Şimdi Ara

Dövizi Ne Zaman Alıp Ne Zaman Satmak Lazım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.154
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Ya gençler bu doları ne zaman almak ve ne zaman satmak lazım? İnvesting'ten takip ediyorum. Dolar yükseldiği halde güçlü al yazıyor. Düştüğünde de güçlü sat yazıyorlar. Yani düştüğünde satıp yükseldiğinde mi almamız mı gerekiyor? Tam tersi olması gerekmiyor mu? Mesela ben doları 4.43'ten almıştım şuan kardayım. Satmam mı gerekir yoksa elimde tutmam mı? Geçen hafta 4.99 dan euro'm vardı 5.18'i görünce sattım. Euro yükselmeye devam etti ertesi gün 5.30 u gördü kardan zarar ettim. İşin ilginç yanı sattığım 5.18 den hemen alsaydım tekrar kar elde edecektim. Yani bana anlatabilir misiniz? Ne zaman alıp ne zaman satmak gerek?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >



  • Düşükken alıp yükseldiğinde satmalısın.Örneğin 1 dolar=4 tl olsun 1 hafta sonra 1 dolar=4.5 tl olursa sen 4 tl yi 4.5 tl yapmış olursun.Elinde tutup tutmayacağını kendi öngörülerinle belirlersin.Yükseleceğini düşünüyorsan tutarsın.Düşeceğini düşünüyorsan satarsın.Ama dolarla sınırlı kalmamaya bak.Gelişmekte olan ülkelerin para birimlerine bir göz at bence.Dolar'ın gelişimi pek değişmiyor tl değer kaybettiği için dolar değişiyor gibi gözüküyor.Ekonomisi gelişen ülkeler var.Özellikle Arap Baharından demokratik yönetim ile ayrılan ve sosyal devrimler yapılan ülkelere bakmalısın.Sosyal devrimler ekonomiyi de önemli yönde etkiler.
  • Oktay3443 O kullanıcısına yanıt
    Onlarda fazla riskli geliyor. Mesela Brezilya parasına yatırsam yolsuzluk olur, kriz olur filan tamamen bitmeyelim sonra? Hiçbir ekonomik bilgim olmasa bile doların uzun vadede düşmeyeceğini tahmin edebiliyorum. Ufacık bir artışta bile 100-200 TL kar elde edebiliyorum.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Lithium kullanıcısına yanıt
    Dolar düşmez zaten şu an dolar yükselmiyor tl değer kaybediyor.Doların diğer para birimlerine oranı neredeyse aynı gibi.Türkiyedeki afrin harekatı ve erken seçim bittiği zaman ekonomi düzlüğe girecektir haliyle dolar düşecektir muhtemelen.Ben Suudi Arabistan Riyadı aldım.Modern bir yönetim var.ABD ile anlaşmaları güçlü batı taraftarı bir yönetim var.Kadınlara araba kullanma hakkı verildi,ilk sinemayı açtılar vs. şu anki grafiği de yükselişte.Ama ne olacağı belli olmaz tabii ki.
  • 100 dolarım var elimde ama satsam mı bilemiyorum. Canlı döviz kurları sayfasından an ve an takip ediyorum: https://borsanasiloynanir.co/canli/doviz-kurlari/ Ne olacak bu doların hali? 5'i görür gibi bu hızla ilerlerse.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.