Şimdi Ara

Dota dengeli ve adaletli degil mmr sistemi yok

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
1.044
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 1.si MMR açılırken diyelim ki sup aldınız takım aşırı kaybettigi için sizi heryerde harcayacaklar feedlenmiş herolar buda çok death getirip kötü mmr almanıza sebep olacak carry alırsanız iş daha kötü ki sup yok
    2.si overpowered herolar var kimse yok demesin örnegin bu betada Axe ayrıca bu son güncelleme ile gelen echo sabre de nedir ? SLARKK
    3.sü Mid is feedin dolmuştum buraya boşalıttım içimi saglıcakla kalın



  • Hiç sorma supp alsam bile takımın carrylerinden daha fazla kill alıyorum fightlarda. Genelde en az 2 kişi feed oluyor. Ben carry alsam bile bu takımı nasıl taşıyıp mmr artırayım? topda 2 heroyu kastırmıyorken bizim bottom en sağlam carrye feedliyor. Gel de oyunu kurtar.
  • Hadi kaybettik sorun degilde iki hero kasınca seninnde oyununda üstünden geçiyorlar ee rankta düşüyor tabi
  • mmr ları yazsanız, dotabuff koysanız daha sağlıklı yorumlar alabilirsiniz.

    Mesela bu söyledikleriniz bana pek mantıklı gelmiyor. Kendi mmr ım 5 -5.5k arası ama inanın 6k ya yetemiyorum. Arada 500 mmr olmasına rağmen kafamı kırıyorlar. Neredeyse hiç bir hatam affedilmiyor..

    Bir kaç kez 2 arkadaşımın "biz buralara ait değiliz" lafı üzerine mmr larını 2.5 lardan 4k lara çıkarttım ama her seferinde geri düştüler.. Tamam 2-3 oyun da kazandıkları oluyordu ama şansa bala taşınıyorlardı. Geçmişten oyunlarını izleyip, hatalarını söylediğimde bana takım arkadaşlarının hataları ile cevap veriyorlardı. "LAN SANANE ONLARDAN" sen kendi hatana bak. Milletin hatasının o kadar farkındaysan, o hatayı kapatacak şekilde oynaki rankın yükselsin. O adam nasıl olsa düşer.. Ama yok illa flame illa hakaret sonra sinirlenip küsmeceler.. Her 4-5 oyunda bir defa sinirlenen birisi ya feedliyor bunun yüzünden, ya takım savaşlarına gelmiyor, yada düşman jungle da bekliyorki takımı kaybetsin.

    Mesela arkadaşlarımdan bir taneside agresif support oynuyor. 3-3.5k arası takılıyor genelde. Koridoru biraz darlayıp, carryi yanlız bırakıp gidiyor. Carry nin karşı boş bile, yaptığı kısmen doğru bile olsa.. Kaybetmesini sağlıyor. Madem gideceksin, carry ye ward yolla? ne bileyim bizde support oynuyoruz, üstümüzde pot taşıyoruz, tp taşıyoruz.. Defansif tp ler atıyoruz. Adamımızın ölmeme ihtimaline karşı bile ne olur ne olmaz diye yapıyoruz bunu. Gitmişken birde pot basıyoruz, hp fulleniyor..

    Adamın yanında sven gibi herolar var, istiyorki sven eşyasını alsın, range creep ile ancient staclasın. İyide sven bunu daha sonra yine yapar.. Sen yardımcı olmak için, arada boşken 3-4 stack büyük kampı bi çek. Daha sonra midine yada carryine orayı bi kestir, xp ni al, ultin açılsın. Sonra zaten adam kendi stackler..
    Bunu yapmak yerine kendini iyi zanneden arkadaşım ne yapıyor? ufak kampa çekiyor bir dalga, daha sonra orayı farmlıyor, sonraki dalga ile kendi dalgasını birleştirip yolluyor. Bir anda carry nin koridorda 8 creep oluyor haliyle koridor düşman kulesinin altında oluyor. Faydasından çok zararı var oyuna, kendini iyi sanıyor. O creep leri öldürmeyeceksen zaten onu çekmenin ne anlamı var? sonraki dalga ile niye birleştiriyorsun? zaten bunu ilk dakilarda yaptığın için carry de regen olmuyor bu yüzden gereksiz hp kaybediyor, tango ve potu boş yere senin yüzünden itiyor. Birde koridoru itiyorsun. Ama sorsan 5k lık support kendisi.
    Yani ara sıra alt bir hesapla oynadığım oluyor.. Sevmediğim halde, beraber takılabilmek için carry aldırtıyor.. O kadar fazla hata yapıyorki, normalde koridoru ittirip ittirip sonraki dalga gelene kadar jungle da farm yapmam gerekirken, ormana giremiyorum. Çünkü sürekli kendi creeplerimin canlarını düşürmeye çalışıyorum :D

    Fazla görüş sağlasın diye wardları iyi yerlere atmalar (2dk sonra deward geliyor), düşmanın üstüne bakmamalar (her gelen wardı ben söylüyorum deward atıyor), tek başına agresif ward atmaya çalışması (bari smoke bas, açılırsa geri dönersin highground a çıkmazsın), Düşmanın önündeyken oto attack yapacam diye block bırakıyor. Sen 40-50 vursan ne olacakkki? :D. ama birşey diyemiyorsun işte..

