Şimdi Ara

dövme yaptırmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
1
Favori
510
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • dövme yaptırmak islam dininde sakıncalı bişey dimi yani abdest geçerli olmuyo

• Zinhar günah
  • Ben bunu zamanında çok araştırdım hocam, abdest geçerli oluyor. Derinin altına su geçmez diyenler olur. Normal abdest alırken derinin altına sumu geçiyor
  • Bu konuda çeşitli söylentiler var.
  • Bizzat diyanet işleri başkanlığına mail attım. Cevabı: vücuduna kalıcı değişiklik yaptırdığın için günah (estetikle aynı şey yani) onun haricinde bir günahı yok. Abdest alabiliyorsun. Sonuçta su girmeyen yere havada girmez derin çürür. Eğer yaptırmayı düşünüyorsanda tek bir taneyle kurtulamıyorsun hali hazırda 3 tane dövmem var 4.sü çizim aşamasında.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Abbey Road -- 3 Şubat 2011; 1:27:08 >
  • güzel bi desen bulsam hemen yaptıracamda yokki şöyle orjinal bi fikir aklımda.
  • Yaptırmazsan senin için daha hayırlı olur.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kalıcı Dövme (Yardım)
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zampara.Alper

güzel bi desen bulsam hemen yaptıracamda yokki şöyle orjinal bi fikir aklımda.

Böyle bişey yaptır bence. Dolaşırken buldum.

dövme yaptırmak

• aslında doğru yani abdest geçerliliği fln düşününce saçma kalıyo ama estetik olarak saymakta garip sanki..tabi böyle muallakta kalmış konularda ciddi birinden akıl almak gerekiyorda günümüz hocalarıda ayrı bi cins
  • dövme lazerle kayboluyormuş kalıcı denilebilir mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: SuicideHellsing

Bizzat diyanet işleri başkanlığına mail attım. Cevabı: vücuduna kalıcı değişiklik yaptırdığın için günah (estetikle aynı şey yani) onun haricinde bir günahı yok. Abdest alabiliyorsun. Sonuçta su girmeyen yere havada girmez derin çürür. Eğer yaptırmayı düşünüyorsanda tek bir taneyle kurtulamıyorsun hali hazırda 3 tane dövmem var 4.sü çizim aşamasında.

Bunun tamamını diyanet mi yazdı
  • quote:

Orijinalden alıntı: Metalurjist

quote:

Bizzat diyanet işleri başkanlığına mail attım. Cevabı: vücuduna kalıcı değişiklik yaptırdığın için günah (estetikle aynı şey yani) onun haricinde bir günahı yok. Abdest alabiliyorsun. Sonuçta su girmeyen yere havada girmez derin çürür. Eğer yaptırmayı düşünüyorsanda tek bir taneyle kurtulamıyorsun hali hazırda 3 tane dövmem var 4.sü çizim aşamasında.

• quote:

Orijinalden alıntı: Metalurjist

quote:

ben de düşünüyorum da bilmiyorum napsak kankalar..

• bildiğim kadarıyla abdest geçerli olur ama dinimizce uygun olmamasının sebebi,sonradan vücuda yapılıp,yaradılış fıtratına uygun olmadığından sakıncalıdır.
  • Dayanıklıysan yaptır çünkü dövme yaptırmak aşı yaptırmak gibi değil.
    Kendim bile piercing,küpe vs taktırdım ama piercing'i çıkarttım.yaptırırken bile uyuşturucu sprey sıktırmadım nasıl dayandın diyorlardı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: maxirabit

Dayanıklıysan yaptır çünkü dövme yaptırmak aşı yaptırmak gibi değil.
    Kendim bile piercing,küpe vs taktırdım ama piercing'i çıkarttım.yaptırırken bile uyuşturucu sprey sıktırmadım nasıl dayandın diyorlardı.

acı yok rocky
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ivoorzwart

quote:

Orijinalden alıntı: maxirabit

Dayanıklıysan yaptır çünkü dövme yaptırmak aşı yaptırmak gibi değil.

acı yok rocky

Bide unutmadan o uyuşturucu spreylerin zararı olduğundan sürmeyin dedim

• Sonuçta vücüduna zarar veriyorsun yani günah
  • Hint Kınası yaptır dostum .
    Dövme bu sıkılırsın zaten .
    Ruh haline göre hint kınasıyla istediğini yaptırırsın.
    Hemde bu günah değildir herhalde.
    Geçici dövme den vazgeçme derim gerek yok kalıcısına .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yesno -- 3 Şubat 2011; 17:08:34 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.