Şimdi Ara

double fault at eip= hatası YENi !! SORUN ÇÖZÜLMÜŞTÜR TEŞEKKÜRLER

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
717
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bugün sistemimi upgrade etmek için 8800gt yi 4870 ile takas ettim spot ürün aldım 110 dolar kadara ; neyse gittim aldım geldim taktım counter strike oynuyordum yarım saat içinde oyun içinde yaklaşık 3-4 kere donma yaptı ve kasayı açıp karta dokunduğumda feci bir şekilde yanıyordu nasıl bir yol izlemeliyirim kullanan arkadaşlar varmı varsa sizin nasıl , ati yi hiç sevmiyordum fakat ürün ucuz spot diye aldım vede tanıdıktı yüksek performans alıcağımı umut ederken rezil oldum burada şu an bile sımsıcak kart yardımlarınızı bekliyorum

birde özellikler de şöyle görünüyor doğrumu çünkü nvidia da modeline kadar yazıyordu burda series olarak görünüyor

EDIT : yapılan araştırmalar sonucu kartımın hatalı bios serisinden olduğu anlaşıldı ve yeni bios yüklemek için ms dos a girdim update için gerekli komutu yazdım ve Double Fault at eip=24e9f; flags 3202 ve bir sürü yazı olan bir hata aldım nedenini bilen arkadaşım varsa lütfen yardım etsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi godz -- 26 Temmuz 2009; 0:47:30 >

• daha güçlü bi fan kullan..

fan ile kart arasına termal macun sür..
  • öncelikle teşekkürler fakat kart yeni yani sıfır bu neden ısınma sorunu yapsınki anlamak çok güç hemde öyle böyle bir sıcaklık değil

birde ben yapamam sanırım macun falan götürsem yaparlarmı teknik serviste -

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi godz -- 25 Temmuz 2009; 0:28:55 >
  • Macun varsa elinde
    daha öncede bişeyler söküp taktıysan
    fanı sök 2 pirinç tanesi boyunda damlat dağıtma ama
    sonra fanı tekrar tak omarım işine yarar

teknik servise boşuna götürme 2 dk lık iş para alabilirler...
  • Tanıdık çok ya ama ilk bir kendim bakayım yapabilirim herhalde macun bulmalıyım ilkönce=) yazılımsal çözüm sağlayabiliecek varsa çok iyi olur , ne bileyim sıcaklığını kontrol etmem için program vs yazılımsal olabileceğini düşünüyorum çünkü bu kart yeni ve oynadığım oyun grafik açısından yokları oynayn bi oyun
  • ilk yapmanız gereken sey ati nin catalyst programını kurup beraberinde gelen sürücü ile güncelleme yapmak olmalı çünkü aldıgınız ekran görüntülerinde anlaşıldıgı üzere windosun kendi tanıdıgı sürü ile sadece windowsu ayarlama yapmak için kullanıyorsunuz.

donma işlemi sadece counter strike damı oldu baska bir oyun açıp da deneyebilirmisiniz..
    Hangi model 4870 kullandıgınızıda tam belirtmeniz yardımcı olacakdır ilk cıkan stok fanlı 4800 serisi ciddi sıcaklıklarda çalışan kartlardır.(bende 4850 var stok fanı ile normal windowsda 78 derecede idi oyunlarda 90 larda)
    4800 serisi ısınmayla performans kaybedecek bir seri değildir o yüzden sorun aklıma iki seyden olabilir diye geliyor.

1.Sürücü güncellemesi ve ati catalyst kurulu olmaması
    2. sadece counter strikeda yapıyorsa ve counterıda online oynarken yapıyorsa nette yavaşlamalar bile fps düşmesine ve donmalara sebep olabilir. o yüzden başka oyunlarda test etmeniz şart.

• @damnned

ati catalyst yüklü görüntüdeki sorun yeni sürüm ati driver yükledim fakat pc res atmadım o yüzden , atinin kendi sitesinden 9.7 indirdim ati catalyst te kurulu

aldığım kart sapphire marka biraz forumda dolaştım ve bazı serilerde hatalı bios olabileceğini okudum benimkide sanırım o yüzden bios güncelleme falan diyorlardı fakat ben bu konuda bilgi sahibi değilim- belki sıcaklıktan değildir peki ya sıcaklığını test etmek için bir program biliyormusun yani anlamak babında çünkü bukadar sıcak olması pek anlaşılır değil gibi .Belkide yanlış düşünüyorumdur bilemiyorum
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • macununu degistirmeyin kartin sogutucusunu cikarmak gayet zor.kendi macunu yeterlidir kasa sogutma ya da fanin devri yetersizdir.kasanin kapagi acik kullanin bir de fan ayari yapin %40 %45 filan rahat yetmesi lazim.eger kartin biosunda fanla ilgili bir problem varsa hizli cevirmesi gerekirken yavas cevirebilir spin bug deniyor bios update ile duzeltiliyor ama manuel fan ayari yapmak varken hic gerek yok ugrasmaya.sunu indir kur overdrive menusunu ac kilit isaretine basip sonra manuel fan yazan yeri etkinlestir ayarla fani.kartin girisine 80mm bir fan da ekleyebilirsin.

ek safir 4870'lerin bazi modellerinde sorun var bios update ile duzeltiliyor servise ya da bilen bir arkadasiniza yaptirsaniz daha saglikli olur yanlis yapilirsa goruntu gelmiyor zaten servislik oluyor.konu ile ilgili baslik denemek istersen.

http://forum.donanimhaber.com/m_27333013/mpage_1/key_//tm.htm#28565864

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jake Lockley -- 25 Temmuz 2009; 1:11:39 >