    Bu nedenle arkadaşlar kusuruma bakmayın, pek inanmıyorum bu anlatılanlara.. Yani kendi hesabım dışında arkadaşların o kadar hesabıyla da oynadım. Çok rahat taşınıyor iyiyseniz (belki her oyun değil ama çoğunluğu taşınıyor)..

    inanmıyorsanız twitch şahitdir. Açın boost yapanları izleyin biraz. Adamlar neredeyse her oyunu kazanıyor 5k lara kadar.

    unutmayın, başkalarının hatalarını sürekli onlara söylemek yerine siz onlardan ders alıp yapmayın ve kendinize odaklanın. Oyun oynarken insan çevresine kendinden daha çok dikkat ettiğinden kendi hatlarını kaçırıyor. Açın replaylerinizi -allvision açık izleyin, ne demek istediğimi anlayacaksınız.
    Tekrar ediyorum, başkaları hata yapıyorsa siz o hataları kapatacak şekilde oynayın.
    5.5k da offlane oynarken ward istediğimi hatırlamıyorum. Başlangıçta ward veren olmazsa kesinlikle en az 3-4 tane alıyorum her oyun...
    1. düşman pull yaparsa görüp, gizlice gidip xp almak için ve gank yememek için)
    2. düşman 6 olmamı istemiyor ve beni çok darlıyorsa büyük kampa atmak zorunda oluyorum (çünkü geri çekildiğimde veya üstümde TALON görüklerinde koridor ilerdeyse offlane deki kampı farmladığımı anlıyorlar ve öldürmeye geliyorlar (veya blockluyorlar.. bu durumda sentry alıyorum).
    3. 6 olduğumda mide gank gidiyorum, orada sağladığım gank ile üstünlüğü kaybetmesin diye mide ward bırakıyorum (smokela ganke gidiyorum zaten..)
    4. gank girişim başarılı olunca düşman jungle a bırakıyorum, çünkü adamın midi oraya gidecek.

    şimdi offlane nin yapacağı iş mi bu? değil gibi görünüyor ama zaten farma çok ihtiyacı olan şeyler almamaya özen gösteriyorum. Birazcık yardımcı olduğum support kral oluyor aldığım dandik 3-4 ward ile 200 gold nedirki yahu? yemişim blinkini yani.. en fazla 30 sn geç almış oluyorum.

    birde ilk başlarda verilen ölümler çok dert olmuyor kimseye.. Sonuçta sonraki killerle herkez o gold farkının kapanacağını biliyor. İsterse carry 0-5 olsun farketmez. Her türlü kastırıyoruz kim kötü durumdaysa.. Sizede böyle olumlu olmayı, insanların eksiklerini hatalarını kapatmayı öneriririm. 5vs5 oynuyorsunuz. Koridorunuzda el ense yatmayın. Carry oynarken kaç kez göstermelik mide tp attığımı bilirim. Sırf adamı öldürmesinler diye.. Ha bazen tınlamazlar mecbur giderim, sonra eşek gibi ormandan farm alarak dönmeye çalışırım. Farm kaybederim ama en azından mid koridor üstünlüğünü vermez karşı tarafa.

    bol şans.




  • Herşey iyi zaten bende aynı düşüncedeyim takımda noob feed diye gezen biride degilim kendiini geliştir yükselt ama lakin 5k daki adam tabiki 3k ya 2k ya 1v9 bile yapabilir ama ben olsam olsam 300-400 rank üstteyim nasıl ezeyim adamları tek başıma bu dediklerin yüksek farklar için geçerli . rankım 2.8-3k arası açır sanırım geçen sefesr 2.7 açılmıştı
  • Oyun bilmiyorsunuz sonra oyun dengesiz diyosunuz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1. söylediğin saçmalık.2. kısmen doğru.Bazı herolar bazı itemlerla özellikle düşük seviye oyunlarda güçlü olabiliyor.Ama bu kadar biliyorsanız bu açığı o zaman kendi lehinize kullanıp abuselayın o itemlerla heroları.Sonra artık onların işe yaramadığı bir mmr a çıkmış olursunuz.
  • Oyunda over powered hero diye bir şey yok abi siz oynayamıyorsunuz. diyelim karşısı axe aldı bi tane blade mail al kendini öldürür axe. diyelim karşıda spirit breaker var bkb al bi halt yapamaz. mmr sistemi de gayet güzel bence. 700 mmrdaki adamlar 3k çıkamıyoruz diyorlar. çünkü 1 k yı bile haketmiyorsunuz. mesela boost yapanlar var ve bu arkadaşlar hiç sıkıntı çekmeden hesapları yükseltiyor. bunların takımına feeder gelmiyor mu ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: microlap

