Şimdi Ara

Download Sırasında Oyun Takılma Sorunu (İlginç)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
1.056
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar. öncelikle konuyu doğru yere mi açtım bilmiyorum. Şöyle bir sorunum var. Bilgisayar arka planda download yaparken bazı oyunlarda feci takılmalar, fps düşüşleri ve donmalar yaşıyorum. Bunu ilk defa The Saboteur oynarken farkettim. Sonra Aliens Vs Predator'de de başıma geldi. Şimdi de Supreme Commander 2 oynarken yaşadım ve sizlere danışayım dedim. Supreme Commander 2'yi örnek alırsak, full ayarlarda 60-70 fps arası alıyorum. fakat arka planda download yaparken oyun takılıyor. fps sıkça 15'lere kadar düşüyor ve birkaç saniye sonra toparlıyor. Bu sorunu ilk farketmemin üzerinden geçen zamanda 1 kere formatladım pc'yi. En güncel sürücüleri yükledim. Hatta en son dün 196.75'i yükledim ki en güncel sürücü bu. Hiç bişey değişmedi. Bu arada download için Internet Download Manager kullanıyorum. Onu kapatıp direkt explorer üzerinden download denedim farketmedi. Torrent için uTorrent kullanıyorum. Sırf test amaçlı onu açıp bir dosya indirmeye başladım. Yine aynı sorun. Anlayacağınız bu sorun için download yöntemi farketmiyor. Hangi yöntemle olursa olsun download etmem yetiyor takılmalar için. İşin ilgiç bir tarafı da her oyunda olmaması. Son olarak verebileceğim bilgi, bende 3 adet disk var. c: sistem, d: oyunlar, e: download. Anlayacağınız sistem c'yi kullanıyor. Downloadlar e'ye kaydoluyor. Yani Oyunların kurulu olduğu D sürüsüne etki etmiyorlar. Zaten oyunlar c üzerinde kurulu olsaydı bile böyle bi sorun olmaması gerekirdi diye düşünüyorum. Zira eski sistemimde öyleydi ve hiç sorun yaşamıyordum.
    Biliyorum biraz uzun oldu ama her detayı aktarmak istedim. Ona göre fikirlerinizi paylaşabilirsiniz. Şimdiden teşekkürler...

    Not: Sistemim panelde ki gibidir. İşletim sistemi Windows 7 32-Bit TR...







  • nesi ilginç bunun pc nin indirdiği veriyi önbellekten hdd gecirirken bunun olması gayet doğal. ram de olablir tabi sorun. bazı oyunlar hdd i bazı oyunlar rami daha çok kullanır çok büyük haritalar, veriler söz konusu olunca takılması gayet normal.
  • Download hızınızda etkiler diye düşünüyorum ben 400 kb küsürde download yaptığımda oyunlar çok kasıyor çünkü oyunun kullandığı sistem yetmiyormuş gibi birde 400kb /saniye de hdd ye veri yazılıyor e buda etkiliyor tabi.Download kapalıyken sorun yok :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.