi ayarlanabiliyor. Şimdi sorum; İnternetten Counter Strike oynuyorum (Düşük Sensvity ile ) Ben bu mouse ile kafaya daha iyi nişan alıyım felan vs gibi nedenlerle aldımsa ve dpi'de ekranı tarama sıklığıysa 3000 dpi'de benim daha rahat kafadan vurmam gerekmiyormu. Ben şimdi 800 dpi'de oynuyorum. Çünkü 3000'e aldığımda sens 20 felan gibi. Ee o zaman yüksek dpi'ın mantığı nedir ? :)

• Yardım edecek yokmu ?
  • dpi ile mouse u hareket ettirdiğinde ekranda ki hareket ediceği mesafe yi ayarlıyosun. yani mouse un çözünürlük ayarı gibi bişey daha hassas oluyo veya olmuyo. özellikle büyük ekran monitörlerde yüksek dpi tercih edilir.
    aynısından bende olduğu için counter da ben 17" monitör de 800 dpi ile oynuyordum, daha iyi nişan almamı sağlıyo, yüksek dpi yaparsan elindeki titreme ile ekrandaki cross uçar gider, yani mouse elindeki titremeye çok daha fazla hassaslık gösterir. bunun için düşürmen gerekli, tabi monitör ün kaç inç olduğuda önemli.
  • DPI düşürmektense, oyunun kendi içerisinden sensitivity düşürüp, donanımsal olarak yüksek DPI ile oynamak her zaman daha sağlıklıdır. Eğer öyle olmasaydı, 3200 DPI'lık Logitech G9 için 40" monitör gerekirdi.
  • @ peedee +1
  • bence dpi bir pazarlama taktiğinden başka birşey değil.. mouse ın hassasiyeti dpi ile değişmiyor. sadece hızını ayarlıyorsun.. yani bana öyle geldi.. çok kez deneme yaptım sonuç bu. oysaki dpi şöyle bişi olmalıydı: mouse hızı değişmesin ama en ufak kıpırdamayı bile algılasın. elimde mx100 lazer mouse var logitech'in, üzerindeki tuşlar ile 800 ila 1600 dpi arası geçiş yapıyorum ve her iki ayarda da mouse ı küçücük hareketlerle oynatıyorum ikisinde de aynı hassasiyet. sadece birinde cursor biraz daha fazla hareket ediyor o kadar. hani smooth diye tabir ederler ya ecnebiler onun gibi bişi olması lazımdı dpi ın.
  • bu dpi bildiğimiz sensivitiy değilmi ya? şimdi bunu ne kadar yükseltirsek kontrol o kadar zorlaşıyor. şu ana kadar kullandığım farelerin hepsini yavaş ile orta arasında bi ayarla kullandım. gereksiz bişi anladığım kadarıyla
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kafamı vurdum acil sorum var
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Malesef hayır, DPI ile Sensitivity arasında çok fark var, hatta karşılaştırılmaları bile imkansız, elma ile armut gibi.

Sensitivity; bir programda kullanılan yardımcı donanımların hassasiyetini ayarlamak için, yine program üzerinden yapılan bir ayardır. İnterpolasyon olarak da düşünebilirsiniz.

DPI; yani Dot Per Inch, çözünürlüktür, yani inç başına düşen nokta sayısı, diğer bir deyişle cihazınızın tek seferde okuyabildiği alan.

Burada bir karar vermeniz gerekiyor, yazılımsal hız arttırımı mı daha sağlıklıdır, yoksa donanımsal mı? Eğer yazılımsal diyenleriniz varsa, donanımsal diyen arkadaşlar, ben dahil, deli mi de bu cihazlara para veriyor?
  • dpi arttirip oynadiginizda en ufak bir ayrintiyi bile kacirmaz el titremesi vs. gibi.ama sesn arttirip oynadiginizda atlama yapar hassas bir sekilde imleci hareket ettiremezsiniz.
  • anlaşıldı, teşekkürler
  • Yüksek dpi güzel ve gerekli bir şeydir beğenmediysen 800 dpi de oynamaya devam et fazla dpi nin sana bi zararı mı var ?
  • 24" için en iyi dpı değeri nedir peki?
    a4 tech x-750bf kullanıyorum ve genelde yeşil renkte kullanıyorum 800dpı olması lazım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.