• çözümün için teşekkürler dostum deneyeceğim
  • 4800 serisi ısından cok problem cıkarmaz.
    Restart atında cataylsy aktive olsun. catalyste advanced yapın overdrive kısmında kart kaç derece çalışıyor görebilirsiniz
    normalde 80 oyun falan acık değilken 80 ler ve üstünde ise fan hızını elle ayarlama var o kısımda ordan %20 oranında falan arttırabilirsiniz.yani en az %40 hız max %60 verin çünkü 60 üstünde ses rahatsız edebilir. standart olarakda hızı % 20 çalısır.
  • şu anda restart attım sıcaklık 69-70 lerde fan speed %24
  • bu sıcaklıklar stok fan ve % 20 fan hızı için emin olun normal değerlerdir.
    Net kararı vermeden önce baska oyun vb test yapmanızı kesinlikle öneririm.
    ayrıca biraz maddi durumunuz idare ediyorsa stok fanıda değiştirebilirsiniz kendi alacağınız bir fanla 30 derecelere düşecektir ;)
    ama 7/24 acık kalmayacaksa sistem veya 8-9 saat oyun oynamayacaksınız fan değiştirmek cok büyük bir şart değil.

başka oyundada donma yaparsa veya counterda iken alt+tab tuşlarına basıp hemen hızlı bir şekilde tekrar derece ve fan hızına bakın 90 derecelere fırlamış ve fan hızı hala %20 lerdeyse ozmn bios daki fan hatası kartınızda mevcuttur diyebiliriz.

Fan değiştirmek istersenizde öneri verebilirim kendi kullandıgım.

Ekran kartım hd4850 512mb
    Soğutucum thermaltake duorb.80 lira civarı suanda

Stok fan derecem 70-80 derece arasıydı
    Thermaltake ile kışın 30 derecede(belki altıdır ama programlar 30 derece altını göstermiyor yada bu kartları 30 derece altı çalıştırabilen görmedim)
    yazın ise anltalyadayım ve suanki sıcaklıgım 38 derece

• şu anda seri numarasına baktım ve hatalı üretilen bios tanmış benimkide ;

fakat konuda yeni bios yüklemek için başlangıç diskine ihtiyaç var ve bende de floppy yok şimdi ne yapıcam kaldım böyle.. :/
  • bir mesajda orda şöyle bir şey var.
    çok anlamayanlar bozuyor detaylı anlatamam.
    dos ortamında çalıştıramayanlar winflash kullanabilir. diyor.
  • evet bende okudum şimdilik dokunmuyorum karta yarın detaylı bilgiyi alacağım sanırım biostan herkes uptade edip çözmüş ..
  • nerodan başlangıç cdsi oluştur,sonra sapphire sitesinden dosyayı indirip,zipli dosyanın içindekileri d'nin içine çıkar(c de olur),içinde flash ati bilmemney falan var.daha sonra,pc'yi cd den başlat,kendi bişeyler yazar komut satırında.
    komut satırına d: yaz enterla(c'ye atarsan flash zımbırtısını c: yazacaksın) sonra da flash.bat yaz enterla 5 saniye sonra restart ister,restart et bitsin.Tek önemli şey elektriklerin kesilmemesi gerisi kolay.Eğerki klavye ile ":" yazamazsan "ş" veya "ç" gibi diğer karakterleri dene.olup olmadığını anlamak için de ati ccc'ye gir bilgi merkezinde grafik donanımda bios date var eğer 2008/09/08 ise işlem tamamdır.Kolay gelsin.
  • winflash ile yapamazsin mismatch hatasi alirsin.benim win uzerinden bir yontemim vardi ama bir kac kiside sorun cikarinca kaldirdim.bir arkadasima su sekilde yapmistik:

win98 se cd'si ile cd'den baslatip cd-rom destegi olmadan dos ekranina dusuyorsun, usb diske 478.zip icindeki dosyalari klasorsuz atiyorsun usb disk b: olabilir mesela, komut da yazilmiyor flash yaziyorsun islem bitince restart.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ordeniz

nerodan başlangıç cdsi oluştur,sonra sapphire sitesinden dosyayı indirip,zipli dosyanın içindekileri d'nin içine çıkar(c de olur),içinde flash ati bilmemney falan var.daha sonra,pc'yi cd den başlat,kendi bişeyler yazar komut satırında.
    komut satırına d: yaz enterla(c'ye atarsan flash zımbırtısını c: yazacaksın) sonra da flash.bat yaz enterla 5 saniye sonra restart ister,restart et bitsin.Tek önemli şey elektriklerin kesilmemesi gerisi kolay.Eğerki klavye ile ":" yazamazsan "ş" veya "ç" gibi diğer karakterleri dene.olup olmadığını anlamak için de ati ccc'ye gir bilgi merkezinde grafik donanımda bios date var eğer 2008/09/08 ise işlem tamamdır.Kolay gelsin.

Ben bu yöntemle yaptım ve şu anda kullanıyorum bu kartı.

• @ordeniz şu anda deniyorum yöntemini dostum
  • quote:

quote:

nerodan başlangıç cdsi oluştur,sonra sapphire sitesinden dosyayı indirip,zipli dosyanın içindekileri d'nin içine çıkar(c de olur),içinde flash ati bilmemney falan var.daha sonra,pc'yi cd den başlat,kendi bişeyler yazar komut satırında.

Ben bu yöntemle yaptım ve şu anda kullanıyorum bu kartı.

komutu yazdım fakat böyle bir hata mesajı aldım Double Fault at eip=24e9f; flags 3202 herşeyi doğru yaptığımdan eminim

birde bugün bir floppy ödünç aldım fakat bir işe yaramıyacak sanırım değilmi çünkü bu işi nero ile yapmıştık ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi godz -- 25 Temmuz 2009; 20:18:50 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.