    Oyunda over powered hero diye bir şey yok abi siz oynayamıyorsunuz. diyelim karşısı axe aldı bi tane blade mail al kendini öldürür axe. diyelim karşıda spirit breaker var bkb al bi halt yapamaz. mmr sistemi de gayet güzel bence. 700 mmrdaki adamlar 3k çıkamıyoruz diyorlar. çünkü 1 k yı bile haketmiyorsunuz. mesela boost yapanlar var ve bu arkadaşlar hiç sıkıntı çekmeden hesapları yükseltiyor. bunların takımına feeder gelmiyor mu ?

    boost olayı bu işin ispatı gerçekten. yayınları takip ederseniz adam seviyesine göre inanılmaz winratelerle mmr kasıyor. hem de 30-35dk en fazla olacak şekilde. iş yapacağını anladığı heroyu alıyor önce midi sonra herkesi eziyor ve hemen bitirmeye çalışıyor. bi seviyeden sonra karşı taraf da anlıyor durumu hiç savunmaya çalışmıyorlar. adamın gerçek mmr'ını falan soruyorlar :D

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Ilk on macin 7 sini kazansak ortalama kac mmr ile baslariz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben anlatamamışım heralde 3 k mmr deyim 5 k degil takımda dedigim gibi sorunlar olunca oyunu carryleyecek bilgim yok ama kötü oynayıpta feedlemem şimdi ben bu adamlarla oynamak zorundamıyım ?
  • Durruk D kullanıcısına yanıt
    Altına imza atılası bir cevap vermiş arkadaş, ayrıca bu kadar uğraşıp yazdığı için kendisini tebrik ediyorum. MMR'ımı haketmiyorum diyen arkadaşlar öncelikle kendi oyunlarına; oyun içerisinde sadece kendi yaptıkları doğru ve yanlışlar değil tüm oyuncuların hareketlerini analiz etmesi gerekiyor. Oyun içerisinde draft kısmından başlayarak yapılan her aksiyon sizin o oyundaki kaderinizi belirliyor. Outpick olma durumları tabiki olacaktır ama oyunun dengesi doğru yapılan hamlelerden ziyade yapılan yanlışlar ile şekillenir. Bu biraz ilginç gelebilir ama karşı tarafın yaptığı her hata sizin avantajınız olacaktır. Siz hangi rolde oynarsanız oynayın eğer ki neyi ne zaman ve neye göre yapacağınızı biliyorsanız karşı tarafın yapacağı yanlışlar ile takımınızı öne geçirebilirsiniz. Oyunun dengesini değiştiren birçok parametre var bunlara sizin o anlık ruhsal durumunuz bile etkileyebilir. Ben biraz olayın arka yüzünden bahsetmek istedim.

    Arkadaşım yukarıda bilinmesi gereken detaylardan birkaçını bahsetmiş. Ancak bu gibi şeyler çokça var ve önemli olan bilmediğimiz şeyleri öğrenmek ve geliştirerek uygulamak. Bunun için de yüksek seviyedeki oyuncuların maçlarını perspektif kamera açısından izlemek ve analizini gerçekleştirmek. Neyi neden yaptığını anlayıp kendi oyunlarınıza aktarırsanız emin olun ki belli bir ilerleme kaydedeceksiniz.




  • Shazard kullanıcısına yanıt
    Beyefendi öncelikle güzel cevabınız için teşekkür ederim Ben mmr ımı haketmiyorum demedim kendi oyunum kötü geliştirmeye çalışıyorum takımımdakilerden çok çok iyi degilim yaptıgım çoğu hatanın farkındayım fazla içerilere girip çok ölüyorum gpm düşürüyorum oyun sonunda zayıf kalıyorum Draftlarada şu şekilde bakmaya çalışıyorum Düşük hp li oyuncular mı var magic damage mi var fazla fiziksel gücü olan oyuncula mı var ona göre pick yapıyorum ha iyi counter yapamıyorum o ayrı bir olay benim söylemek istediğim nokta şu hepiniz haklısnız takım nooob diye ağlamak dogru degil lakin siz 3 k iken takım da sorun oldugunda zaten carryleyecek bilginiz yoktur ne yapalım anlamıyorum gerçekten yok boost varmış yok biz kötü oynuyormuşuz anladık kötü oynuyoruzda geliştirmemiz lazımda bizim şikayet ettigimiz zaten bu




  • vvici V kullanıcısına yanıt
    Söylediklerinizde haklısınız fakat gelişim bir anda gerçekleşen bir durum değil. Zaman içerisinde öğrenerek ve uygulayarak bu şekilde gelişeceğinizden şüpheniz olmasın. Anti pick yapmak için yardımcı olan bazı siteler var bunlara göz atabilirsiniz. Onun dışında belli başlı oyunun gidişatını değiştirebilecek olan bazı heroları belirleyerek onları spamlayabilirsiniz. Spamlamak sizin hatalarınızdan daha kolay ders çıkartıp diğer oyunlarda buna dikkat etmenizi kolaylaştıracaktır.
  • aynende haklısın hiç adaletli değil. mmr ilk maçında beni 4.2lik adamlarla eşleştirdi orda birisi afk oldu diğeri gitti baseye ben 4vs 5 oynamam dedi yenildik. 2.maçta 2.7ye düşürdü ordada ruslar geldi 5 kişi daldılar derken verdi bana 1.3k.
  • ...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Simplify -- 19 Temmuz 2020; 13:15:17 >
  • Şu oyundan gram anlamayanların oyuna laf etmesinden bıktım bende. Hep de zaten karşıya güçlü gelir kendi takımına kötüler gelir yaw he he :) 6-7k lık adamların. Boost yapanların takımına hiç kötü adamlar gelmiyor zaten. Daha dün takımımda 0-8 le başlayan. Ward varken bile pudge tarafından hooklanan phoenix vardı takımda. Ama yinede kazandık maçı. Herkesin takımına geliyor bunlar. Kazanmasını bilen kazanıyor ama.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Okuma sorunun mu var arkadaşım karşıya güçlü gelir mi dedik 6-7 k adamlar heralde oyunu eze eze alırlar ben 6-7 k mıyım hayır degilim nasıl çevireyim oyunu ?
  • dotada üstün herolar vardır diğer herolara göre drow mirana timber axe io huskar gibi ama bu oyun lol gibi değil her heronun belli bi potansiyeli var ti6dada gördük timber alanda yenildi drow alanda yenildi (drowu nadir yenildiğini gördüm zaten çoğu zaman banlıydı )


    dotanın güzel olan tarafı bu zaten og vs mvp maçındada mvp 5 tane melee hero aynı zamanda void varken gittiler 2 tane major kazanmış miraclelı ogyi darma duman ettiler ve düşün kimin aklına gelir wings vs dc ti6 finalistleri olcağını ehome og eg gibi takımlar varken o yüzden takılma

    bundan 5-6 sene önce dotada ciddi anlamda rakip tanımazdım dota2ye başladığımdada 5-6k mmr arası gidip gelirdim şuan 4kya bile çıkamıyorum patates gibiyim ve inanılmaz derece tilt ediyor oyun beni eskiden bu kadar sinirlenmezdim şuan bi hata yapsa takım direk afk kalıyorum




  • ya en azından o son cümleyi kurmasan belki yukarıyı ciddiye alan olur da artık çok zor.
    1) o zavallı 30 dk milletin arkasını toplayan wardlayan supplayan carry'sinin ağız kokusunu çeken cm, bırak da pa'den tek yemesin. bu adamın defans mekanizması olsun. elinde bi silah olsun. 30 dk her şeye katlan suppla sonra pa tek atsın sana resmen çöp muamelesi olur. bırakın bu adamlar görünmez olsun, blademail kassın kendini korusun.
    2) denge yok deyip verdiğin rezil örnekten daha kötüsü Lol muhabbeti. yani lol mü dengeli Allah aşkına çok gülünç. yani buna ancak lol deyip gülüp geçiyorum.

    ayrıca behave point ine bile bakamayan birisi bi zahmet dotayı eleştirmesin. vallahi yazık. hem çok raporlanıyorsun peki neden acaba? flamer olduğun için olmasın mesela?
    o kaybettiğin 20 oyunun hepsinde hep feederlar sana geliyor karşı takıma hep pro 5k mu geliyor? 20 maç kaybediyorsan al axe hardlane taşı oyunu, geç tinker, timber mide tası oyunu, offlane ursa al tası 20 maç peş peşe hiçbir rolde hiçbir hero ile maçı domine edemiyorsan aynaya bakacaksın hocam. bu yazıdan sonra aç konsolu behave pointe de bak bi zahmet. öyle 5-10 raporla kimsenin behave pointi 0 olmaz. benim bile 8200. yani gece gece canım o kadar sıkıldı ki telefondan yazdım bunu bir yazım kusur varsa da söyleyin düzelteyim ayrıca.

    not: ben de bu zıkkama dota 1 den başladım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Philophobia -- 17 Ağustos 2016; 4:54:00 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.